Търся едно определено спокойно местенце в България, помогнете ми да го намеря! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся едно определено спокойно местенце в България, помогнете ми да го намеря!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1023 пъти
Мъж на 29 години съм, занимаващ се с психология, йога, медитация и като цяло не харесвам общо градския начин на живот. Тук, било в града или селата, е много населено, не обичам населени места, не ми харесва това да живея някъде, където постоянно да ме дърпат, било битови сметки, или пък да работя за да си купувам фалшиви храни, които са вредни за организма, не искам да се струпвам на едно с обществото по улиците, покрай натоварените улици. Бих искал да отида някъде, далеч от всички тези работи, далеч от работата, битовите сметки, от хората, от трафика, някъде, където е спокойно, и няма бандити които да те нападат, спират или влизат взлом в жилището. Искам някъде, на някоя поляна, планина, хижа или вила, самостоятелно, където да имам спокоен живот, бих се съгласил и на остров, не държа на ток, компютър и интернет, но да няма много хора. Обаче, не мога да се ориентирам и да намеря точното място, където да си живея, тренирам и да си правя суровите тренировки изброени още в началото. За да ме разберете по лесно, има филми, където някои от героите отиват в някоя къща, било то в планина, хижа или гора, където няма кой да ги тормози, където са сами, излизат си, четат си книги, и като цяло това искам и аз. Къде в България има подобни местенца? Не намирам това което търся! Не съм пък и паралия за да давам високи пари за наеми или пък пет звезди, нещо скромно и евтино. Тук, на село не ми харесва особено, вярно че е по спокойно, но пак си има много хора, трафик и ми е неспокойно на село, областта е Русе, очаквам вашите мнения :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1755ae6878
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искаш битови сметки, ама зимата как ще се отопляваш? С дърва? Ами тези дърва от къде ще си ги вземеш, без да работиш? Не можеш просто да сечеш нечии чужди дървета. Ами ако се разболееш, ако вдигнеш температура, как ще се излекуваш? С тревички? Ами като одъртееш и не можеш да работиш и нямаш пенсия? Ами зимата на тая поляна, като те затрупа 1 метър сняг? Не можеш да мръднеш никъде - нито храна да търсиш, нито вода, нито дърва. Като стана дума за вода, какво ще пиеш? От локвите?

Обмисли го пак.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7549089032
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не разбирам какъв ти е проблемът. Села в България колкото искаш - с хора, без хора, култивирани, изоставени, в планината, в равнината, избор богат. Тръгни и просто си избери, можеш директно да се заселиш в някоя изоставена къща.
Не виждам обаче да си помислил с какво ще се издържаш, за суровите тренировки никой не плаща. Колкото и скромно да живееш, все трябва да ядеш, да се отопляваш, да переш и т.н. елементарни битовизми. Въпросите на номер 1 са напълно разумни и едва ли си помислил за всичко това.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b9095e17e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пробвай в някоя Родопска махала. То местенето лесно, но с какво ще се издържаш? Не става само на фотосинтеза!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 57c06877ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има един, който го прави и води лекции. Облечен е в били дрехи и води много хубави семинари. Даваха и къщата му, живее сам, но не мога деэсе сетя как се казва. Много интересно. В ютюб има канал.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: daeeeb1168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1., ами ако сложи фотоволтаични панели на покрива на къщата си, си решава този проблем. Ако вдигне температура зависи от имунитета и организма му как ще се развият нещата, температурата по-специално е реакция на организма, която потиска размножаването на вирусите или бактериите, но да не изпадам в подробности, защото не за това е темата.
Авторе, не знам кое е това село с толкова много хора и трафик, вероятно е някое крайградско или близко до града, чиито имоти са изкупени от богаташи и оттам трафика.
Всички села, които не са близо до градове, не са нито пренаселени, нито с трафик. Лично аз бих ти препоръчал село Обединение, област В. Търново, там е и най-лековития минерален извор, почти всяка къща е с извор (кладенец или възможност да се пробие такъв), т.е. вода има бол, няма да зависиш от ВиК. Мисля, че това е твоето място, може да проучиш / посетиш селото и да решиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2f35bbe334
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някъде в Странджа също е вариант. Районът не е многолюден. Има села с много малко население. А и атмосферата на самата планина сякаш отговаря на това, което описваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 04bfa8e12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   България притежава 7 острова в Черно море. Един от тях Света Амастасия отпада, тъй като е турсити,еска дестинация. Но допреди десетина години е можело да идеш там, защото не е бил оправен. Имало е само изоставени сгради, които тънели в упадък. Сега е много красив, но на него напрактика има малък град, така че отпада. През бай Тошово време такива хора като тебе са ходели там да се уединяват и да са насаме с разума си. Даже е имал говернатор. Свети Иван не е туристическа дестинация, но и той отпада, защото често ходат хора там. Заедно с него и пстрлв Свети Петър. Там има и един друг малък остров, който направо е забит за брега и него го стягат сега, така че и той отпада. Птичи остров е близо до курорт и също го махаме. Остров Русалка пък са камънаци. Остава Змийския остров. На него можеш да идеш. Само че май и на него има неща. България има и речни острови на Дунава. Може на някой от тях да отидеш. Покрити са с гъсти гори. Ако не ти харесва пък иди в гората, но заради Герберите нашите гори много се изсичат. Тъжна реалност. Може да отидеш в едно от онези изоставени села в някоя изоставена къща. Само че имай в предвид, че братята роми влизат в тия къщи и ако те набарат има голяма вероятност да те убият, така че защита от типа на хладно оръжие и дори огнестрелно няма да е излишна. Или пък най-лесно можеш да се преместиш в едно село с малко жители. Къщите в такива села вървят по 5000 лева, а кметовете им отчаяно търсят жители. Или някое село в Благоевградка област. Селата там са спокойни и няма братя роми, които да вършат поразии.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1755ae6878
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Родителите ми живяха така 13 г. в Испания. В едни гори в планината. Просто работата им беше там - реставрираха едни къщи. Само ще ти кажа, че това е изключително труден живот. Да, спокойствие, но труден, много труден.

Токът си го генерираха с генератор на дизел, защото панелите са скъпи, а и не доставят кой знае колко ток и ако решиш да пуснеш по-сериозен консуматор - нъцки. Този генератор постоянно се прецаква и тока не е постоянен както нормалния ток, ами постоянно варира напрежението и уредите гърмят редовно. Отделно си е голям ангажимент постоянно да го палиш, гасиш, зареждаш акумулатори, той шуми адски много и не можеш постоянно да го пускаш.

Вода си доставяха от един планински извор. Имаше си помпи и тръби и водата се пълнеше в един голям резервоар. Водата беше адски твърда, къпеш се, но косата ти става твърда. За пиене не става. Трябва да се купува в бутилки. Път няма, кара се по едни планински пътеки, разбираш си колата. А ако завали един дъжд, съвсем няма прз къде да минеш. Всеки месец колата се изпотрошаваше. И това в Испания, където климата е доста благосклонен, а в България като завее и зафучи, оставаш там блокиран до пролетта. В Родопските села дори често са блокирани със седмици.

От скука и пустота запознаха да пият доста. Загубиха всакакви социални умения, а те имаха доста добри такива. Заочнаха да приличат буквално на неандерталци - откъснаха се от света, изпуснаха всякакво технологично развитие. Бяха просто като диви. Не можеше да завържеш нормална приказка и не можеше да познаеш. Бяха като някакви бавно развиващи. Когато се наложи да се върнат в цивилизацията, бяха буквално като малки деца. Не можеха елементарни неща да свършат сами. Не можеха да се справят с интернет, телефони, не можеха да свършат някаква бюрократска работа, не можеха да свършат някаква работа в банка, не можеха да общуват нормално. Не можеха дори да работят нормално и в екип. Съмняваха се във повечето, а към други пък бяха прекалено доверчиви и ги използваха. Често говореха доста несвързано и беше трудно да им следиш мисълта. Бяха в огромен стрес и шок в цивилизацията. Баша ми вече 2 г. не може да се задържи повече от 2 седмици на една работа, просто е разсеян стресиран, необщителен, не е същия. Изпадна в някаква депресия, а определно време имаше и параноя, мислеше, че ще го приберат полицаите и някакви такива глупости. Разсеян е и постоянно замислен и намусен. Майка ми пък я изби в другата крайност и я изби на втори пубертет, като оттървана е.

Убеден съм, че ако се изолираш, съвсем ще се затвориш в себе си и не се знае на къде ще те избие. После никога повече няма да си същия и няма да можеш да се върнеш нормално в цивилизацията. Отделно такъв живот е много по-труден, отколкото си представяш. И имай предвид, че те все пак имаха доходи и си купува необходимите неща от близкия град. А ти ако не работиш и нямаш доходи, не можеш един аспирин да си купиш, като заболи глава. Може и да не намираш какво да ядеш всеки път. Може да няма реколта някои години. Тогава какво правиш?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7fe1b3713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Търси по селата около Севлиево и Габрово. Имам вила в едно такова село, по-точно на един баир над селото. С дни може да не видиш никого! За сметка на това през двора ти минават сърни, елени, че и мечка съм виждала през нощта (това си беше страшничко, добре че си бях вътре и я гледах през прозореца). Бабите от селото (май са останали 5 или 6 и 1 дядо) са супер мили, една ще ти даде яйца, друга домати ще ти откъсне...
Обаче имай предвид, че зимата е страшно! Като падне снегът и си изолиран от света! Понякога с дни няма ток...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2bc7869f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе който търси намира, обаче за да е толкова самотно мястото трябва да си го намериш сам. Ако един от хората тук ти пише къде има такова място, то той самия и неговите роднини и приятели ще го знаят, после и някой от четящите ще идат да го видят, ще го харесат за собствените си екскурзии с техни познати и хоп мястото вече няма да е такова каквото го искаш. Така че търсене на такова място чрез хора е меко казано глупаво. Уж искаш да се отделиш от хора, пък търсиш такова място чрез хора.
От друга страна за да имаш право да забраняваш непознати да влизат в мястото ти трябва да си го закупиш, това с превземането на една поляна е можело да стане преди 3 000 години, днес всяко място в Европа е нечия собственост, било частна било държавна и нямаш никакво право да го превземаш.
Важна точка са и парите, хубаво днес няма да ти трябват ток интернет, имаш си и дрехи и обувки, да предположим, че знаеш билките за лечение, но когато се скъсат дрехите или обувките ти какво правиш? По голямата част от годината е достатъчно студено, че да не можеш да жевееш гол. Да не говорим че и данък трябва да му плащаш, може данъка да е 10лв на година, но трябва да плащаш.
Така че първо се стегни изкарай някой лев, през свободното време обикаляй търси си място, което със спечелените пари да си купиш. Има няколко стотин села в България с до 10 жители, купуваш някоя от изоставените къщи и готово.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 981f603294
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стани горски, хем заплата ще имаш, хем ще си основно сам в някоя гора, пък и някаква колибка ще ти дадат за живеене.
Или се предложи в някое от изоставените села, където живеят малко хора и основно възрастни, да им помагам нещо- дърва да нацепиш, градинка да им окопаеш т.н. за прехраната, а ще се наместил в някоя от изоставените къщи и ако се налага ще си я постегне за теб си. Хем ще си полезен на други, пък и за себе си ще имаш подслон и прехрана, хем и ще си пак сам, сред малко хора навън.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 981f603294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12 съм, авторе, виж това
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kyde-sa-naj-obezliudenite-sela-v-stranata-2024235
Прекрасни забравени местенца, чак на мен ми се прищя да го обиколя и си харесам някое за мен си :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b61bf3978c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пич, не знам дали си осъзнаваш проблемът. Той не е да намериш място, защото такива места в България бол. Та тя се обезлюди тая държава... Нал се занимаваш с психология, обясни си сам извиненията които си търсиш. Няма нужда да тренираш на "сухо", хващаш раницата и за 1-2 часа си в гората. Толкоз трябва. Но и на теб ти е ясно, че не е особено практично, и още повече - най-вероятно не ти се занимава на самият теб...

Иначе, ако се вземеш някой ден в ръце, що не отидеш в някое село с останали няколко дядовци и баби и не им помогнеш малко. Ще понаучиш и как се живее и оправя наистиан сам и с малко пари. С филми и сухи тренировки няма как да стане. Аз лично се преместих в малък град и ме устройва. И аз не харесвам модерният начин на живот, то нямам намерение да изпадам в крайности.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 66f13ec391
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Автора така и не се включи и не отговори от къде мисли да си набавя вода, храна, отопление, дрехи, обувки, лекарства. Ако е горски, проблемът е решен, защото ще има някакви доходи и ще слиза в града веднъж седмично да си пазарува. Ако е достатъчно богат, за да инвестира в кладенец, слънчеви панели, парцел, пасивна сграда, както и в животни и градина, проблемът до голяма степен също е решен. Ако има някакви пасивни доходи също. Но ако не е на лице някое от тези неща, а те в повечето случаи не са, тогава остават сериозни за разрешаване проблеми. Да не говорим, че почти сигурно ще му трябва и кола поне от време на време, защото все пак понякога ще му се налага да ходи в близкия град. А зимата, като падне снег, също е голям проблем, защото може и да не може да излиа от колибата си.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8617fcbd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Потърси нещо из Троян/Ловеч и околия.
Къщите са много евтини и въпреки това имаш достъп до повечето модерни удобста.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker