Какво е дълбоката мрежа? Някой с опит там? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е дълбоката мрежа? Някой с опит там?
преди: 3 години, 7 дни, прочетена 2031 пъти
Здравейте. Имам съвсем бегла представа какво е дълбоката мрежа. От клипове разбрах, че тя всъщност е основното парче от интернет, а стандартната мрежа, която използваме е всъщност една съвсем малка част цялата информация в интернет. От клипът разбрах също, че в дълбоката мрежа се влиза с определен за целта браузър, както и, че е крайно несигурно място, особено откъм хакерски атаки, както и, че през нея човек може да си купи всякакви нелегални неща тъй като се използвала и за такива цели. Това ми се вижда доста странно, един вид че използването на браузър за дълбока мрежа е все едно непроследим, в което не виждам никаква логика. В клипът също се казваше, че правителствата не я махали въпреки характерът и, а я държали съвсем умишлено. Вие какво можете да кажете за нея? Някой с опит в нея, има ли повече и по-интересни неща там, какви неща има там които ги няма другаде, наистина ли е толкова опасно да се влиза в нея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 дни
hash: b5f72d36cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Без VPN е опасно, а и с него не е много сигурно. Иначе с Тор се влиза и трябва все пак да знаеш какво и къде да търсиш, ако искаш да гледаш "скандални" неща. В противен случай си е обикновен браузър, даже го водят по-сигурен от стандартните. Иначе има всичко, като казвам всичко, имам предвид буквално ВСИЧКО. Детско порно
изнасилвания, убийства и т.н., нали е дийп уеб все пак. (дийп и дарк уеб са различни неща бтв) Плаща се с биткойни, ако имаш и ако искаш да гледаш снъф филми, но доколкото знам трябва да те поканят или вкарат по някъв начин в red room за да те допуснат да гледаш. И още мноооого. Аз не бих повторила, твърде голямо шубе съм по темата и имам кофти опит

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 7cd1dc49fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Браузърът се казва Тор. В нея има наистина всякакви неща, от наркотици, оръжия и т.н., до човешки органи. Можеш да си поръчаш дори убийство и даже да го гледаш на живо. А може да гледаш и други подобни неща, включително детско порно и всякакви подобни. Не съм влизала, чела съм, няма и да вляза. Дори да беше сигурно и непроследимо, съм сигурна че ще получа травма от това, което ще видя.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: a5aaf50a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нека поясня накратко.

Тъмната мрежа се базира на onion технологията, която е разработка на армията за да позволи криптирането на комуникацията и да я направи НЕвъзможна за проследяване. За това се ползват специални браузъри, които имат достъп и могат да работят на onion протокола.

За правителствата не знам, до колко не искат да я спират, но теглейки си браузъра, ти сам ставаш един от многото сървъри които я поддържат. Накратко казано, и да искат да я спрат, е много трудно постижимо, понеже мрежата се поддържа от самите ѝ потребители, а не от някои сървър или фирма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 505ad2e85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Влизал съм там, общо взето всичко, което се говори е вярно. Голяма част от нещата, които се говорят съм ги видял лично. Не съм попадал на червени стаи и подобни извратени неща. Продават се всякакви неща, предлагат се всякакви по-особени услуги с криминален характер (предимно от хакерско естество), има всякакви хора там. Случвало се е разни психопати да ме заплашват, че ще ме намерят, но ето ме 1 година по-късно ми няма нищо... Най-често тези хора са там да се правят на интересни и да плашат тези, които влизат за 1ви път там (поне аз така си мисля, лаладжии). Не отричам, че има наистина големи извратеняци от които могат да те побият тръпки само като ги гледаш, но в 80% от случаите е някой шантав който се прави на интересен пред камерата. Опасните индивиди са по-скоро хакерите, които не са по приказки и физиономии пред камерата, а по действията. Могат да ти откраднат всякакви данни и информация и да я използват както си решат. Ако ще влизаш там се информирай как да се предпазиш и знай, че каквито и мерки да взимаш винаги можеш да си изпатиш ако попаднеш на точния човек. Няма такова нещо като 100% сигурност. Пробвали са да ме хакнат, като от някъде ми откриха стар имейл, който не съм го ползвал с години и го наспамиха с всякакви съобщения, които като отвориш линка кой знае какво ще ти направят/откраднат. Нищо не са ми направили, но се наложи да си променя пароли, имейли и всичката ми информация в сайтовете, които редовно посещавам, направих го е така за по-сигурно. Съмнявам се правителствата да държат deep web-а, едно време може и така да е било, но в момента ако тези хакери решат да правят нещо грандиозно няма кой да ги спре. Естествено "най-талантливите" и влиятелни хакерски групи определено са разучени кои са, семейства, адреси и надолу по веригата и не биха посмяли да правят някакви щуротии по-различни от това да крадат пари от картите на някой като теб и мен :D. Ако ти е такава тръпка се пусни да видиш как е, ама вземи мерки за сигурност. Най-добре ще е да влезеш от чисто нов компютър, или от някой преинсталиран който не се е използвал с години и не ти пука за него (аз уж бях с преинсталиран комп с изтрити данни, но все пак откриха разни неща както споменах по-горе). Трябва да си скриеш адреса и още няколко щуротии за по-голяма защита. В интернет има достатъчно информация.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 2c8ca3be67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Влизал съм, видях наркотици, оръжия и попаднах на някакви извращения и това беше. Но иначе това с червените стаи, аз не намерих. Като цяло малко се преувеличава с тая тъмна мрежа

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 дни
hash: edb926ca35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Айде стига с това дето сте чели сте плашили. Психопати има, ама нищо не могат да ти направят. Чрез ТОР съм влизала. Червените стаи са измислена creepypasta, в действителност не гледаш как наистина убиват някого, а е като 3D игра, в която плащаш. Видях наркотици и оръжия само, ама то и в обикновената може да намериш ако знаеш как, а бруталностите и в обикновената ги има.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 35757caf7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От сигурни източници знам, че всички там са "прихванати" и следени.
Една позната (никога не сме се виждали на живо, познаваме се онлайн по тема която не е за широката публика. Не е криминална дейност или интереси...просто истини които хората НЕ искат да знаят) работи за нещо като съветничка в кралски дворец.
Нейната шефка се подвизава в този сайт и среди... диктувал и е текстове за там, просто за да "прикоткат" заинтересовани за други цели, реално нито предлага, нито търси каквото твърди. Трябват и сбърканяците които ще вържат.
Така че, любопитните- внимавайте и не се завирайте по такива места. Нямате идея що е то ад!

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: a5fbffb35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Спомням си преди около 8 години, бях 1ви курс студент и живях на общежитие.
Единият ми съквартирант учеше за програмист, беше много зарибен на тема deep web. Беше си донесъл настолния компютър и постоянно ровичкаше.
Събирахме се приятели и все го базикахме и от приказка на приказка, той започва да ни показва разни неща.
Общо взето големи извращения. Показвал ни е сцени от педофилски филми и снимки, web cam чатове, аутопсии, инциденти, клипчета от военни конфликти и прочие.
Абе все ужасни работи, които не са за слаби психически хора.
По-добре човек да не знае някои неща.
Има много извращения и криминални ъндърграунд престъпници, които са в deep web и си плащат с крипто валути и прочие.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 7a8f44ce6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мен, лично, тръпки ме побиват от този сайт...Не съм влизал и няма и да вляза там! Един съученик ми е разказвал, че е влизал веднъж и е попадал на въпросната "червена стая" и видял как един бъркал с отвертка в окото на свой заложник, който бил вързан за стол(до колкото си спомням по думите му...) и било ужасно.. Аз лично вярвам на тия неща и определено не е шега работа! Лично, според мен, не само че не е сигурно там и не си застрахован от хакерски атаки, ами, до колкото знам, самите хакери от там имат достап до всеки(даже и до хората, които никога не са влизали там) и че могат дори и в момента да следят всеки от нас през камерата на телефона, без дори да заподозрем, докато гледаме нещо. Аз, даже имам и лека фобия от тия хакери и понякога се страхувам, че действително някой ме наблюдава или ми разглежда личните данни в телефона и че личното ми пространство все пак не е напълно недостъпно... Много често, по навик, като си пускам да гледам някой клип, си слагам пръста на предната камера, че да не може никой да ме вижда, в случей че опитва... Знам, че звуча като параноик, обаче тия хакери ме ужасяват... Още повече извратеняците от онзи сатанински направо, сайт. Бог да ни пази от такива хора!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: c61b50b052
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Мъжа ми редовно чете един руски форум и редовно се изумявам каква свобода на словото има там. Веднъж ми показа видео на някакви хора как с брадва цепят хора на парчета и ги продават на други, които ги ядат и по земята има нарязани хора.
Дойде ми в повече. Почти повърнах.
Не искам да знам какво има в дийп уеб.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: afd245016b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   6, абе ти окей ли си... на коя планета живееш? :D нямало червени стаи, сигурно и педофили и изнасилвачи не съществуват

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 0bf2208e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Общо взето мрежа със сайтове, в които се влиза посредством Tor браузера. Нищо особено не е. От разни видеа можеш да се стреснеш доста, но няма нищо страшно. А и не е незаконно да се влиза там, въпроса е да не сваляш нищо, защото може да са вируси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 12be99c7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Повечето "извратени" неща, които ги има в deep web, може да ги откриеш в reddit или в някои определени сайтове, освен може би детската порнография. Но всякакъв snuff, извращения, извратено порно, инциденти и т.н ги има и в по - трудно достъпните mondo DVD-та и филми, няма смисъл да влизаш и да се правиш на edgelord, по - безопасно е да си се ровиш надълбоко в light web-а.
Единствените по - интересни неща, които аз лично бих търсила в deep weeb и dark web, са архиви със забранени книги, lost footage и lost media и форуми за конспирации и специфични интереси.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: d703072244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторът. Добре, а в какво се изразява повечето информация в дълбоката мрежа-там има сайтове които не се показват в стандартната мрежа или същите сайтове от стандартната мрежа, като се влезе в тях през дълбоката, тогава излизат повече неща от тях? А хакерите как удрят компютрите от там-трябва да се тикам в определени сайтове от нея които са рискови или просто защото ползвам Тор браузърът съм изложен на сериозен риск в който и сайт да съм?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker