Кой плаща за всико това ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой плаща за всико това ?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1133 пъти
Здравейте. Ще повдигна една вероятно спорна тема, но по никакъв начин нямам целта да създавам спорове и конфронтации, нито пък да ръся пропаганда и дезинформация.
Последните 2-3 години забелязавам, че все по-стремглава се увеличава броят на тн. тролове -фалшиви профили във Фейсбук, които взимат активно участие в разпространинието на определени новини и събития, както и участване в дискусии в защита на определена страна. Разбира се винаги ги е имало, но в частност визирам политическите такива, по направлението Изток-Запад и всичко свързано с отношенията на страната ни с Русия и САЩ-Европа. Разбира се съвсем спокойно такива можа да се подминават, колкото и паразитни и настоятелни да са, но уви някой не можем да стоим безучастно на фона на гнусната им кампания, особено когато дързостта и лъжите преминат всички граници. Абсолютно съм убеден, че никой няма да тръгне ей така в свободното си време, с фалшиви профили да посделя новини и след това да навлиза във фермани в коментарите с някой, който възрази с написаното. Случва се навсякъде, в групите за фотография, домашни любимци, в квартаните групи, музикалните абсолютно навсякъде. В реалният живот има хора застанали и на двете страни, но във Фейсбук, съотношението сигурно е 95:5 в едната посока. А най-жалкото е, че от тези 95%, 90% са фалшиви профили. Например, в коментарите на някоя публикация, когато някой, кометентен и трезво-мислещ човек, реши да се включи, веднага му се нахвърлят 10 други, всичките фалшиви профили (Ще кажете от къде се разбира, че са фалшиви? Липса на профилна снимка, липса на каквото и да е на стената, 10-15 приятели или пък за профилна снимка е сложена такава на човек от сайтовете за stock изображения. Разбира се има хора релни прогили и подобен вид, но неможе всичките 10 коментрали да изглеждат по еднакъв начин... ). И общо взето трезвомислещият не манипулиран човек, който се опитва а аргументи да изрази своята позиция, осмян, заклеймен, изкаран глупав, че дори и мемета се правят с неговата снимка и близките от снимките на профила му... Хиляди хора стават свитедели на тези вербални погроми, но никой не смее да се опълче и аргументира на масата фантоми, което е напъло нормално. Кой прави всичко това? Някоя посолство? НПО-тата, чуждо правителство? Как действат толкова организирано и безочливо. Твърдата позиция, която заемата е уж твърда демокрация и Запад, но и съшевременно не уважават правото на избор на останалите. Имаш ли мнение различно не тяхното си почернен веднага? Не са ли те комунистите, а не хората, които уж те плюят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4df58b6bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Напротив, нямаш си и на представа на колко много хора животът им се върти именно около такива витруални групи из Интернет - там те намират поле за изява, намират "приятелства", или своите "5 минути слава" и т.н. неща, които в реалния живот никога не биха могли...
Тролове или не, те "инвестират" (разбирай - губят) много голям процент от времето си онлайн...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4aa2202ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е само Фейсбук а и Ютуб, навсякъде са, да аз вярвам че има много платени, е не са много но са с много кухи профили, оосбено на теми Русия/Сащ, там са дежурни, и да кой дърпа конците, ами тоя който плаща музиката,примерно голямите БГ политически партии си имат дежурни да ги хвалят или защитават, особено ГЕРБ, те са най гнусни от всички.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 56133b62e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Братушките се славят с това. А иначе, както №1 каза, би се учудил колко отрепки има, които друго не правят. Навремето се лутах из някой друг форум, стряскащо бе колко тъпи фиромски тролчета се моткаха наоколо. Стихнали са сега (дано гният в Ада), но сигурно други го правят другаде.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d6182122a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз познавам и реални хора, които доброволно и безплатно пишат и споделят постове и коментари срещу ЕС, НАТО, еврото, ваксините и каквото още се сетите. Повечето обаче естествено, са тролове, платени от Русия, които заливат мрежата с постове и създават впечатление, че са много.
Като организират протест обаче, се вижда, че са 50 човека на кръст, а иначе в групите членуват хиляди :-)))

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4aa2202ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 4, не са само Руснаците, напоследък Евро-джендарите не им отстъпват, оосбено в Ютуб, явно се плаща инзвънредно, а забравих да спомена, че и в Сподели имам съмннеие за тролски теми, както и коментари, даже Мода беше споменал че няколко влизат с плаващ IP адрес, и е съмнително дали някой ще се занимава е така!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker