И в чужбина ли хората са толкова долни и тъпи говеда като тук? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

И в чужбина ли хората са толкова долни и тъпи говеда като тук?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1714 пъти
Няма да бъда многословна, или поне ще опитам, затова почвам направо с примери.

1. Живея в краен квартал (уж, за по-тихо) и всеки ден шумове отвсякъде ме подлудяват. Точно пред блока, пред прозореца на спалнята ми се събират редовно 10-15 мотористи и обикалят квартала. Нямат значение за тях забранени часове, за тях всичко е позволено. Вечер пак там (под прозореца ми) около 22:00 се събират разни келеши с коли и цяла нощ дрифтене, музика, кикотене и викове. От сградата на КАТ също нощно време се чува музика, както и от автосервиза. Въобще доста музикални любители навсякъде, без да им дреме, че има учащи, работещи от вкъщи, уморени, четящи книги, работещи на смени и тн... Да, няма как да съм на главен път и да не чувам нищо, но половината от тези, които изброих са нарушители - дрифтещите, пискливи келеши с музиката нощно време, КАТ, и сервиза, дънещ чалги между 14:00 и 16:00. В останалото време наистина няма какво да ги спре, ама се чудя как не ги е срам от човешка гледна точка, ако изобщо имат такава. Нали съботите и неделите са за да отпочинем, не за търпим простотията и егоизма на разни посерковци без работа. Не, че в делнични дни е друго де, просто сега е събота и затова споменавам. Онзи ден пък от общината започнаха да косят в 06:20 и ме събудиха, изключително приятно ми беше час и половина да им слушам косачките и да отида недоспала на работа. Нали от 22:00 до 08:00 се пази тишина?! Значи общината сама не си спазва наредбите. Много пъти за много неща съм звъняла на 112. Приемат сигналите, но докато дойде полицията, се разотиват.

2. Миналата година, декември месец, в 04:00 сутринта излизам за работа. На едно място (тогава живеех в центъра) бяха тумба неадекватно хилещи се, които със сигурност нямаха 18. Те защо са по това време навън, че и обиждат минувачи? Като ги поотминах, чух следната реплика: Ееей, проститутко, да го духаш и после да го гледаш."

3. Миналата седмица обикалях по институции да си вадя документи. На доста места ходих и отново ми направи впечатление грубото, идиотско отношение на дъртите пачи, работещи на държавна работа. С операторка на 112 също се е случвало.

4. Качвам се в градския транспорт изкъпана, опрана, изгладена, парфюмирана, а вътре така вони на цигари, че направо задушава. Докато няма никой, що пък да не си запали човекът? Какво като осмърдява и задушава другите? Друг наскоро си запали при пълен автобус. Въобще пушенето в автобусите е масова практика. Преди месец пък ходих в полицията да подам жалба заради шума. На вратата пишеше, че задължително се влиза с маска. Ок. Влизам в една стаичка, вътре полицаят не носи маска (от какъв зор, за полицията всичко може), отделно от това и той запали цигара сякаш това е напълно нормално и редно. Едно такова спокойно си ме гледаше, все едно е у тях.

5. На работа пък е такъв ад, че направо не ми се говори. Мангали, цигари, миризми, напрежение, мръсотия отвсякъде, интриги, експлоатация до припадък, злобари, ниски заплати, направо е страшно, но докато завърша... То как въобще да уча, като все шум???

6. Отивам в аптеката за нещо, примерно за някакви витамини, или каквото и да е друго, но е без рецепта. Аптекарката ми вика: "Ама кой ви го изписа това?", "Какво ще го правите?" и тн и тн... Винаги с тази се получава един дълъг, изнервящ разпит все едно експлозиви си купувам. Плюс това говори много високо, направо крещи. Но възрастта не прощава, жената гони пенсия и доста е изглупяла. Въпросът тук е защо я държат, след като не става?

7. В магазините също изискват маски, ама продавачките или въобще не носят, или са сложени на брадичката. И аз не вярвам много в Ковид, ама би трябвало да съответстват на собствените си изисквания. Излиза, че само клиентите могат да боледуват, а продавачките са безсмъртни свръхчовеци.

8. Случка от миналото лято в уж разгара на Ковид. Прибираме се със служебен автобус от работа. Аз, обаче, не слагам маска, защото малко по-рано я изпуснах на земята и разбира се няма как да я сложа пак. Кондукторката искаше да си я сложа, а аз съвсем любезно и обясних защо съм без. Плюс това седнах сама и далеч от другите. Тя истеряса, тотално се побърка. През целия път не млъкна. Обвини ме, че заради такива като мен са маските, че не я интересува, че съм мръсна маска и иска да си я сложа. Специално за автобусите няма как да те задължат, има си и глоби, които са за пътниците и те сами решават дали ще носят маска или не. Кондукторите не са ни господари. Заслужаваше да се оплача, но не отидох, защото не обичам да правя мръсно на хората. Наистина си го просеше, но не съм толкова зла като нея.

Още една случка пак с дърта кондукторка, не помня дали беше същата. Билетът струва левче, аз обаче нямам и давам 10 лв. Онова същество ми вика, по-скоро изръмжа: "Тука са ти колегите, намери от някой да развалиш!" Откога пък сме длъжни всеки път да имаме точно пари? Значи ще се кача в автобуса каталясала от работа, за да търся да развалям пари за дъртото зло, което се прави, че няма дребни? Няма да стане.

Защо винаги добрите и възпитаните хора се считат за слаби и глупави? Със сигурност, ако бях отговорила на техния език и без да се обяснявам, щяха много набързо да млъкнат, но не съм простакеса.

Цял живот си мечтая да живея и работя сред нормални хора, в нормални условия, за нормални доходи. Толкова много ли искам??? Много ли е трудно човек да бъде мил и дружелюбен с останалите? Много ли е трудно да живееш така, че да не пречиш на никого? Прави ли щастливи лошото отношение към другите?

Замислям се за живот в чужбина, надявам се, че там е поне 1 идея по-добре отколкото в лайняното блато България. Ще се радвам да прочета мнения. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 699597a3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   От много години вече не живея в България и както си описала, поне от твоя опит,чак ме стресира.
Не, в чужбина няма как да е така. Има си ред и се спазва, законите се спазват и който не, си носи последствията.
В държави като Германия, Австрия и дори Испания въпреки че, е много по-ларж не минават такива. Живея в Испания, ще ме овика някоя си служителка в администрация, но ще изхвърчи от работа. Усмихнати са, любезни и услужливи.
Келеши през ноща по улиците- правят се често полицейски акции защото някои се събират да купонясват из паркове- бира или к8нцентрат и музика. Не закачат хората, но пият алкохол и са навън след позволения за непълнолетни час- полицията се оправя с тях и родителите им, солени глоби и поне пълнят хазната.
На работа...е, зависи, хора като навсякъде, разликата е че, не са така озлобени както в България някои. А за това с моторите под прозорците- никакъв шанс да допуснат нещо подобно тук.
Да, добре е да гледаш от сега за опции в чужбина.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 87d2b01422
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Сега ще се почне една дискусия и пъдене от страна на родолюбците ама темата за мене е интересна. Сега в юни се навършват 11 години откакто напуснах България и не ми е стъпвал крака там. Живеем в Германия, интегрирахме се, изучихме се и сега си работим и живеем тука с немско гражданство. Поначало всички и навсякъде се държат дружелюбно и ти помагат. Часовете се спазват и се обръщат към тебе с "госпожо/господине". Ама разбира се ако и ти си се интегрирал, знаеш си правата и се държиш като тях. Ако ще се скиташ без немски или сред българи и други балканци- можеш да го забравиш това уважение и прочие. На нас лично ни е добре тука.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2235b70ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Ще те разочаровам и в чужбина е така. Явно проблема е в теб, а не в хората, защото хем искаш да си сред хора, хем те да спазват твоите правила и да живеят както на теб ти е удобно.
Първо жилището до булевард е напълно нормално да има описисаните от теб шумове, който иска тишина, се опитва да живее далеч от булеварди и в квартали с по малко хора, доста хора по същата причина се изнесоха в селата.
За втората случка нямаш никакви доказателства за възрастта дали са имали 18.
За третата по цял свят в институциите работят обикновенни жени, за които хората говорят че били тъпи, защото изискват да се спазват правилата на гишето на което работят. Жените на 112 какво са виновни, че от едната страна си ти на телефона, от другата са полицаи, лекари или пожарникари, които им е омрънало да ги разкарват за зелен хайвер. Имаш ли си на представа какви нерви трябва да имаш ако работиш на 112? Колко баби ежедневно викат бърза помощ да им премери кръвното, колко хора звънят за висока температура или че ги боли корем?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 23735d7a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   2 години живях в Гърция и Кипър, проклинам деня в който се върнах. Имам и много приятели в Испания, приемат ги за равни с местните след като научат езика, смятам да се махам натам. Децата и те разбират що е то училище, учител и преподаване щом почнат в испанското училище.
Здравната им система и пенсионната също са много човешки.
Знам един дядо с испанска пенсия без и един ден работа там.
Булгаристански боклуци, не мога да ви дишам!
Има ли на тая планета по мизерници от вас?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4ae4527cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Говори ми. Все едно аз съм го писал. В централен квартал на София съм и от 7 години се натрапиха едни селяндури над нас, под нас и отстрани, които са денонощно надрусани, пяни, насрани по цяла нощ купони блъскане, тряскане, крещене, истерии, басове, викаме полиция, пускаме жалби, молим им се и нищо. Получаваме агресия, заплахи почват все по често и нарочно да блъскат. В магазините всички лелки се заяждат, че нямаш дребни и тн. В университета само олигофрени.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b7fc0e3e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Едва ли ще останеш доволна от чужбината. Във всяка една странаи във всеки един народ много голяма част от хората са малоумни. Северноевропейците са малко по-умни и по-малко егоисти, но пък имат много имигранти от третия свят и страни като България, тъй че горе-долу същото.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: da252b534a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Не, в чужбина не са "толкова тъпи и толкова говеда", а са най-тъпите и най-големите говеда там насъбрани. Най-големите продажници и предатели, които са си оставили възрастните им роднини да умират без помощ в България, за да изкарат 2 лева отгоре и които са готови да се надупят на всеки западен работодател.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 705685f340
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   В чужбина не е така. Говоря за цивилизованите държави. Всички хора са възпитани, има ред и никой не вика. В България е ужасно-всеки ти се кара, държи се грубо и просташки. Като кажеш извинявай и благодаря, те гледат все едно си слабак. Бягай от БГ докато можеш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7da9b52dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Че има чужденци има, но в България нивото е много ниско.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4655619f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От номер 7.
В чужбина има и доста неща, които са по-зле, отколкото тук, но вероятно не си ги оценила, защото още не си ги изгубила.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5abc27f010
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Живял в Австрия, Германия, Швейцария и 5 месеца в Сащ.

Да има хора, които са като тези в България, но процентът им не е толкова голям. Мнозинството е възпитано и много пази природата и квартала, в който живее.

В Б-я хората не чистят изпражненията на кучетата си (нищо против животните), тротоарите са в л****. Докато в чужбина масово ги събират и мятат в коша.

В чужбина досега не съм видял и 1 кола да е паркирана в/у тротоара, докато в БГ, хората се движат по пътя, т.к. няма място на тротоара от паркирани коли.

В Б-я фасовете се мятат от терасата, докато в чужбина това почти не се вижда.

В чужбина мнозинството от магазинерите са учтиви, поздравяват те, в Б-я намусени, гледат сякаш искат да те набият.

В чужбина администрацията се състои от експерти ( мнозинството), в Б-я всичко е на партийна основа.

В чужбина не съм виждал бездомни кучета или котки, в Б-я е пълно.

В чужбина хората (мнозинството) имат уважение към закона, плащат си данъците, има пак сив сектор и такива дето крият данъци, но в Б-я всичко е корупция.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a71a89f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   8, я кажи колко изкарваш месечно, да видим дали са два лева. Сума ти хора се "дупят" на чужденци, защото с тези пари хранят семействата си. На мой приятел баща му така издържаше и него, и майка му: от Италия преводи, всеки месец. Основи фирма, плащай по няколко бона на половината население, тогава акъл давай. Докато не го изпълниш, не брой чужди пари, песоглавецо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3913e96ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако не живееш срещу КАТ в Русе, направо не знам, явно навсякъде ще да е така. (И аз живея там, едно към едно)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c3bbdc73e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   И аз се чувствам като Вас.
Простотията наистина е епидемия. Злобата , агресията на работа, на улицата, на пътя е нещо страшно.
Много пъти са ме разплаквали на работа, началници /връзкари/, колеги и клиентич бяха абсолютни изроди. Не искам да си спомням за униженията.
Днес имам рожден ден и си пожелавам да напусна тази кочина.

Като съвет ще Ви дам да не го приемате лично, защото ще се разболеете.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 13cd70c797
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До 8

Не изкарвам 2, а 12000 лева отгоре и възрастните ми роднини нмяае да са живи, ако не можех да ги подкрепям финансово. Още глупости имаш ли да изцепиш?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f3594294e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "Здравната им система и пенсионната също са много човешки.
Знам един дядо с испанска пенсия без и един ден работа там. "

И каквп му е.човешкото? Паразит некъф ...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e5a58c42be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   А изречението “то и аз много не вярвам в ковид…” ме отказа, тъй като това показва, че и ти не си много по-различна от тях.
Че тковид не се интересува вярваш или него

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a71a89f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   12, къде в САЩ? Описаното от теб е само частично вярно. В САЩ всякакви "експерти" лобират за отелните индустрии. Например, няма значение дали университетът е на ниво СУ или НБУ, цената пак е в хиляди на семестър. И това е ако си родом от въпросния щат, всички други си плащат повече, международни или out-of-state. Забавното е, че всеки ВУЗ си надува цените, защото студентските заеми са федерално осигурени, тоест данъкоплатецът се задължава с тях. И не, декларирането на банкрут не те спасява от студентския заем. Ако това не е корупция, кажи ми кое е.

Иначе, авторке, аз мога да ти кажа моите впечатления, ти сама си прави извода. В България аз съм изпитвал някои подобни случки като при теб, няма да лъжа. Но в Америка съм изживял и други. В моя щат хорицата карат буквално като пияни говеда, катастрофа на улицата пред нас има редовно. За шест месеца сме били в катастрофа, два пъти на пешеходна пътека и зелена светлина за малко да ме прегазят. Бесен наркоман щеше уж да ме гръмне (пистолетът зареден), една отрепка щеше по едно време да ми скочи без повод, наш съсед неотдавна буквално му пръснаха мозъка. Дотук как ти се струва? Става по-яко. Жена си, тукашните кретени не зачитат какво значи "не", освен ако не им се директно намекне, че ще им строшиш главите. Група дебили преди две седмици горе-долу ѝ направиха неприличен жест с език; на бензиностанцията някакъв помияр ѝ се мазни, тя му показва годежния ѝ пръстен, лайнарът казва как не му пукало. Песовете траят ако някой е наоколо, но самотни жени гонят. Ти ми кажи къде е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4174f619ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Номер 21, живял съм в Щата Мериленд в гр. Балтимор.

Посетих и няколко щата, но няма мнения за тях, т. к. бях като турист.

В темата става дума за хората, а не толкова за системата.
В САЩ образователната и здравната система са много зле, за това и не останах за дълго. Да не говорим за разрешителните за работа.

Иначе да има много хора употребяващи наркотици, но винаги когато кажеш: " I'm gonna call police" никой не те закача.

Полицията в Америка има много власт и респектира, не като в Б-я.
Разбира се, че има и много корумпирани, но като цяло се спазват законите, ако НЕ глобите са доста солидни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dcab1c764e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Живея в Англия. Живял съм и в Китай. Работил съм във Швеция и Франция, макар и за малко. Но пък съм бил във почти всички (без 4) държави в Европа.

Ще коментирам само за Англия обаче, въпреки че мнението ми за останалите държави в Европа е едно и също.

Тук е МНОГО по-зле. И е по-зле защото примитивизма и деградацията идва от тук.
Шанса да те блъсне напушена чернилка с тротинетка на тротоара е на всеки 10метра. Тук в автобуса може да те заколят. Тук постоянно ти говорят за Ковид и как трябвало да спазваш дистанция и да носиш маска... да кажем на всяка станция го повтарят през 10сек.
Тук няма здравеопазване- всички българи си хващат полета к се лекуват в България. Защото тук за ехограф ще ти дадат час, за след 2 месеца.
Тук като излизаш от магазин например, влизащия ще те прегази, влизайки през теб. Особено ако е черен. За институциите изобщо да не говорим. И тук км крещящи лекички, и тук се редиш като говедо.

Всичкото "добро отношение", за което говорят фермерите тук (да, това са обикновено хора, които рядко общуват с местните) е много зле прикрито лицемерие.

С дълбока скръб се прибрах в Лондон вчера. А в България ми е супер добре.. Даже и маски не носите, клубовете са пълни, живота кипи.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e47ced892d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Айде Айде стига сме плюли по България. От почти двадесет години живея на скандинавието. Обиколил съм доста страни. По-красиво място от България няма. По-хубава музика от българската родопска гайда няма. По-хубава храна от баница със сиране няма. Да се събереш с приятелите, с които си израснал в родното място на тежка трапеза, по-хубави моменти няма. Какво ще ми хвалите Германия, Испания. По-депресарска държава от Германия няма. Живеят стерилен начин на живот като зомбита, и след 20:00 все едно апокалипсис е настъпил там. До такава степен тихо и обезлюдено, че имаш чуството, че си сам на света. Сградите им преличат на концлагери. И за милиони не бих живял там. Испания. Испанците са мързеливи, нагли и мизерни като прасета. Там като ядат в Макдоналдс и си хвърлят опаковките по земята.




Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 705685f340
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   ном 23 ми върни се в България. Какво правиш в Англия. Върни се в БГ и поживей няколко години да видим какво ще кажеш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b273365240
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   "По-красиво място от България няма."
Явно не си бил в Португалия и Грузия.

"По-хубава музика от българската родопска гайда няма."
Въпрос на вкус, на мен не ми допада.

"По-хубава храна от баница със сиране няма. "
Пак опитваш се да налагаш своя вкус! На мен много повече ми харесаха бръндзови халушки - картофени нйоки с разтопено бяло козе сирене и сланина. Също салатата треска в майонеза беше като дар от Бога.

А относно приятелите - като напусках Словакия ревах за тях, напускайки България ревах само за семейството, в София много по-трудно се създават приятелства и то трайни. Хората са много злобни в София и другите големи БГ градове.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b273365240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Та за Словакия да кажа - намерих си работа само с български и английски (английския предимно с колегите, иначе работата основно на БГ). В офис, а не на полето и то без да знам и дума словашки! Момичетата в Братислава определено са по-хубави от тези в София, там като отидеш в мола и зяпваш от това какви красавици виждаш, тук в София не е баш така. И като цяло не си правят чак толкова много пластични операции като нашите.

И повечето са по-слаби сякаш, в София заради Макдоналдс ли защо ли много дебели станаха. За разлика от София градът е на голяма река, беше много романтично като бяхме на брега и едно момиче свиреше на китара и пеехме.

Храната много ми хареса, не мога да се оплача. Климатът също е хубав, подобен на софийския - с топли слънчеви лета. Преди това в Белгия пощурях на постоянен дъжд и гадна храна!

Приятели направих много там. За разлика от западняците не те гледат от високо, дори като българин си им леко екзотичен.

Само мъката по родителите ме върна, но съжалих почти веднага. В София нищо не ми харесва, освен че детството ми мина тук и тук са родителите ми. Обслужването по магазините е малко по-добро в София и дотам. Там храна, хора, приятели, квартали повече ми харесаха, но без родителите си не издържах. Картата за транспорт всички линии на месец беше на цената на тази в София, но при по-висока заплата. Като дойде време да напусна града бях със сълзи на очи, а бях там само 1 година. Върнах се отново едно лято за няколко дена и пак бих се върнал, а в Белгия и Холандия отново няма да стъпя, нито във Франция!

За Западна Европа мисля, че не си струва човек със средно или висше да ходи да им робува по полето или в завод. А без език само това предлагат на българите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 699597a3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Чингисе, верно ли това е проблема на Испания??? Като ядат в макдоналдс и си хвърлят обувките по земята ○,○?!
В Испания пожеланието за "много работа" по заведенията е "mucha mierda" с което казват един вид "да имаш много работа" а в буквален превод е "много ла•на".
Дори често нарочно не чистят около бара за да се вижда отдалеч че, е посещаем.
В Германия е нормално да се оригнеш на масата след хапване например! Това да са проблемите ни навън.
Авторката не смятам че, след което е описала ще я трогнат такива дреболии. Въпроса на българи в чужбина като теб да не попада...

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f202afd7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Има по-депресарска държава от Германия, има...
И в Западна Европа са няколко, не само една...
Бедна ви е фантазията как с всичкото материално благополучие на света, на Запад живееш точно като скот...
Хайде да не влизам в подробности, че то не е за приказване...Нарича се духовна, емоционална, всякаква нищета...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a71a89f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   24, ругал си неведнъж и България, и българите, чичка. Лицемерието ти е направо сладурско. Толкова като е разкош, вземи се върни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b273365240
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   29 нека позная - Франция и Англия. Може би БеНеЛюкс, Монако (страната на снобите).
Защото Португалия не е толкова богата и хората са готини.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e47ced892d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   28 Верно ли, испанците не чистели около бара да се виждало, че е посещаем:))))) Хахахаха Ставаш за някое комедийно шоу.


Аз ако видя непочистен бар просто бих си помислил ,,Егати свинете,, и чаша вода не бих поръчал там , ка моли друго.



Проблемите на южните народи далеч не е само хигиената, всичките до един са мързеливи. Испанци, италиянци, гърци, за това техните страни от години са в икономическа ресесия и няма да излязат никога от нея.Испанците са и големи мърди и лекета.Ако си направиш с испанец уговорка в 9:00ч. сутринта, той идва в 10:30ч. На моя позната приятеля и мъкни мебели шест дена седмицата в Испания за 1000 евро. Това си е гавра. За това и единствено скандинавските страни от цяла Европа присъства в в топ 10 за страните с най-добро качество на живот в цял свят.




Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f9d97922f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Чингисе, айде по-полека, и аз имам наблюдения за Скандинавия. Те щото пък северните народи хич не са миндили и са много работни! Нищо подобно! За какво качество ми говориш въобще, работа и вкъщи, и това е. Ако случайно не вали- някоя разходка в околовръст. Голямо качество на живот, няма що- няма музеи, театри, концерти и социален живот, какъвто ние познаваме. Една разлика има- крясъци и псувни няма да чуеш, но зад мазните лицемерни усмивчици ти става ясно какво всъщност мислят. За образование и здравеопазване няма да отварям дума.
Авторке, хората навсякъде са еднакви, но северняците са по-прикрити, да кажем. Ти пък не обръщай толкова внимание на невъзпитаните, сразявай ги с усмивка и добра дума. Гледай социалната ти среда да е на ниво, за други не се вживявай толкова.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: de5aadbc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Аз съм на 18 години и около 10 години живеехме в Лондон, сега съм отново в България в София. В Лондон не ми харесва, хората там са най-неприятните за мен. Предпочитам да живея в България. Знам, че и в България не са цвете за мирисане, но тук някак мога да ги понасям, докато в Лондон са ми прекалено неприятни. В Лондон пътуваш в автобус и всички те гледат грубо. Вървя на улицата и без да искам съвсем леко докоснах едно момиче, което вървеше с гаджето си и и казах Sorry, а тя ми се намръщи и докато вървеше през цялото време се обръщаше да ме гледа лошо. Също никой не спазва светофарите. Дори не ги гледат, не ги интересува дали е червено или зелено, пресичат все едно не съществуват. Също в Англия могат да те съдят за всичко. Могат да те съдят, ако се смееш на улицата, защото ще помислят, че се смееш на тях, могат да те съдят дори, че си докоснал плодове в супермаркета, защото има ковид. Също аз говоря перфектен английски, но те не се опитват да ме разберат, защото имам различен акцент. Те искат всички да говорят с британски акцент като тях. Имам приятел от Уелс и той ми каза, че дори и него не разбират и не е проблема в мен. И да не забравя, англичаните са най-големите расисти. Те се държат всякаш са повече дори от белите, тяхната собствена раса. И в Лондон има много престъпност, която я няма в България в чак толкова голямо количество, много по-неспокойно е. Има и по-лоши държави от България. Не казвам, че в България е перфектно, но в сравнение с Англия е много по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b273365240
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Най-топли са хората в Азия - Бруней, Малайзия, Филипините, Тайван, и др. Също и в Австралия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker