Програмиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Програмиране
преди: 3 години, 13 дни, прочетена 1160 пъти
Някой може ли да ми каже за колко време се учи един език и с кой да започна, между - C++, Python ili C#. Преди съм учил малко Python и C++, но ме кефи C++.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 12 дни
hash: 3cfd7208da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Програмен език се учи както се учи немски или френски - с години, с опит, с упражнения. Първата част е самият синтаксис, после се запознаваш с неговите особености (библиотеки, готови команди), после разучаваш къде се прилага и за какво. През цялото това време пишеш код, решаваш казуси и т.н.

Не казваш какво ще правиш с езика, така че не знам с кой трябва да започнеш. Python е по-популярен и се прилага на доста места - научни изчисления, анализ на данни, ИИ, какво ли не. C също се води общ език, но статистиката сочи, че е по-рядък в пратиката.

Колко време ще ти трябва зависи от вложеното усилие. Може за година-две, може за десет. Ако нямаш някаква конкретна цел, започни с този, който ти харесва. Четеш, решаваш, разучаваш. Като играчка е, колко бързо ще напреднеш е твоя воля.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 8053d7598c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Пробвай да станеш охрана, да си обогатиш призмата с четене на книжки и да положиш ценностни основи, пак е свободно време и не затъпяваш толкова.. Тъкмо може да получиш прозрение и един ден да работиш нещо смислено. Аз не мога да повярвам, че има толкова интелигентни на ниско платена длъжност, а в същото време разни офисни мишоци, които нямат нищо общо с програмирането, взимат по 2-3к..

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: e0eb5b6987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи от това по колко време отделяш за писане на код на ден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: bbf8f16712
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Няма такова нещо, като да научиш един език на 100%. Всяка технология си има стотици библиотеки и постоянни новости, ти като програмист постоянно ще учиш нови неща всеки ден, избий си от главата идеята, че ще научиш нещо на добро ниво и повече никога няма да учиш нищо.
За колко време е относително нещо. Аз преди на ден учих и писах код по около 7-8 часа и за година и половина научих C# и. NET технологиите достатъчно добре, че да си намеря работа. Ти освен езика за програмиране ще трябва да учиш бази данни, библиотеки, уеб фреймуърци, малко фронт-енд технологии и това е като за начало. После след като си намериш работа и си спокоен финансово можеш да задълбаеш в алгоритми, структури от данни, защо не и математика... От изброените от теб категорично ти препоръчвам C#, ако целта ти е след 1-2 години да си намериш работа. C# e от най-популярните и добри технологии. Python също е популярна технология, макар и в България да не се търси толкова много. "Проблема" на Python e, че се използва предимно за изкуствен интелект, което автоматично означава че трябва да си добър по математика. Не знам някой да прави уеб приложения с Python... C също е добра технология, но се използва предимно за програмиране на по-ниско ниво, следователно не е толкова търсен колкото JS, C#, Java. Според мен учи научи Java или C#, после мини към JavaScript тъй като се използва абсолютно навсякъде и всички трябва да разбират от него, и чак след това задълбавай в по-конкретни технологии.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: f21c3d278a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От тези който си избройл, python е най-лесен за начинаещи, и аз лично най-много него ползвам.

 
  ...


...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 32433a0f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Поздравления, че си се насочил към С плюс плюс (пиша го така, защото поне преди имаше проблем с показването на символа за плюс). Пиша на него от 10 години. Още не го знам. А и те непрекъснато го обновяват и обновяват... Излезе 21 наскоро. За щастие на работа още ползваме 14-ката. Като цяло програмен език се учи дълги години, а може и да не може да го научиш целия. Но по-важното е, че и НЕ е нужно! Аз например преценявам, че знам около 65-70% от функционалността на езика и около 20-30% от стандартната библиотека, но ние не я ползваме много така или иначе. (Като казвам "знам", не значи, че помня наизуст.. просто знам, че има такава функция например, ама точно как й е сигнатурата, т. е. какви параметри приема и в какъв ред, не помня. За целта си има документация)

Писал съм доста и на Python, Java, JavaScript, PHP... абе истината е, че няма друг език като C/С плюс плюс - да ти дава толкова директен достъп до компютъра и да разбираш какво точно се случва. Сам си заделяш памет, сам си я освобождаваш, не ти се месят разни garbage collectors (буквално боклукчии.. ), пишеш директно за хардуера, не за някаква виртуална машина като при Java. Но пък имат някакви предимства и другите езици всеки свое си (с изключение на JavaScript.. там няма предимства, хаха! ). Python е удобен за прототипи на алгоритми например. PHP го пооправиха в последно време, аз като писах на него преди 11-12 години беше доста голям шит. Java е тромава работа, ама много го ползват за бизнес софтуер, един вид стандард си е. JavaScript-а както казах е шибана история, но с навлизането на TypeScript нещата стават една идея по-добре.


Всеки от език може да се ползва за различни неща. Може да пишеш за уеб, може да пишеш приложения, може да пишеш алгоритми, може да пишеш на системно ниво, може да пишеш игри и др. Но всеки е удобен за определено нещо повече, отколкото за друго. Например, никой не пише front end за уеб сайт на С плюс плюс, защото браузърите не го поддържат. Браузърите поддържат JavaScript. Но пък игри се пишат основно на С плюс плюс. Machine learning неща се пишат като протоипи основно на Python и тн. (само като прототипи де.. после като дойде време за същинското ползване обикновено се имплементират на бърз език като С/С плюс плюс).

Моят съвет е по-скоро да решиш какво ти се програмира и така да с избереш език. Искаш ли да пишеш за уеб? Ако искаш уеб - искаш да работиш по сървър частта (логиката на сайта) или по фронт енд частта (как се цъкат бутончетата и менютата на сайта)? Или пък искаш да пишеш игри (има и такива позиции в България)? Или пък искаш по-системен софтуер - драйвери (и такива даже има)? Или пък ще си ок с бизнес приложения за банки и тн? И тн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 дни
hash: 06b7fe80da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 1 сравнението ти не е правилно. Програмен език можеш да научиш и за един следобед, стига да имаш основите. Той е само инструмент, това, което се учи с години е да мислиш по определен начин, да можеш да решаваш проблеми, основи и принципи на програмирането и т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: f537eab994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Език за програмиране се учи лесно. Трудното е да се научи самото програмиране и как да мислиш като програмист. Езика е просто синтаксис.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: b0a91f6ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хей! Python e добър език, като за начало, защото е сравнително лесен за писане и разбиране, като не е особено трудно да се насочиш другаде, след това. Номер 7 и 8 са прави.

Ето ти 6 часа видео материали, покриващи множество материя на достъпен език.

https://www.youtube.com/watch?v=tpIctyqH29Q&list=PL8dPuuaLjXtNlUrzyH5r6jN9ulIgZBpdo

А ето и 2 часа малко по-сериозно описание на какво точно се прави.

https://www.youtube.com/watch?v=zOjov-2OZ0E

И ако се интересуваш от Python, некато този 17 годишен (не знам, на мене ми мяза на толкова), да те прекара през цял месец обучение в 4 часа.

https://www.youtube.com/watch?v=rfscVS0vtbw&list=RDCMUC8butISFwT-Wl7EV0hUK0BQ&index=2

ЛОЛ - броят глеадания е ... Предполагам мног студенти са натискали, защото Python се преподава масово в много дисциплини, не само в компютърните науки.


Та така - ако "преживееш" всичко това, обади пак и ще ти кажа къде и какво да продължаваш да учиш.

А и се пази от "сериозни академици", че онзи ден един ми обясняваше, как истинското програмиране било само C ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker