Увреден мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Увреден мъж
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1200 пъти
Здравейте и от мен. Искам да разкажа един жалък мъж... във всеки аспект. На 30г., безработен цяла година, тъй като в туризма развитие няма, а стари бармани малко... Живея с майка си цял живот, липсват средства, зависимост към игри и технология(багство от реалноста), дългогодишното гадже (7г. ме търпя да не я уважавам и ценя), и писна и си тръгна(знам нормално), болна психика(невроза, депресия, огромно его), бягство от отговорности да не взема да сбъркам или да сгреша, съмнявам се от всякъде във всичко особено в себе си, без други интереси, искам да се преквалифицирам, но незнам какво(щот или се учи много дълго или е безсмислено или нещо... оправдания... знам), не харесвам хората, карък, срамежлив с много комплекси, никакво самочувствие, непостоянен без идея за живота и какво искам от него.
От друга гледна точка(моята) интелигентен... може би твърде много, мисля непрестанно, съответно живея в миналото и бъдещото, но не в настоящето, демек не предприемчив. Рационален, уж красив(според другите, не според мен), всяко действие е страхотно обмислено, перфекционист, идеалист - не материалист, търси ценности в хората отпреди 100г, рицарски синдром, разрешавам всички проблеми освен своите, грижовен за всички останали освен за себе си, всичко мога да правя и всичко знам(от ремонти и шпакловка до най-сложните ястия), но абсолютно неосъзнат, мрази себе си, дете на разбит брак с алкохолици и тн. Има и още, но на кратко много увреден....
Има ли някой, който е разрешил подобен проблем със себе си или някой с адекватен съвет как да подредя живота си, да намеря интереси или квото и да е(храна и критики също са на място). Ходя на психотерапия от скоро, гледам да предприемам действия, но накрая завършваш сам в една стая и мислите те убиват, буквално мислите ти те сриват...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: fd66ee82d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като ти чета малоумните писаници май само ти се мислиш за интелигентен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a443266582
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започни да си поставяш цели и да ги гониш. Разбери какво всъщност искаш, какво ти харесва, какво би правил с желание, какво би те мотивирало. ЦЕЛ, МОТИВАЦИЯ, ЖЕЛАНИЕ. Колко силно искаш нещо? Как да го постигнеш? Отговорите са в теб.
Имаш се за интелигентен, а нямаш самочувствие?! Имаш, просто го извади на показ, имай смелостта да заявяваш себе си и позициите си.
И от личен опит: перфекционизмът след 30г. почти никой не го цени, а изяжда доста време, за да бъде постигнат.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a29879a722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Интелигентност означава , с наличния ресурс да намираш решения .Ти решение за нищо не си намерил .На 30 ,но стар според теб , не можеш да си намериш работа като барман . Други работи няма ли ? Имаш връзка , не я цениш , накрая любовта изчезва, нормално .
Първата ти цел трябва да е да имаш доходи .Теб ,1 година кой ти плаща сметките ?
Второ , като мъж ,да бъдеш опора на майка си и приятелката .Ти си бреме за две жени ,не опора .Последната я клатиш 7 години ,но не се сещаш да се ориентирате към брак .Е ,до кога тя да си губи времето с теб ?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a3584601d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Начертай си план. Учиш нещо,за да имаш професия .Нещо сигурно,с което ще си намериш работа. Може и техникум -оптик,електротехник,готвач и пр. Счетоводител,учител и пр. После си намираш работа и се изнасяш на квартира. Докато живееш с майка си все ще си дете,а не възрастен човек. Побързай. И спри със самоанализите. Действай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1b3cca4870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пък забелязвам някаква интелигентност в писаниците ти. Правиш си някакъв самоанализ, което изначава, че не си съвсем неосъзнат. Може би мислиш много, но хич не действаш. Проблемите ти си имат решение, да не ги почвам подред, ти сам можеш да намериш такова. Направил си грешки, поучи се от тях и продължи напред. Интересно ми е, оцени ли сега приятелката си, като се погледна отстрани. Ако можеш да обичаш опитай пак, ако не, просто си остани сам.
,,интелигентен... може би твърде много'' - не мисля, че интелигентността ти е толкова висока. Безкрайното анализирае не означаава това. Щеше да знаеш, че живота е тук и сега, и всяко неща в анализа щеше да ти отнема по-малко време. Освен това не обичаш себе си, щом се грижиш за другите, но не и за теб. Обърни този процес.
А ти имаш ли рицарски качества, че търсиш в другите такива? Рицарите са уважавали жените си, а ти?
И последно, щом имаш толкова умения ще можеш да си намериш работа.
Това е от мен, мислите ти са твърде разхвърляни, подреди ги някак, че усещам някакво отклонение при теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e80b9bb56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Започни да си спомняш за всичко, за което би трябвало да простиш и се опитай да го сториш. След известно време, се срещни с тези хора, и гледай да не ти идат пак тези лоши спомени в главата. Когато си добър с някой, то рано или късно се връща при теб. Аз също съм дребнава, но се опитвам да не търся кусури навсякъде и във всичко. Защото спрямо мен не го правя и става двоен стандарт. Всичко започва в мислите - ако имаш мисъл за превъзходство, то изпадаш в осъждане и гняв. Потърси смирение, и няма да съжаляваш. На всяка лоша мисъл за другите, сложи в помислите си такава за себе си. И не разсъждавай над лоши мисли. Толкова много ни е дадено, а сме загубили способността да отсичаме лошите помисли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8e9f05ac9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Търси си работа, не бездействаи толкова. Не е хубаво да играеш толкова, хортане са страшни, говори повече с тях. В по-голямата част не ни интересува много какво ни казват забравяме информация, всеки гледа себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 68b2006e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз искам само да вметна, че се възхищавам на интелекта на номер1 и подкрепилите го.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8766db31cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Жена съм ,мисленето по много го има и при мен, зарявай го и почни да действаш.Да поемаш отговроности, така има шанс да се измъкнеш. Никой не е идеален, психотерапията ще ти помогне,не се отказвай.
Търси работа,все ще се почви нещо за теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5d1772fdb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разтърси се има и много други неща, които можехда си освен барман. Не си стар, не си и виновен, че има корона вирус и изпозатвориха заведенията, иначе до сега да си почнал отдавна някъде. Аз вярвам, че можеш и ще се ряализираш някъде другаде.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 921a28b47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 19-20 годишен бях като теб. Това все едно аз съм го писал, но преди 8 години.
Ето как се справих:
Първо, запиши си целите на един лист. Едно е да прескачат в съзнанието ти, друго е да ги материализираш на хартия.
Второ, решавай проблемите един по един. Трудно е, че дори невъзможно да решиш всичко от раз, не можеш да се разчекнеш на четири.
Първо бих решил проблемът с работата.
На първи етап никой не е казал, че трябва да е високо платена или по специалноста ти.
Намираш работа- имаш доход.
Имаш доход- намираш си квартира, изнасяш се от вас.
Живееш на квартира- Записваш някакъв курс за преквалификация, нещо задочно в университет.
Учиш, работиш, запознаваш се с нови хора, сам си плащаш сметките и си самостоятелен. Другите неща ще дойдат от самосебе си.
Гледай да излизаш от комфортната си зона, защото иначе ставаш мързелив. Ставай с 1 час по-рано и използвай това свободно време за нещо полезно- спорт, четене на литература, домакински задължения и тн.
Аз всеки ден си отделям 1 час за четене.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7a7df2edd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен започни да трупаш компютърни умения. Не е задължително да си програмист. Научисе да работиш със Фотошоп ,АутоКАД и друг софтуер може да ти е от полза.
Ако знаеш английски може да се уредиш и на някоя работа в която се използва езика.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7a7df2edd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 10:

Автора може да работи и други професии.
На този етап мисля, че може да има успех да изкара един курс за готвачи и да стане готвач.
Може също и да учи други неща, като програмиране, език, софтуер и с тях да си намери висококвалифицирана работа, но това изисква повече време.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ebd8368f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря на всички за съветите! Колкото и да искам да се обяснявам и оправдавам, не е редно да го правя.
До ном 5. Да, оцених я.
Всички сте абсолютно прави!
Съветът ми към вас и моята цел е - колкото и да знаете, колкото и да можете, опитвайте се да осъзнавате нещата колкото може по-рано

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker