Ужасен мързел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ужасен мързел
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1355 пъти
Добър ден

На 20 години съм (студент) и от около година насам не мога да се позная. Обхванала ме е някаква летаргия ли е, мързел ли е, депресия ли е... не знам. Знам само, че нищо не ми се прави. Искам да си лежа по цял ден и да слушам музика. Нито ми се излиза, нито ми се говори с, когото и да било. От университета - право вкъщи и това е. Приятелите ми ме викат да ходим на кафе, но аз постоянно си намирам някакви оправдания да си стоя в нас. Усещам, че с това темпо скоро ще изгубя и последния човек, на когото му пука за мен, но какво да направя, за да си върна желанието за живот? Някой попадал ли е в такава дупка и ако да, то как е излязъл? Всичко ми е безразлично... аз самият не се понасям вече. Как пропаднах толкова, направо не знам. Ужас

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 946b21403c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднага качваш се на 8-мия етаж и крещиш аз съм Супермен !
и скачаш ! УСПЕХ БРАТАН !

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b1125dd6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо не ти харесва. Или у дома, връзките с другите, или специалността или друго. Сякаш ти липсва интерес. Не знам какво трябва да правиш. И аз съм така. Трябва да се стремиш към по-добро, нужна е промяна. Прави и други неща. Ако някой те вика някъде, просто отиди, какво ти струва? И на някои им харесва повече да лежат и слушат музика. Хората са различни. Най-добре би било да съчетаваш различни неща. Гледай да върви добре следването.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d30bd67944
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Намери нещо, за което да се бориш. Мечта, себеподобрение, възможност да преживееш нещо ново.
Целта на живота е винаги да се бориш към по-добро. Винаги ще ти се лежи и слуша музика, но след време отговорностите ще те ударят. Тогава ще е по-трудно да се наслаждаваш на живота (защото ще трябва да се фокусираш върху важните неща). Сега имаш възможност да опиташ нещо ново, да трупаш нови спомени, дали с приятели или от ново начинание.

После ще искаш да правиш нещо, което ти доставя удоволствие, ще искаш да мързелуваш, но ще трябва да ходиш на работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 338fee4ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От тази дупка се излиза с активност. С много, много, ама много голямо усилие от твоя страна. С предизвикателства и изпълняването им. Всяка сутрин като ставаш трябва да си правиш списък със задачи за изпълнение, да закусваш с високоенергийна храна и да потегляш към изпълнението им.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c4e9e4a946
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не мисля, че мога да те посъветвам точно как да излезеш от това положение, защото "не съм ти в главата" казано възможно най-кратко, а всеки човек си е различен. Но времето, което си седиш вкъщи можеш да използваш за развитието си - например да започнеш да учиш някой чужд език, различен от английски.

ж33

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 389a2545c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Истината, е че е необходима самодисциплина в такива моменти. И осъзнаване, разбира се. Човек добива и отпуска навик за около 28 дни. Това означава, че ако се залежиш, заради болест, или заради пандемия, или защото гаджето нещо си те кара да преживяваш около месец - това отпускане става навик. На този навик му трябват също 28 дни самодисциплина не за да се изпари, а за да се замести с друг по-полезен за нас.
Да кажем, че потъваш в уж комфортна зона. За известно време се чувстваш добре и после в комфорта започват да изплуват дефицити, липси, фрустрация. Най - просто казано вече не е удобно в комфортната зона и нещо скоро трябва да се промени. Сега, колко скоро зависи от човека, колко се е вкопчил в комфортната зона и колко осъзнава, че в нея няма растеж, тя е мястото за почивка, не за живот.
Трудно и мъчно е човек да осъзнае, че расте благодарение на липси, конфликти и на фрустрация, тоест на разочарованието си от средата. Когато се отдадох на психологията това беше едно от нещата, които трудно приех. Въпреки, че е съвсем логично.
Ако климатът беше перфектен, ако нямаше зверове, врагове, войни и заплахи, човек можеше нищо да не прави, нямаше да му се налага да строи, да изобретява. Нямаше да му е нужно даже да се приобщи в общество. Тоест ние без трудности и лоши моменти няма как да се развиваме.
Как и дали ще възприемем това е от особено значение. Тази мисъл, че винаги, когато си в комфортната зона ще изскачат неща за преодоляване и винаги, докато ги преодоляваш ще търсиш комфортната зона е обект на ранната психология. Преди повече от 150 години, Фройд е открил, че човек има либидо (желание за живот) и също толкова силен подсъзнателен стремеж към смъртта. Желанието на човек за почивка, за липса от незадоволени потребности, за мир и покой, за бездействие са израз на подсъзнателен стремеж към смъртта. Защото тя това представлява освобождаване от потребности, от действия, покой. Според Фройд жизнената енергия се управлява от подсъзнанието То, а То се управлява от принципа на удоволствието. Затова и стремежът към смъртта може да се изразява в хедонизъм и човек е склонен да пие, да взима наркотици и т. н. за да потисне потребностите си от растеж, от промяна. От друга страна този принцип на удоволствието ни е съхранил живи, защото той ни кара да стоим на топличко, да си хапаме вкусно, да си почиваме след труд, да се възпроизвеждаме. По-късно се установява, че и други неща управляват жизнената енергия, като стремежа за власт, или към идеал, компенсацията и други. Но при всички теоретици се очертават фази или етапи, които най-просто представляват излизането от вътрешен конфликт, преодоляването на себе си, битка между двата стремежа и в крайна сметка- мирен договор (в хубавия вариант) и превес на някоя от крайностите (в по-лошия вариант), което разстройва личността.
Например ти в момента на 20, би трябвало да си преминал криза на Аза в пубертета. Там непоносимия комфорт е "Аз съм като родителите си, развитието е ясно очертано" срещу "Аз изобщо не съм като родителите си и развитието ми няма граници". Истината излиза в баланса- ние сме в голяма степен като родителите си, но сме и достатъчно различни за да преодолеем техните ограничения.
В хубавия вариант от кризата излиза един млад човек, който се развива без да е в конфликт с родителите си и със себе си. Следва етапа, в който си ти - етап на развитие на любов (по Ериксън). Обичам себе си срещу обичам другите е вътрешният конфликт на този етап. В хубавия вариант изходът от кризата е откритието на баланс. Можем да обичаме себе си (личното си време сами, да уважаваме личните си нужди, желания И граници) и другите и едното да не вреди на другото. В лошия вариант излизаме от етапа самовлюбени самотници, които в следващия етап на "Грижа" развиват депресия, защото "другите" има за какво да се грижат извън себе си, а той не и се чувства отпаднал от обществото (даже и да е самовлюбен и да го отрича и пред себе си), тогава Егото прави "услугата" за да не намразим себе си, да се проектираме върху обществото и да мразим него, това е защитен механизъм, съвсем неосъзнат. В другата крайност човек става жертва на обществото и спира да се грижи за потребностите си, за да се грижи за чуждите. Тогава влиза в етап "грижа" с усещането, че никой не се грижи за него самия. Истината, е че той не се грижи, но ако е в отрицание на това, той също ще се предпази да не се намрази като обвини обществото в липса на загриженост.
Така, това беше храната за съзнателния ум и се надявам да е утолила в някаква степен потребността ти да знаеш какво се случва у теб в момента. Сега ще си позволя и аз да кажа клишето, което ще видиш в повечето коментари: Излизай сред хората, не се отпускай чак толкова, това е само един етап от живота ти, даден ти за ценно балансиране, ако ти му позволиш това. Като радиостанция, ние даваме малко напред, малко назад и извъднъж между два неприятни звука, откриваме музика, която ни харесва. Тя ни харесва, но ако слушаме само нея няма да научим нищо ново и като се доближим до това осъзнаване започваме да не я понасяме и почваме да търсим нова честота, там пак въртим напред-назад, докато се изкристализира нова мелодия. Да, и тя ще стане непоносима и ще търсим друга, още по-хубава. Въпросът е да не спираме да търсим. Да не спрем да се къпем, защото пак ще се изпотим. Да приемем, че и двете ще бъдат част от живота ни, защото иначе няма да намерим смисъл да ги балансираме. А, както казах изпадането в крайност не е добър вариант.
Моят съвет е да си направиш 2 списъка. Един "Така аз се обичам и се грижа за себе си" и един "Така аз обичам и се грижа за другите"
В първия списък пишеш например -давам си време да уча, да спортувам, да играя нещо за кеф, да гледам нещо за удоволствие, рисувам си, пея си, угаждам си (много, ясно нали се обичам)
И в другия списък пишеш как искаш да обичаш и да се грижиш за другите, например "искам всеки ден да питам един от близките си как е, с готовност да го излушам и да му предложа приятелството и грижата си". "Искам всяка седмица да отделям време за социалния си кръг. ", "Искам да приемам част от поканите на приятелите си". Гледаш двата списъка, дано да са по-конкретни и искрени от примерите. И мислиш как да се организираш за да изпълняваш ежедневно неща от 2та списъка, без да залиташ в крайности дългосрочно. Ясно е, че ако днес учиш и спортуваш, няма как да прекараш и много време в приказки с приятели и излизане. Ясно, е че ще има дни дето пък изобщо може да не станеш от леглото и дума да не си кажеш с никого. Както и такива, в които цялото ти време ще е заето от грижата за друг човек. Цели дни ще преминават в наслада от общуването с другите. Здравословно е да знаеш, че е напълно ок да искаш и едното и другото.
Така, че тази седмица излез с някого, чуй се с друг, даже да не ти идва от вътре и да не ти се приказва много, да предпочиташ да си цъкаш на спокойствие вкъщи. Другата пак, както казах първия месец е нужна самодисциплина, тегавото усещане ще става все по-слабо. Както, когато започнеш да спортуваш и отначало се напъваш всеки ден да си постоянен, а на втория месец разбираш, че страшно много искаш да се движиш и ти е толкова хубаво като си раздвижен и тонизиран, че нямаш търпение пак да постортуваш и ако не успееш даже ти липсва, все едно си се ощетил с нещо. Пък то е същото нещо дето преди месец е изисквало канска воля да го направиш. Със социалния контакт е същото то, затова и предупредих, че и в него може да се прекали.
Желая ти това, което искаш, можеш и трябва да имат възможно най-често еднакво съдържание, тоест моменти на щастие.
Рос

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: cf5088abb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Пич, кафета няма от месеци наред, какви ги приказваш, хаха.
Занимавай се с нещо, което ти доставя удоволстивие (хоби, любим спорт, занимание), за да може да стимулира както мозъчната, така и физическата ти дейност.

-

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e77eb988ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 5:

Започнах да уча език, но не чужд, а програмен и взе, че ми хареса.

Автор

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 57c9ecbda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От някакво подобно състояние ме извади практикуването на йога. Виж из ютуб класове на начинаещи и пробвай.
Аз започнах с едно йога предизвикателство от 8 класа за 4 седмици и вече ми е рутина, не искам да спирам. Страшно много ми помогна да идентифицирам и разработя/лекувам "ръждясали" части от тялото си, даже не знаех че, са в това състояние. Тренирам си редовно, но йогата е различно...
Освен това повишава концентрацията, ставаш много по- спокоен и гъвкав освен физически и ментално, отблокирва неподозирана енергия в тялото.
Пробвай за 1 месец като практикуваш поне 4 дни в седмицата по половин час, после ще ми благодариш ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 284846f645
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е просто временен период, имаш нужда да разпуснеш малко... не може постоянно да си зареден на 100%. Нормално е, особено ако специалността ти в университета не ти харесва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker