Защо българите са толкова злобни и завистливи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българите са толкова злобни и завистливи?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 2029 пъти
Здравейте. Защо българина е толкова злобен и завистлив? Генетично ли или се дължи на икономически причини? Често се обръщаш за съвет, а получаваш упреци или подигравки. Ето и в този сайт, хората споделят за проблеми те си, едно дете сподели притеснения, че дядо му ще почине от корона, и още от първия пост вместо съчуствие, получава урок по български правопис с ирончен привкус и наставнически тон. Що за диво племе сме? Хората споделят и изливат душите си, бай Ганьо вместо да даде съвет или минимум съчуствие той започва да те поучава кое как се пише. Е и по-велик ли се почуства като си в нещо по-добър от мен? Успокоили си жалките комплекси? Научил кое как се пише и вече го раздава мъдър гуру, а на практика житейски неудачник. С висше образование, а няма пари за парно в панелката. Аре бегай от тука!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6bf92aa9d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Да, генетично е. Много малко са българите, които няма да ти се подиграят или обидят с нещо. Просто са си такива, брутални и лоши хора, на всичкото отгоре и прекалено критични към всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7c8416a755
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   И аз отдавна съм го забелязала- просто и злобно племе.
Бедността не е причината: има много западнали държави, но хората се отнасят любезно един с друг, без злобни нападки, коментари, и правене на мръсотии. Защо не е генно: защото всеки един човек има мозък в главата си.
Много лесно е да се усетиш ако си злобен/агресивен и да престанеш да бъдеш такъв-това зависи изцяло и само от теб. Проблема е, че на злобарите очевидно им харесва да са такива.
За мен това е най-агресивната, злобна и просташка нация, която съм виждала. Не е място за добри, интелигентни, и възпитани хора.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5cfcd2796d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Пълни глупости, вие явно не сте излизали от България?! Абсолютно навсякъде е така, в по-западните държави е дори още по-дебилно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5650d19243
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Не е генетично, а се предава по поколенията, хората са просто овци и следват.

Като заживяваме сами, младите, и си пречистим навиците набивани от предишните поколения, ще се оправи всичко.
Българите са преживяли много и родители прародители още пазят негативните мисли. Разбираш ли, те просто не мислят. Не че не са добри хора, дори и да те дразнят, имат някаква обвивка много много дебела, която ако я олюпиш най-много да ги разплачеш и да видиш колко наранени и без вяра са. Но тази обвивка всъщност е причината да правят всеки друг мизерен и да ги дразнят на поразия. Малко хора биха се занимавали да търсят човека в дразнители, повечето хора теглят една майна, казват чао и така...
С което не казвам, че хората са длъжни да излекуват ближния си или непознатия, с който днес се наложи да разговарят.
Ако ми пука за човека, може и да се поразровя, кой знае.

Всичко ще бъде наред, вчера се набирах на едни лостове с едни пичове на по 17г. Аз съм около 14г по-голям от тях. Изглеждат много весели и спокойни, не като когато аз бях на тяхната възраст. Мисля, че се пречистваме.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 175906a1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не смятам че българите са такива, само че има част прости, които обаче най често си раздават мнението и излиза така че от дадените мнения най много са на прости хора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7c8416a755
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Но. 3, но. 2 съм. Не само че съм излизала от България, но преди 20 години емигрирах сама, и бях сред местните така че имам доста дълбок поглед върху манталитета им.Живяла съм в няколко държави в Европа, както и в Щатите, Австралазия. Била съм в скандинавски, арабски и азиатски страни. Да, видяла съм егоисти, лицемери, прости и груби хора и там, но не така масово като тук.
А ти като си излизала в чужбина какво си разбрала? Кое точно му е дебилното? Видяла ли си хора по улиците да се бият и обиждат по най-просташкия начин както тук и това да се толерира? Видяла ли си на човек да му стане лошо и или да го бият на улицата, без никой не му се притече на помощ както тук? Ако нещо ти се случи тук на улицата ще те оставят да лежиш на тротоара като мръсно куче.Видяла ли си в чужбина продавач или автобусен шофьор да упражнява вербална агресия върху човек? Всяка една нация има прости и нахални хора, но тук простащината и агресията са на всяка крачка. Ако ония са дебили, а ние сме голямата работа, защо тази държава е кенефа на Европа? Държавата е отражение на манталитета на населението й

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 04a810a0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ще го кажа така, 500 години турско робство, 40 години комунизъм(диктатура и ограничения), 30 години измислен преход, съответно, простотия, чалга култура, еснафлък, ограничено мислене и насаждан с години страх, няма как да не доведат до това, за което говориш. И може би това ще се промени след като прехода бъде довършен по истински начин от, честни политици, заживеем като истински свободни хора и описаните от теб хора спрат да преобладават.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c1f79f9107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   7, забрави и византийското робство. С две думи излиза, че от 1018 г., т.е. вече над 1000 години, не сме излизали от робство.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9dbe65ebc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Живея в чужбина, в България отнасях редовно подигравки как говоря в стил, Мога ли да помоля, .....бихте ли....и т.н. не съм била префърцунена, просто така е редно според мен. В чужбина това е нормално, моля и благодаря са често използвани. Обръщението на вие също. Тук още повече отрезвях, за нашият манталитет и възпитание. Отношението към българите е такова, защото дори да говорят език, отиват нацупени, кисели и някак внасят негативна енергия, реагират остро, когато не е на тяхното, говорят високо и т.н.
Завистта е очевидна, дори ми завидяха, че работя много часове и получих ироничен коментар в стил, е какво ще ги правиш тези пари. И това не е за първи път. А чужденците не са така. Коментарите им са положителни за това, че се боря, говоря все по-добре езика, въобще за всичко, което виждат. Според българите са лицемерни, да приемем, че е така, но след среща с чужденци после не се чувствам натоварена. Просто нормален контакт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cbdbc1e3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вярно е, да. Разбрах го с особена сила, когато излязах в чужбина и започнах да печеля доста пари. За много неща завиждат българите, но за пари и успех най-много. Няма значение, просто гледайте себе си, щом говорят за вас със злоба и ненавист - значи правите нещата по правилния начин (имате успехи). Честита Нова година.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 477d05951d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ЧНГ на всички. През 90 тте години се живееше много зле в България, но хората бяха по-добри. Сега живеят по-добре материално, но са толкова озлобени, че се смята за нормално да показваш омраза към всеки и всичко. Другото е че бъллгарите са невъзпитани. Е, не всички, но мнозинството.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7c502574ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Подобни обобщения ("всички българи са еди какви си", независимо за кой етнос) не помагат. Не е генетично, а манталитет, който се възпроизвежда през поколенията. От нас зависи да станем по-добре хора, за да може децата ни да са по-добри хора.

Злобата се дължи на комплекси и рани. Този човек, който поправя правописа на другия, е бил самият той поправян по подобен несъобразителен начин. На него му е останала рана в подсъзнанието и когато нещо разчовърка тази рана, той изпитва нужда да отмъсти. Това се проявява като злоба, ненавист, омраза, завист и други негативни емоции. Комплексите пък се индуцират чрез сравнение с другите, най-често тръгващо още от родителите. Това пак оставя рана - хем омраза към себе си ("не съм достатъчно добър"), хем омраза към родителите, че създават тези негативни усещания.

Тоест, хората са злобни защото нямат осъзнаване за това защо са злобни. Осъзнаването е ключът към по-нормален живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cdc34a6cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   А Вие от каква националност сте? Някак споделеното Ви отделя от хората и чертите, за които говорите. Какво Ви прави различен/на? Както сте написали"гледайте себе си!"
Ако човек е ангажиран с това да осъзнае и преодолее дори сребни лични недостатъци, много по малк9 ще е отдаден на това да съди другите. Но повечето българи просто ни е в природата да седнем и да плюем по другия, без въобще да притежаваме качества точно по същите критерии.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c1f79f9107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Хванал шопът златната рибка, извадил я от най-дълбоката позната му река, тоест от Искър. Златната рибка проговорила с човешки глас: "Ще ти изпълня едно желание, но да те предупредя: това, което поискаш, ще дам двойно на съседа ти!"

Мислил, мислил шопът и накрая рекъл: "Абе, извади ми едното око!"

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1fa11f0902
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   А най-мразят и завиждат на нещо изработено собственоръчно,нещо,в което си вложил душата си,ръцете си и майсторлъка си.Нещо,което те никога няма да направят,защото душите им са сиви и опустошени точно както сивотата и мизерията в дворовете им.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4a62b5491
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Естественият подбор ще ни постави намясто.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f4a62b5491
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Българите са изключително весели хора. Но не виждам нищо хубаво в това. Немците са сериозни, за това те произвеждат мерцедеси, а ние ракия.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ce067e5fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Прав си.От доста време влизам в чуждестранни форуми, там ми е много по-приятно и виждам разликата.Когато човек поиска съвет му дават, подкрепят го и му съчувстват.Хората говорят по темата и не се отвличат в странични неща.Дори не съм срещала коментари за правописа, а тук масово някой ще се заяде.В български сайтове масово виждам критики, оплюване, правене на интересни, все нещо ще те жегнат или обидят.Примерно някой пише, че има проблем вместо да му дадат съвет се започва- ти си си виновен, къде спа, може ли да си толкова тъп.Други пък вместо да говорят по темата започват да се дърлят и заяждат един друг.Трети пък идват да се похвалят и напишат колко са по-добре от теб, колко по-умни и не знам си какви.Много гадно, аз лично съм писала теми тук, но по принцип избягвам, защото не искам да чета злобарски коментари и критики.Дори като отвориш която и да е статия за каквото и да е в даден сайт, винаги коментарите отдолу са ужасни.Или някаква подигравка, или псувня, или някакви цинзими със сексуален подтекст.Честно свива ме всичко и ми става неприятно.Понеже интернета ти дава свобода и анонимност да пишеш тия гадости много хора се възползват.Лошо ми става като си помисля, че по принцип са си такива, но на живо в реалния живот понеже не са толкова смели си потискат гадните характерчета.Отвратително просто, но си абсолютно прав за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fd00003224
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Не знам какво си чела и затова няма как да обсъждам споменатата тема. Когато аз самият почна да обсъждам нечий правопис, обикновено притежателят му е едновременно:
1. с дразнещо ме мнение, противоположно на моето. Не всяко различно мнение ме дразни, но по някои теми в живота просто няма как да има разминаване, а хората се опитват и там да го играят "отцепници от колектива и готините мамини хубавци".
2. с арогантно поведение в стил "кой съм аз", понякога в комбинация с друго неприятно поведение.

Т.е. приземявам го на Земята, за да си знае мястото, защото от надути тъпанари полза няма. Никога няма да се захвана с правописа на човек, който се държи с останалите като с хора. Такива хора заслужават поощрение, защото не са често срещани и са полезни за обществото като цяло. Но това съм аз и не мога да отговарям за останалите в сайта. Всеки има глава на раменете си, да я ползва!

За финал предлагам една инициатива: да се организират пичовете от Сподели.нет и да слагат по една стотинка в буркан всеки път когато някой направи обобщение в сайта /"всички българи са...", "всички жени са...", "всички чужденци са...", "всички мъже са...", "всички политици са..." и т.н./. Няма да имат никакви ядове с разходите по поддръжката на сайта - за няколко месеца ще се видят в пари. Само да четат внимателно темите и да заделят по стотинка за всяка такава изцепка и ще видят какво чудо е! Промоцията може да важи и за потребителите - пробвайте и ще видите, че ако не пипате буркана, в един момент ще се препълни и ще ви трябва нов, после нов и пак нов...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: af50e9d1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   факт е, че има някаква злоба в нас и тя е провокирана по някакъв начин от това да се наложиш над другия. Не да му помогнеш, а да му покажеш, че ти си нещо повече от него!

Понеже много чета по разни форуми за техника (чужди и български) и хапливия тон на българина ми се набива адски много в очите.
Наскоро бях попитал нещо в една ФБ група. Бях задал съвсем резонен и обоснован въпрос. Е познайте - половината поне ми бяха отговорили с присмех и се опитаха да ме изкарат колко съм некомпетентен.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 78156ee3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Към 21 от Автора. Да ти кажа ти самата ми изглеждаш ,,Кой съм аз,, и от поста ти лъха от километри на арогантност и нарцизъм...



Т.е. приземявам го на Земята, за да си знае мястото


Коя си ти да ме приземяваш и да ми определяш мястото...?

Никоя!


Такива хора заслужават поощрение


Аз не съм нито дете нито куче някой да ме поощрява за добро поведение... така, че това поощрение си го заври там където слънце не огравя!



За финал предлагам една инициатива: да се организират пичовете от Сподели.нет и да слагат по една стотинка в буркан всеки път когато някой направи обобщение в сайта /"всички българи са...", "всички жени са...", "всички чужденци са...", "всички мъже са...", "всички политици са..." и т.н./. Няма да имат никакви ядове с разходите по поддръжката на сайта - за няколко месеца ще се видят в пари. Само да четат внимателно темите и да заделят по стотинка за всяка такава изцепка и ще видят какво чудо е! Промоцията може да важи и за потребителите - пробвайте и ще видите, че ако не пипате буркана, в един момент ще се препълни и ще ви трябва нов, после нов и пак нов...



Кога ти почерня гъза, кога стана циганка...?

Тоест Кога плати членския си внос да ползваш сайта, кога започна да даваш предложения как да се развива?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d806290bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Така е българина е страшно злобно същество. Гледа те и ти мисли злото. Малко са учтивите и добри българи. Темата е широка и може да се коментира много, но мисля, че само с две думи мога да опиша "бай ганьо".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker