Не понасям среда с много хора, не ми харесват. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не понасям среда с много хора, не ми харесват.
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1318 пъти
Здравейте, пише Ви жена на 24 години. Искам да споделя с вас и да потърся съвет, относно странното състояние , в което мисля, че изпадам понякога. Работя в офис и колегите ми са много отпуснати, разговорливи, интриганти. Аз бих казала, че обичам да излизам, да говоря с близки хора, природа, планина, обожавам животните, обаче на място с много хора не се чувствам добре, особено ако трябва да говоря. Когато някои хора разговарят помежду си и ме питат защо не се включвам, аз просто стоя отстрани и се чудя колко абсурдни неща обсъждат, нямам желание да се включвам. Ако хората са ми приятни, мога да не спра да говоря, да ми е приятно. Обаче с човек, който не намирам общо нещо и знам, че ми плете интриги как мога да се насиля да задържа разговор. Станах обект на подигравки, за това, че не говоря. Изпадали ли сте в такова състояние, на мен ли ми има нещо? Понякога по улицата като вървя и абсурдни постъпки на хората ме вбесява. Не съм агресивна, даже напротив , винаги си мълча и търпя, но излезнала съм да свърша нещо за 15 минути и се сблъсквам с поне 5 човека, които например пререждат ме най-нагло на опашката, блъска се в мене докато съм на банкомата, още малко върху мен ще се качи, застанали на пътното платно двама с коли, блокирали движението и си говорят, не ги интересува друго. ТОВА АДСКИ много ме вбесява и просто може би не приемам хората такива , каквито са, нямат чувство за тактичност, за малко неудобство. Не обичам да виждам хора, много хора. И на работното място, дойде нервен клиент и започва да се заяжда, че нещо му е криво. Защо е нужно това отношение към света. Може би не съм в ред. Имах приятелки, от които нито една не ми остана истинска, без злоба, завист. Всеки гледа в паничката на другия.
Благодаря Ви за отделеното време, ако имате желание, споделете какво мислите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 397f2564a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм абсолютно същия като теб. Просто не виждам смисъл да се меся в разговори, които не са ми интересни. Доста често съм сам и съм чувал как ме обсъждат зад гърба ми, но на мен изобщо не ми пука. Такъв съм си и няма да се променям заради никого.

Аз държа на максимата, че е по-добре да имаш 1 приятел, но да знаеш, че можеш да разчиташ на него, отколкото да имаш 50 и всичките да са лицемери.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 42c156e685
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не те обвинявам! Аз все повече не понасям среда с хора /не с много, а с някакви въобще/. Съвсем малко останаха тези, които си заслужават да им отделя време. Просто хората в наши дни са боклуци - и го казвам с ясната представа, че някой може да се засегне, но наистина масовката е един голям и подвижен боклук. Какво печелим, ако се лъжем, че са само двама-трима гадняра и безполезника в държавата или света?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e11c482aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, разбирам те, но ако искаш да имаш работа и да си в добра среда, която не е изпълнена с мегативизъм и подигравки, трябва да се напънеш малко и да започнеш да говориш с колегите на скучните им теми. Може пък да станат забавни. Така изглеждаш пасивно-агресивна и високомерна. Ако искаш продължавай така, но няма да стигнеш далеч. С хората на улицата е същото. Като излъчваш такъв негативизъм, те го усещат и са груби с теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0705477248
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не се чувствам добре сред много хора, особено когато всички говорят. В работна среда ми е трудно да се съсредоточа.
Аз бих те посъветвала, ако е възможно, слагай слушалки и казвай, че имаш много работа.
За съжаление тук се шири някакъв тип мислене "да мина пръв", "да избутам другите". Изумяват ме хората - като спре мотрисата на метрото се скупчват плътно пред вратата и пречат на слизащите. Въобще не се усещат, че за да се качат, първо други трябва да слязат. Липса на култура на движение и подсъзнателна агресия...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bb81ffa2fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм така. Не ми се влиза в подробности, че трябва да лягам, но и аз съм така. Вярно че разговарят за глупави неща и глупави неща им привличат вниманието. Затова и не ми обръщат внимание... не съм глупав.
;) :D

0-0-0

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 941b5cf871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм така. На работа са ми подмятали, че не съм приказлива и т. н., но го обръщах на майтап и самоирония, пусках някой бъзик. Като видят, че не се впечатляваш и ти е последна грижа дали те мислят за "смотана", спират да се занимават с теб. Но все пак бях около интелигентни хора, които знаят, че не всички обичат да бърборят 24/7 и да празнословят. За други индивиди това е супер странно, даже неприемливо. В такъв случай бих ги игнорирала напълно - поздравявай ги, говори с тях само по работа и през останалото време се прави, че не съществуват, гледай си задачите. С подобни примитиви трудно ще се разбереш... все ще си странна, все нещо няма да ти е в ред. Едва в последните години започнаха да се приемат по-мълчаливите и затворени хора. У нас, разбира се, ще си почакаме още доста, но след като дъъълго време е налагано, че всеки трябва да приказлив, социален, отворен и изобщо, ако не си, си някакъв ненормалник и как така нямаш нужда да бълваш глупости нон-стоп или да искаш да си приятел с абсолютно всеки? ! Напълно нормална си. Много по-градивно и хигиенично е да подбираш с кого общуваш, отколкото да си някаква жалка социална курва, зажадняла за клюки, интрижки и други мухлясали себеподобни. Сега работя с животни и почти не общувам с хора - няма клиенти, няма досадни двуноги. Преродих се направо. Ще перифразирам един цитат, който не помня къде видях: "Хората са направени от лайна и роса, само дето росата е малко". Та така...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1e300e4454
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съвсем, но съм подобен случай, само донякъде обаче. Винаги когато съм с много хора на маса или някъде другаде, обикновено мълча по дадена тема. Поради други причини обаче. Не обичам да се включвам прибързано за да не би да остана без някакви доводи или стабилно изградена теза.. и съответно да бъда оборен. Затова мълча, изчаквам всички да си кажат това което знаят и мислят, изграждам си моята теза и контрааргументи срещу всеки един, и тогава се включвам ударно на финала и ги оставям без никакви аргументи, защото всичко са си казали вече. /а ако са и хора с които не съм общувал преди, обичайно се стъписват и шокират, защото не са очаквали да се включа. Вече са си изградили мнение за мен, че съм мълчаливко и некомпетентен като мълча и не очакват да дойда ударно с танка хехе / Тотално печеля във всяка дискусия и накрая всички се съгласяват, че аз съм най-правия. Това си е моя тактика от години, приятелите ми ме познават добре и внимават, държат си козове, но непознатите са тотално ШАХ и МАТ.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8f5435a696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много си си наред. Единственото негативно у теб, което виждам, е, че „си мълчиш и търпиш“. Такава безхарактерност не е хубава.

Иначе. Звучи като да имаш крещяща нужда от по-качествени хора в живота си. Трябват ти хигиенни норми - не се разправяй с хора, които лъжат, които интригантстват и т. н. А, бъди спокойна, има такива - не си единствена света вода ненапита ;)

Но това пак не означава, че ще ти харесват събития с много хора едновременно. Аз имам щастието да имам около десетима прекрасни, ама прекрасни, приятели в София, много интелигентни, морални и достойни хора. Но като ида до София (понеже от известно време не живея там) се виждам с всички тях поотделно. Просто в голяма група интелигентни разговори и интимни споделяния не виреят, а аз това ценя в общуването. Хората стават други като са в голяма група. Аз мисля, че в колкото по-голяма група са, толкова по единственото, което ги интересува, е да бъдат одобрени, да се изкарват готини, да си обслужват социалния имидж.

Цветлин

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 16eed23bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Преди си мислех, че ако си много добър с хората, те ще ти се отблагодарят. Но започнах да осъзнавам, че трябва да си лош и нагъл с тях, за да могат да имат респект от теб, понеже от добротата всеки се възползва. Ако си по-хубав от тях и умееш повече, то те ще мразят. Ако имаш повече , ще гледат да ти го вземат. Такива са хората в днешно време, нагли, злобни и пълни със завист.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a89d0c8bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз и в тълпа се чувствах супер и не млъквах, ако съм придружена от близки, които ме харесват и това ме наведе на мисълта, че космосът не е крив, ами аз нещо. Беше нужда от одобрение, искаше ми се всички хора да ме харесват и да са мили с мен, после пораснах и разбрах, че това не е възможно. И спрях да търся одобрение на всяка цена от всичко живо. Беше супер уморително да се правя на майка Тереза и да седя и да гледам как ме пререждат, как някой ми се подиграва, а аз не се защитавам, защото съм над нещата и много възпитана... Глупости беше ме страх, че няма да мога да се аргументирам, или още по-лошо може да се разплача, докато говоря. Всъщност копнеех да мога да се защитя и се възхищавах на тези, които имат смелост и дар слово да го направят. Добре де, не им се възхищавах, дразнех им се, чудех се от къде на къде се мислят за толкова важни, че така да се отстояват, завиждах им, защото знаех, че и аз съм ценен човек, ама май не вярвах, че си заслужавам така да се отстоявам. Завиждах им, че нямат проблем да говорят свободно, не се чудят дали говорят глупости, дали се смеят шумно, уместно ли е и т. н. Защото аз самата изпитвах ужас, че може да кажа нещо глупаво, да не бъда разбрана или да стана за смях. Абе, ще кажеш, че някой върви зад мен и изсича думите ми в скала, ако ще говоря трябваше да съм сигурна, че ще е умно, правилно и на място, а ситуациите, в които имам такава увереност бяха толкова малко, че... Като цяло мълчанието на агнетата.
Най ми беше тъпо, че всъщност знаех, че като се отпусна и спра да го мисля, съм супер готина, забавна, остроумна. А, когато съм напрегната гълтам бастуна за елементарни неща и изглеждам глупава. А, имах и чувстото, че ако се отпусна мъничко да не съм такова дърво, ще стана посредствена простачка за нула време. Обаче, както казах този филм ми дойде много уморителен и предпочетох да рискувам и започнах да говоря по-свободно. Реших, че като цяло ми е все тая дали ще ме мислят за глупава заради мълчанието ми, или заради това, което казвам. Оказа се, че имам някаква вродена емоционална интелигентност и не изпадам в крайност посредствена простачка, дори когато се отпусна да си казвам нещата, каквито са. Помня, че няколко дни след това осъзнаване някаква жена в НАП пререди няколко човека с думите "нямам време", а аз се осмелих да кажа "ок, в мига щом ме убедите, че вашето време е по-ценно от моето ще ви отстъпят реда си " и тя нищо не каза. Сърцето ми щеше да изскочи, че съм казала нещо такова. Чувствах се като супермен. Не било страшно, не станах по-лош човек, даже обратното. И себе си харесвам повече и другите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c53672e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хората са просто още един биологичен вид, най- вредният.
Каквото и да сътворят, винаги унищожава нещо...
Не е лесно да си емпат, не е лесно да си от различна генетика, а в планетата на маймуните... има разни трикчета за подобряване на "приемника" пък даже и за връщане на кофти емоции на собствениците им.
Тях не можеш да промениш, своите възприятия можеш да контролираш така че, да си неутрален наблюдател ;)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 586b113dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наборке здравей, все едно е моята история. Никой не може да ни разбере да знаеш. Аз също съм била обект на подигравки и то не малко. Реално те мислят за бавноразвиващ се или деградирало животно. Аз имам проблем с общуването с някои хора. Например когато се намираш дълго време с един човек поради различни причини и ситуации и виждаш някакви черти от неговият характер които не ти харесват (нахалство, интриганство, лицемерие, наглост, пошлост) не искаш да общуваш с този човек. За какво? Не обичам такива хора и толкова и никой не може да ме задължи да си говоря с него. Или веднъж помня чрез познати бяхме се събрали на маса, седнали и едни млади момчета, ама пият и се наливат и си говорят простотии, кой колко изпил в коя кръчма бил, кой кого с кого видял вчера, кого щял да бие, каква кола имал тоя, ония що не се женил, оная ква била и ей такива селски разговори еее аз като жена какво да си кажа с тея? Интелигентен човек ще има други теми на разговор а не празни приказки. Или със жени които само дискотечки, клюки и мъже са им в главата... Или хора които си мисля че знаят всичко и са над всеки и ти за тях си кръгла 0, за какво ми е да общувам с такива? Понякога си мисля дали и аз не съм добре нещо.
Не си длъжна да ходиш там където има много хора, не си длъжна да говориш с хора които не искаш
Не си длъжна да се виждаш с хора които не искаш
Лошите хора са като хлебарки и вероятноста да ги срещнеш там където са се събрали по много е голяма
Важното е на теб да ти е добре там където си ;)
По написаното от теб разбирам че си добра и интелигентна и въобще да не ти пука от никой, ако някой ти се подиграва го прати на м*йната му и не го оставяй да продължи
За приятелките - остави ги. Нвма смисъл. То се разбира много лесно коя е истинска и коя к*чка
Спокойно не си сама и други като теб и мен има и някакси трябва да се справим, виж ако се познавахме сигурно ще имаме мнооого да си говорим хихи
момиче/жена 24

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a09658c127
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мда, същия проблем имам и аз. Да си призная насилвах се в началото да се впиша в колектива, обаче така ме уморяваше и напрягаше това нещо, че в един момент ми писна и спрях да си давам зор. Ей така съм стояла и съм слушала глупости, глупости, глупости... Брътвежи, интриги, клюки и всевъзможни... Уточних какво. Останах си "мълчалива". С времето някак успях да си създам един вид защита, хора, които не са ми близки, не ми е важно и мнението им за мен. Всъщност защо да ме касае, при положение, че са ми чужди и нищо в живота ми не зависи от тях. Интересуват ме близките ми хора и толкова. Кой за каква ме мисли не е моя грижа. Като теб съм, с близките ми приятели мога с удоволствие да говоря на всякакви теми. С хора, които са ми неприятни, не се насилвам. Просто е. И аз съм се чудела какво ми има, спрях да се чудя. Не мисля, че ще се променя някога. Но пък съм в мир със себе си :)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 60607cb0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Първо си ги представях като пингвини, пингвините са сладки и глупави същества, не можеш да се сърдиш на пингвин за поведението му, можеш да го съжалиш, да му се усмихнеш, да му покажеш посоката на движение или да го бутнеш, пингвин. После започнаха да са ми интересни - поведение, мимики, изказ, интонация на гласа, маниери, повтарящи се словосъчетания, взаимодействия... наблюдавам ги както номер 11 е написал - страничен наблюдател, понякога си ги представям и като различни животни.
Номер 11, би ли споделил, ако имаш желание, малко повече относно "разни трикчета за подобряване на "приемника" пък даже и за връщане на кофти емоции на собствениците им"...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker