Маската на лицето си дръж, ваксината не се слага в живота веднъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Маската на лицето си дръж, ваксината не се слага в живота веднъж
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 957 пъти
Хора само мен ли ме тресе безпокойството на къде отиват нещата с тия ваксини. Заради тях или по-скоро заради Бай Ганьовският манталитет всички масово ще започнат да пренебрегват маските и дистанцията понеже си мислят, че с вирусът е приключено и нещата вече се като преди. Именно заради този фактор всеки ще започне да шари без баска, а фактите са два. Първо, че много малко хора се ваксинират и второ най-важното, че ваксината не се слага само веднъж както е с ваксините срещу другите вируси, а се праска два пъти един след друг след което започва да отслабва с времето и за по-малко от година, а може би и за сезон, вече я нямя и човек е толкова ваксиниран колкото преди да му я сложат. Те ни направиха ваксините уж да ни помогнат, но май ще ни довършат с тях. Дай на Ганьо свобода и му гледай сеирът. Вече надушвам такава танденция в хората. Видях какво стана и миналото лято когато заради гамалъчите от слънцето рязко паднаха носителите със симптоми и като се скри слънцето изведнъж след това, едва не изчезнахме. Мирише ми на повторение на филмът но в по-хард вариант. Мисля, че точно сега трябва да се затегне най-много контролът с маските. Ваксините не са за всеки, а само за хора узрели за демокрацията които имат социална отговорност да ходят с маски и с прибран нос в тях. Светкавично разпространяващият се нов щам, дето се получи от размотаването на вирусът най-вероятно от българи на остовът носещи маските си с изваден навън нос(запазена марка за българите) ще ни се види детска приказка, ако в близките години хората си махнат маските.

Чорбаджията на курникът

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b7a69bdb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Който го е страх, да не излиза.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8af22ed0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стой си в къщи! Почти половината свят се осъзна, обаче ТИ, Ганьо- НЕ!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0d486b9c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Пич, по-добре вземи се блъсни някъде честно... Аман от такива наплашени и зомбирани индивиди като теб. Направо ви се чудя на такива като теб, за които всичко с този вирус е съвсем нормално и натурално. Който иска да си живее и радва на живота ще го прави, който иска да умира от страх всеки ден, маскиран дори в тях да си го прави. Точка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3968095bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не нося маската с нос извън нея, слагам я и когато не съм задължена (например при среща с някого), но в никакъв случай не мисля, че това не трябва да има край. Никой не е казал да се отменят мерките преди да се ваксинират повечето хора и преди да е изчакано необходимото време. Ако направят ваксината задължителна, повечето хора ще са с имунитет. Това няма да позволи възникването на агресивен щам, пак ще мутира, но няма да убива хората с хронични заболявания, възрастните и т. н. Просто ваксините ще се "актуализират" (като противогрипните и други).
Носенето на маска, заседналия живот и т. н. също са вредни. Затова стига сте ритали срещу тея ваксини. Не е откритието на Е. Дженер от края на 18-ти век най-голямото зло на света.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eaa4f412c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   "Гама лъчите"?! Му-ха-хах! Грамотен си колкото цъфнал налъм...
А доколкото за ваксините - не мисля, че ползата от тях ще е по-голяма от вредата и точно затова НЯМА да си сложа - нито сега, нито след време.
Има ваксини, проверени, изпитани, работещи, слагащи се рядко (напр. веднъж в живота), където вредите и рисковете са евентуално оправдани... Тази ваксина обаче, както и противогрипната - твърдо НЕ! Особен пък на деца, и на хора, които още не са си родили децата! ТВЪРДО НЕ!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 44c085954b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Когато става въпрос за екскурзии в екзотични страни, се ваксинират задължително, а сега се страхувах да не ги чипират. В БГ като отидем до Гърция, иииии видяхме света.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 410aa1dd18
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Срещу ваксините не сме само ние, просто на подават актуална информация за другите страни.
На всички им е ясна играта на фармацевтичната мафия.

Иначе, ако българите създадат наша собствена ваксина, няма да е лошо.

Как изобщо в този свят, по-време когато се води битка за всяко парче земя, можем да сме сигурни в доброжелателността на разни чужди компании.

Факт е, че у нас се пласират хиляди чужди лекарства със съмнителна полезност, освен храна да речем.

На Марешки например аптеките какво ви предлагат мислите?
Как успя да създаде завидна мрежа от аптеки направо от нищото!

А Бай Ганьо определено е бил умен човек!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 7cd449c8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Маската на лицето си няма да я държа пък, няма и шибаната ти ваксина да я слагам дето е отровна и смъртоносна и причинява безплодие, сложи си я ти! Ай сиктир от идиоти, дето тръгнали да заповядват на хората какво да правят и да се мешат в ЛИЧНИЯ им избор!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cf686b22c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По принцип не съм привърженик на конспиративните теории, но съм скептично настроен към ваксината.
Първо че няма и година след началото на пандемията, а вече я направиха та чак и започнаха масово да я прилагат. Обикновено за едно просто хапче против температура или главоболие минават 5-6-10 години изпитвания, тестови фази, проучване на страничните ефекти и т.н и т.н., а сега само за няколко месеца не само че я направиха ами и максимално бързо я засилиха да я слагат на масите.
Второ, че не е ясно за какъв период предпазва. Май се оказва че няма да е за повече от година. Това означава че всяка година ако трябва да се ваксинира 70 % от населението на България с по 2 дози от ваксината, а една доза е на цена 30 евро(по спомен) то като крайна цена се получава повече от половин милиард лева разходи.
Трето, защо ваксината не е изцяло безплатна, след като първоначално се наляха милиарди евро пари на данъкоплатците в частните фармацевтични фирми, за да могат да я произведат и сега вече след като я има, трябва още веднъж да се плаща от хората?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker