Време е да бойкотираме Китайските стоки! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Време е да бойкотираме Китайските стоки!
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 973 пъти
Постоянно прихващам хора с Huawei и други такива китайски марки. Да не говорим, че и уж западните марки са правени в Китай. Аз ще започна да бойкотирам всичко направено от тях, например пералните Канди. Те нарочно създадоха този вирус и натръшкаха толкова хора. Надявам се да мога да намеря нещо, направено в Упония, Хонк Конг, Тайланд, Тайван, Корея, Украйна, Беларус или Индия и Турция, защото нека не се лъжем, ЕС и САЩ нищо вече не произвеждат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 69a22a43f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И да са го създали, все пак стокирте им са по-евтини. Накупи мивсичко, което ми трябва, па тогава и аз ще ги боййкотирам, дорде съм задоволен ;)

Айде, със здрАВИ!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 69a22a43f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   "защото нека не се лъжем, ЕС и САЩ нищо вече не произвеждат."

Ми мноо ясно уее баткааа! Фай five! Да не смеее тука некви бачкатори ... АХХААХА

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9db0ae1cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами успех с бойкота, за съжаление на всичко вече пише Made in China, включително и на реномирани европейски и американски марки...това е голяма загуба на работни места, но е много по-изгодно за потребителя стоката да е направена от нископлатен китаец, а не от добре заплатен европеец/американец.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8b0eab4dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не само трябва да се бойкотират, ами и изобщо да се поставят в световна изолация и никой да не ги бръсне за слива. Коронавирусът не е единственият проблем - всички сме виждали какво е отношението към хората им и животните. Отвратителна страна. Но това всички го знаят, най-вече САЩ и Европа, които си гледат интереса. Китай произвежда огромни количества стока за нашия пазар, почти всичко е китайско освен, може би, най-високият клас продукти, но то и затова са на такива цени. В Китай е евтино, останалото няма значение, колкото да се правят на загрижени световните сили. А най-лошото е, че на хората не им пука. Това Китай да бъде зачеркната от картата зависи до голяма степен от нас, обикновените потребители. Все още сме повече от държавните лидери и ако масово спрем да купуваме китайски стоки, нещата ще се променят, ама едва ли...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 05ed0cfa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз много отдавна винаги когато имам възможност да избера по-качествена стока го правя и така бойкотирам некачествените...

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 73e500f63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За китайските смартфони не знам, но като цяло всички останали марки смартфони се произвеждат от тайванската компания Foxconn, като само дизайнът е дело на марките им. Като производството не е задължително да става и в Тайван, а може да е по всякакви точки на света тъй като тази компания има фелиали по света. Например Нокия се прави от фелиалът на Foxconn в Индия. Иначе много правилно разсъждаваш за китайските стоки. Всички трябва да кажем НЕ на жълтият СССР заедно със всичките му безобразия върху хората и наглост и влияние което се опитва да прокарва. Той е чума за света. Но е правилно да се подходи така и с нещата идващи от ислямски страни. Те в никакъв случай не са по-малко зло. Плодовете и зеленчуците от Турция са пълни със забранени пестициди които увреждат ДНК. Хората са говеда. Въобще не мисли, че така спонсорира враговете си, режими потискащи народите си, наглеци и такива които не му мислят доброто. Българинът обезателно ще отиде да си остави парите в Турция и ще си вземе Huawei. Половината ни държава се изниза от там. Що за идиотщина. А иначе няма да издържи и един час на режимът в Китай и Турция. Ще гледа като теле като дойдат в домът му униформените да го прибират понеже обидил някъде в пост в интернет президентът. И го шпионират и вирусът му натресоха на главата престъпните комунисти от Китай, и пак говедото продължава да си дава парите на Китай. Кой да мисли, че такива не трябва да бъдат хранени? Според мен ще му се връща от нещастието на народите им на всеки, който ги храни като си оставя парите при тях тъй като така полива режимът като цвете. Китай и другите подобни вредни държави трябва да фалират за да се освободят народите им от престъпните им правителства, които прецакват не само собственият си народ, но искат да прецакат и цивилизованият свят, от който част уж сме и ние. А ако и народът им е с правителството им, то и след падането на правителството им, бойкот трябва да има. Но за да падне трябва як бойкот. Браво на САЩ за санкциите. Един път вкараха Турция в икономическа кома и мустакаткото забрави да избива кюрдите. Втори път накараха жълтите комунета да пикаят газ. Huawei вече пуши. Ако и ние ударим едно рамо с бойкот, отиват на кино. Не спонсорирайте държавният тероризъм по света! Елементарно е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b922cab23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Здравей г-н или г-жа болен мозък!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 01eb7789f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравей,
САЩ и Европа имат едно от най голямото влияние на световния пазар. САЩ заема първо място за най голяма икономика (включително експорт и инпорт). Примарният сектор се занимава с отглеждане на тютюн, царевица, слънчоглед и т. н. Много от американските стоки имат ограничение да се продават в Европа заради огромното количество на консерванти и оцветители. В химическата промишленост, строителството и транспортта също изгряват, но не чак толкова колкото в терциалния сектор(всички заплатени услуги като застраховки банкови услуги и т. н)


Разликата между Китай и САЩ

В началото на 60 години Китай е в огромна криза. Залага на произвеждането на малки стоки и на експорта на ниски цени с надеждата след време да си върне загубата.(Не се центрира на услуги) Само за 50 години става първата икономика в света.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8be146bb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На практика не можем!
Ж32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 303ebc3165
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Малко ми напомняш на мои роднини комунисти, които карат западни или японски коли, работят в Англия или Германия и редовно киснат у фейсбука, а комунистическа пропаганда търсят у гугъл.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 07ffc2da64
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз ги бойкотирах вече , и вие го правете, не позволявайте България да стане китайски сателит както повечето държави

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4dacc613fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Усещам, че ще поставиш начало на една велика революция. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4f1521f063
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Да, прави сте за животните, видях клипове в нета как щавят кучета и котки живи и ги горят с горелки. Само извратеняци биха направили такова нещо. И дори да ядат кучета НЕ е нормално да щавиш живи животни, все пак сме хора! А и как може печено месо с горелка да им харесва, изглежда отвратително, запичат само кожата, отвътре почти сурово и се разтича мас. Бляяяа, отврат! Но те явно не са хора, а изверги.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4f1521f063
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А да - и китайката която гази котенца с токчетата си, буквално размазвайки ги на пихтия и убиваща ги или онази другата, която си поръча супа от жаба. Готвачът просто наряза една жива грамадна жаба като й остави главата цяла. Онази ненормалница започна да яде все още мърдащата жаба. Клипчето е в тубата. Страшно извратен народ. Фабриките могат да си ги преместят в Молдова, Армения, Украйна, С. Македония, Черна Гора и Сърбия. Едва ли много ще качи цената, там заплатите са ниски.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c09d5b2a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Че Huawei си е много добър е,какво като е китайски. И ти говориш,като Доналд Тръмп само обвиваш китайците хаха. Утре ще изгуби изборите тоя дебил.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2ba6d2d497
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз никога не купувам китайско... само качествено. Но си пада четене на етикети и пр. Иска и пари...

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 384aa68825
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Съгласна съм с теб. Не може Китай да разболява целия свят и после да няма реакция. И аз започнах да не купувам стоки, произведени в Киайт. Не е вярно, че всичко там се произвежда. Има от цяла Азия, че и Европа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 05ed0cfa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   2, няма да си задоволен за дълго и скоро ще трябва пак да даваш пари, и пак, и пак и накрая ще си дал много повече, отколкото ако беше купил същото, но по-качествено.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c248d0f07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Западът се прави на хитър и иска да експлоатира китайците като роби. Китай се прави на хитър, произвежда имитации на стоки - полуработещи или други еднодневки с идеята да си ги купуваш по 10 пъти. Накрая евтиното излиза скъпо - хем го плащаш много пъти, хем се занимаваш да го сменяш, хем псуваш боклука. Почти като Сделано в СССР. Разликата беше, че в СССР не пестяха материала / метала, защото хем го имаха достатъчно, хем пестенето им беше по-проблемно от разхищението. А китаецът залага на пластмаса с боя "металик".

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 22af616c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   По-добре китайски сателит, отколкото американски /еврегейски такъв. За 30 години тия убитаци ни съсипаха. Поне китайците като кажат нещо го правят, затова за 50 год станаха номер 1 в света икономика.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 75aac46f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Затова си купувайте "супер" качествените уреди например от ТПК Електра, гр. Стражица. Пълен ташак. Китайците имат много качествени изделия. Никой не може да ги стигне на цена-качество. Ние да си правим туршийка и чалгийка у Димитровград и да не гледаме другите. Господ нали е българин - ще ни пази от бай Китай. Смешен си - бойкот ще прави. Айде туршията и Радка-пиратка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4f1521f063
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   16 да много добри и парите ти отиват в Китайски комунисти, а може и да има отровни материали или радио активни. За шпионския софтуер да не говорим. Друго си е Самсунг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker