Пише ви жена с умствено изоставане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пише ви жена с умствено изоставане
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1508 пъти
Точно така. Умствено изостанала съм, аутист, плюс депресия. Няма да ви изброявам всичките си симптоми. Умствено изостаналите знаем, че сме такива, усещаме го и затова страдам от чувство за малоценност. Сега пък се чувствам опустошена и ограбена - психически. Животът ми е бил ужасен, празен и безмислен. Какво ми остава - да се самоубия ли? Какви съвети бихте ми дали? Познавате ли хора с този проблем? Работят ли, влюбват ли се? Ако може, само практични съвети, а не окуражителни думи, защото няма как да "гледаш розово", когато " всичко ти е черно, безмисленно, и постоянно ти е зле". Дето се вика, на чужд гръб могат много неща да се изприказват. Затова ще се зарадвам искрено на практичните съвети!
Благодаря на всички, които ще пишат и ще прочетат това. Бъдете щастливи, обичани, не се отчайвате въпреки вируса - защото имате тази възможност! Ще благодаря и на админите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: a429b3e890
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Познавам такива хора, да, работя с тях. Те не се изразяват по този начин.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6fa1cf299c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Като човек, чийто брат е аутист, мога да Ви кажа, че обективно се справяте добре. Той дори не би се сетил да напише такава тема, сам да стигне до такъв сайт или да помоли за съвет. И пак, поне в центъра, където ходи, се води като един от по-малко драстичните случаи. Това не е обида към него или хората там, просто Вие поискахте практически слова и обективност.

Въпреки явно по-лошото му състояние (сравнено с Вас), той може да поддържа контакт с други хора, да се радва на хобита и да работи. За сведение, работи като чистач, почасово. В свободното си време той гледа български филми, слуша музика и гледа видеа онлайн. Обича и понякога да рисува, но това е по-рядко. Като спорт, обича да плува и като чисто физическо упражнение - да тича.

Относно връзки, не е имал официална романтична връзка. Имаше (навремето) едно момиче от групата му (тя също е с аутизъм), която го харесваше. Личеше, защото искаше да е покрай него, обаждаше му се и си оправяше косата покрай него. Нейното семейство не искаше тя да има взаимоотношения с брат ми, защото се имаха за голямата работа (евтин снобизъм, нищо повече). Казано иначе, хората с аутизъм могат да имат човешки взаимоотношения, това включва и романтични. Просто е въпрос на обстоятелства.

Накратко, можете да работите, да се влюбвате, да живеете и да се радвате. Не е нито невъзможно, нито непостижимо, а напълно достъпно и редно. Ако вече не сте, препоръчвам да си издадете ТЕЛК. След това, винаги можете да кандидатствате за работни места. Който Ви приеме, супер. Който не Ви - чао.

Въпросът не е дали ние (аз или другите) ще кажем нещо умно или практическо. Въпросът е какво Вие искате? Ако знаете какво желаете и сте готова да го следвате, то резултатите ще последват. Моят съвет е да се насладите на това, което имате, колкото и малко да е. Друг практически съвет е да прочетете "Към себе си" от Марк Аврелий. Ако моите думи не Ви помогнат, то може би гласа на древния римски император ще. Знам, че поне в моите моменти на самоубийствена депресия, неговият глас ме достигна.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7d219a401b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Само Този Който е направил човека, тялото и живота, само Той може да ти помогне. Говоря ти за Господ Исус Христос Спасител.

Ето какво казва Той : Елате при Мене вие които сте отрудени и обременени и Аз ще ви успокоя. Чети Новия Завет и си намери евангелска църква. Моли се на Господ още сега.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3de6aa2ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не мисля, че трябва да прибързваш и да отнемяш сама живота си... Повярвай ми, не си единствената. Познавал съм хора, дори и роднини, които са били умствено изостанали или с други ментални проблеми. Ти не си по различна от другите, помни това. Депресията е като всяка друга болест и разбира се не бива да бъде пренебрегната. Само факта, че ти сама се справяш с тези проблеми трябва да те прави горда и да те мотивира още и още!! Ако се чувстваш самотна, безполезна или незначителна, знай че това е симптом от депресията. Ако се чувсваш самотна и мислиш, че няма с кого да говориш, аз съм тук. Може да разменин нещо, ако искаш да си кореспондираш с някого :) едно от най-важните неща е комуникацията с хора! Не се затваряй в себе си!

С обич, твой приятел :)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 992c1ca72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, намери си някакво хоби с което да се разсейваш и забавляваш, така депресията може да изчезне и ще си по добре.
Вземи си куче или котка, за предпочитане е куче хд, с него ще се занимаваш повече и ще се чувстваш отговорна. Някой хора съзряват бавно, това не те прави слабоумна. Т. е социално може да си развита за 18 годишна, а да си на 36, което те кара да се чувстваш като идиот, а не си.. горе главата и се усмихвай повече, дори когато ти е тъпо.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b503c74723
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не знам, къде живеете, но по селата, твърде често етническите групи, постоянно събират мъже и жени с всевъзможни ментални и физически проблеми, женят ги, че и някак ги карат да правят деца.
Уверена съм в твърдението си, тъй като много години работих като учител в т. нар "Делиорман" и съм се нагледала на нездрави деца, с още по-нездрави родители. Там е огромен проблем да не се продължи рода и женят напълно негодни за брак и деца хора, само и само да не "изсъхне семето". Тъй че - ако виждате живота си в черни краски, заради това, че сте самотна и не вярвате, че здрав мъж би се ангажирал с Вас - има и други варианти, не се отчайвайте.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 863daf16a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката:
Да, много хубаво. Аз не знам какво искам. И няма как. Защото, пропуснах, да кажа, имам и биполярно плюс лека шизофрения. Не го споменах в началото, от боязън да не бъда охулена набързо. Много се радвам за вашия брат. Дано при него всичко бъде Ок. Само че аз имам и психически заболявания.
Искам да гледам позитивно, все пак! Бъдете - още веднъж - позитивни, щастливи и обичани!
Пропуснах да спомена - йогата ми помага много. Защо вашия брат не почне йога? Кажете му.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 16ecfb4e9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако умствено изостаналите пишат така правилно, то повечето от нас трябва да са пълни идиоти. Да беше направила 1-2 грешки за по-голяма убедителност.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a1ca6a3ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   По начина ти на писане съм почти сигурна, че нямаш умствено изоставане. Аутизъм е друго и не е задължително да си изостанал. Дори някои гении имат тази диагноза. Аз самата имам лека форма на аутизъм и съответно големи проблеми с комуникацията и справянето с живота. Депресивните състояния също не са ми непознати. Въпреки това бях отличничка и завърших магистратура по престижна специалност. С течение на времето се научих да копирам социални модели, за да не бъда като паднала от Марс, въпреки че комукинацията още и винаги ще ми куца. Например не мога да водя small talks, не мога да говоря сводобно с всеки, не мога да се изразявам пред публика и не се вписвам в групи. Вече съм в началото на 30-те, омъжена съм и имам дете. Искам с моя пример да ти дам надежда, че можеш да се научиш да живееш нормално, дори с тази диагноза. Според мен ти си интелигентен човек и ще се справиш. Животът с аутизъм не е наказание, а предизвикателство, за което се изисква просто повече воля.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 887dccee52
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Умственото изоставане (по старому олигофрения) е нещо напълно различно от аутизма...



„Ако може, само практични съвети, а не окуражителни думи, защото няма как да "гледаш розово", когато " всичко ти е черно, безмисленно, и постоянно ти е зле. “
–––––––––––––––––––––––––––––
Това не може да ти се напише, без да се нарушат правилата на сайта, които са буквално на всяка страница:
„4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие! “
Ще запазим мъдростта за себе си, значи...

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4895196281
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Жено :), та ти се изразяваш по-интелигентно от мен и много други хора, които имат някакво мнение за себе си и са далеч от мисълта, че са умствено изостанали (или не сме осъзнати? Това в кръга на шегата! ). Всичко е в главата ти. Промени мисленето си. Никога нямаше да допусна, че си ''умствено изостанала'', ако не беше го споменала. Дори сега не мога.

Не си по-различна от нас ''нормалните''. Можеш да правиш всичко, което прави всеки един човек. Да обичаш, да си обичана, да се влюбваш, да общуваш.

Самият факт, че осъзнаваш някакъв свой проблем и търсиш съвет, трябва да те наведе към мисълта, че определено няма нищо сбъркано в теб. Щастието ти, случки, приятелите, любимите същества и куп други неща, зависят от вътрешения свят, затова постигни душевен мир себе си. И не на последно място - не се подценявай!


-

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8bed4a807d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Както номер 1 каза, ти пишеш, изразяваш и мислиш по добре от болшинството хора които се имат за много интелигентни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 84edc22fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Поздравления за видимо високия вербален интелект предвид едва забележимите Ви психически отклонения! Имате дар слово и е редно да го развиете. Може би смятате психическите разтройства, от които страдате за недостатък, но според мен мен ако ги използвате правилно бихте могли да постигнете голям успех в нещо, тъй като заради тях вероятно имате различен поглед на света, понеже сте се потапяли в различни “Ваши” версии на реалността и аз лично бих чела вашите мнения за “необяснимите” въпроси с огромен интерес.

Ж14

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker