За абитуриентския - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За абитуриентския
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1194 пъти
Здравейте. От известно време се измъчвам от това... Така и не отидох на абитуриентския си бал. Нашите ми купиха рокли и обувки, но аз не исках, беше насила, и досега си стоят и събират прахта в гардероба. Те си изхарчиха парите, тяхна си работа. Всъщност, не се разбирах с класа си, а и не исках да давам допълнително пари. Бях със съучениците само в кръчмата, не отидох в хотела, не дадох пари за фотограф. Знам, какво казват - било веднъж в живота. Но дали е така? Защо всички отдават такава важност на това събитие, сякаш е сватба? Просто нея вечер се чувствах зле, беше една от най-ужасните в живота ми. Има ли смисъл да се измъчвам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 907efad63d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се измъчвай за глупости.
Аз съм мъж, и балът ми беше преди цели 9 години.
Родителите ми, обикновено работническо семейство, без много доходи, сякаш бяха по-развълнувани от мен. А мен не ме интересуваше бала, а къде ще вляза в университет... както и да е.
Въпреки всичките ми приказки и мрънкания, родителите ми искаха по-скъп костюм, все едно те ще ходят на бал.
Накрая нарочно си харесах някакъв по-евтин, защото не ми се занимаваше.
Самият бал беше голяма пародия.
С класа не се разбирахме. В 12-ти клас имаше няколко сбивания и целият клас бяхме на групички. Но специално за бала, всички бяха с доста лицемерни усмивки.
DJ-ят беше под всякаква критика и пускаше някакви стари градски песни, на които дори и старите учители не се радваха.
На единият ми съученик му кипна, излезе на сцената, взе микрофона и се провикна- DJ-я не става за нищо, каква е тази музика.
След това самият човек направо си прибра техниката и си тръгна.
Цялата вечер беше пълен провал. Никой не си направи кефа. След това отидохме по някакви дискотеки и прочие, пак разделени по групички.
В крайна сметка вечерта свърши, а целите ми крака бяха в пришки от обувките (които уж бяха удобни).
Човекът с камерата, направил цял филм, плюс 100-200 снимки се оказа вуйчо на едната съученичка. Е, познай колко материал има с нея, и колко с мен и останалите. От 2 часа филм- в училище, изпращания и бал, мен ме има за някакви секунди...
Костюмът събира прах в някой шкаф, вече доста годинки.
Не помня кога го обличах, но ми стоеше като торба.
Не съжалявай за тази простотия, наречена абитуриентски бал, не е нещо кой знае какво. Всяко чудо за 3 дни.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: db8b9af4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз нямах бал и да ти кажа все ми е тая. Веднъж в живота бил,е хубаво ама дето се вика за какво ми е да гледам хора които не харесам като искам ли да седна на маса и после да отида на дискотека ще го направя,но с приятели. За мен си е малко излишно изхвърляне бала (естествено който иска да си го празнува,ама тия дето не сме ходили не смятам,е кой знае какво сме изтървали)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df587f4b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отдават му толкова значение, защото балът е един вид "ритуал" - отиваш на бала като ученик, излизаш от него като млад възрастен... символично казано, разбира се. Същото може да се каже за сватбата - символичен ритуал е, дори да се заклевате пред Бога (и семействата си) че ще бъдете заедно докато смъртта ви раздели, тези клетви сте ги мислели дълбоко още преди това. Ако не ги мислеше, нямаше да кажеш "Да" на "Ще се омъжиш ли за мен?"

Иначе съм съгласен напълно с 1 и ще разкажа как премина моят бал. В гимназията бях доста свит, даже една клика от съученици в класа ми се бяха настроили срещу мен, и ме тормозеха дълги години - но не им обръщах внимание. Единствено "главатарят" на тази клика (едно от най-популярните момчета в класа) имаше смелостта да ми каже в 12-ти клас, че: "в началото те смятахме за боклук, но всъщност се оказа свестен". Без извинения, без разкаяние, но... както върви баснята за ловеца, мечката и обидата, физическите рани все някога заздравяват, но рани от друг сорт - никога.

Балът ми мога да определя единствено и само като пълно разочарование. Да, отидох, навсякъде, родителите ми дадоха парите, и се направиха снимки. Всъщност бях на седмото небе от щастие тогава, защото поради някакво незнайно стечение на съдбата, вечерта преди бала ми се обади не коя друга, а точно момичето което харесвах, и тя ме покани мен да сме заедно. Да, ама когато я взех от техните (и баща й ме предупреди да сме били внимавали) се заби в други компании и тръгна по техни си заведения. В крайна сметка, понеже въобще не би ми минало през главата да пия когато съм с кола, на връщане закарах две момичета, едно от които я наблюдавах как се натряска и може би се надяваше на нещо "повече", но просто никога не съм бил такъв човек (и никога няма да бъда) и нищо не направих по въпроса. Прибрах се в нас към 3-4 часа сутринта, не можах да заспя, и тогава ме удари първата в живота ми екзистенциална криза.

Като цяло балът МОЖЕ да е приятен и незабравим, но САМО ако го прекараш със съученици, с които си била "гъста". Наистина близки приятели, хора с които би поддържала връзка дори след завършването си. В твоя случай не е било така, нито е било с 1, нито при мен.

И моят бален костюм седи в гардероба, събира прах и... никога не бих го облякъл отново.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0c1c88e8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да се измъчваш? Не, няма смисъл. Всички са се напили, няколко са повръщали, имало е наркотици, може даже и с някой по-млад учител, както и 2-3 аборта след това.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8f3d79d663
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нищо, аз пък съжалявам че отидох...не че се случи кой знае какво, просто всички се напиха, аз не, и си тръгнах първи още преди да стане 12...и така. Трябваше да не ходя, и без това никога не съм харесвал този клас...ама нали...какво ще си кажат хората, от малък град съм...все тая, не съжалявай.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 84aa95a860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моят бал беше преди 13 години. Роклята ми беше ужасна, беше просто една вечер... истинският живот е след това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 14bfa31d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До Номер 1: Как така диджеят си е позволил да пуска стари градски песни, при все, че щом сте го наели, би трябвало да изпълнява вашите музикални желания, нали така? Един може да иска да чуе Слави, друг Криско, трети Тита, други Дара и т.н.! Всеки харесва различни песни и изпълнители, а и след тази забележка, защо диджеят не е сменил жанра, а си е отишъл? Парите така или иначе са му платени! А и никой от вас явно няма право на рекламация! Щом като диджеят не си е свършил работата като хората, би следвало да върне част от парите, щом на своя глава е решил да напусне! Излиза, че просто е отишъл на гости, вместо да ви забавлява! Аз така го разбирам!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c08f3160a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз завърших тази година и не отидох на бала. Иначе мислех да ходя, въпреки че не харесвах класа си, но заради вируса реших, че е по- добре да го пропусна. Костюм не съм си купувал, тъкмо се бях наканил март месец, но тогава затвориха всичко. А пък когато можех да си взема преди бала, вече се бях отказал да ходя. Малко ме е яд, че се минах с 83лв. за ресторанта, ама си спестих още лоши спомени с тия. Минаха няколко месеца и не съжалявам, не разбирам за какво.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c953d1191f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е нали вече е отминал какво ти пука ,продай роклята и готово ??? :D

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c90449c7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма смисъл да се измъчваш, защото вече всичко е минало и заминало. Нито ще върнеш времето назад, нито ще се почувстваш добре с тези негативни мисли.
Балът наистина е нещо, което се случва веднъж в живота, но не е задължително да го искаш, да ти е приятно или да участваш. Да отидеш на бала си е една от много възможности, които човек получава през живота си. Наистина е малко като сватба, дават се купчина пари за една единствена вечер, която може и да не запомниш. А ти не можеш да знаеш, дали никога повече няма да имаш възможност да облечеш дълга официална рокля. Може пък да имаш. Може пък да ходиш на официални вечери и лъскави събития по 2 пъти в месеца. Може и да не се случи, но надали ти е чак толкова важно да се видиш облечена като пепеляшка, защото на края на деня, всички искаме да свалим сутиена и да облечем пижама, за да гледаме глупости и да разпуснем.

Не го мисли толкова. Можеш да си направиш фотосесия с дрехите, за да зарадваш родителите си. Можеш да ги продадеш, за да зарадваш някой абитуриент и да върнеш парите на родителите си или да ги задържиш за себе си. Можеш да занесеш роклята на шивач, за да я превърне в по-обикновена рокля, която да носиш по други по-специални поводи. Така като те чета, май не ти е приятно да виси в гардероба. Отърви се от миналото, започни да гледаш напред. Балът може да бъде прекрасно събитие, но не е нещо чак толкова специално. Нито си първата, която го е пропуснала, нито ще си последната. Не е голяма работа.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8047810519
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Прочетох ти историята, прочетох и коментар 1. Съдейки и от моя опит мога да направя заключението, че балът не е кой знае какво когато хората /съучениците/ с които си не са твоите хора. И аз също не се вълнувах особено, но нашите бяха щастливи, което пак е нещо. Не е важно къде си, важно е с кого си. Клише, но клишетата са такива защото са истински.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2dac7a17bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам какво е да не си бил, но знам какво е да си бил на бал. Е ми готино е. Аз се разбих и определено го помня като е една различна и хубава вечер в живота. Преживях доста неща, забавлявах се, радвах се... след това съм ходил на много барове, дискотеки, ресторанти, кръчми и какво ли не, но балът си е бал.

Щом пускаш тема тук да се коментира, значи не ти е безразлично, но пък и живота не е свършил. Все пак добре си била на кръчмата. Аз бях и на двете и бях много доволен.

Давай напред и не го мисли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0898e24d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз не я разбирам цялата тая пародия.
Особено ако не се разбирате много. Пък и да се разбирате, за чий ти е да изхарчиш за една вечер повече пари от заплатите на вашите за половин година? Все едно роклята /костюма ще промени нещо. Ами не, няма. На другата сутрин пак ще си си ти и ще си точно толкова готин/смотан колкото си бил и преди няколко дни.
Да не говорим, до какви "висоти" стигат в изхвърлянето някои хора.
Моя колежка, разведена самотна майка, тегли огромен кредит за да направи бал на сина си. Е, направи го. Сега той нито учи, нито работи, но тя замина да работи в Германия, че банката я гони да връща кредита.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ebe4766f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Познай какво - всеки ден си е единствен, сам за себе си.

Вече ти си знаеш какво ще правиш в този ден ( и нощ де ). Като са кофти отношенията с класа, наистина нямало какво да се мъчиш. И аз съвсем не бях ентусиазиран за моят бал преди 7 години. Добре беше, ама можеше много по-добре.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 41bd1faa2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Много добро сравнение-"сякаш е сватба"!? Да като сватба е, последна радост в живота, после започват несгодите, работа, деца, досаден партньор в живота, все мъка. Затова на този бал се радвате за последно. Най тъпото е, че хвърляте пари за парцали, докато с тези пари можете да си направите незабравима екскурзия. Най отвратително е, когато започнат да броят да 12, типична чалга е това, показват колко са елементарни. Не съжалявай за минали времена, щом не ти е било приятно, нормално е да отбягаш лицемерите!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8dff6dcf53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какво да ви кажа- Аз завърших преди 10 години, и моя клас бяха отвратителни,но ги изтърпях до изпращането. На бала всеки идваше да ми се извинява, за дето ме тормозеха,обаче аз си мълчах. Диджея каза да не им обръщам внимание и отидох зад него на бара да си купя нещо и си сядам. Един от съучениците ме пита защо не им говоря и отговора ми беше: "А вие какво очаквате" което значи ,че няма да им простя и до днес не говоря с тях . Сега съм на 29 и живота и пред мен.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e7ec25367e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Когато съученици те ти са невъзпитани гаменчета, боклуци, наркомани и отрепки от млада възраст още, няма никакъв смисъл да се обличаш или пък да ходиш някъде с тях.
Пък грешни и потни работнически пари да трошиш за костюми рокли и изгъзеци за да се правиш на палячо и циркаджия, си е направо извращение със себе си и гавра с труда и мъките на родителите ти.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 14874d0d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Може да ми хареса единствено ядене, пиене, танци само с приятели и близки. А не да се насилвам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f2e09fe959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От моя бал минаха години. Беше много тъпо, натруфени, костюмирани, нафукани, моята рокля беше къса, другите метяха земята, едвам изчаках да мине малко време, вечерях, пих малко и си тръгнах. Музиката не ми хареса, компанията- хич. Не съм била много близка с никой от класа. След време изхвърлих роклята, снимките също. Нямам никакъв сантимент към т. н. бал.
Ако можеше да се върна към това време, не бих отишла изобщо. Бих се събрала с няколко приятели и приятелки (не съученици) някъде на брега на морето, край огъня.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker