Страх сред хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх сред хора
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 4917 пъти
Студентка съм, но студентството ми няма нищо общо с това което хората си представят. Страх ме е да се събирам с колегите си, (макар че имам две приятелки сред тях поне, може би само едната е истинска но все пак) притеснявам се постоятелно, не съм в състояние да се справя със социално събитие.

Но дори сега е по- добре. В гимназията бях много изолирана и притеснителна, добре че имах една близка приятелка там. Ако случайно срещна някой стар познат умирам от притеснение; ужасна паника ме обвзема

Вече не виждам смисъл да се старая да се променя, а ме боли че нещо толкова естествено е невъзможно за мен.
Боли ме от подигравките на които съм била обект и липсата на уважение и приемана.

И Второ боли ме че заради този страх се изолирам от живота и правя компромис със себе си (и преди в гимназията и сега) и не съм способна да реагирам в съвсем нормални моменти, защото едвам издържам стреса на социалните ситуации. Толкова е силно...

Понякога взимам успокоителни, за да съм в кондиция.
Чувствам се толкова слаба и уязвима
Боли ме, че миналото е ужасно, а бъдещето не изглежда по-различно.
Нека това не звучи като мрънкане, просто имам нужда да споделя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7aebe177bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В никакъв случай не гледай на бъдещето с лоши очи. Та ти си едва студентка. Животът е пред теб. Забрави за периода в гимназията- той е минало. Не се обръщай назад и не мисли за нещата, които са се случили или не. Просто живей за мига. Ако се чувстваш самотна, отчаяна или депресирана, излизай повече. Разсей се с нещо, бе момиче. Не се затваряй в себе си!
Успех и горе главата!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 48eaf3a79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърси професионална помощ.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 84a378ac4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо: аз съм момче и съм като теб, ще ходя да уча висше и просто не знам как ще ме приемат съквартирантите ми (с двама ще трябва да съм)
и просто съм ги намразил тия момчета, всичките едни и същи и просто по начина по който се държат с другите и един към друг и начина им на говорене, въобще не ми допадат и не съм като тях.

Добър съм и заради това в училище съм бил използван и не знам, мисля че пак ще е така, и все ще съм си така срамежлив и направо не знам как ще бъде.

Не че ме е страх, ами просто не искам да се сбирам с никакви олигофрени (а те са едва ли не навсякъде) не искам да бъда и да се старая да бъда готиния от класа и просто ме е страх да не ми повлияят лошо и представи си от комплекси да почна да се движа с тях и да пропадна и т.н.

Просто искам да съм си спокоен и да си следвам мечтите и целите без никой да ми пречи, че то вече са ми безсмислени тия кафета дискотеки и купони, ненавиждам ги вече.

Не знам как ще бъде, надявам се да се падна с някакви ориентирани свестни момчета, знаещи какво искат от живота. Така и на теб ти желая да срещнеш повече свестни момичета, с които да си дружиш и да нямаш никакви притеснения
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: cda33b9bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам, обаче ми звучиш като емоционална развалина. Най-важното е да не се депресираш с глупости, на земята има толкова много хора, които се изолират или просто са затворени вътре в себе си, спокойно- не си единствената. Не гледай към миналото, то е било отдавна сега си е за сега. Имай нагласата, че това тогава е било отделен момент и че сега имаш правото да промениш това.
Започни от 0 в смисъл няма нужда веднага да се изръсиш на някой купон.

Примерно пусни си музика и сама там салата,пиене малко ще си потанцуваш ще пееш, да се отпуснеш и така, после пък след време каниш 1 човек и говорите и пак така после 2 и 3...имаш 3 приятелки до тук добре. После приятелките ти да поканят гаджета или знае ли се... и така с времето ще свикнеш с хората. Просто говори знам колко е трудно, но си млада имаш толкова време пред себе си стига с болката преглътни го и ако не я искаш за напред действай! Колкото и да ти е трудно.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 13607ad46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, мила! Не знам защо си такава, но аз бях същата в гимназията, сега съм студентка, по-добре е, но пак не както ми се ще. Винаги съм била различната, странната, но когато някой поговори с мен, вижда че съм един нормален, дори свестен човек, със свои собствени разбирания и много чувствителна душа. Може би и при теб е така. Но знай, че е важно да се научим да бъдем повече навън и сред хора, това никой няма да ни го осигури, а и не е никак страшно, важното е че е полезно и смислено. Имай самочувствие, върши си своите неща, поставяй си цели и ги постигай, това ще те издигне. И не взимай успокоителни... намери друг, по-полезен и жизнен начин... например спортувай. И да знаеш, не си сама, прегръщам те.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0fb577640c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имам подобен проблем, макар че е от скоро. Момиче на 21 съм. Стана така че трябваше да се преместя в друг град, където не познавах никого. Е, намерих нови приятели, но сега са ми само познати. Изгубих връзка с който и да било. По цял ден съм сама у нас. Единствените хора, с които имам връзка са гаджето ми и майка ми. Съвсем съм се отделила от света.

И сега и аз като видя някой познат се паникьосвам. Забравила съм как да се държа между хората. Ето скоро започва новата година и ще трябва да се видя с колегите си... Ужас!! Не мога да се позная. Разбирам те напълно. Макар че разликата между нас е че ти винаги си била такава, аз аз съм от скоро така. И в крайна сметка не виждам оправяне. А не знам къде да си намеря нови приятели. :((

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 433dbcb941
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, смятам, че всеки се притеснява както ти. Кой повече кой по малко, това е естественно. Но това с хапчетата е крайно! Какво да ти кажа, започнах ей така да пиша, сещам се единственно за дишането. Дишай издишай, за да спре напрежението. Или пък си представяй, че вече не се притесняваш от никой и нищо, а притеснението само ще исчезне. На някой действа. Опитай и пиши, ще чакам дабрия резултат.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d3d54e61a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Трябва да се научиш да харесваш себе си и да си в баланс с потребностите си. Щом социалните контакти са стресиращи за теб, не бива да се напъваш насила да се събираш с много хора.

Как се чувстваш когато си само ти и още един човек?
Ако в компания от един човек се чувстваш комфортно, замисли се дали наистина ти е необходимо да излизаш с много хора.

Лично аз в компания от един човек (или максимум двама, ако поне единия ми е близък приятел), се чувствам добре. Изляза ли с повече хора - или мълча или изпадам в сконфузни ситуации.

Но отдавна съм си направила равносметка и смятам, че близките ми приятели с които се виждам са ми напълно достатъчни и не ми е нужно да ходя по партита.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 92bad2ce6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вземи си котка. аз имах същите проблеми, но си взех котка и всичко е пърфект!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 851142b5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам те. И аз имам горе/долу същия проблем. Аз съм момче на 19 години. Тази година ще съм студент.
От както се помня все са ми се подигравали. Първо, че съм кльощав, после че пък съм дебел (щото пък бях напълнял, и още съм пълничък). Абе като малък бях доста срамежлив и все се изолирах от останалите, а те винаги ми се подиграваха защото бях различен от тях.

На училище не ми обръщаха внимание, на улицата ме мачкаха и така беше. По едно време толкова ми беше гадно, че почти не излизах от вкъщи. Имах някакво параноично чувство, че побойниците са зад мен и ме чакат. Че всички, които срещна ще ме помислят за изрод, или нещо от сорта.

Аз затова не понасям града в, който живея. Той не е много голям и почти всички се знаят. И нали знаеш- като ти лепнат име и си остава за цял живот.
Аз затова сега ще уча в друг град. Просто трябва да смениш обстановката.

Например като отида в друг град, където не познавам никого и нямам задръжки, знаеш ли в какъв нов човек се превръщам. Коренно се променям, ставам пич, поглеждам всички в очите, ставам веселяк и пич.
Това е защото всички келеши и биячи ги няма в тоя град.
Предлагам ти като завършиш висшето, да отидеш в някой друг град, в град където не познаваш никого, и никой не те познава. Там ще започнеш отначало, и ще се освободиш от това цялото бреме.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fb0d1adbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Aз съм същата

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a220580420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 10. Ставал пич, хей хей спри с хвалбите, защото и сам не си вярваш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 15d92906c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз имам същият проблем. Много съм притеснителна, но Слава на Бога той ми даде точните хора, с които да общувам и да ме приемат каквато съм. След време се отпускам и се държа супер. Пожелавам ти и ти да намериш хора, които ще положат старание да те опознаят и съм сигурна, че много ще те харесат. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6e9dada1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Мила аз имах и все още имам същият проблем, но не е толкова голям както преди. Сега все още съм си притеснителна и много затворена като теб, но разбери това ни вреди ние гледаме другите хора, а не гледаме за нас преди всичко трябва ние да си имам самоуважението, от там тръгват нещата когато се уважаваш няма да допуснеш да те мачкат или да те нагрубяват или пък да ти нямат уважението да те мислят за по - незначителна започни от там да се уважаваш!!! и така ще видиш, че и другите ще те уважават, че и да почнат да говорят с теб. Трябва ли да се напрягам да говоря с един мърльо, който първото не ме уважава, който му е все едно дали ме слуша или не? Такива са хората лоши не им пука за твойте чувства, за твойта чувствителност, а гледат за себе си докато ние обръщаме внимание на всичко. Защо трябва да изпитваш този страх? нима другите са повече от тебе? и ти си човек както всички останали не си единствената, която има този проблем, но трябва да преодолееш страха да, знам трудно е и за мен е все още трудно да се справя на пръв поглед с незначителни неща, съвети съм получавала като това да намразя ситуацията, да ми стане безразлично, гласът ми така да се каже да бъде по - груб при общуване и до някаква степен са ми помагали и да ти кажа честно наистина сега съм малко по - добре в сравнение с преди. Наистина подкрепям другите мнения по проблема, че наистина трябва да излизаш по - често навън, да си сред хората, когато нямаш ангажименти да си поспортуваш това не е лошо просто се освободи малко изпусни това напрежение ще се радвам ако го направиш много ми е тъжно, че ние затворените и срамежливите страдаме или поне аз страдам или страдах заради това, че нямам много приятели, няма с кого да излизам, наистина много ми е тежко, но постарай се да бъдеш поне малко безразлична недей да пиеш хапчетата вредиш си на здравето ако ти не си обърнеш внимание на здравето няма кой!
Това е от мен малко си излях мъката и аз, но ако има нещо моля да бъда извинена. Искам да си силна и да не ти пука много много надявам се да съм била полезна с нещо :) Успех ти желая! Ще се справиш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker