Матрицата, в която живеем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Матрицата, в която живеем
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1198 пъти
Какво мислите за матрицата, изпбщо вярвате ли , че живеем в такава? Много хора около мен вярват на това, което им се каже по ТВ и толкова. Още каъо дете ми е било интересно и странно всичко около нас, наложените принципи за “успех” и т.н. Според мен светът и животът не се простират в рамката: раждане-учене-работа-пенсия и другото го знаете. В никакъв случай не казвам, че не е важно, напротив.
Вярвам в конспирации, а през 2020г започнах още повече да вярвам. От тогава насам всичко ми се струва някак плоско и повърхностно, лъжлива реалност, наложена от някого някога.
Има ли и други? Моля, споделете вашите виждания, ще ми бъде интересно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 1ce20ca2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако искаш да послушаш един съвет - на каквото и да се хванеш на 100%, знай че нещо не е наред, ако си напълно лапнал/лапнала въдицата. Всичко съдържа в себе си нещо неточно, но внимавай да не се вкарваш във филми. Онова, което хората са правели със столетия, което е изпитано, е сигурно. Ако искаш пък най-добро излизане от “матрицата”, пробвай с нашето православие, без майтап.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1e3d380ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Мисля че вярващите в конспирации сами мислят ако имаха власт какво биха сторили на другите хора и когато прочетът някъде, че някой ги пръскал със самолети започват да вярват, защото самите те таят толкова злоба в себе си че ако имаха власт и самолети и те щяха да си правят подобни експерименти. Смятат се за толкова важни че един власт имащ да седи и да крои планове срещу тях. Той този власт имащ няма да си угажда на себе си да си пие уиските за вас ще седне да мисли.
Не се замислят, че ако някой иска да им стори зло в бг просто ще ни пусне една бомба или отрови водата или храната. Колко му е един камион отрова в Язовир Искър и до няколко дни натръшкани половинта Софииска област? Колко му е да идеш в гетото с един камион отровна готова храна от която се умира след три дни и просто да я раздадеш, след три дни няма да има гето. Защо да наема самолети да пръска с зарази, за да избие 2%.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: afb4b361e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж, остави хората да вярват в каквото си искат. Важното е на теб да ти е мирна главата. Live and let live.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d08eff3fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   До номер 2. По голяма тъпотия в тоя сайт не бях чел.
Нивото става все по ниско с подобни изказвания. Толко сме злобни, че вярвашите в конспирации искаме да пръскаме -хахахаха
Разликата между интелигентните хора и глупавите е, че първите винаги имат колебания за всичко.
А такива като тебе си гледат твто и слушкат и изпълняват.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8807b6bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако те интересува истината за живота от къде идваме накъде отиваме тогава виж един човек какво казва. Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях. Много е интересно и е истински случай. Мисля че ще ти отговори на въпросите

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1ce20ca2af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А, съществуването на истина в някои конспирации се потвърждава от... плоскоземците. Да, фактът, че толкова пари се пръскат от фондацията която ги основа, фактът че успяха да пуснат корени навсякъде е красноречив - аз познавам само хора, които се подиграват на плоскоземците, но не и истински плоскоземци ... - сега ако кажеш, че пръскат от самолетите алуминиев прах, с който пробват да правят земе-инженерство, моментално те слагат в кюпа с плоскоземците - колко удобно... Приравняваш критично мислене с едно имбецилно плашило, създадено с определена цел... От автора на 1

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a580de5a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Повечето хора нямат критично мислене, не анализират заобикалящия ги свят и го карат малко като на автопилот. Правилно си забелязал.
По принцип всеки по-интелигентен и любознателен човек има представа от случващите се процеси и например такъв индивид би могъл да изчисли/предвиди дадени явления и обстоятелства, които биха могли да се случат (затова и не от всеки става бизнесмен например). Говоря общо, но ще дам един пример, за да е по-ясно. Например ако кажеш на човека X, който има много добри познания по политика, история, философия, социология и тн да предвиди бъдещето на индивиди А, B, C по зададени параметри, например: държава-България, семейство тип, град еди кой си, образование еди какво си, то този човек с приблизителна точност би могъл да ти каже как ще се развие живота на лицата A, B и C (например А ще работи в общината, B ще замине за чужбина, а C ще е безработен дълго време.

То даже не се иска много акъл за тея 'изчисления'. Аз имах една случка преди години, когато нещо подобно ми се случи в чужбина. Един такъв интелигентен човек позна какви езици говоря, знаейки откъде съм и на колко съм години. Позна че съм хванала малко от комунизма и после от демокрацията и че говоря немски и руски.

Същото е и с коронавируса. Приятел лекар ми сподели още през март, 2020 какво следва (серия от локдауни и тн) и горе-долу почти 1:1 от всичко, което се случва сега, беше 'предсказано' от този човек още тогава.. Идеята ми е че много от нещата не са изненади, а всичко, което се случва се знае от добре информираните хора, тези, които просто се интересуват и наблюдават.

И да, телевизията също се знае че е средство за ДЕЗинформация, но естествено посредствените хора не знаят това. Например, за много хора на запад например даже не е хвалба да кажат че гледат телевизия, а точно обратното. Знаете ли че всъщност много от тях не гледат? И не желаят да гледат. Други пък са като облъчени, както и в България. Има хора и хора просто..

Филмът The Trump Show е тясно свързан с обсъжданото тук и е доста поучителен.
За мен формулата в опростен вид е тази - винаги, абсолютно винаги пречупвайте всичко през собствената си призма.
Никога не се доверявайте на 100% на никоя институция, била тя училище, банка, партия или каквото и да било.
Реалността е тази, че често се цели ДЕЗинформацията точно оъ тези, които претендират че най-много ни информират!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6d17ed8422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Естествено че има нещо конспиративно. Според конспирациите ще излезе една голяма лъжа. Но не е важно каква ще е тя, а въпросът е как да продължим нататък. Номер 2, а не си ли се замислял, че не е задължително конспираторите да са жадни за власт и да са обладани от злоба? За себе си мога да кажа, че се опитвам да мисля, но не позволявам някой да ми натрапва мнението си. Опитвам се да помагам на по-слабите. Към слепите, глухите и облъчените от тв изпитвам съжаление и в случая се явявам страничен наблюдател. За съжаление прекъснах няколко приятелства, защото не мога да гледам какво си причиняват, и то доброволно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2e0e92b1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Голяма част от конспирациите също са част от матрицата. Навигирането извън нея е много трудна задача. Съмнявай се във всичко, дори и в конспиративните теории, истината не е и там.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1e3d380ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №4 следователно ти си от глупавите щом вярваш на конспирации ли? Аз телевизор не гледам, нито мисля да се ваксинирам, но не мисля и че някой властимащ ме пръска от самолети. Мисля че това което ни се случва е нов вид грип, а от грип винаги е имало смъртни случаи. През 2009г ми се случи да водя в болница баща ми, който беше с пневмония от влошил се "свински" грип и тогава нямаше места в болницата, но не го обявяваха по тв. Тъй като баща ми беше зле и за болнично лечение, тогава му намериха стая в ендокринология, но му лекуваха само пневмонията, той ендокринологични проблеми е нямал.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 591a84879d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Конспирации не съществуват. Всичко ни се казва в прав текст и е пред очите ни, просто са малко тези, които го забелязват.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: da02a95c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2, едвам отделих време, докато патентовам нов вид чипове /да не са като на бате Бил, за да си имам търговска марка и да не съдим с човека/, с които да ви чипирам, когато стана могъщ. Покрай това се наложи да търся заместител на кемтрейлса, който да не е известен на масовката, защото е тъпо да знаят какво правиш още преди да го направиш. Също така търся рептили, с които да превземем света, когато стана велик. Засега намерих саом двама хамелеона, 5 маймуни и една гугутка. Дори не броя щъкащите насам-натам малки зелени човечета, които предимно громят конспираторите. Това им е любимото забавление - да разправят, че няма извънземни. То си е кеф, като си помислиш. Да лъжеш тъпаците, че ти не съществуваш.

Но все пак искам да те успокоя! Когато това стане, всичкото това няма да го ползвам само и единствено върху теб! Ако видиш някакъв самолет над къщата ти, споко, нищо не пръска! Поне това трябва да си мислиш, пич! А сега отивам, защото ми хрумнаха още идеи, които няма да ползвам само и единствено върху теб. Злобата ми няма да позволи да се концентрирам само и единствено върху теб, стигайки до нови висоти в садизма. Споко, ти си върха и няма да те закачам - не и теб! И не се тревожи - когато стана богат, ще те подсещам кога е време да се ваксинираш! Не, че нещо - просто ще съм загрижен за теб конкретно, докато си изливам злобата върху останалия свят. Здраве и щастие ти пожелавам!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker