Не знам по кой път да хвана.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам по кой път да хвана..
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 713 пъти
Здравейте.
Момче на 19 съм и след няколко месеца завършвам. Честно да ви кажа не знам на къде съм се запътил, изобщо не знам какво да правя занапред. Проблема ми е, че пренебрегвам себе си, само защото искам приятелите да им е хубаво. Този навик не мога да го измъкна от тъпата си глава. Почти постоянно обмислям нещата, за да помогна на приятелите си, а отсреща нищо. Въпреки това продължавам, разбирате ли? Не мога да се фокусирам по нещата, които ще променят поне малко бъдещето ми..
Преди 2 години откриха, че имам изкривяване на лумбалната част на гръбнака и бях се вкарал в мазната депресия, и познайте, никой не беше до мене.. ( освен родителите ми )
Нямам никаква мотивация за абсолютно нищо, а просто ме интересуват единствено приятелите ми и ако имат проблеми винаги преосмислям нещата, за да им помогна. Даже бях се вкарвал в мазните конфликти, където мен хич не ме бъркаше, но въпреки това помагах. По този начин както казах, спрял съм да мисля за себе си. Демек на мен може да ми е тъпо, но приятелите ми трябва да знам, че са добре. Единственото нещо, което ме вълнува са компютрите, но и това взе да замира като повечето неща в главата ми..
Като цяло не знам какво да правя, нямам никаква мотивация, обхванал ме е мързела, рутината ми е лежене по цял ден и мислене постоянно за един човек, за който се обзалагам, че му е през онази работа за мене. Какво да правя.. дали честността и добротата ми ще ми изиграят лоша игра..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 53df783834
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Накрая на историята ти се разбра, че проблемът ти в любовна мъка. Ако тази жена не ти обръща внимание, насочи енергията си към друга. Винаги има следваща и никоя не заслужава да се депресираш заради нея.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9958e68284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Леле, горкият, желанието и чувството за задължение да угаждаш на другите е много тежко. Не си сам. Минала съм по подобен път, преди две години отвратителни неща се ми случиха и изпаднах в депресия. Загубих приятели, бях страшно изтощена и объркана, 1 година след това се опитах да възстановя нещата, но за съжаление имах тревожност (anxiety) и пак не се получи. Да не говорим и че бях в много токссични приятелства, кото трябваше да прекратя, но не го направих. Сега съм в същото положение като теб като ежедневие. Имам нови групи приятели, които се държат по-добре и съм далеч от драмитре, но все още се чувствам празна, защото не съм от готините, сещаш се. Липса на авантюра. Но те съветвам все пак да си намериш приятели, които не те карат все да се чувстваш длъжен да им угаждаш и с които си себе си. Ще се чувстваш по-добре. Но първо мисли върху следването. Спомена, че харесваш компютрите, което е много добре. Съветвам те да запишеш нещо в СУ ФМИ (компютърни науки/информатика/софтуерно инжинерство... ) или в ТУ нещо подобно. Много добри пари се изкарват, а и щом го харесваш - перфектната комбинация. Всичко ще се оправи! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dca148cb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Добротата ти няма нищо общо с липсата на амбиция или страха от бъдещето. Приятелите ти след няколко месеца ще се пръснат из България и света, за да учат, работят и да се развиват. Някои ще прекъснат, други ще презапишат, трети ще работят цял живот без висше образование. Няма нищо лошо в никое от изброените, просто всеки си взима решенията и си носи последствията. Времето не чака, то си тече и завлича всички ни. Колкото и да се опитваш да избягаш от изборите, така или иначе ще ти се наложи да ги направиш. Не за друго, а и да не вземеш избор, също е избор. Ако не ти се учи, ще ти се наложи да започнеш работа. Тази работа като не ти хареса, ще трябва да я смениш. В даден момент ще се ориентираш кариерно и вероятно ще започнеш да блъскаш за постигане на цели, които да подсигурят теб и бъдещото ти семейство.

Никой на твоята възраст не е напълно сигурен, какво иска да прави с бъдещето си. Може да те е страх или да нямаш желание да направиш нещо голямо. Няма лошо в нито едно от двете, но ще ти се наложи да се пребориш и да си намериш пътя. Ако не сега, то все някога. Отлагай на воля, но не се дави в черни чувства. Човек просто започва от някъде, мисли, опитва, греши. Това ще се случи и на теб, независимо от приятелите ти, родителите ти и гаджетата ти. Но ми кажи, кой твой приятел ще ти плаща сметките, ще те храни, ще ти помага да се развиеш и ще ти живее живота? Никой! Не сме способни да носим отговорност за другите и не можем да ги спасим от всичко. Колкото повече се развиваш, научаваш и постигаш, толкова по-полезен ще бъдеш за обществото.
Счупената чиния не може да те нахрани! Ако искаш да помагаш на другите, трябва първо да помогнеш на себе си. Просто започни от някъде, буквално няма значение откъде. С времето картината ще ти се изясни, ще разбереш всичко, което ти е нужно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker