Случвало ли ви се е подобно нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случвало ли ви се е подобно нещо?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1466 пъти
Питам най-искрено: мъже, поне един от вас да е намирал жена, която в рамките на да речем първите 6 месеца нито веднъж да не е повдигала въпроса за доходите ви и какво работите? За мен темата не е срамна, но тази фиксация по същата говори зле за другия. Знам, че държавата ни е бедна и хората не живеят добре, но нали знаете, че доходите ми /това "ми" не е сложено там за украса/ са мои и съответно:

1. подлежат на промяна във времето - и в двете посоки. Животът е динамичен.
2. не са обещани на тази, с която започна връзка. Не знам кой и кога реши, че мъжът е роден, за да бачка и накрая да не види и стотинка от изработеното. Та дори да вземам милион годишно, какво ви пука? Аз питам ли Кейти Пери колко получава? И защо ми е да знам като парите са си нейни, не мои?

Та в този ред на мисли ако вместо да опознаеш човека отсреща като характер, да видиш дали неговите навици и твоите са съвместими, дали може да те изнерви с неща, които за него са нормални, какво обича и дали ще те засипе с нужното внимание и обич... Какво да ти кажа? Освен за меркантилност, това говори за наивност или неумност, защото както казахме тези доходи са мои и аз решавам дали и на кого да ги давам. Самият факт, че някой ги смята за гарантирани и разпитва с трепет за бъдещите си "придобивки", означава, че още вярва във Феята на зъбките и други приказки за деца. Не знам как иначе да си обясня този странен интерес!

Всякакви обяснения, че и двамата трябвало да работят, за да издържат семейството, че мъжът трябва да издържа семейството или каквото и да е друго оправдание са кухи, защото:
1. са си ваше мнение, с което другият не е длъжен да се съобразява. Щях да помня, ако съм подписвал договор, където има клауза като тази. Чета всичко, което подписвам - даже дребният шрифт!
2. напушва ме смях като си представя следната идилия: църква, булката върви по пътеката, младоженецът я чака пред олтара и накрая церемонията започва. В момента, в който свещеникът попита булката дали взема този хубостник за свой съпруг, телефонът му дава сигнал за СМС, човекът прави грешката да го прочете и с ужас вижда, че е уволнен. Булката долавя от вида му, че става нещо, зърва дисплея и казва "Отче, не го приемам, защото не може да издържа мен, семейството ни и децата ни, защото е пълен провал като мъж" и т. н. - речта е дълга, но за разлика от гостите на сватбата, аз ще си я спестя.

Или пък сватбата приключва и на излизане булката научава новината, което я кара да се върне тичешком и да попита как се анулира църковен брак.

А представяте ли си как булка бяга от църквата, но по пътя вижда колега на хубостника, който ѝ казва, че от утре нашият става заместник на шефа и ще взема 10 пъти повече от сега? И нашата се връща с невинно лице, казвайки "Беше ми се разтекъл грима, та докъде бяхме стигнали? "

Но най-много ме забавлява следната ситуация: пишман сваляч отнася речта "За нищо на света не бих излязла с такъв като теб! Дори самото заговаряне от такъв е обида за човечеството" /и други в същият стил/, когато нашият плахо добавя "Ама аз работя като програмист и съм от най-търсените в бранша", когато разярената девойка изведнъж смекчава тона и казва "Да беше казал, че си вътрешно красив, миличък! Помислих те за някой изкуственяк, който няма нищо освен красивото лице. А твоето е толкова красиво... ".

Сериозно, животът не е някаква форма на постоянни преговори, в която всяка страна може да излез от преговорите по всяко време, че даже договорите могат да се ревизират по определени причини! Докато гледаме така на нещата, нищо добро не ни чака!

Та, господа, да търся ли въобще някоя, която помни с каква цел е цялото това занимание или всички са си внушили, че чуждото е тяхно, а тяхното... пак е тяхно? Не им искам парите и се надявам да е взаимно! За останалото има Джобс. бг да речем или онези Джобтайгър - там са онези, които са очаква да ти плащат пари и които можеш да съдиш или дори напуснеш заради неизплатени заплати! Или ако ви се занимава с бюрокрация без голям шанс за успех, борсата по труда също е вариант!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd3e6ec379
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При запознанство с мъж е съвсем нормално да попиташ с какво се занимава, но това далеч не е, за да му прецениш финансовите възможности. Аз когато съм питала, съм искала просто да разбера повече за неговите интереси и способности. Все пак едно е да каже, че е хамалин, друго е лекар. И винаги ми е било странно някой да отбягва темата, все едно се срамува или крие нещо. Така че се успокой и не приемай всеки безобиден въпрос за накво разследване. Не е ли по-странно 6 месеца да излизаш с някой, който не знаеш какво работи. И тези примери за сватбата сънува ли ги или си ги изсмука от пръстите?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1c0821ce1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти ако имаше сериозна професия, нямаше да се притесняваш като те питат. И да нормални е, жената да те пита, все пак има право да знае с какъв човек се среща. Вие мъжете пък като гледате все външния вид на жените, грозните жени се дразнят, хубавите са доволни. Излизай с грозни, които нямат големи очаквания и не гледай само външния вид ами опознай душата й.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1c0821ce1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти ако имаше сериозна професия, нямаше да се притесняваш като те питат. И да нормални е, жената да те пита, все пак има право да знае с какъв човек се среща. Вие мъжете пък като гледате все външния вид на жените, грозните жени се дразнят, хубавите са доволни. Излизай с грозни, които нямат големи очаквания и не гледай само външния вид ами опознай душата й.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 276e40de8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заеби, за какво ти е жена, щом имаш парите си. Човек ти си по зле и от Чичо Сруч.
Ще пита какво работиш разбира се, ти не питаш Кейти Пери колко получава, но я знаеш какво работи. Ти може да имаш пари, но ако ги изкарваш работейки като дилър или като жиголо лизач на бабички, нормалната жена не би те искала за партньор. Дано разбираш че няма как офис менидърката на голяма компания да се омъжи за шофьора на камиона за градския боклук или работника в EKO TOi, затова ще пита, какво работиш. Проблемът ти май е че по скоро теб те е срам да споменеш на жена професията си затова искаш да те избират по красота.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 73ab9a5c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   " Излизай с грозни, които нямат големи очаквания и не гледай само външния вид ами опознай душата й. "

Стига с легенди...

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 73ab9a5c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   " Не е ли по-странно 6 месеца да излизаш с някой, който не знаеш какво работи. "

Пффф, аз две години излизах с едно момиче, преди да разбера, че била маркетингов специалист. Знаех, че ходи в некакъф офис, ама какво и защо... хм.... ама секса беше хубав, поне!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e03da96fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чудя се дали за теб би било ок първите шест месеца да не знаеш жената КАК ИЗГЛЕЖДА. Защото това е аналогът. По еволюционни причини мъжете сме страшно привлечени от красота, а жените са страшно привлечени от ресурси и способността на мъжа да ги осигурява.

Защото като детската смъртност е толкова висока, колкото е била от както същестуват хора допреди няколкостотин години, жената трябва да роди, откърми и отгледа бая голям брой деца, че да може да разчита, че ще оцелеят две-три от тях. ТОВА е причината за принципът жената гледа децата, а мъжът да работи/осигурява ресурсите. Просто на практика винаги това е било оптималната конфигурация. Едва напоследък опасността от глад и т.н. е достатъчно ниска, че да можем и иначе.

Примерите ти с отказването на сватбата и т.н. не са уместни, защото изопачаваш. Жената търси перспективи за добра осигуреност на семейството (поне така ѝ е заложено генетично). Ако е установила, че мъжът има подходящи за пазара на труда качества, то дали точно в този момент него го уволняват или повишават няма чак такова решаващо значение.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 437345c506
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Че какво лошо има да се пита? Професията говори много за това каква личност си. Ти ако излезеш с жена и я питаш какво работа, ако ти каже, че мете улиците, как ще реагираш? Айде стига глупости. Няма да се хващам за глупави мъже, я. Не сме толкова тъпи, за колкото ни мислите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 648cfa72c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поисках мнението на мъжете /при съмнения вижте обръщенията в първия ред и в началото на последният абзац/. За съжаление съм убеден, че и жени се включват. Така както аз не пиша в теми, предназначени за жени и не се меся, очаквам същото от вас сега. Благодаря ви предварително!

Нали се сещате, че за да задам този въпрос не става дума за един единствен въпрос какво работя с цел да се информира и толкова? Човече, последната към момента в рамките на един ден 5 пъти ме попита различни неща за работата ми /тя беше някакъв уникален случай, но съм забелязал, че това с работата се изстрелва възможно най-рано в разговора или общуването и често има доуточняващи въпроси, каквито няма да видите при въпрос за хобитата ми или на въпроси по силно интелектуални теми, та толкова за проучването на интересите ми и ума ми/. И понеже ми писна да нищим все моята работа, тактично опитах да сменя темата и попитах какво работи тя /въобще не ми пукаше за това, но реших, че щом аз отговарям на такива въпроси, и тя може - равнопоставеност, човече/ - отговорът беше, че го пазела в тайна и нямало да каже в рамките на определен период от време.

Пробвал съм тази тактика и с други жени /част от разбирането ми на живота е, че ако те питат нещо, имаш правото и ти да попиташ човека за същото, доколкото не става дума за неща като "боли ли те крака, който удари преди малко" или други индивидуални питания, нямащи аналог при другия човек/ - ето резултатите:

- една ми заяви най-убедено, че жената нямала нужда да работи, защото мъжът е този, който издържа семейството.
- друга пък започна да увърта, че нямало смисъл да го обсъжда, защото работата ѝ била временна и щяла да я смени /не каза кога, това може да продължи доста време, но не ми пука - в случая важен е самият отговор/.
- трета девойка пък ми излезе със сменяване на темата и директно пренебрегна въпроса. Аз се направих на ударен и по-късно попитах пак /дадох ѝ време да си помисли, че е успяла/. Реакцията беше, че не ѝ се говорело за работа.

Само си представете някой мъж да отговори на въпроса "какво работиш" с някое от следните:
- "мъжете не трябва да работят, жената е тази, която издържа семейството" /директно става паразит, тъмен балкански субект и някакъв, който не знае как "било прието в нашата страна"/
- "тази е временна, аз съм в търсене на нещо по-добро" /вероятна реакция: да, той сигурно и жените ги държи, докато срещне по-добра, сваляча му със сваляч! Коч такъв! Пропаднал тип! /
- "не ми се говори за работа" /предшествано от опит за измъкване/ - тоя сигурно мете улиците или е безработен, ама че пропаднал тип, защо ми е тоя?

Забелязвате ли нещо общо в тези случаи? На всяка от девойките в списъка съм отговарял чинно макар да не виждам смисъл в това /по-горе обясних защо е така/. Когато обаче им върнеш жеста, става интересно.

Защо пък да нямаме някаква елементарна равнопоставеност (като между хора, защото в случая въобще не гледам на човека отсреща като на жена/мъж, а като на човек, с когото говоря в този момент)? Например да не задаваш въпроси, на които ти самият не би отговорил (или би отговорил с нежелание/давайки странен отговор)? За себе си заявявам, че мога да отговоря на всеки такъв въпрос и даже го смятам за задължително действие - щом смяташ, че тази тема у другия те интересува, значи и той има право на същото ниво на откровеност. Не по-голямо, но и не по-малко. Това важи двустранно - и аз да питам пръв, и другият да зададе въпроса, отсрещната страна има правото да върне въпроса и да получи отговор поне на нивото на получения преди това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker