Изобщо не ме разбират. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изобщо не ме разбират.
преди: 3 години, 19 дни, прочетена 1773 пъти
Не обичам да изпадам в обяснителни режими, затова ще разкажа максимално кратко какъв е проблемът. Всички (непознати, приятели, роднини) не могат да ме разберат и твърдят, че съм патологичен случай, а аз не мисля така. Ето примерите, които според тях са налудничави:

1) Когато излизам навън, аз съм готов да се сбия с някого или в краен случай да убивам, ако се налага.

2) Тренирал съм бойни спортове и до ден днешен се самоизграждам, но в същото време за да съм готов за момента, в който бъда нападнат, аз се самоподготвям удряйки се максимално силно в лице и в тяло, разбира се по тялото където успея да стигна, не мога да позволя да бъда разклатен. А и нали трябва сам да се уверя, че имам сила, не вярвам на празни приказки и хвалби..

3) Онзи ден легнах към 01:00 вечерта и не заспах някъде до 3:00, защото си представях, че ме напада някой с нож и аз се настройвах психически, че съм готов да умра и отделно как да отвърна и неутрализирам следователно нападателя.

4) Подозирам всички, абсолютно всички, че някой ден ще ми докарат проблем на главата, затова започвам да мечтая и да планирам как да ги направя на две стотинки, като ме предадат.

5) Още със ставането ми, преди да съм си проверил телефона, съм се настроил, че някой тъпак ще ми е писал да ми прави проблеми и гледам да се вбеся максимално бързо и да се стегна.

6) Това е последно. Не се включвам в социални дейности, дори и с ''приятелите'', нито с колеги, с никого. Не търся любов и гледам да разкарам всяка една, която по чудо ме е харесала, защото това е замаскиране на всичко важно и нямам време за такива глупости, трябва да съм готов за атаката срещу мен, която може да ме убие и няма да позволя подготовката ми да бъде унищожена от тези тъпотии..

Това е общо взето. Да добавя, че съм мъж на 21 години и наистина не разбирам кое не е наред? Това не е риторичен въпрос, наистина не разбирам, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 19 дни
hash: 631c98dc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   И ние благодарим! Лек ден!

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 626f0b6f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Сигурен ли си, че не е параноя? Нападали ли са те някога на публично място, че да се подготвяш постояно за това? Какво те дразни в хората? Разкажи, искам отговори, за да мога да преценя ситуацията.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 48dda699b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дано те нападне... психиатър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: f5fb1b5ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, странно е. Човек... не си изкарвай от нищо-нещо. Сам си правиш проблеми, а никой нормален човек не иска проблеми от нищото на главата си. Успокой се, никой няма да те убие..

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: b88e93407c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз пък те разбирам напълно. Повечето хора са изроди. Трябва да се защитаваш. Тормозели са ме психически и физически предимно в училище. Гадни изродчета. Съжалявам ,че не бях като теб. Все пак не бъди прекалино параоичен авторе.

 
  ...


...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 1f873d3e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ъъъъъъъъ.... имаш спешна нужда от внимание и терапия, не знам защо си се излъгал, че това поведение е нормално. С времето ще осъзнаеш, че човекът на когото си навредил най-много, си ти самия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: f3b3a670e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не патологичен, клиничен. Това звучи като PTSD и параноя. Не знам кой те е бил или обарвал, но съм срещал жертви на изнасилване, които са по-стабилни от теб. За психиатър си, момко. Един ден в параноята си ще пребиеш дете или възрастен човек, тогава ще си направо за разстрел.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 53f2420e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aвтор до 4: Да, случвало се е и като по-малък доста са ми разваляли дните само, като решат да се заядат с мен за удоволствието на живо или чрез чат, особено пък ако мое ''нахалство'' си е позволило да отстои себе си дори един път. И това не е било само в училище, а и въобще, винаги някак си точно мен са докопвали.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: b61972d48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ок, параноична шизофрения.
Студент в опит да тества?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: f3b3a670e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До автора (№10),

Прочети романа ми, важно е за теб. А и нека модераторът одобри тази словесна могила, защото си поиграх да превеждам и сверявам.

Това звучи като класическа параноя, причинена от неприятни събития в миналото. Описанията ти в темата също съвпадат с това. А и ако имаш редовно такива сънища или натрапчиви мисли, тези симптоми напомнят на стресово разстройство. Всъщност, покриваш до един критерийте за PTSD по DSM-V (това е психиатричният наръчник на Америка):

- Критерий А: стресор, стресиращ стимулант. Тормозен си бил, личи. А и сам го призна. Това е ясно;
- Критериий Б: симптоми на интрузия. Имаш натрапчиви мисли, кошмари;
- Критерий В: избягване на подобни стимули, причинили травмата. Не ти се дружи с хора, очакваш предателство постоянно;
- Критерий Г:след събитието дадени части на поведението се влошават. Чустваш се изолиран, не те интересуват хорски занимания и др. ;
- Критерий Д: промени в активността и агресията. Агресивен си, постоянно нащрек;
- Критерий Е: това трае повече от един месец след случилото се. Вижда се;
- Критерий Ж: симптомите създават проблеми в житейското ти битие. Сам призна;
- Критерий З: това не е резултат от наркотици, медимаменти, неврологична травма или др.

Ето ти линк:
https://www. brainline. org/article/dsm-5-criteria-ptsd



Психическите травми във формиращите години са неприятни, остават доста забележима следа в поведението. Такива травми трябва да се адресират по-рано, защото с времето навиците закостяват и промяната става все по-сложна. Ти вече спомена, че отпъждаш хора и нарече приятелите ти "приятели". Ти дори не ги имаш за истински приятели. Това е тъжен житейски път. Ще дойде време, когато няма да можеш сам да носиш света на раменете си, тогава тази самоизолация ще ти изиграе лоша шега. Знам от личен опит, не е нужно и ти да го опознаваш по този начин.

Казвам ти го като човек, който също покрива тези критерий за PTSD, също е трябвало да слуша евтините педалщинки на педалчета от миналото. Буквално снощи от нищото си спомних за едно лайненце от даскало, което ме бе нарочило за белег от операцията ми. Леле, казах си, как бих го пречукал, как муцката му с подкован ботуш бих ритал. Тогава не можех, но сега не е тогава. Същото е и с някои семейни членове.

Но не е това важното. Погледни в перспектива какво правиш с живота си и после ми кажи сериозно кой е изиграният. Някое леке те е издразнило, посрамило, нападнало. Това е факт. Това лайно мислиш ли, че въобще те помни? Или че ще те след няколко години? Мне. Лайнарчето се е изсрало веднъж-дваж, после е отперило. Ти обаче се тропаш, пропъждаш всеки, мразиш света, сънуваш кошмари, готвиш се за бой, който може никога да не дойде. Това е все едно гълъб да се изсере веднъж на колата ти, а ти цял живот да го псуваш.

Сам се изиграваш. Защото докато педалите от миналото дори не ги ебе за теб, ти непрестанно се палиш и ги виждаш навсякъде - де в познати, де в хора, които те харесват. Буквално с един тъп жест са ти дали шахмат. Докога? Това ли искаш да е животът ти? Достойно ли ти изглежда цял живот да се подпичкваш на травмите от миналото? Защото колкото и сега да се биеш по барове и кръчми, тези мисли не си ги отбил. Не е това начинът, мой човек. Послушай батко си, има и по-добри алтернативи.

Моят съвет? Ако нямаш пари за терапевт, консултирай се с психиатър. Такъв можеш да намериш като се запиташ с личния ти лекар. Ако ли не, попитай в местната поликлиника или потърси в Google, ще намериш. Запиши си час, говори за случая ти, виж какви ще са препоръките. Това е само медицинската/терапевтична част. Другата следва.

Само лекарства и терапия на никъде не водят. Иска се желана промяна. Насочи вниманието си към философията на стоицизма. Конкретно, дай един прочит на М. Аврелий, книгата му на български се нарича "Към себе си". Накратко, светът няма да промениш, но мирогледа можеш. Гледай ако искаш един филм със заглавие Good Will Hunting (Добрият Уил Хънтинг), ако вече не си. Става дума за млад човек, с неприятно минало, който пъди всички около себе си, включително желаещите да го въздигнат и жената, която го обича. Звучи познато, а? Пробвай, няма да те ухапе.

 
  ...

...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 0a3c55ba20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И така ли ще прекараш живота си? Ти говориш ли с хора, приятели, гадже, майка си? Ходиш ли на работа? Все някога ще започнеш, и там ли ще си така? Само на 21 си, не може завинаги да се държиш така. Никой няма да те убие.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 53f2420e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Тия некадърници 2 коментара не могат да одобрят наблюдавам..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker