Как си представяте живота в бъдещето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как си представяте живота в бъдещето?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 944 пъти
Как си представяте човечеството след 20-30-40 години? Преди 20 години е било нещо уникално да имаш телефон и компютър, в момента ако ги нямаш се счита, че си аутсайдер който не знае какво се случва през 2020. Дали скоро ще стане нещо съвсем нормално да си имаме робот, наподобяващ човек, както да си имаме куче в днешно време.. Дали ще можем да четем мисли, вършим действия и намираме отговори с помощта на различни чипове, имплантирани в нас.. Дали ще има летящи коли в бъдещето... Истината е, че всичко това ще бъде напълно реално след около 15-20 години, може би дори и по-рано.

Развитието на технологиите се движи в брутална експонента, неща които преди 20 години са се считали за велики открития и уникални в момента дори не се използват и са изместени от все по-нови технологии. Какво ви кара да си мислите, че след 20 години нещата ще са си същите, след като преди 20 години да имаш компютър е било считано за топ лукс и телефони почти е нямало.

Тези неща, които изброих по-горе не са измислица.. в момента вече има готови летящи коли, макар и съвсем леко над земята, които нямат никакъв абсолютно никакъв допир със нея.. Съвсем скоро ще бъде пуснат чип, който се имплантира в мозъка и с него могат да се извършват различни действия на компютъра САМО С МИСЪЛ! Роботите все по-масово навлизат навсякъде, дори има роботи, които на външен вид ако ги погледнете от 5 метра няма да направите разлика между робот и реален човек. Аз смятам, че след време роботите тотално ще ни изместят и след време абсолютно всичко хора ще станат днешния еквивалент на програмист, само че в много повече и различни сфери. Дори в момента има магазини, в които няма нито един работещ човек и всичко се извършва от роботи. Като се започне от строители, готвачи, шофьори, касиери и се стигне до полиция, военни, медицински помощници.. изобщо хората ще станат излишни в контекста на работа и ще съществуват само професии като лекари, които ще имат за помощници роботи, програмисти, инженери и хорам които извършват интелектуална и творческа работа. Ще стане нещо екзотично и престижно примерно да си поръчаш храна на човек готвач, вместо на робот. Ако има хора, на които това им се струват глупости ги съветвам да разгледат малко из интернет за какво става въпрос, понеже тук в БГ наистина сме малко назад. Почти всичко за което се сетите ще може да се извършва от робот.. шофъор ли?? .. ми то вече има self-driving коли, които нямат нужда от такова нещо... строител ли?? Ми то има машини, които просто като ги цъкнеш един път и си вършат работата вместо човека.. и така нататък. Общо взето според мен ни очаква едно много интересно, но и в известен смисъл плашещо бъдеще за тези, които не могат да се адаптират. Тези неща, които сме ги гледали по фентъзи филмите ще са реалност съвсем скоро. Обаче колкото и да е умен един робот, изкуствения интелект няма способността да бъде креативен и да взима сам решения в непознати за него ситуации. В бъдеще това може и да се промени, но за момента не смятам че това е възможно.

Покрай всичкото това развитие най-вероятно религиите, държавите, нациите и народите постепенно ще започнат да губят идентичността си и няма да издържат теста на времето. Всичко ще се глобализира и според мен няма да има държави за добро или лошо.

Неизбежно е и да не се сблъскаме с някакъв интелект/извънземна цивилизация в бъдещето покрай нашето развитие. В момента в който разберем, че има други извънземни цивилизации (официално, въпреки че и в момента е повече от ясно, но хората не се вълнуват от това толкова много или са прекалено кухи и не виждат по-далеч от носа си) ще се промени коренно начина на мислене на хората, принципите, ако щете дори и управлението на света. Ще осъзнаем, че всички на тази планета сме НИЕ а те са ТЕ, просто държавите и религиите ще станат нещо излишно, което подтиква към насилие, расизъм, омраза и деградация.

Не знам за вас хора, ама аз направо настръхвам.

Вие как си мислите че ще изглежда бъдещето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: af6e0c9f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След 15 години мъгла :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd420355a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Работя в енергийния сектор и смятам, че това, което предстои да претърпи революция е енергетиката. Така както през последните години претъряха бум комуникациите и информационните технологии.

Предполагам, че до 20-30 г. поне в развитите страни всяка къща ще може да произвежда сама голяма част от необходимата си енергия, ако не и цялата. То и сега може, но технологията е доста неефективна и скъпа и затова не е масово. Това лека по лека ще направи електроцентралите и ЕРП ненужни. Но пък не смятам, че електромобилите ще изместят напълно двигателите с вътрешно горене, защото там има доста проблеми за решаване и тепърва ще възникват още такива с увеличаването на бройката им. Не мисля, че тези проблеми ще се решат в близкото бъдеще.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 98ccfda23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Мисля, че си правиш много грешни смекти.

" Ако има хора, на които това им се струват глупости ги съветвам да разгледат малко из интернет за какво става въпрос, понеже тук в БГ наистина сме малко назад."

За твой късмет, аз съм "доста напред".
Сам признаваш, че нямаме AGI (изкуствен генерален интелект), а той е нужен, за да имаме това, за което говориш.

Коли които се карат сами, просто няма. Имаш L2 автономно каранае, което е - следване път, следване на трафик, потегляне и спиране, спазване на знаци, маркировка и светофари, като от L1 му е останало автоматичното спиране при препятствия. И не, нито Tesla, нито Audi, нито Google, нито един от стотината стартъпи, дето струват десетки и стотици милиони в момента, занимаващи се с това, нямат отговор на този проблем. Имам подобрения, но доста по-бавни и плавни. Някой хора очакваха пълна автономия още 2012, после 2016-а, после 2018-а. Сега поне се кротнаха малко и L3 го чакаме 2030-а, а L4 и L5 ще отнемат може би и повече време. Демонстрациите в нета са забавни, но са също като онзи робот на Boston Dynamics, работи само при лабораторни условия.

Идеята ти за "четене на мисли" (надявам се сериозно да не говориш за това, да разбереш милсите на друг човек, защото по-голям кошмар от това, за цивилизацията ни, след тотално изчезване, едва ли ще има ...) и бърз достъп до информация я имаш и сега. Нарича се телефон и компютър. Общо взето, няма да имаш някакво преимущество пред човек със телефон, освен може би, че не можеш да си загубиш лесно устройството за комуникация. Поради някаква причина, някой вярва, че ако нахака 500 000 жички в главата си, изведнъж ще стана като супер компютър и ще може да чете и пише информация стотина пъти по-бързо. Съжалявам, ако ще тте разочаровам, но в най-дорбия случай ще получиш изображения, може би начин да складираш разни мисли, като текст/глас, но нищо общо с това, което имаш, като памет.
Тази технология има множество други приложения, но не и това, да станеш като герой от някой филм.


Впочем: Sci-Fi и Fantasy - доста различни неща, макар да има препокриващи се елементи и тематики. Lord of the Rings и The Witcher - фентъзи. Star Trek, Doctor Who, Rick & Morty - сай-фай. Star Wors - нещо средно, ама повече фентъзи.

А и не сме изобщо близо, да разберем как работи мозъка ни. И не е от липса на интерес и излседвания.

"Ще осъзнаем, че всички на тази планета сме НИЕ а те са ТЕ, просто държавите и религиите ще станат нещо излишно, което подтиква към насилие, расизъм, омраза и деградация."

Съжалявам, но това е просто грешно. Спри да слушаш хипито Джон Ленън. Човека е имал апартаменти за милиони и са го возили в личния му Ролс Ройс.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 98ccfda23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 2

Ел автомобилите имат два основни проблема:
- Висока цена.
- Лиспата на удобни зарядни станции.

Цената е ясна. Мъск и всеки въвлечен в производстовто на батерии се бори, за да намери по-евтин метод за изработката им. С времето ще стават все по-евтини.

А за зарядните - ами вече има 250w супер зарядни станции. 15 минути, за някои модели са ти 50-60% от капацитета на Model 3 LR е реално 220-60 км на магистралата със около 120 км/ч.

Станат ли масови такива станции, всеки ще забрави за пробга на автомобила, стига да е над 150-60 км, нещо, което беше постигнато още 2008-а.

И последното, към това със зареждането е - как ще си зареждат хората, живеещи в апартаменти, без да се налага да плащат почти 2 пъти повече на супер зарядни станции. Ами вече почнаха да правят чарджъри в паркинги и покрай парко места. Един конус на бордюра, два щепсела за колата отляво и колата отдясно, апликация, цената на нормалния ток и това е. Бавно ли е? Да! Ама ако ти е пред вас, закъде бързаш, реално?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd420355a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   4, истинските проблеми ще изникнат, като станат повечко електромобилите. Най-малкото литият ще поскъпне значително, защото и сега е ограничен. Трябва да измислят друг вид батерии.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b29f15c9e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се надявай да се появят летящи коли скоро. Някои хора дори по земя не карат безопасно. А я си представи пиян човек да се качи в летяща кола.

Иначе моите прогнози са следните: Настолните компютри ще са излишни. С времето и екраните ще отпадат, или поне няма да са ни единствения избор. Очаква се да започнат да се произвеждат очила и контактни лещи с добавена реалност. Тоест ще виждаме информацията директно пред очите си. С напредването на технологиите, някои хора ще намират нови и по-ефективни начини да се ровят в живота на другите. Включително и чрез въпросните очила и лещи. Уличните камери с лицево разпознаване ще са по-разпространени и ще могат да "виждат" през маските ни. А след няколко десетилетия може дори да се научим да манипулираме сетивата си и да слушаме музика без да държим устройство... И да споделяме с елита най-съкровените си мисли и чувства. Ще плащаме по-малко с пари и повече с личния ни живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 50c4ace0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като цяло елктромобилите имат един огромен проблем, технологията на батерията, едва тогава когато се измисли евтина батерия която при производство да не замърсява много, и да е евтина разбирай не с редки метали, да се зарежда за примерно 10 минути. И да дава пробег от 450 км примерно, а и да е изключително лека и пожаробезопасна, като цяло направи ли се технологично откритие на нова батерия, елктромобилите ще загробят колите с ДВГ !

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fe422926d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе в момента в който навлязат такива роботи, които да извършват готвене строителство, когато и релегия и държави станат излишни, в него момент ти и милиарди други хора ще станат излишни и вместо програмистите да работят и да те хранят с труда си, докато ти лежиш на дивана, ще им е много по лесно да пратят военните си роботи да избият ненужното население.
От друга гледна точка обаче дори и в готварство и строителство често има нужда от креативност, нещо което роботите не притежават. В момент с липса на достатъчно хора и в най простата дейност, идва и момента с липса на креативност и всичко стига до един застой, няма кой да измисля и пробва нови рецепти, няма кой да измисля и пробва нов вид тухли или мазилки в строителството. От там светът започва монотонен живот, който бива последван от скука и изчезване, на останалите живи.
Според мен обаче сега сме пред прага на голяма световна война, не можахме да оценим мира в който живяхме досега. Говоря за близките 2-3 години, най лошото е че войната вероятно ще се води на балкански полуостров. Което ще ни върне столетия назад специално нас, ако оживеем.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 119cc5bc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Гориво има, казва се водород. Няма по-мощно гориво от това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8079fd9020
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма self-driving коли... Следя на Тесла разработките (и не само). Излизат непрекъснато видеа на хора, които показват къде се осира въпросния self-driving и то в мега подредените калифорнийски градове с всички маркировки по правите им пътища.

Така че спокойно за таксиджиите - лично според мен поне в следващите 30, дори 50, години още няма да има напълно само-управляващи се автомобили, които да се оправят без шофьор.

И защо реши, че е неизбежно да се сблъскаме с извънземна цивилизация? Как така е неизбежно? Че то ако беше неизбежно за следващите 30 години, защо не сме се сблъскали в предходните 3000 години (от когато има някаква писмена история)?

Според мен лично технологиите ще се развиват много в биотехнологичния сектор - генно инженерство, лекуване на трудно лечими или нелечими болести, подмладяване, забавяне на остаряването и подобни. Дори тази новата ваксина на Файзер/Модерна е абсолютно нова технология за производство на ваксини - с RNA само на определен протеин от вируса, вместо с цял вирус.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c3535c3102
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Дано батериите на телефоните да издържат до 4 или 5 дни. Да има как да има бензин в колата за 1 седмица возене. Да се плащат еднакви сметки за ток, вода, телефон и други на месец, независимо колко е ползван. Нека мислим за планетата Земя. По Марс и други места каквото иска да става. Обаче тези мой или твой фантазии ако се случат някога едва ли ще сме живи да ги видим. Сигурно до 200 години може да стане нещо такова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker