За тези,които вярват в закона на привличането - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За тези,които вярват в закона на привличането
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1806 пъти
Здравейте. Момиче на 20г. съм. За моите крехки години смея да твърдя, че живота ме е поставял в ужасни ситауции, които нито едно дете не бива да преживява. Думата ми е, че от малка съм свикнала на лошото. И израстнах с него. Научих се на него и сякаш превзе ума ми. Без семейство, подигравки в училище, изолиране от хората.. да, може би всичко това ме научи на нещо, но всичко си има последствия. Започнах да мисля негативно за всичко и всеки и всяко едно нещо с което се захванех и всичко, което желаех се срутваше. Дори моментите в които съм получавала това което искам, като например първия ми приятел - си отиваше от мен по ужасен начин. Или се получаваше нещо като омагьосън кръг. Мислех постоянно колко зле върви връзката ни и как всеки път в който се събирахме след раздяла ще следва същото, което и преди, а именно да се съберем отново и накрая пак да се разделим. Така и ставаше. Мислех 24/7 как ми изневерява. Е, и това се случи. Както казах това е просто един малък пример. Всичко лошо, което си мисля и втълпя се сбъдва. Само че преди около седмица попаднах на филма “Тайната” и честно казано наиситна промени мисленето ми донякъде. Точно в този момент бях скарана със сегашния ми приятел и няколко часа след като изгледах филма и приложих казаното в него на вратата ми се звънна. Беше приятеля ми и се сдобрихме точно както си го пожелах и представих. Преживях го в ума си и го почувствах и то просто се случи. Изпробвах този метод и за други по дребни неща и те също се случиха. Проблемът е че имам много проблеми в семейството и всяко едно малко и незначително нещо ме разстройва и ме отклонява от хубавата мисъл и емоция. Искам да задържа в ума си това което искам да ми се случи, за да го усетя и привлека, но понякога всичко ми се изплъзва. Моля тези, които са запознати с това нещо споделят как да преборя този песимизъм. Цял живот живея с него и си патя от него и накрая виждам, както се казва малко светлина в тунела, която не искам да губя. Между гърдите си усещам страх, болка, напрежение и т. н. нон стоп и опитвам да се преборя с това нещо. Осъзнавам, че нищо не е толкова лошо и страшно и всичко е в главата ми и че всъщност не се случва нищо застрашаващо в момента, но негативните мисли просто изплуват. Смея да твърдя, че след като прочетох доста неща за този закон и гледах филма нещата наистина се подобриха, но има още какво да се иска и ще се радвам да споделите вие как сте се справяли с подобна ситуация. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: fd3eca4104
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Абсолютна лъжа е този филм Тайната. Нещата не стоят така както лъжат във филма. Има Бог казва се Исус Христос Който казва : Първо търсете Божието Царство и Неговата правда и всичко това ще ви се прибави. Бог е сътворил света и Той управлява и Той благославя хората.

В тоя филм Тайната са откраднали думите на Господ : Каквото посееш това ще пожънеш. Но не става въпрос да сееш мисли, ами да сееш послушание пред Бог и да си Му угоден във всичко и чак тогава Той ще те благослови.

Чети Библията и в частност Новия Завет. Там е истината..
Няма мисли няма привличане. Има Бог и ако Го слушаш Той ще те благослови.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 35cc4d58e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   От авторката
Вярваща съм, но не мисля, че това има нещо общо с бог. Нищо казано във филма не е грях. А и смятам, че мога да вярвам и във едното и във другото едновременно :D

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a8721f8d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чети Селестинското пророчество и 12-те правила за живота. Както си го написала изглежда че си открила топлата вода :) Всичко е относително и всичко си има причинно следствени връзки, не знам дали ще ме разбереш ама чети и се издигни духовно за да се издигнеш материално и как ще стане не го мисли просто ще стане.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a8721f8d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До коментар #1 бог е енергия не е същество не присъства физически сред нас, света е енергия така че има закон на привличането и каквото посееш това ще пожънеш и спазвайки правилата и следвайки потока, ще успееш и тази енергия ще се влее в теб, тоест така наречения Бог ще ти помогне.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 24f1968d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако този "закон" работеше, щеше да има поне един човек, ударил няколко пъти джакпота от тотото.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: df6644b1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   "Тайната" и други подобни филми/книги са създадени най-вече с маркетингова цел и с цел печалба. Друго подобно нещо, за което се сещам е "Не пипай тази книга" - така се казва, най-вероятно точно, за да я пипнеш и да си я купиш.

Няма как само с мисли да привличаш добро или зло в живота си. Истината е, че над 50% от нещата, които ни се случват не зависят от нас. Пример - нито си избрал в кой град да се родиш, името си, цветът на кожата, ръст и т.н. Тези неща са съдба/генетика. Останалите около 50% си зависят от нас(или поне ние така си мислим) и от нашите действия.

Тоест ти винаги имаш избор. Дали днес ще ядеш салата или пица, дали ще дадеш 20 лева за заведение или книга, дали ще отидеш до работа пеш или с транспорт. И всеки избор си носи последствия. Нещо като домино, в което всеки избор е предпоставка за следващия и взаимно се навързват. В тази връзка просто трябва да избереш да мислиш оптимистично и ведро във възможно най-голям % от случаите. Няма как винаги, всеки има тежки дни, но се опитвай просто да си максимално положителна. Тук не става въпрос да привличаш нещо в живота си(както казаха по-горе така ако беше всеки само с мисли щеше да стане милионер и цар и нямаше да работи никой). Става въпрос просто да живееш максимално позитивно и нагласата ти да е лека и спокойна.

Има една поговорка "Насила хубост не става", която за мен е много по-мъдра и вярна отколкото всякакви книги като "Тайната" и други подобни рецепти за богат и безоблачен живот. "Насила хубост не става" - тоест когато дълбаеш в нещо с кофти нагласа, опитваш да го накараш да се случи насила - тогава и самото нещо се запъва и не става.

Ако си спортист и излезеш на терена скован, най-вероятно изобщо няма да играеш добре. Ако трябва да държиш реч и се опитваш да си "перфектен" накрая най-много съвсем да се изложиш. Разбираш ли - много е важна самата нагласа, иначе да "привличаш" избираемо какво да ти се случи и какво не в живота е невъзможно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0ce2cfa5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не работи по същия начин, като във филма, но работи. Въображението е голяма сила, особенно, когато е подкрепена с действие. Аз лично смятам, че човек може да постигне и невъзможни неща, ако в това има смисъл, ако има въображение и е достатъчно упорит.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 894b3e1097
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   При мен май наобратно за работа, пари и т.н. :/ Повтарях си, че работя работа, която ми доставя удоволствие, е точно същия ден ме съкратиха. Беше юни месец 2020-та и още търся работа, твърде много откази. За болки в краката донякъде да. ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker