Как е възможно да има такива съвпадения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как е възможно да има такива съвпадения
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1593 пъти
В историята има страшно много случайни съвпадения и неща предсказани в книги. Как ще обясните това?

Ако не сте чували гибелта на Титаник е предсказана в книгата "Безсилието, или гибелта на Титан" на Морган Робъртсън, написана 14 г. преди събитието. Забележете, че дори имената на корабите са сходни. Даже скоростите и размерите на корабите са почти еднакви. Съдбите им също. Как е възможно това?

Ейбрахам Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 г. Джон Кенеди е избран за президент през 1960 г., или точно сто години по-късно.

Политиката на двамата е силно свързана с правата на гражданите. Съпругите и на двамата губят децата си, докато живеят в Белия дом. Фамилното име на секретарката на Линкълн е било Кенеди. Фамилното име на секретарката на Кенеди е Линкълн.

И двамата загиват в атентати от смъртоносен куршум в главата. И двамата биват убити от южняци. Джон Уилкс Буут, който убива Линкълн, е роден през 1838 г. Лий Харвей Осуалд, който убива Кенеди, е роден през 1939 г. И двамата убийци са известни с трите си имена. Имената на убийците се състоят от 15 букви. (на англ. език).

Линкълн е убит след театралната постановка "Форд". Кенеди е убит в колата си. Моделът е "Линкълн" и е произведен от "Форд". Линкълн е убит в театър, след което убиецът се скрива в склад. Кенеди е застрелян, след което убиецът се скрива в театър. И двамата убийци са убити преди процесите срещу тях.

И двамата биват наследявани на поста си от хора с фамилията Джонсън. Андрю Джонсън, който наследява Линкълн, е роден през 1808 г. Линдън Джонсън, който наследява Кенеди, е роден през 1908 г.

Италианският крал Умберто Първи една вечер се отбил в малък ресторант в Монца. Монархът едва ли е очаквал, че в ресторанта ще се сблъска със... себе си.

Всъщност пред него стоял втрещеният собственик на заведението, който физически бил абсолютен двойник на краля. Двамата седнали и започнали да обсъждат странното съвпадение, като с удивление откривали нови и нови прилики помежду си.

Били родени на една и съща дата - 14 март 1844 г., в същия град, били женени за жени с името Маргарита, а черешката на тортата била, че кралят бил коронован в същия ден, в който собственикът отворил ресторанта си.

На 29 юли 1900 г. Умберто Първи бил уведомен, че неговият добър познайник ресторантьорът бил убит с изстрел при неизяснени обстоятелства. Кралят се натъжил от кончината на астралния си двойник, но уви, нямал много време за скръб. Същия ден бил застрелян при атентат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9850ab7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има нещо съмнително, да.
Правени са такива изследвания с разделени близнаци, такива които са осиновени в различни семейства и не се познават. Има съвпадения с имената на жените им, децата, порода кучета, които отглеждат, марка коли и т. н
Една поправка в твоя текст -Лий Харви Осуалд застрелва Кенеди от хранилището на библиотека - т. е склад.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bd4231ae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, както казва номер 1 - има такива случаи на еднояйчни близнаци, разделени при раждането си и осиновени в отделни семейства, които години по-късно се срещат и виждат, че примерно са се оженили за жени със сходни имена, синовете им имат сходни имена, пушат едни и същи цигари и тн. Например, историята на близнаците Джим Спрингър и Джим Луис (потърси в нета) - това е истински случай и се преподава в унивеситетите. Изводът за мен е, че ДНК-то ни влияе по-силно отколкото мислим. Кръвта вода не става, както е казал народа. Конкретно за историята с двойника на крал Умберто съм чел, че не е 100% сигурна дали въобще е истина, но ако е истина, едно възможно обяснение е именно това да са били близнаци, разделени малко след раждането. Даже съм чел, че в някои царски фамилии така разделяли близнаци, за да няма спорове при наследяването на властта.

Относно Титаник - ами за мен лично това не е изненадващо, тъй като аз самият съм имал предсказателни сънища за събития години по-късно. Според мен мозъците ни са по-мощни и по-свързани с реалността, отколкото изглежда на пръв поглед. Като квантови компютри могат да сметнат вероятностите за нещо да се случи на базата на сегашното състояние на Вселената.

За Линкълн и Кенеди нямам теория, но ако вярваш в прераждането това е една възможност.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 732bdd69cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не са съвпадения, а планирани проекти...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 307b10e73d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А сега се замисли за всички съвпъдения, които НЕ СА СЕ СЛУЧИЛИ!

Това, че нещо е малко вероятно да се случи, не значи, че няма да се случи!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9a333c5ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Всички тези факти са си обикновенно съвпадение. Помисли само ако изброиш всички факти от живота на Линкълн и Кенеди които не дъвпадат, колко много повече са те. Сигурно не са родени на една дата, това учудва ли някого, сигурно не са родени и в един месец, първите имена на секретарките им и на съпругите им не съвпадат. Защо приемаш за нормално липсата на съвпадения, а съвпаденията за съмнителни?

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8c82c37054
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Човек винаги обича да "открива" пътища там където няма. Така започва да "вижда" съвпадения и да смята, че тези неща са планувани. На този принцип се създават и конспиративните теории- Да виждаш знаци и връзки там където ги няма, или да ги насвързваш за да ти пасне на мнението.
Така преди време един приятел ми показваше картина, в която колкото повече се взираше, толкова повече геометрични фихури и числа виждаше.
Съгласен съм с Н5

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2d0db4406d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Противно на повечето коментари, аз съм на мнението, че случайности и съвпадения няма. Житейският ми опит е показал, че всичко се случва с причина, която рано или късно излиза наяве. А дали наистина е така или не, според мен не сме достатъчно развити, че да отговорим правилно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1dda9ff353
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   В живота няма само съвпадения, но и много категорично и ясно е че сме програмирани (НЛП) с определен код. Този код е спуснат от 13-те..
В момента пътувам във влак до Станстед , откъдето ще си хващам полет до Дания , а човека срещу мен върти на пръста си будистка броеница. Нещата в които вярвам. В същото време се опитвам да обясня случайностите. Не ! Няма случайности ...има нещо наречено "инвариантност". Това е когато си следваш собствения програмен код в живота. До момента в който си кажеш , баси какъв съм. Роб .

Точно както се споменава думата " роб " и в Библията , и в черквата по време на венчавки.

* Съжалявам , че това което написах сигурно е сложно за разбиране.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7928850c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Една ГОЛЯМА поправка към автора на статията и към коментар Н.1
Президента Кенеди не е убит от Лий Харви Осуалд, а от голяма тъмна конспирация. Аз зная дори четирите причини защо е убит. Но засега само това ще ви кажа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bd4231ae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до 9, всъщност факт. Колко хора знаят, че няколко години след убийството на Джон Кенеди е убит и брат му, сенатор Робърт Кенеди, който тъкмо се е бил кандидатирал за президент и е спечелил първичните избори на демократите? В интервю малко преди убийството му Робърт казва, че имал желание след като стане президент да започне ново разследване за убийството на брат си. Медиите в САЩ винаги говорят за убийството на JFK, но никога за убийството на RK.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9850ab7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Робърт Кенеди беше главен прокурор, което съответства на министър на правосъдието. Така, че двете убийства имат много общо.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f78fd7c72d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много са ми странни неверниците, за които всичко е случайно. За тях и 5 пъти под ред да удариш джакпота от тотото, сигурно пак ще е случайно. Когато не можем да си обясним нещо, го отдаваме на случайността, но няма нищо случайно. Това, че все още нямаме капацитета да схванем някои връзки, не означава, че няма причина те да са на лице.

Едно време са обяснявали всичко неизучено и странно с Бог, докато науката не е дала отговор, а сега ги обясняваме със случайност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c1791b6e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Знаеш ли за близнаците, които били осиновени и се срещнали след години? Или за онзи мъж, който два пъти хваща бебе, падащо от прозореца, докато си върви по тротоара?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fb551a1a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   За убийството на Кенеди ще напиша, че през 2013 година Джон Кери каза, че ще преразгледа (постави под въпрос) официалната версия.
;)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b743380b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 2

Може би генетиката играе също важна роля? А какво за всикчи близнаци, които не са се оженили/омъжили за хора с еднакви имена, а децата/племенниците са с различни имена, полове и дори цвят на косата?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fb551a1a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   15 коментар съм,
Почти всички от династията Кенеди (с ирландски произход) са убити.

Джей Еф Кей поради ФЕД.
Брат му поради фактът, че подкрепяше палестинската кауза. Може да проверите къде е бил 1 година преди да го убият.

Във ФЕД са се установили еврейските династии - Ротшилд и Рокфелер.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fb551a1a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За убийствата на Кенеди има една нова книга написана Lisa Pease.
A Lie Too Big to Fail: The Real History of the Assassination of Robert F.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker