Защо археолозите са такива гадняри? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо археолозите са такива гадняри?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 702 пъти
Да, гадняри са! Незнам дали и при другите не е така, но се радвам че вече не съм сред тях. Гнусни, безчовечни, груби, прости, интриганти и клюкари, копачи, сексистки, налитат на студентки, жестока конкуренция, секат и тормозят способните студенти, не обясняват какво да се прави на терен, избират си любимци, които уреждат а другите сами да се справят. Големи претенции и изисквания. Това важи и за историците. Не умеят да говорят за нищо, хранят се като примати, живеят така, носят се като прошлеци, вмирисани рокери, само пият и говорят за секс като невидели. Избийте си от главата образът за Лара Крофт и Индиана Джоунс - филмите са нещо различно. Освен това нямат задълбочени познания и начин на преподаване. Жените археоложки - мъжкарани, груби, грозни, мършави, злобни та злобни. И всичко им се върти около яденето и това да се съвокупляват с някоя, която да уредят. Махнах се от там, такава токсична среда не бях виждал, съсипаха ми психиката, и сега съм преводач. На терен ти дефакто си роб, експлоатират дори деца, ученици и цигани, 6 ч копане без почивка. Ако на някой му прилошее, просто го прескачат все едно е труп. На бригади в Англия не съм виждал подобно отношение. На всичкото отгоре магистратурата не е тясно специализирана и се учат същите неща. Самите студенти, записващи това, са си лекета. И после никаква реализация. Не се записвайте това никога! И не, не хейтя. Просто се чудя защо са такива лоши хора? Навсякъде ли е така в България? Много жалко, защото това вреди на студентите, които си плащат, на самата археология и на ценностна й. Само се оплакват, че нямало финансиране и плюят държавата, да има го и това, но те са алчни, защото присвояват отпуснати финанси. Не, не обобщавам - сред тях има прекрасни, страхотни и отдадени хора, но са малцинство. Пишат се големи патриоти, затова гледай колкото си искаш дискриминация по полов , расов, религиозен признак, обиди и епитети, ровене в личния живот на студентите. И на стажовете не се плаща. Не злобея. Защо са такива? Някой познава ли археолози? Какво му е впечатлението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: ff7ac9dd34
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не знам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cd54de91aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нарцисистите в НАТФИЗ и по театрите са още по-зле. Като че ли най-гадните хора стават актьори.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0ec7c11121
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Колко време трябва да мине, за да се счита човекът за археолог, а не за грабител на гробове?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b480c4d962
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Миличка, съжалявам, че при теб се е получило така и мечтите ти са били разбити. При много хора все някога се стига до такъв момент. За съжаление у нас е така - навсякъде, където има държавна пара, има много хора, които по някакъв подмолен начин са се наместили на хранилката и после с всякакво долно поведение пречат на другите, да не би някой да ги измести. Погледни от хубавата страна - поне си сигурна, че това не е за теб. Във всяко лошо има и по нещо добро, човек трябва да умее да вижда и положителното.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a1ca9843fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извинявай, но аз познавам доста археолози - и българи и чужденци, и това, което си написал не е вярно! Зет ми беше археолог и това беше най-добрият, интелигентен и възпитан човек, който познавах, за съжаление почина млад. Обидно ми е да чета такива глупости!

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3cee80723c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз познавам една археоложка - страшно интелигентен и ерудиран човек, а на всичкото отгоре и свястна :) Работи доста години в археологическия музей в нашия град, след това кандидатства за негов директор, което щеше да е напълно заслужена от нея позиция, но за жалост сложиха друг.
Напусна много разочарована и в момента работи нещо съвсем различно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 825ee7c263
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И ти да ровиш по цял ден в пръстта, да намираш неща, които са ползвани преди векове и не винаги за нещо приятно /можеш да намериш и антично цукало, султански ибрик и т.н./, а ако ходиш на разкопки в чужбина, да се налага да търпиш гаден климат, дразнещи насекоми и всякакви подобни, и ти няма да си дружелюбна персона. Не, че ги оправдавам, но с тяхната работа не виждам от кое могат да са във възторг. Да, има и по-гадни професии, но и тяхната определено е нагоре в списъка!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9d8972365c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Демек и археолозите, и историците са боклуци? Да не би да са те скъсали на изпит и да ти е кисело? Познавах някои историци и студенти по история, нямам впечатлението да са такива хора.

Не мога да повярвам, че такива разговори се водят. Малко бе еженето сред различните академически дисциплини, сега и обидни епитети за цяла специалност се лепят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker