Голям недъг - кривогледство. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Голям недъг - кривогледство.
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1325 пъти
И друг път съм писал историята си. Но почти всички коментари ме съветваха да търся лекар с цел операция. Такава в моя случай е невъзможна и пиша отново, надявайки се на помощ.

Идеята ми е да разбера как другите ме възприемат.

Досещате се, този недъг ми пречи в живота... цял живот. Представете си вие да бяхте така, колкото и потенциал и заложби да има във вас, хората просто ви виждат с други очи, и в това няма нищо лошо.

Училище, приятелства, гаджета, неизживяни уроци от живота, и всичко надолу страда по веригата. Нямах почти никакъв опит с момичетата и сега вече на 25 ми е изключително трудно. Нямам предвид че съм някакъв идиот. Но съм скучен. Не знам кога какво и как да се държа с нежния пол. Какво да пиша на дадено момиче в соц. мрежи. Нямам самочувствие.

Досещате се за останалото. Не мога да го променя, трябва да се науча да живея така. Сега идва и гадния въпрос по-скоро към дамите:

Бихте ли имали връзка (романтична) с млад мъж с такъв недъг. Ама ми трябват искрени отговори. Такива от рода на да има други качества не вървят. Като заговоря момиче не се интересува от другите ми качества, най-често не се стига до другите качества....

Приемам всякакви мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: cb20d8986e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е голям недъг. Второ ти консултира ли с топ специалисти или просто така си реши. Можеш да се консултираш в някоя турска болница и да видиш дали могат да ти помогнат. Ти си затворил вратата и така си седиш и се тръшкаш.
Проблема Ти е в начина на мислене.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cb20d8986e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   https://youtu.be/EA6pFEZNGG0
Чуй и това и вникне в казаното.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8ec2547b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преди няколко години (когато бях още много наивна) бях се влюбила по интернет в един, който беше кривоглед. Освен това беше много грозен мъж. Това не ми пречеше да е привлекателен за мен, да искам да бъда с него, да мисля за него и да го гоня месеци наред. Причината да се разпаднат отношенията ни бе, че е супер повърхностен, извратен и тъп кухар, а не накъде му сочат очите. А ти, авторе, като толкова те мъчи това, че пускаш тема за не знам кой път, направи нещо по въпроса, ако трябва спестявай пари за операция в чужбина. Въпросът не е другите как те възприемат, а че ти не се възприемаш. Тогава няма значение дори другите да те харесват, щом не можеш да се понасяш сам. Аз примерно имам комплекс за гърдите си, и колкото и мъжете да ми казват, че им харесват, аз се мразя, и затова бих си сложила силикон. И да ги обожава мъжа ми, никога няма са ги възприема и ще ги виждам и аз като "недъг". Същото е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2279d91e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторе и аз имам този недъг. И аз съм като теб. Така че, да, бих излизала с такъв като теб. Поне ще съм по-малко несигурна в себе си така.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 931a25c89a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз имам микрострабизъм - леко кривогледство, което обикновено не се забелязва. Но имам и късогледство и нося очила. Като цяло тези неща влияят. Хората са повърхностни. С очила ме възприемат по един начин, а без очила (с лещи) - по друг. Освен това заради микрострабизма виждам двойно и нямам триизмерно зрение и понякога това си личи - посягам към чашата на масата примерно и не мога да я улуча и хората се смеят. Е, с времето съм развил разни техники, с които да намаля неуспешните опити. Още повече че и успешно започнах да шофирам - с едно око обаче. Другото го затварям. Имам хиляди километра вече и за щастие без инциденти.

Съветът ми е да си оправиш всички останали неща, които можеш да подобриш у себе си по отношение на намирането на половинка. Ако си дебел, отслабни. Ако нямаш мускули, тренирай. Изгради си стил на обличане, с който изглеждаш окей. Поддържай се, бъди спретнат. Упражнявай се в общуването ако ти е проблем. А кривогледството със сигурност ще влияе и ще ти направи намирането на половинка много по-трудно, няма какво да те лъжа. Но общо-взето нямаш друг избор, щом операцията не е опция.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3c6f81020c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Искаш откровен отговор, ще ти дам такъв. На първо време не, не бих си помислила за връзка. Да, заради кривогледството, но и заради липсата ти на самочувствие и нормален контакт, ти сам казваш че, не знаеш как да се държиш. Ако обаче нещо в теб ме впечатли дотолкова че, да можем да бъдем приятели на първо време и с времето ако се влюбя, кривогледството ти няма да ми е никакъв проблем. По принцип опознавам достатъчно дълго време човека срещу мен преди да си помисля за връзка. Не говоря за бързи свалки без бъдеще които се случват между връзките.
Не знам защо твърдиш че, операцията не е опция за теб! Ти си само кривоглед, не споменаваш наранени очни мускули, нерви или проблем във връзките зад очите и да се налага да ти отварят главата. Операцията би била лазерна, козметична, бърза и безпроблемна ако нямаш други усложнения за които не споменаваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fe6c47dde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Честен отговор - да, бих имала връзка, ако кривоглед мъж успее да ме впечатли. А ти кажи как кривогледството те е направило скучен и незнаещ как да се държи с жените? Май само си търсиш оправдание за липсата на други качества.
Щом не можеш да оправиш дефекта си, тогава го приеми и спри да се притесняваш от него. Или мислиш цял живот да гледаш в земята и да не общуваш с жени? Бъди уверен и успял в работата си, показвай чувство за хумор и се дръж с жените като с приятели. Те не са някакви извънземни и не хапят!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8f83bcc5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора: още съм в... очакване? Бих искал да чуя повече коментари.

Към 4: оставих ти коментар в Ютюб под песента на тото и Слави изкушение. Studio Ceko 12 ми е ника.

Благодаря на всички за съветите. Бил съм при специалисти. Направиха ми 2 операции с добър, но краткотраен ефект. И ме увериха, че повече не може да се направи...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a07513bdfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе стига с това УВЕРИХА ме, направо почваш да ме дразниш. Кой те увери? В коя болница беше? Знаеш ли, че в някой болници мерят очното налягане със счупени тежести и упойка, а дори и в по-читав кабинет го мерят с едно духване от апарата в окото. Отиди във Вижън, безплатни консултации с турски болници, доц. д-р Кючуков направи операция на мои познат, а ГО УВЕРЯВАХА, че само в чужбина може. Ти живееш със стари модели и възприятия. Не и това е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 226d43ff77
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля, че самото кривогледство тук е проблемът, а това, че авторът се е фокусирал твърде много върху него и го обвинява за всичките си неудачи.
Но аз, като жена, не бих имала връзка с такъв човек, изобщо с човек с недъг. И не защото ме е страх, срам, гнус или, каквото и да е още от недостатъка. А защото хората с деформации, твърде често имат склонност да развиват една характерна... омраза към останалите, все едно те са виновни, за недостатъка им. И все друго им е виновно, други са им криви, и отказват да приемат, че проблемът си е единствено у тях. Имах кратки отношения с мъж, с дефект в говора - същата работа - все търсеше вина и причини у другите. И накрая, когато се разделяхме, изрично му обясних, че приключвам с него, не защото има говорен дефект, а защото е комплексирано говно, което има нужда да мачка останалите, за да се почувства самият той значим.
В друг ред на мисли - имах колежка, преди години, която имаше някакво заболяване на очите - не знам, как се нарича, но не можеше да си фокусира погледа, очите ѝ непрекъснато блуждаеха. И - нормално, макар да беше хубаво момиче, мъжете я отбягваха. След време започна да членува в някаква организация на хора с офталмологични проблеми - ходеше по форуми, сбирки, там се запозна с кякакъв мъж, който също има проблем с очите, харесаха си се, взеха си се и си имат страхотно момченце.
Тъй че - вместо да се оплакваш - търси решения.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3c6f81020c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тъй- като съм много любопитна, след като видях твоят коментар (8 ) авторе, погледнах и там :)
Явно обичаш музиката, за това виж това момче първо
https://youtu. be/NGC3U21wkJ8
Нямаш оправдание! Кривоглед или не, ти си решаваш (не вярвам да не може да се оправи, просто не си попаднал на качествени офталмолози) но да си живееш живота калто на теб ти харесва и със самочувствие- нямаш оправдание!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8f83bcc5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Автора към 11: песента е избрана произволно, просто е в трендинг затова, не е предпочитана.

Не разбрах защо си любопитна?!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bc307df8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Оле, други клипове излизат там, незнам какво стана, авторе.
Потърси в ютуб така:
Vincent Vinel - Lose Yourself (Eminem) the voice audition
Ще видиш едно кривогледо момче с огромен талант. Взриви публиката :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker