Един Библейски въпрос... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един Библейски въпрос...
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1143 пъти
Здравейте!
Наскоро, из интернет, се натъкнах на следния цитат от Библията:
"А колкото за СТРАХЛИВЦИТЕ, невярващите, мерзавците, убийците, блудниците, магьосниците, идолопоклонниците и всички лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт."
Умишлено написах "страхливците" с големи букви, тъй като именно заради тази дума, спомената в това послание, съм озадъчен. Въпросът ми е, защо и страхливците ще горят? Някой може ли да ми обясни? Търсих обяснения(отново в интернет), но никъде не намерих причината, поради която и те са включени в този черен списък.
Страхливците са просто страхливи хора, които по-лесно се плашат. Това, само по себе си, не ги прави зли. Да не би да е грешно, защото, един вид, се приема, че страхът е израз на безверие и недоверие към Бог?
Ще съм безкрайно благодарен, ако някой ми разтълкува този цитат!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 1ed579e3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Бог обича смелите.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3a288a09cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Поредното доказателство, че в християнството няма никакво смирение, камо ли пък любов, хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4291a08c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не търси логика. Бог от Библията е човешка измислица. Предвид контекста (Откровение в Новия завет) на цитата вероятно се има предвид, че библейският Бог не харесва страхливите по отношение на религията. Т.е. такива дето ги е страх да я разпространяват или ги е страх да я следват изцяло, имат съмнения и тн. Тоест типичната силна "логика" целяща да заключи вярващите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6f047fd2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще кажа нещо което малко хора ще се съгласят, но все пак...
На земята не ”царува” Бог, а дявола всичко материално е от дявола, а Бог е духовното. Следователно и библията която също е писана от хора (хората също са материя, значи библията също е писана от Луцифер), а не от самия Бог Препоръчвам ти една книга казва се тайните общества 3 на Ян Ван Хелсинг.
Не ми вярвате? Нека се замислим ако Бог който е толкова добър какъвто го описват определяше какво са се случи щеше ли да има убииства, изнасилвания, дори и на малки деца? Дали щеше да прати някого в огъня? Не, нямаше. Това означава, че луцифер ще ги изгори, а не Бог.
Бог е духовното, добрия дух в теб, добрите мисли в теб са от Бог. Всичко друго което може да се докосне и е материално е от дявола :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8e71128ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има се предвид предателство под всякаква форма, а предателите са "страхливци". Според мен е в такъв контекст.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d74041d175
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Атеист съм, но ето моето обяснение защо ще бъдат наказани и страхливците:

Страхът показва, че вярата ти в Христа не е искрена. Страхът също така показва съмнения в Бога, който бидейки всемогъщ и всезнаещ, упражнява абсолютна власт върху вселената и всичко, което става в нея. Донякъде, страхът показва и прекалена привързаност към материалното.

Та така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ddfffe486e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз се чудя пък защо магьосниците са в този списък. Не всички магьосници правим черни магии. Освен това магическата дарба е по рождение дадена от Бога. Бог ми е дал очите и аз гледам с тях. Защо като ми е дал магията ще ме праща в езерото? !

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c0e9543b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тази дума в Библята не се споменава, явно човекът които е написал това в този сайт сигурно е преувеличил малко, но останолото което се споменава е вярно и има още една друга дума която се споменава и то не е страхливците, а се споменават ленивците и това го помня, но като цяло в Библята е пълно с всякакви съвети и най различни други неща които могат да ти помогнат в живота и също много истории от делата на апостолите и светците и пише за предсказания какво ще се случи в бъдещето когато Иисус ще дойде да същи живи и мъртви и какво ще се случи преди да дойде и също пище за много правила които не са само десет божии правила, но също така има и седем смъртни гряха които са много тежки и човека през целия си живот не бива да прави и аз ще ти ги кажа:

грях латински
похот
чревоугодие
алчност
леност
гняв
завист
горделивост

А това са добрите неща които човек трябва да има.

Добродетелства:

Целомъдрие
Лишение
Щедрост
Трудолюбие
Търпение
Добродушие
Смирение

И само за последно да кажа които хулят Бога и Библята нека да знаят, че живота им е кратък е ще си понесат наказанието.

Аз съм момче на 19 години и вярвам в Бога и името ми е Георги.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e4cdbf6f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Страхливи, в смисъл, че се боят в някоя ситуация повече за себе си, от колкото за волята на Бог, сякаш не са разбрали, че малката, собствена воля винаги води до страдание. Един вид, не вярват на Бог, не са уверени, че дори да трябва да умрат в дадена ситуация, ако това се случи, и то е по Божията воля... Прилича на притчата с талантите, където единият от синовете си заровил талантите в земята, за да не му ги откраднат. От страх.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a863ebc9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бог е казал, че когато сме с него няма от какво да ни е страх. Тоест ако ни е страх, ние не вярваме в неговата сила. Господ е любовта, и повярвайте ми ако му се доверите ще се чувствате много силни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 57c9560474
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти всъщност цитираш стих 21:8 от книга Откровение. Книга Откровение е последната книга от Библията(и последната книга от Новия Завет).

Моите предположения за разбирането на този стих е да накара хората да смирят и да се обърнат към Бога. Тоест страхът поражда в човека вяра в Бог. Бог желае да му се доверим за да може да ни избави от злото. В цялата Библия може да се открият стихове относно страхът от Бог (някои християни ще се възмущават от моето мнение).

Това е моето кратко мнение по въпроса. Ако искате да разберете малко повече за книга Откровение, продължете да четете по-нататък.

Съществуват различни богословски интерпретации на книга Откровение. Някои от тях са: "Историческа"(Historicism), "Идеалистка"(Idealism), "Претеристка"(Preterism).

Според "Историческата" интерпретация в Откровение се говорят за поредица от събития, които ще се случат след апостолската епоха: Проблеми с църквите; Падането на Римската империя; разделения; конфликти; войни; Реформация и т. н. Тоест ние живеем в епохата на Откровението според това разглеждане.

"Идеалистката" интерпретация тълкува Откровение като алегория на борбата между доброто и злото. Това разглеждане отрича написаното в книгата да се отнася до конкретни събития и хора.

"Претеристката" интерпретация вижда написанато в Откровение като поредица от събития, които са се случили в апостолската епоха: въстанията на евреите против римската власт; разрушаването на Божия храм(стената на Плача); изгонването на евреите от тяхната земя; проблеми с християнските църкви в онова време и т. н. Тази интерпретация е подложена критика от някои богослови, защото разглежда книга Откровение твърде буквално.

Православната църква не разглежда спомената книга по време на литургии. Някои православни свещеници допускат, че тази книга е еретическа.

Някои протестанти вярват, че Антихристът, за който се говори в Откровение, е всъщност папата - главата на Католическата църква.

Бащите на Реформацията(Мартин Лутер, Жан Калвин, Улрих Цвингли) гледат книга Откровение с недоверие. Мартин Лутер нарича Откровение "нито апостолска, нито пророческа". Жан Калвин пише коментари върху всички книги от Библията с изключение на спомената книга.

Исторически и Богословски си остава спорен въпросът кой е автор на книгата Откровение. Едни твърдят, че е Йоан Богослов, който всъщност е един от 12-те апостоли, автор на едно от 4-те евангелия и 3 послания (вижте Новият завет). Други допускат, че е друг човек на име Йоан от остров Патмос. Предполага се, че книгата е написана през 95-96 година(първи век) след Христа.

Ранната Църква(преки наследници са Католическата и Православната църква) включва Откровение в Новозаветния канон чак в края на 4 век. През късното Средновековие богословите я разделят на 22 глави.

Благодаря за отделеното внимание! Не съм нито историк, богослов, библеист и какъвто и да е специалист в областта на богословието и историята. Също като автора аз се стремя да вникна по-дълбоко в Писанието.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6dd1a2c6ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Визират се хората без собствена воля и нямащите смелост да отстояват моралните ценности и последствията от собствените си постъпки - т. е. хората мижитурки, които ако видят несправедливост или престъпление и си траят или ги е страх да поемат последиците от действията си и се крият. Веднага ти давам пример - някой иска подкуп да свърши нещо и ти даваш, а не го докладваш където трябва, защото не ти се занимава и защото те е страх, че ако докладваш, ще ти бъдат създадени пречки за свършване на нещото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a4c9ab908b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз го тълкувам така, че те умират всеки ден, защото постоянно ги е страх. Боря се често със страховете си. А в библията мисля, че идеята е да не те е страх, защото ако си праведен, няма страшно да умреш, ще идеш при Бог. Така че, няма от какво да те е страх на тази земя. Поне така го тълкувам.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: abfc1f86ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Автора:
Благодаря много за отговорите! Вече повече ми се изясниха нещата.
Само държа да вметна, че страхът попринцип не винаги е само заради смъртта. Попринцип, реално погледнато, самата смърт не е толкова страшна, колкото мъките преди нея, които могат да настъпят. Например, ако мен, не дай си Боже, ме нападне някой убиец, аз бих се уплашил, не толкова, защото ще умра, а защото да ми причини зверски болки чрез удари, намушкване с нож или дори стрелба. Отделно, самият стрес също усложнява нещата.
Отделно, като се замисля, е хубаво да се страхуваме от преждевременната смърт, не защото нямаме доверие в Бог, а защото тя може да сложи край на времето ни за покаяние, например. Т. е., ако умреш, преди да си успял да осъзнаеш греховете си и да се покаеш, това само по себе си е доста страшно, тъй като, до колкото знам, Бог иска да го правим, докато сме живи, иначе като умрем, вече не се зачита. (не знам, може и да бъркам)
Иначе определено съм съгласен, че трябва да бъдем и смели и жертвоготовни и да не позволяваме на страхът да ни управлява.
До номер 8:
Пипринцип съм съгласен с Вас.
Някъде, обаче, четох коментар, че дори развалянето на магия, било грешно, защото било против волята на Бог. Не знам дали е вярно. Иначе, дори свързването с душите на починалите не Му е угодно, тъй като, всъщност се свързваш с демони, които приемат техен образ. И като цяло, за да правиш каквато и да е магия, се изисква връзка с тъмни сили.. Поне така съм чел. Може и да бъркам. Иначе и мен ме влекат такива работи и ми се е искало да призова починал роднина...

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: a8fa6564bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   "Бог" е създаден по човешки образ, подобие и... нужда.
Почети малко да речем за проекта "majestic 12" проекта "project "blue book"" просто за да започнеш отнякъде, може да ти светне кой и защо е създал Бог/ове разни за хората.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 22 дни
hash: e064a8a698
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 15(автора). Самото влизане в света на магиите е грях. Няма "добри" магии, всички те са зли, защото се свързваш с окултното, демоните и си погубваш душата. Магиите засягат само с позволението на Господ, това го пише ясно, магията няма да те засегне, ако си вярващ и Господ те пази. Хората, които се занимават с магии(още повече, че повечето го правят за печалба) не са прокопсали. На мен лично ми е писал един, който ми каза как е разболял няколко човека от тежки болести чрез магии, но накрая му се върнало и в момента куцал и почти не виждал, нищо, че е млад. Съвсем сериозно говоря.

Призоваването на мъртъвци, да търсиш починали роднини, да си мислиш, че те "закрилят" и т. н. също е грях и свързване с окултното! Бягай надалеч! Дори популярната задушница(празник на мъртвите), много характерен за България също е грях, като им носят храна по гробовете все едно на онзи свят се яде и се пие като нашата храна!

Колкото за страха. Всеки се страхува. От различни неща и в различна степен. Важното е в такива моменти да запазваме вярата си. Както са ти написали по-горе, цитатът, който си дал е от книга Откровение, която е една от най-трудните за тълкуване в цялата Библия. Иначе самият страх може да се разглежда през призмата на неверието. Страхливецът е човек със слаба вяра. В Стария завет виждаме как Авраам е изпитан от Господ, който му заповядва да погуби сина си. Авраам се подчинява, синът му също, въпреки че е знаел какво го очаква. В последния момент Ангел Божии възпира Авраам да посегне на сина си. Били ли са тези пророци страхливи хора? Единият е мислел, че със сигурност ще умре, другият е бил изпитан да убие сина си.. В Книга царе също виждаме как Давид излиза срещу великана Голиат от противниковата армия, въпреки че всички останали се уплашват и с Божията помощ го убива. По-късно Давид става цар, един от любимците на Господ, а негови наследници са Соломон и по-късно през поколенията Иисус!

Иисус се изправя срещу лицемерието на фарисеите и дори срещу властта на всемогъщата по това време Римска Империя, като разобличава и призовава към вярата. Многократно гонен, обиждан, заплашван. Виждаш връзката между смелостта и вярата.

По принцип смелостта в миналото е считана за добродетел. Едва последните години нещата се изкривиха и вече не се счита за кой знае какво.. Много хора са загинали заради вярата, някои са горени на клада(като Ян Хус например), като всички те са достойни и смели хора, които отстоявали убежденията си. Смелостта дотолкова е застъпена като добродетел в различните религии и цивилизации, че в Древна Гърция най-смелите мъже са считани "потомци на боговете" - Херакъл, Ахил, Прометей. Същото откриваме и в скандинавските митове и вярвания, според които смелите мъже, загинали в битка отиват във "Валхала" - рая. В Древна Спарта, единствено мъжете загинали в битка са удостоявани с надгробна плоча. В Корана на мъжете загинали заради вярата е обещан рая.

По време на кръстоносните походи папите пък обещават "опрощение на всички грехове" на всички, които участват в походите(още една от грешките на папите - че се смятат за упълномощени да прощават или не грехове.. )

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 6fd645bb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Нямам много представа от библията, но това ми прилича на втора част от изказване, от типа на: който е с нас ще се радва на вечно щастие, а който е против нс ще гори в ада. Тоест не че изброените хора са си лоши по принцип а че това са тези, които не биха последвали христовата вяра. Христианството не винаги се е радвало на такава общоприетост, както сега и вероятно е била небходима доза смелост за да се вкючиш в клуба, образно казано. След страхливците са споменати невярващите. Те просто не вярват. Магьосниците и идолопоклонниците имат други вярвания. Останалите са принципно несъвместими с конкретната вяра, заради точно дефинираните седем смъртни гряха. Не съм сигурна какво се има предвид под мерзавци. Години наред съм се чудила за друг цитат: "Блаженни са ншчите духом. Тяхно е царството небесно. " Как така религия, която претендира за висока духовност и цели обогатяване и развитие на духа, обявява, че всъщност бедните духом владеят царството небесно?

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: b7e4156713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ако на някой жена му, детето му, майка му или някой друг е в болница и кажат, че в следващите 2 час има операция в която не се знае дали ще оцелее ще се страхува. Ако някой застане с пистолет пред един човек няма как да не се страхува. Някой, който има малка заплата и се чуди как да си плати сметките и храната пак ще се страхува как ще живее.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 2b8dc9a1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Защото е така. Има частична истина в библията и истина в евангелието на Филип. Евангелията от Наг Хамади намерени заедно с херметични текстове. Нито една религиозна книга не касае задгробен живот. Те съдържат инструкция за посвещаван в дълбок енергиен вътрешен процес. Е такъв процес влизат хора, които се пробуждат. Има изживявания на мистерии ако не обърка човека Духа. Ако не предаде силите. Ние имаме седем чакри. Когато те се завъртят навлизаме в такъв процес. Под страхливци се има предвид хора, които в такъв процес се хващат за физическото тяло, желания за материални придобивки, и чудесата, силите които се появяват ув такъв процес и захапват ябълката. Така предават Духа и Душата си. Ако някой се пробуди от тази аудитория да си наведе главата. Да запуши и и окото. Да не се страхува, а да преодолява всички изпитания с вяра в Светия Дух, Душата и себе си! Да не се поддава на едно златно топче и да помни, че разпятието на Христос е ТРИРАМЕННО. Да се наведе и "отреже "горното тяло. Опознай себе си през емоцията и бой по егото. Да помни, че няма нагоре, надолу и извън себе си. Сърцето е важно. Да не се моли и да не пости. Христовата Душа е Царят! Тя не се моли, а се отстоява със силата на Триеста!

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: df22748245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Авторе - погледни българите и сам ще си отговориш на въпроса! :)

Българите са сравнително добър народ, но МНОГО СТРАХЛИВ, заради което всякакви боклуци са на власт и са превърлани държавата ни в кочина!

И затова съвсем заслужено българските пенсионери биват убивани от цигани, и ако не другия свят - българите ще страдат много на тоя.

Страхливите българи дето избягаха в чужбина вместо да дадат битка за страната си, също са виновни за днешната ни съдба.

Та много правилно си е написано в Библията. Ако ще и да си МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК - ако те е страх да го покажеш на практика, отиваш да гориш заедно със злодеите. :)

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: f49a65d6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Всички лоши хора, които познавам са страхливи.
Хора без никакъв житейски опит, които се плашат от всяка промяна в живота си. От всякаква трудност. Страх ги е да предприемат каквото и да е за собственото си усъвършенстване, да не говоря за всеобщото благо. Една книга да прочетат. Един курс да изкарат. Едно добро дело да направят за другия..

Змията напада от страх за жалкия си живот ПЪРВА. Няма друго освен рептилски мозък в нея. Затова е символ на дявола. Страха е и причината за агресията.

Човекът е пратен на тази Земя за да еволюира. , , защото Бог е еволюция и развитие. Природа ако искате го наречете. Тези които не се борят със трудностите, тези които не се усъвършенстват не заслужават да живеят. Защото живота е дар, който тряба да се заслужи, с пот на челото. Тези които се тарикатеят са точно страхливците и мерзавците, които живеят на гърба на другите

Те естествено нямат качества да оцеляват в трудностите.
Представи си една инстаграмка например, как би оцеляла ако имаше 2 дневно земетресение? Или пък някъде загубена в гората за седмица.. Или пък да няма нищо по магазините с месеци. Дали ще хване мотиката? Да ти кажа ли какво ще направи... ще се присламчи към някой безстрашен.

Страха е следствие. Първопричината е морално падение или мързел.. Освен това когато горните две са на лице човек стиска малкото което има с шепичката си, със страх да не го изгуби. А това вече е егоизъм.

България е пълна със страхливци. Бестрашието е символ на жертвоготовност Ако всички бяха като Ботев и Левски, дали щяхме да търпим всичко това? Ама не сме. Затова и изчезваме, защото нямаме морал, заради който да заслужаваме живота, даден ни от Бога.
----

Напоследък сънувам едни сънища че са останали 100хил човека в България. Учителя споменава цифрата 300хил. Всички други ще се върнат там откъдето са дошли преди да се родят. Те няма да имат работа на тази Земя вече.

М. В.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 8a90cbd46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не спира да ме изумява колко сериозно възприемат Библията някои хора, всъщност, много хора продължават да се водят от това еврейско фентъзи-фантастика, без грам критична мисъл.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 5f719b3739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   До 23,
1300 страници от библията наистина са еврейско фентъзи. Но новия завет не е.
Ако беше чел Библията щеше да разбереш, че Иисус е дошъл да покаже на хората, че фентъзито е фентъзи. И че реалноста е съвсем друга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker