Има ли прераждане? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли прераждане?
преди: 3 години, 13 дни, прочетена 1791 пъти
Според вас има ли прераждане? Или човек се ражда веднъж и после отива в рая или ада? Според християнството се раждаме само веднъж. Един вид Господ Иисус Христос умря на кръста, за да ни спаси от ада, защото нямало прераждане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 12 дни
hash: d07b5413eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Няма нито прераждане, нито ад, нито рай.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: c52bbc154e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Живот след смъртта няма. Имаш този живот. Живей го.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 6cee4003fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не, няма прераждане. В Библията това е грях и е нечисто една и съща душа да се слага в различни тела. Прераждането е измишльотина от източните религии. Преди хората са били по-малко да кажем 1 или 2 милиарда. Ако се прераждаха сега пак щяха да са толкова, а те са много повече. Истинската вяра е, че като умрем после ще бъдем събудени от смъртта, за да бъдем съдени от Господ. Амин.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: b8c3b565e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   А вие от къде знаете?

3, стига сте се излагали с тая библия. Как изобщо УЖ интелигентни хора в 21 век още ми дават библията за пример за доказателства????измишльотина са тия булшит дето ги пише там и в Корана, плюс всички други фантасмагории за девствената майка, възкръсналия исус и великденските глупости ОТНОВО измислени от хората. Имайте си вяра, но не я ползвайте като единствена и чиста истина, защото нито си виждал Бог, нито Исус, нито имаш гаранция, че всичко е създадено от него

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: b8c3b565e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вярвам в прераждането. За него поне има що годе реални доказателства, за разлика от всички простотии в които хората вярват, наречени религии

 
  ...


...
преди: 3 години, 12 дни
hash: b8c3b565e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   3, няма логика това, което казваш, защото има едно нещо наречено паралелна вселена и съществува. Но за съжаление в Библията ви учат, че да мислите със собствения си мозък е лошо и грешно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: de2d01a01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Има прераждане, да. Изследванията на Иън Стивънсън и Джим Тъкър доказват, че има деца, които помнят минали животи. Хората са го изследвали на академично ниво - с научен подход. Стивънсън е работил 50 години в тази сфера буквално до смъртта си. Тъкър продължава да работи. Това са истински учени, не някакви хипита, индуисти, будисти, гурута, измамници, култисти и тн. Самият Стивънсън даже започва да изследва тези феномени, защото е искал да докаже, че са измама противоречаща на догмата на Християнството. Самите параметри на прераждането не са ясни - дали всички се прераждат, колко време има между преражданията и защо е толкова и тн.

Ако разбирате английски препоръчвам книгата на Тъкър "Return to Life: Extraordinary Cases of Children Who Remember Past Lives" - вътре има научни изследвания по въпроса. Ако са ви интересни да четете анекдотични доказателства, този тред в реддит: https://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/mkru9p/parents_what_spooky_past_life_memory_did_your_kid/

Силно скептичен съм към т.нар. хипнотична регресия. Най-често там се виждат измислици на подсъзнанието. Затова не бих ходил на подобна хипноза.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 022b1ea552
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А какво означава да бъдеш записан в книгата на живота?

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 890a66da43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Всичко, за което някой може да се сети съществува. Няма значение дали тук, дали в паралелна вселена.
За съжаление, повечето хора предпочитат да не поемат отговорност за собствения си живот и вярват на някакви религиозни книги.
Няма лошо - просто ще си живуркат полу-заспали 60-80 години и само ще са си загубили времето тук на Земята.
Имам един познат - няма да забравя как даде сума ти пари да отиде на Бахамите и дори не излязъл от хотела си. Питам го - какъв е смисъла да харчиш пари да ходиш там, при положение, че можеше и тук да си седиш в някой хотел. Отговорът - исках да си почина на място с различна атмосфера.
Та до религиозните - продължавайте да си почивате и вие. Защо ли ви трябва да си напрягате мозъка, когато някой друг може да мисли вместо вас.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 64b5e75159
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е доказан живот след смърта, но аз вярвам че под някакъв вид продължаваме, все пак сме енергия а енергията не умира, това че не можем да надникнем зад завесата поне на това научно ниво, не означава че няма нищо, а за глупостите от типа ад и рай не ми ги разправяйте, тия религии са пълни измишльотини!!!!

 
  ...

...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 092c5c49de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Натъжава ме да видя толкова много невежество, но и също знам че всички се раждат с определен духовен капацитет, способни или неспособни на критично мислене(минимум)

1. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ има прераждане.

2. Защо да съжаление ли? Ами защото нашите души са наказани да приемат материална форма във този свят и това измерение. И не само, че я приемат ами се прераждат трилиони и квадралиони пъти ,вземайки тяло, образувано по кармичен начин .

3. Целта на живота е ПРОСВЕТЛЕНИЕТО. Т.е. станем светци. С други думи да спрем да се прераждаме и умрем веднъж завинаги. Иисус няма да се върне . Буда или Мохамед също. Това са души , които са избрали да родят в хора , за да ни насочват по пътя към просветление. За съжаление низкия , невеж ум поставя всичко под съмнение и създава религии, вместо просто да вярва.

4. Процеса на прераждане е описан във всяка една будистка книга за Бардо. Бардо е периода на смърта, в който душата си намира друго тяло като акумулира кармата си от предишните животи и се ражда наново с още повече натрупани последствия от тях. Това означава думата "страдание". Последствията , които продължават да се натрупват във всеки един живот пред нас правят "страданието" от тях все по-непосилно бреме. За това казвам че за съжаление се прераждаме да.

5. Добрите новини са , че във всеки от нас има една Господна частичка ,която във всеки един момент може да изтреля безплътната ни душа там , от където сме дошли - рая. Тази частичка ние трябва да поливаме като цвете, със самосъзнание, вяра и отдаденост на Бог.

*Като казвам "Бог" нямам предвид някой конкретен. Всеки вярва в нещо по висше от него самия , което нарича Създател.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 1239ebc247
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Стига вече с тия Библии.Кой я е писал тази Библия, пак някакви хора са измислили всичко.Да не би Бог да я е писал тая Библия и да я е дал на хората.Хайде стига глупости сте дрънкали.Замислете се малко - всичко на тая земя е измислено от хората, в това число и всички религии.Много знаете предишните хора дето са живяли какво са правили и какво са измисляли.Че ад че рай, това всичко е измислено за да накарат хората да не правят гадни неща, защото щели в ада да отидат.Същото е със закони, измислени пак от хора, да те сплашат да не правиш гадости, че може да си изпатиш.Изобщо не вярвам в тия неща, това всичко е да се програмират хората да мислят в дадени насоки и да са подчинени и лесно управляеми.Я си представете ако всеки си правеше каквото иска без да му пука, щеше да настане хаос пълен.Затова трябва да има някакъв ред и се измислят религии, закони и какво ли не.Всеки го знае това.Същото е и с историята, мразя история- много знаеш преди 1000 години какво станало, писал някой правил, дали това дето го четете в учебниците е точно така както е станало - според мен не.Даже вижте как лека полека се променя информацията и след 200 години ще пише доста по различни неща.Колкото до прераждането - не знам дали има, гледала съм и чела доста хора, които казват че децата им имат спомени от минали животи, но не се знае.Може би не ни е дадено да знаем.Аз съм си правила някакви регресии но при мен нищо не виждах.Докато една нощ не сънувах много странен сън.Този сън беше много ярък и наситен, никога досега не бях сънувала такъв.Бях в някаква страна нещо от типа на Мексико или Чили не знам, имаше много къщи и хора, беше като някакво селце.От една страна хем бях аз такава каквато съм сега там, хем наблюдавах отстрани уж себе си в друг живот, така го усетих.Наблюдавах една жена млада, която живееше с баща си в една къща в това селце.Но не бяха местни, а някакви руси и светли, просто живееха там.И знаех че тази жена съм аз.Този сън продължи много дълго и сякаш с различни случки.Помня бащата как изглежда и досега много ярък образ.Накрая тази жена беше на някакво легло много болна и жълта умираше.Тогава се събудих и на следващия ден бях като замаяна.И интереното в случая е, че имам спомен пак в някакъв сън съм виждала тази жена и знаех , че съм аз.Все едно знам, че съм аз но в друго тяло.Много странно усещане.Може да си е било и просто сън, но аз доста сънувам по принцип и никога както казах не съм сънувала такъв сън.Затова съм склонна да вярвам, че може би има нещо вярно в прераждането.Може и да няма, не знам, казвам просто мои преживявания.Също така не вярвам, че този живот го живея за да ям, работя, раждам деца и после умирам и край.Ами тъпо е, ако няма по-висш смисъл, примерно душата ти да се развива и да трупа опит.Аз лично вярвам, че има неща след смъртта , но докато си жив не са ни дадени да ги знаем.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: c9a2324ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Генетична памет и квантова... Да, може да се нарече прераждане.
Помня някои неща от минали епохи. Знам и за други които имат спомени от преди. С една жена в северна Америка (Аз съм в Испания) имаме и общи спомени, никога сега и тук не сме се виждали на живо.
Една испанка ми описва съвсем точно място в България И друго в Румъния. Нито едно от в дете места ги няма из интернет да речем.
Проверих, съвсем точно е което си спомня.
За негативните на D е по- лесно да си спомнят...който разбрал- разбрал!

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 7a54a0fb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма как някой от този сайт да знае дали има прераждане, ад или рай или т.н.

Единственото вярно от тук е, че религиите са пълни измишльотини, измислени от хората, които хора също нямам как да са знаели какво има и какво няма...

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: a77c87969e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 13

Assasins Creed?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 дни
hash: deb86e7e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Дали в Библията са премахнати текстовете за прераждането?

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: ba6f09c3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   За мен няма Рай и Ад, не съм религиозен. Ако има Ад, то той е тук. Обаче съм на мнението, че има някакъв вид "прераждане". Тва са неща, които сигурно никога няма да разберем, но тази душа според мен отива някъде и се преражда под някаква форма.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 675efe81ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Няма значение дали има прераждане, щом не знаем нищо от предишен живот. Всеки си знае живота от както се е родил сега до края.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker