Как ще обясните този феномен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как ще обясните този феномен
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 900 пъти
Бях чел някъде, но за съжаление в момента не мога да открия точната статия, че учени и разследващи инциденти са забелязали, че преди инцидента има определен процент хора, които по някакъв начин предусещат, че ще се случи нещо лошо. Например средно 25% от пасажерите се отказват от полета, след като са си купили самолетен билет, но при полети с инциденти, този процент е средно 39. Т.е. има едни допълнителни 14%, които по някакъв начин усещат, че не трябва да се качват на този самолет и се отказват в последния момент. Някои го усещат интуитивно, други сънуват, трети се разсейват по необясним начин и си изпускат полета и т.н. Конкретните проценти може и да ги бъркам леко, но бяха горе-долу толкова.

Същото се наблюдава и преди пожари и други инциденти. Например в деня, в който има пожар в търговска сграда, по-голям процент хора не идват на работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0b712e8298
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми се случва често. Малко е трудно да обясня с думи, но щд опитам. Най- слабият инстиктивен СТОП е когато като че, част от мен прескача напред в бъдещето в съответната ситуация и ми внушава че, не бива ходя там или да правя това.
Случвало се е и буквално да виждам като страничен наблюдател какво предстои.
Семейство и приятели знаят че, ако кажа да не ходят някъде или да не правят нещо е по- добре да се вслушат.
Случай в който въпреки предупреждението ми един много близък роднина реши да отиде уикенда за където вече беше обещал, в крайна сметка защото беше предупреден и е реагирал бързо, завърши само с отрязан пръст на ръката...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: abe9624dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този, както и много други феномени са отвъд представите ни за този свят(физическия). Истината мога да ти я кажа, въпросът е дали ти си готов да я възприемеш. Защото много хора не са. И в желанието си да обяснят такива неща изпадат в една от двете крайности - или приписват всичко на "случайността" - както виждаш случайност няма - мъжете лъжат, жените лъжат, статистиката и цифрите - не. Другата крайност е "аз тези неща ги предвиждам, предупреждавам близките си" - и разни обикновени хора си приписват едва ли не ясновидски способности в желанието си да са по-различни и специални.

Всъщност истината е съвсем различна и тя е следната: тези вътрешни гласове въобще не са нещо случайно. Това е от отвъдното(нематериалния свят). За всеки човек има съдба, както и има надзорник над всяка душа - ангел(разбирай нематериално духовно същество), което съпътства човек през жизнения му път. Впрочем има и ангели на смъртта, които прибират човешките души при смърт, но хората и в това не вярват. Понякога точно такива подтици, за които говориш спират човек да се качи на злополучен полет, друг път може да спреш да се заиграеш с котка на улицата за 2 минути и да стане катастрофа 100 метра напред и така да се спасиш. Има и лоши такива подтици и мисли - към насилие, гняв и т. н. Тези неща са нематериални(чувства, подтици), което обаче не значи, че не съществуват. И съответно ако не ти е писано да умреш при самолетна катастрофа - няма да умреш от това.

Не знам дали ми се е случвало нещо такова, за което говориш и да съм се отървал благодарение на някакво предчувствие или подтик, защото вероятно дори да се е случило не съм разбрал, че съм се спасил.. На мен ми се случиха други интересни неща, които ме накараха да ги осъзная тези работи и то още бях тийнейджър. Примерно: помислям за някой и буквално секунди след това започва да ми звъни по телефона точно същият човек. Или помислям за него и след малко го срещам на улицата. Случвало ми се е поне няколко пъти със сигурност.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 899f9847bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм така, мога да сънувам нещо преди да се се случи с точност 90%, или ако не спя просто знам че не трявба да правя нещо, приемрно седя на терасата и гледам другия край на улицата, а там където съм много рядко минават коли, и гледам ъгала прекалено далече съм да чуя двигателя или самата кола, гледам и изведнъж ума ми казва е сега ще мина кола, и след една две секунди минава, това съм го забелязал с голяма точност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 513df3f41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с хипотезана на номер 4 за ангелите-хранители. Ние със съпруга ми постоянно се шегуваме, че другите имат ангел, а ние двамата - ангелица, даже сме я кръстили Анджи. Та, значи, Анджи е много способно момиче. Превела ни е през какво ли не. Стотици пъти се е намесвала. Ще дам само един пример. Навремето, още като гаджета, бяхме решили да прекратим връзката си заради някаква глупост. И за да не се случва това по телефона, си уговорихме среща в един ресторант. Отивам първа и сядам да чакам. Чакам половин, един час и накрая звъня. Мъжът ми казва: стой там, идвам. Но изобщо не се появи! След два часа висене в кръчмата се прибрах у нас.
Какво се беше случило? Тръгва той за срещата и изведнъж заводът, за чиято техническа поддръжка отговаря, спира работа заради сериозна авария. По една случайност точно хората, които биха я отстранили, вече са си тръгнали, така че той се захваща сам. След което скача в колата, но по пътя пука гума. Негов колега го застига и го качва в неговата кола и след 300 метра и тази кола пука гума. Двамата остават на пътя. През това време аз съм в ресторанта. А те чакат пътна помощ. Обаждат им се, че не могат да им помогнат, защото има срив в софтуера и по тази причина не мога да установят местонахождението им. Аз вече искам от сервитьора сметката. Те успяват най-накрая да се доберат някак до града, но в този момент притъмнява и се изсипва градушка, така че остават в някакъв подлез половин час. През това време аз съм се прибрала у дома. Където съпругът ми ме откри, прегърна ме, целуна ме и от тогава не сме се разделяли никога.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7c69a0df97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма ангели, няма демони, няма душа. Има квантова преплетеност. Ние всички (заедно с цялата Вселена) сме единно цяло, като цял механизъм, в който всяко колелце прави нещо.Чрез нашите намерения ние формираме следващите събития в Света - т.е. групово избираме следващия вариант на Вселената от безкрайното множество квантови варианти. И тъй като ние всички сме свързани, всеки от нас има, на подсъзнателно ниво, достъп до намеренията на всеки друг, както и въобще до Вселената. Някои просто повече се вслушват в подсъзнанието, други - по-малко. Иначе дори баща ми, който е безкраен скептик, имаше предсказателен сън за един инцидент и след това беше дълго в екзистенциална криза как е възможно да е сънувал точно същия инцидент преди реално да се случи. Но по същество инцидентът се вече беше случил, в момента в който го е сънувал, защото неговите намерения в него момент, комбинирани с намеренията на другите и състоянието на Вселената, са отговорни за формирането на събитията довели до самия инцидент.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker