Момиче което ще съсипе сина ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Момиче което ще съсипе сина ми
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 4011 пъти
Здравейте, аз съм една отчаяна майка, която се тревожи за сина си. Сина ми е на 29 години, завършил висше, работещ с добра заплата, амбициозен интелигентен, добър и много наивен, имал е две по-сериозни приятелки с които не му се получи, запозна се с едно момиче преди 3 години във фейсбук, и от тогава той е влюбен, загубил си е ума тотално по нея, а тя е изключително не-читаво момиче. Не съм онази зла свекърва от приказките, има защо да съм против нея. Тя е на 25, има дете на 7 години, няма дори средно образование защото е заживяла с приятеля си на 17, от който е детето, всеки прави грешки, но няма и намерение да го вземе задочно. Стои вкъщи готви, чисти пере и това е всичко. Не работи, и няма такова намерение, тя е принцеса, баща й я издържа, като единствена дъщеря издържа и внучката си. Той гледа, да я ожени за да се отърве от дъщеря си поне финансово от части, издържа и майка й тя също не работи и говори за сватба, прави намеци за дете, да си направили едно бебе и т. н. Ние сме от голям град, а тя е от село близо до нашия град. Попитах я не смята ли да работи или да учи, тя смята, че това, че има дете и не си е абортирала детето я прави свестно момиче, а не като другите, които са си убили децата, че това, че не е учила колкото другите не я прави по-малко от тях, че е имала само една връзка преди сина ми и тази със сина ми ще е за цял живот. Сина ми не взима съвет от мен, и ми казва, че аз само се опитвам да настройвам него срещу нея, че я приемал такава каквато е, както и детето й, на което той купува скъпи подаръци, купува дрехи на детето. Тя пуши купува й цигари, купува й дрехи, купи скъп телефон на принцесата на тати за Коледа защото, нейния вече не работи. Купил го е и ще го изплаща 2 години, не бих имала против, но ако тя беше момиче което е свестно, достойно и читаво. Искаше златно синджирче за рожденния й ден с името й получи го. Моят наивник вече иска да покани принцесата и детето й, у нас да живее с нея. Страх ме е, че това момиче ще го върже с дете, и след това тази ще го цока за пари, тя пари не отказва. Нито аз нито мъжа ми, никой не я одобрява, но моя син я иска и няма очи да види, че тя не е за него. Излизам лоша в очите му, като зла свекърва която ревнува сина си, не е ревност, а загриженост. Как да го измъкна от това? Помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 309b952a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така по рвзказа ти и аз не я одобрявам, но на твое място не бих се месила. Най-много да настроиш сина си срещу себе си и да загубите контакт. Той вече не е дете, а голям мъж, който сам трябва да си взима решенията и да се учи от грешките си. А и не всеки трябва да учи висше и да гради кариера. Тази жена е избрала да бъде майка и домакиня. Щом синът ти си търси такава и иска да гледа чуждо дете, това е негов избор. Можеш разбира се да не им позволиш да живеят у вас, а да се изнесат на квартира. Друго обаче не е в правомощията ти.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c53b14f580
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   ЧНГ! Забравяте да отбележите, че е най-вероятно красива. Ако не беше щяхте да напишете, че е грозновата, дебела или нещо подобно. Отделно говорим за 3 годишна връзка между пълнолетни. Видимо нещата са сериозни. За 3 години на Вас, трябваше да е станало ясно, че ще е с нея и да я приемете.
Сега вече от изложените факти от ваша страна, видимо излизате като лоша свекърва.
Момиче е, не е 40 годишна с дете, не е някоя курва, а е била само с един. Не е направила аборт и това наистина е похвално. Говори за смелост от нейна страна. От разказа не прочетох да се карат често те двамата!
Време е да я приемете и ОСЪЗНАЕТЕ животът такъв какъвто е госпожо!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c2195520ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не това ,че има дете е проблема ,а това,че самата тя не е стока -без образование ,без работа ,без перспективи в живота като цяло и сина ви е тип касичка и жиголо в момента .
Определено любовта не пита ,като дрогиран си и не разсъждаваш трезво ,ако погледнеше отстрани свой приятел в същото положение щеше да му даде съвет да я остави ,но уви ...любов.
Ако си направят дете е вързан до живот с нея ,което ще е най-лошия вариант .
Говорете с него на 4 очи това ,което мислите ,Ако все пак има малко акъл ще започне да мисли ,т.е говорете му постоянно ,когато видите възможност и накрая той самия ще се откаже ,защото реално наистина си е загубил ума

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6095d54290
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, усеща се злобичка малко май май. Сама пишете, че момичето готви, чисти, грижи се-не само за детето си ами очевидно и за синът Ви щом той е щастлив с нея. Нека да е принцеса, поне не е дребна душичка, като Вас.
Задръжте мнението за себе си-оставете синът Ви да е щастлив :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1d578c01df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Помислете за някой мъж, който да изиграе роля - да се направи на баровец, да я сваля, подаръци, ресторанти, сина ти да да разбере и готово. Другия вариант - пак някой фиктивен профил да я сваля от фейса, да си пишат разни работи, сина ти да ги прочете...Явно жената не е стока, търси си провайдър, а твоя е оглупял от бушуващите хормони. За единия секс си слага главата в торбата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5e34819768
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Само да те "светна", точно онази свекърва си.

Ако на него НЕ МУ ПРЕЧИ, защо трябва да се съобразява с това, че ти имаш проблеми с това как живеят?

Твоето "момченце" е мъж на 30 години, който сам може да прави изборите в живота си и да стои зад тях.

Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1a1613f336
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   Никак, щом той сам не иска, няма как, а и няма нужда. Не виждам нищо лошо в това момиче, по начина, по който я описваш. Стои си вкъщи, но готви, пере, чисти и си гледа детето, нали? Ти сама го написа. Абе що всички си мислите, че домакините си клатят краката по цял ден?
Женската работа се забелязва тогава, когато спре да се върши.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a2b5879242
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз пък не разбирам жени като теб, които така се бъркат в живота на другите. Синът ти не е малко дете и си има глава на раменете - това дали да бъде с момичето или не, това какви подаръци й прави, това дали ще живеят заедно си е изцяло негово решение и само и единствено той има право на това решение. Не ти, не баща му, а той!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 13ce85b1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен го остави сам да изпрати. Нищо не може да се направи, най-вероятното е да й направи едно бебе и да се чудите какво да направите по-нататък.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2bd6e85759
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По описанието за момичето не виждам нищо лошо в нея. Може да не работи, но чисти и готви вкъщи. Не се ли замисляш, че може сина ти да е щастлив с нея и да е преценил , че иска такава жена за него.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f40057f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ако това за теб е лошо момиче защото не работи а отглежда дъщеричката си и чисти и готви на синъти много се бъркаш.Все пак това е 21век ти изобщо знаеш ли днешните проблеми на момичетата на тази възраст?Явно не.Ако искаш съвет по-добре остави хората да си живеят живота а не им се бъркай.От личен опит ти го казвам ако това са проблемите спрямо това момиче по добре ги преглътни защото повярвай ми всеки си има нещо в главата а си много далеч от истината явно какви момичета има на тази възраст ,такаче оставиги и с времето ще си покаже дали са един за друг .Казва ти го момче на 27г което е напуснало родителите си заради това отношение а сега те живеят сами а аз съм щастлив с моето момиче.Такаче по добре си стой мирна да не загубиш и синът си и след време внуче!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f40057f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Опазил ме господ от такива хора!Радвам се че майками и баща ми са много далеч от твоето разбиране,защото досега да съм ги наплюл в очите ако ми правеха такива проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 98b434f662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Няма как да го измъкнеш. Според мен правилният ви ход е да не ги приемате у вас, а да кажете на сина си, че след като мисли за семейство е редно да си поеме отговорността за него напълно, което значи да се отдели, да живее отделно и там да си решава да с кого и как ще живее. Според личният ми опит след розовия период реалността доста бързо показва кой какъв е ...Тя може и да е свестен човек, може и да не е. Във всички случаи ще е проблем на сина ви, не ваш...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 56ad699ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Оставете човека да си живее живота.Щом се обичат,нека са заедно.
Даже на негово място няма да искам да я доведа у дома,а ще живеем самостоятелно и отделно от всички.
А ако съм на мястото на момичето,също ще поискам да сме отделно.Без моите роднини,и без неговите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: db8a83ba2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   За съжаление никой не подготвя момчетата да осъзнаят колко много проблемни жени има, да възмажеят и естествено се получава това. То нямат примери около себе си да харесат някакви по-нормални жени и лапеат по това което има. Сега няма как да му въдействате, докато е влюбен така.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 35b44ac6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Какъв и е бил живота до сега не е проблем, ама щом не иска да се променя към добро това не е добре. Няма какво да направите има мъже, които цял живот жените ги смучат ама те не разбират.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 27587a6420
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Що бе, идеално е момичето за разплод! При това с опит! Добра домакиня! Освен това не е много умна да му оспорва решенията и лидерството вкъщи... Какво толкова си се натопорчила против нея?
Точно на тебе ли да ти обяснявам, че да родиш, отгледаш, възпиташ, образоваш и да направиш пълноценен човек едно дете, не само си е пълноценна работа, но в съвремието се оказва, че си е направо непосилна работа за повечето хора!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 66c131f822
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Как един зрял и успешен мъж ще вземе такава жена ! Ужас,без планове и без мечти за успех и издигане ? Едва ли ще си паснат, ама като заживеят заедно ще го разберат. Синът ти малко се държи като младо момче, но по-добре не се меси. Той ще се учи от грешките си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 676c4bbf71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторке, момчето е влюбено и няма да те послуша.
Хубав съвет са ти дали. Като иска да си играе на семейство да се отдели, да заживее на квартира самостоятелно с нея, да си оправят финансите сами и тогава да види дали той самият ще може да издържа себе си, нея, детето й и евентулно общо тяхно с една заплата.
Че така, в къщата на мама е много лесно да се прави на мъж.
И момичето наистина е свястно. Проблем може да се породи поради това, че обикновено голяма разлика в интелекта след време дава отражение. Рядко съжителстват щастливо професор и чистачка.
И тук въобще не става въпрос за пари. Защото има ниско квалифицирани работи, за които се плаща по-добре, отколкото на сътрудниците в БАН.
Въпросът е, че интелекта си търси равностоен "съперник".
Образованието също не е критерии, но все пак си личи, когато човек иска да се развива.
А, иначе, от това което описваш, момичето е с принципи и трябва да се уважава заради това.
Това, че нямаш образование не те прави лош, това че искаш да си домакиня вместо професионалист някъде-също. Просто разбиранията са различни, но не значи, че единият е добър, а другият лош.
И все пак голямата разлика в интелекта след време дава отражение...
Обаче нищо друго не може да направиш.
В крайна сметка, сина ти не е бебе.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 994877eb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Госпожо синът ви и е мъж на 30 г.и носи отговорност за собственият си живот, действия и избори. Всеки има свой път и свой избор. Не се месете в чуждия живот. Сам пишете, че е щастлив. Но не вие знаете, кое за него е най-добре. В живота щастието не значи задължително образование и мениджърска позиция. И ще ви разкажа една история на човек с топ образование и позиция, съпругата му топ позиция, образована бесни кариеристи. На 40 се сетила за дете, но не остава. И така той срещна едно момиче с основно образование, първична, той я пита какво иска, тя му казва сладолед и се смее. Той напусна жена си, и заживя с това момиче, роди им се дете. Тя готви, чисти, гледа детето, а той щастлив та щастлив. И каза, че никога не е бил по щастлив. Не пречупвайте чуждия живот през вашата призма. Съдбата има невероятно въображение. Прочетете малко за вселенските закони и защо не трябва да се месете и давате съвети при това непоискани. Прочетете за непоисканото добро.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 994877eb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Вашите деца не са ваши деца.

Те са синове и дъщери на копнежа на живота към себе си.

Те идват чрез вас, но не са от вас.

Въпреки че са с вас, не ви принадлежат.

Вие трябва да им дадете любовта си, но не мислите, защото те имат свои мисли.

Трябва да дадете на телата им дом, но не на душите им, защото те живеят в дома на бъдещето, в който не можете да влезете дори в сънищата си.

Трябва да се опитате да сте такива, каквито сте, но не искайте те да са като вас.

Защото животът не се движи назад и не пребивава във вчера.

Бъдете лъка, от който децата ви, като живи стрели, се изстрелват.

Стрелецът вижда целта на пътеката на безкрайността и Той ви опъва със силата си, за да може стрелата Му да отлети бързо и надалеч.

Нека лъковете ви да бъдат опънати от ръката на Стрелеца към радостта.

Дано тази хубава сентинция ви просветли!
Прочетете книгата в Оковите на майчината любов и осъзнайте, че нямате право да се месите.
Бъларите знаят най-добре какво е най-добре за всеки, особено за децата им пък и дори и на 30 да са.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ac02ca426d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Като чета коментарите, че не работила, ама била добра домакиня направо се съжалявам... не стига, че работя, ами и аз само чистя в нас, а на всичкото от горе мъжът ми постоянно измисля всевъзможни неща да му приготвям и сервирам за ядене в леглото... ххааахх
Ж28

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c6607e82c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз лично не одобрявам жена да не учи и да не работи. До един момент гледат децата, но после децата тръгват на градина и училище и започват да се гледат чужди мъже. Не ми обяснявайте, че домакинската работа е много - работя, готвя всеки ден, чистя, тренирам. Цигарите няма да ги коментирам - ужас да плащаш за отрова. Това обаче си е моята гледна точка и аз като вас нямам право да я налагам на никого.
Синът ви може точно това да търси - жена-домакиня, която да го посреща спокойна, усмихната и да му сервира и отсервира. Няма какво да се лъжем. Когато една жена работи, тя освен пари носи стрес и напрежение от работата вкъщи, а и мъжете трябва да помагат с домакинството и децата. Може синът ви да не иска това.
Имате обаче пълно право да не ги приемате в дома си. Синът ви е голям. Свършили сте си работата и хич не сте му длъжна. 3-годишна връзка, подмятания за сватба, а на една квартира да не могат да излязат. Няма как да стане. Като искат да живеят заедно да се оправят.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f75248382a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Явно повечето от коментиращите нямат деца, които да са гледали от шепа месо и които да мислят цял живот и да искат да са щастливи - и не, не съм обсебваща майка орлица - възпитала съм самостоятелен човек, който вече няма нужда от мен и ще приема избора й, но честно няма да съм щастлива, ако е във връзка с мъж с дете, а пък, ако не съм убедена, че човекът е читав, ще съм много нещастна.
Авторке, няма много какво да се направи в ситуацията - може би, ако заживеят заедно и ги налегнат битовизмите, синът ти да си промени мнението, но щом вече са 3 години заедно, сигурно синът ти е щастлив.
Попитай го какво намира в нея и кое го прави щастлив, но груба намеса в отношенията им, ще го настрои срещу теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 508ab45e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Прав е Братан. Отвратително Ви е отношението към това момиче, с което синът Ви има дълга връзка. В качеството си на каква я питате, дали ще учи, работи, а тя горката Ви се обяснява, колко мъже е имала в живота си. Потресена съм! Аз съм от 20 години щастливо омъжена - бях разведена с дете на 10 години, за мъжа ми беше първи брак. Свекърва ми как НИКОГА не каза една дума за това! Имаме и свое дете, а свекърва ми, бог да я прости, правеше еднакво големи подаръци и на двете деца. Скоро пренареждах стари снимки, картички и попаднах на коледни и великденски картички до детето ми от първия ми брак, подписани от баба и дядо. Аз съм омъжена за германец, може би за това свекърва ми (германка) нямаше Вашия манталитет.
Аз се различавам от бъдещата Ви снаха по това, че съм с две магистратури, работя, печеля доста над средното за Германия. Не съм пристрастена домакиня, имам жена, която ми помага в домакинството. НО аз дълбоко уважавам жените, които се избрали да бъдат майки и домакини. Аз не бих могла да стоя вкъщи, но всяка жена решава за себе си. А, да не пропусна, и аз пуша! Не се гордея с това, но продължавам да си пуша. А във времето, когато си гледах детето, мъжът ми ми купуваше цигари, както и храна, и дрехи на детето от първия ми брак. Можете ли да си го представите, г-жо бъдеща свекърва?
Един съвет - не допускайте да живеят у Вас. Ще отровите и сина си, и снахата, и горкото й дете.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 07c5062a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Защото не е учила ли не е стока? Една приятелка на 28 завърши средното си образование в чужбина, и дори следва!
Първо- от онези свекърви си.
Второ- огромна злоба се усеща от темата ти.
Трето- по- добре ли щеше да си хване някоя истинска златотърсачка? От онези дето са минали цяла София, с напомпани цици и устни, дето едно яйце не могат да опържат?? Съмнявам се.
Четвърто- сина ти е пълнолетен, зрял и вероятно интелигентен млад човек, нека той да взима решенията за живота си. Ти каквото трябва да направиш за него, си го направила отдавна.
Много тъжно, че така искаш да налагаш мнението си на сина си. Ако това момиче го прави щастлив, какъв точно е проблема? С времето, тя може да промени решението си, и да завърши поне средното си образование. Никога не знаеш...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ecad37cad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Не се меси щом той я иска...И грешка да е грешката си е негова!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 53e7b0f177
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Няма угодия, мъжете в този сайт масово се оплакват, че жените били кариеристки, че трябвало да са вкъщи домакини. Когато жената е домакиня, тогава защо нямала образование, перспективи...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1fcdf1277c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Момчето е наясно и има явно пари, ще се усети някой ден, но не му говори повече. Все пак за домакинство трябва време, готви ли чисти ли? Остави ги да по живеят малко за да му дойде акъла, но да не бърза с децата. Много жени не работят, важното е да се разбират. Не е луд който взима.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1fcdf1277c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Все пак децата ще ги гледа, но те като тръгнат на училище, какво ще прави тя.
Вкъщи има много работа, ми не е луда мадамата, гледа поне мъжа да я издържа, а да не е стиснат?
Ако не му иска постоянно пари за нещо, макар че доста пари трябват ако жена ти не работи и имате деца. Поне собствени разходи и за глезотия човек трябва сам да си осигури.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ecbe2fa0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Единственият проблем който аз виждам е:
"Моят наивник вече иска да покани принцесата и детето й, у нас да живее с нея"
Синът ви още живее с вас?! 29 г , с поне 5 г повече от нормалното си го държите около полата си и накрая вместо да доведе кротка, послушна, изпълнителна и работеща жена...той ви носи жена с дете която не само не работи, а няма да можете да моделирате защото синът ви го играе инато дете коеъо не приема "съвети".
И в кого е грешката?! Ако го бяхте бутнали навреме на квартира, да си се оправя и расте като личност, дали шеше да доведе у ВАШИЯТ дом жена?! Там е проблемът, не сте искали да се отделя от вас, но сте очаквали даизбере жена по ваш вкус и нужди.

Жена и майка на син съм и със сигурност няма да ми е особено приятно синъът ми да се обвърже с жена с дете при положение че, той е свободен, няма деца. Но моят син е свободен! Живее си отделно, работи си, грижи си се за себе си! Ще бъде с жената която ще обича, не по други нужди, не за или против мама,..

Сега е момента да направиш правилното за синът си въпреки че, ще излезе като тъкмо обфатното в началото.
Дай му срок първо да се изнесе, си наеме квартира и тогава там да си води жената.
У вас ще се "изтровите" и вероятно ще завърши със същото- те ще си излязат на квартира, а ти и синът ти може и въобще да приключите отношения. А сами на квартира... вероятно ще се разделят (като влезе глада през вратата..) защото няма да имат теб за буфер и виновник, но поне няма да си била ТИ проблема!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f91c166366
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   "... това, че има дете и не си е абортирала детето я прави свестно момиче, а не като другите, които са си убили децата, че това, че не е учила колкото другите не я прави по-малко от тях, че е имала само една връзка преди сина ми и тази със сина ми ще е за цял живот. "

Това е доста достойно за уважение и й свалям шапка, че е постъпила така. Не знаеш колко млади хора постъпват егоистично в преследване на успеха, удоволствията и "мечтите". Това, че баща й им помага, означава че е мъж на място, който се грижи за семейството си, дори ив тежки моменти. Това, че няма висше образование и пуши цигари, не я прави по-малко човек от сина ти - може и да е повече от него, защото тя се е лишила и жертвала в името на едно дете, това че е имала мъж и я е оставил е негова грешка. Това, че синът ти й прави големи подаръци е негова грешка, не нейна. Моят съвет е да благословиш на сина си като иска да има семейство и да приемеш момичето вместо да им тровиш живота и с това и своя си.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: e80c3fc818
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Казвай му да се изнася под наем като иска да живее с нея след два три месеца ще се обатачи с парите и ще му светне колко е далеч от момента за дете а като свършат парите тя сама ще си замине, а и в крайна сметка ти няма си лошата просто не си съгласна да живеете под един покрив.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cac6d69c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Идеална за разплод казва номер 17... Ама само на пръв поглед казвам аз. Ей 17, ако не забеляза, СТАВА ДУМА ЗА ПУШАЧКА.
Лъхаш на евтина пропаганда..

Значи факт е, че такива като тази нямат нежелание да се размножават, не оспорват решенията и лидерството вкъщи (но само привидно по мое мнение).
Обаче да ВЪЗПИТАТ, ОБРАЗОВАТ, да отгледат чак ПЪЛНОЦЕНЕН човек... това е възможно само във фантастиката.

Все пак и аз мисля, че на пълнолетен не е редно да му се бърка когото и да било, за каквото и да било. Вероятно синът на авторката се привлича от такъв типаж жени, а не от образовани, интелигентни и финансово самостоятелни, в което няма лошо. Авторката просто трябва да се примири, че предпочитанията на сина ѝ са такива, каквито са и точка.

Но тази трябва да спре цигарите, ако ще ражда още.
Авторке, престани да недоволстваш, но съветвай сина си да ѝ постави ултиматум да спре пушенето, и ако номер 17 е прав, че е послушна и не оспорва лидерството вкъщи, ще ги спре, и така поне ще се увеличи вероятността да имаш здраво внуче.. (сега ще ми наскачат родителите пушачи, но здраве да е), а и доживот ще си имаш кой да ти домакинства.
А за образованието и възпитанието.. ами ще ви стискам палци.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: add738e4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Много хора са на мнението, че ако едно момиче е имало малко връзки, значи е читаво. Както и много хора са на мнението, че ако една жена не работи, значи не е свястна. Нещата не стоят точно така в реалния живот... много по-сложно е.
Разбирам тревогата ти, но няма смисъл да се месиш. Като майка, кажи на синът си веднъж и после го остави. Възможно е той да прави голяма грешка, но също така е възможно и ти да грешиш. Приятелката му е родила на 17 години, после, като всяка втора майка, е отдала целия си живот на детето и е спряла да се грижи за себе си. Повечето жени забравят за образование, кариера и хобита след като родят. Стандартно е. Тази може да има и други причини, кой знае. Синът ти я е приел такава, каквато е. Съгласен е с това, че тя не работи. Може синът ти да иска домакиня и майка за съпруга, а не образована, начетена и работеща жена. Всеки мъж си има вкус, а този вкус рядко съвпада с очакванията на майка му. Пък и е много възможно синът ти в даден момент да я убеди да завърши поне средното си образование.

Тя и три деца да му роди, пак няма да го върже. В 21 век не е трудно да се разведеш и издръжките не са високи. Детето не е котва, не е верига. Във всеки един момент, в който синът ти реши, че е приключил с тази връзка, той просто е свободен да си тръгне и ще се справи с последствията. И повярвай ми, има много, много по-лоши жени от тази, която се кани да влезе в къщата на сина ти.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 14787b2ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Мили коментатори, вие лично колко деца отгледахте? Колко от тях са чужди? Нападнахте жената, че иска нещо нормално за сина си. В колко теми се изяснява вече, че никой не е длъжен и никой не иска да гледа чужди деца.
Авторката е виновна, че не е обяснила навреме на сина си за "самотните майки" и не подходящите жени. Просто е трябвало да го предупреди навреме, а не да чака да му завърти главата някаква засукана кифла, на която, разбираш ли, той и бил втория.. Съветвам авторката да погледне малко в 'тинейджъри", да види как 12г. момичета правят секс. Белким си отвори очите.
От гледна точка на семейството на 25г.госпожица с дете, много добре се получава--някой глупак да я издържа и да и храни детето, щото тя била свясна, че го е родила. И с радост чисти и мие чинии, ама все още не професионално.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: db2236f137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Преди време аз самия бях в подобна позиция с жена която беше нещо подобно на това което описвате Вие. Сина Ви сам трябва да си го изживее и сам трябва да види за какво и де реч. В момента, колкот и да му се говори, ще е като кон с капаци.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 385289579e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   от свекървата
До 24, до авторката и всички майки.
Мили дами, Работата ни като майки никога не свършва, но тя е да подкрепяме децата си в техните избори, не да избираме вместо тях. Вместо тях избрахме в коя детска градина да ходят, вместо тях избрахме кое училище да учат буквите, но навършат ли 14г трябва да сме осъзнали, че животът им е техен и избора как да живеят е техен. Работата ни е ако децата се спънат и пропаднат в емоционална дупка в живота, да им подадем ръка за кураж. Идеята на изборите в живота на детето ви не е да направи нас майките щастливи или нещастни, идеята е децата ни да са щастливи. Ако детето ви е щастливо да бъде овчар в планината, а не вашето предпочитание да е инженер, това не трябва да ви прави нещастни, щастието на детето ви трябва да ви прави щастливи. Ако реши да стане овчар подарете му породисто агне, не нагрубявайте избора му. Ние сме майки, но това не означава, нито че сме все знаещи, нито че сме всеможещи.
Авторке, ако за синът ти най важното в жената е малкото сексуакен опит и доборото домакинстване уважавай избора му. Да избора му може и да е грешен, но също така може и да е най-правилния. Осъзнай че и за теб е по важно той да е щастлив сега, дори да става въпрос за две три години,, по добре да е имал щастлив живот от негов избор, от колкото да остане нещастен в търсене на правилната за теб снаха, което може да продължи цял живот. Решението дали може да търпи неработеща пушачка е негово. Какво ако днес изотави жена си и намери такава която устроива теб, а той е нещастен с нея, по добре ли ще се чувстваш? Не си ли наясно че жена без кусури той няма да намери?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c989809eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   А пък синът е много успял, щом живее с вас. Ако съм на мястото на момичето, никога няма да живея с такава злобна жена. Да отиват на квартира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Браво на момичето, че не е направила аборт. Нека да държи на достойнството и честта си, въпреки повечето оплювачи и техните скапани мнения за нея, включително и в този форум. Доколото до връзката й с твоя син и начина по който ти се държиш и отнасяш с нея - времето ще покаже дали вие за нея сте или не сте незаменими. Само мога да кажа браво на баща й, че я подкрепя. Момичето може и да се стегне, да завърши образование, да си намери работа,дори и като касиерка в Лидл, например- нужни са й проста математика и български език. Само мога да й пожелая успех.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 128a7b3955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Проблема, който визира майката не е че момичето си седи вкъщи, а това че е със сина ѝ заради пари. В момента в който се появи по-добра партия, ще хукне подир друг. Особено ако изведнъж се озове в голям град с много възможности.

Авторке, поясни му тези неща и оттам нататък той си поема отговорността за решението. Когато го зареже момичето за следващия чисто и просто ще му тече издръжка, ако имат дете евентуално. Някои неща човек ги научава единствено по трудния начин.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   " имал е две по-сериозни приятелки с които не му се получи"

Ето го и разковничето на тази история! Явно и предишните две момичета не си ги одобрявала и си им намирала кусури, нищо че може би да с били и върли кариеристки, та синът ти сега да има връзка с момиче, което и да иска пак не може да ти угоди. Ти не си читава жена, камо ли пък майка. Най - добре ще е ако синчето ти остане напълно сам, не му е нужда партньорка, защото и нея няма да я харесаш. На всичкото отгоре оплюваш и майката на момичето! Ти си една жалка, противна, злобна свекърва! И за свекърва не ставаш!!!! Не заслужаваш нито да имаш снаха, нито да имаш внуци, заради теб твоя син ще си кука самичък. Хващай си го твоя син и бегом марш от дома на момичето! Последната да не се и занимава с вас, най - много заради такива като тебе да си съсипе здравето, нервите и живота!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Ако едно момиче е девствено, тия, т.е кандидат свекървите се питат, ама защо е девствена? Ако тя е забременяла от синчето ни, защо той точно нея я оплодил?! Ако тя е имала един или повече партньори преди синчето, ама искахме тя да е девствена, а тя се оказва курва. Ако момичето има дете от друга връзка, ама защо го родила, а не е направила аборт? Ако момичето има аборти, защо се е таковала и е направила аборти. Ако момичето иска да е домакиня, защо не е кариеристка? Ако момичето е кариеристка, защо не иска да е домакиня и да си гледа децата? Ако момичето иска да изгради брак, семейство и да ражда и отгледа деца, вие си казвате- ама тя нека да работи и гледа кариера, а като минат годинките тогава останалото? Ако има родители, които я подкрепят - това е лошо за нас, свекървите, не можем на спокойствие да я мачкаме. Ако тя няма подкрепа - какво ни виси на врата и защо е въобще в нашия дом?! Ако тя не живее в нашия дом, то тогава що прави в бащиният си дом, защо баща и не я изрита, нали е навършила пълнолетие?!?!!! Ако тя не е нито при нас, нито при родителите си, що прави в квартирата?! Ако тя е на квартира, защо не ни обръща внимание на нас, свекървите и не ни се кланя и не ни прави метани?! И защо не ни дава да виждаме внучето/ внучката/ внуците?!


И още и още такива въпроси, които показват, че каквото и да прави кандидат снахата, тя никога няма да угоди на такива идиоти и кандидат свекърви и свекърви като тая от тази статия!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   "не се привлича от образовани, интелигентни и финансово самостоятелни жени"

То това е мираж, драга. А и още нещо, не знаем дали си от тези успели, самостоятелни и независими женички, но възпитанието ти много куца или направо осезаемо липсва. Да говориш на непозната за теб млада жена на " тая" или " тази", меко казано не говори добре за " прилично", " успяло" , "независимо" момиче като теб. Такива "успели" и "независими" момичета и жени, ако не са с родителска помощ и подкрепа и имот/ ти зад гърбовете си, такива независими финансово самостоятелни женички като теб едва ли ще излязат на квартира сами, например. Па и да не са луди да го направят,дори и в името на пустата им гордост и самостоятелност, с която тръбят по цели форуми! А и с право, откъде на къде ще остави празен дома на родителите си само и само да се доказва на някакви си анонимни. Остави квартирата, тя е само за тези, които нямат постоянен дом, не е за успели , финансово уверени и имотно осигурени лица от женски и мъжки пол.

Па и тука повечето идиоти плюете момичето, щото тя не е направила аборт и не е убила детето си. Ако беше абортирала,освен че ще я обиждате уж в знак на възмущение, а същевременно тайно ще злорадствате, че е абортирала! Обиждате я, че едва ли не връзката й със скъпоценият син на авторката, е до време колко ще е и че е това е само за нейни лични интереси и изгода. Или с други думи връзка или брак по сметка през вашите очи. Погледнете се, що за стока сте, много по- зле сте и от нея, нищо че всичко при вас е на тепсия поднесено и че говорите на чуждите за независимост и за вашата "самостоятелност такава"!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d98d9a6eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Знам, че си загрижена, но синът ти е мъж, а не дете и вече нямаш право да му бъркаш в живота. Направиш ли го, ще се скарате, ще скъсате отнишеята си и като нищо синът ти ще се ожени за нея даже и на пук на теб. Това ли искаш? Да загубиш сина си?
Така, че казала си му какво мислиш за това момиче, от там нататък не се бърка. Ако това момиче е толкова неподходящо за сина ти, той сам трябва да го забележе. А и кажи кой ти е по-важно, да ги раздели или синът ти да е щастлив? Знам, че си мислиш, че знаеш най-добре какво е нужно на сина ти, но повярвай ми, често не е така. И ако прекалил ще стане като с един мой роднина. Майка му все не харесваше приятелките му, човекът вече беше на 40, накрая му писна, събра се набързо с една жена, ожени се за нея и... заминаха за чужбина. Сега майка му я го види веднъж годишно, я не. Той просто избяга от нея! Живее си с тази жена и е щастлив.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   " Това ли искаш? Да загубиш сина си?"

Ами не, тя няма да загуби синчето си, все пак го е предпазила от предишните му две връзки с момичета. Ще го предпази и от това многооооо лошо момиче и от детето и, голем праз, момичето с такъв синковеца да не би да печели от тотото, дано поне последната да успее да се отърве и от маминката и от синковеца. Маминка е най- важната.....

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 77b7c72871
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До 37

" на 25г.госпожица с дете, "

Тая госпожица, която настървено я обиждаш поне е имала една единствена връзка с мъж, преди да срещне синковеца на авторката. И все пак макар и изоставена от първия си мъж/ приятел, тя не абортира детето си, нито пък го изоставя в дом за деца. Това, което все пак е направила е достойно за уважение, малко са младите момичета, които на тази възраст биха запазили живота на децата си.

Авторката споменава, че преди да се появи тая 25 годишна госпожица, синковеца й е имал 2 две сериозни връзки с момичета, приключени без полза и успех за него. Маминката не казва и за НЕсериозните връзки на синчето си, но няма нищо против да оплюва едно момиче с дете от първата й връзка и нейните родители, да, това е много почтено от страна на авторката!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1d578c01df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Не е въпросът тази жена дали е добра, зла, а че е крайно неподходяща за сина ти и това се вижда от хеликоптер и от всички, освен от него. Той е заслепен от три години бурен секс. Споко, след третата година влиянието на хормоните отслабва и да, любовта трае три години. Аз на твое място ще направя следното: казвам му открито кавото мисля, като подчертавам, че това е мнението ми, че може да не съм права, но съм искрена и директна. Второ, след като иска да живее заедно с жената и да е самостоятелен мъж на 30 години, да живеят под наем, сами. Като го натиснат битовизмите, сметките и други неща, сам ще се осъзнае. Ти стой отстрани и гледай, не се намесвай повече. Някои неща човек сам трябва да си ги изстрада, колкото и да са очевидно неправилни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 00ca448f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Остави го да си чупи главата, иначе ти ще излезеш лошата.
Детето ми е малко, но и аз не изпадам във възторг от мисълта един ден да св обвърже с подобен човек от описанието. Пази Боже!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 97678ae90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Ж67 свекърва два пъти.
Синовете, а и дъщерите като завършат образование и почнат да работят и печелят се поканват да заживеят самостоятелно. Както могат, желаят и т.н. Помагаш с малко покъщнина, два наема и това е. Жестоко е, но много полезно. Аз гледах 6 години баба ми с деменция за жилище. Обръгнала съм на всичко, бюджетирам като по учебник. Синовете също.
Дали харесвам снахите? У.мерено, спазвам дистанция и НЕ ДАВАМ ПАРИ! Всеки да се справя в рамките на възможностите си. Който ме гледа ще получи имот за големи пари. Това е.
Не може някой да ти води в твоя дом жена с чуждо дете. Под наем, да се справят както могат. Човек без образование и професия е ненужен търтей. Домашната слугиня е докато го върже с дете и принуди да осинови нейното.
Щастието е в равностойно партньорство, в приятелство, общи идеи, хоби, надежди. Сексът е важен, но да се заробиш с чужди деца заради секс, манджи и слугинаж? Ами ако изгуби работа или се разболее какво ще стане? Социалната система в България не толерира подобни случаи. Едонственият ти изход е да го изгоните под наем и да се оправя сам. Без да го дондуркате и дотирате. Това е.

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker