Колония ли е България на САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колония ли е България на САЩ?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1146 пъти
Без да правя внушения, кажете си мнението - колония ли е България на САЩ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 408bc3f5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Въпросът ти е реторичен. Да и то на 100% Б-я е колония на Сащ, както и почти цяла Латинска Америка и др. държави в Африка, Азия и Европа.

Американците, колкото и да не ги харесвам, ще си останат суперсила.

Просто могат да правят каквото си поискат. Имат най-могъщата и модерна армия в света. Самият факт, че дори Иран загази икономически, поради дръзките си със Сащ говори достатъчно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bb7e07ea06
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Не

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 006fa78014
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не сме колония в истинският смисъл, но сме подарена територия, подарена от продажници. Щом най големият военен полигон им подариха, а те не плащат нито лев, какво друго сме, освен подлоги. Е вероятно някои мутри печелят от това, но България само губи, защото ни поставиха като мишена на Русия. На САЩ не им трябват колонии, на тях им трябват територии около Русия, за да си разполагат военни бази срещу нея, но това ще ни се върне тъпкано, когато атовете се ритат, страдат магаретата като България. Дългуча за глупости направи референдум, а за най важният въпрос, дали да сме в НАТО, всички се ослушват като гугушки. Евреина Паси, доволно потрива меките си китки, защото му напълниха гушата, за това, че продаде България на САЩ, по същият начин ни принудиха да закупим непроизведени хвърчила от САЩ, а смотаните им войници нахлуха в цивилна фирма и паникьосаха работниците й!? Какви още злини искаме да видим, че да се усети, че сме окупирана територия? И най същественото, подписан е договор, че тези нагли кравари, каквото и престъпление да направят на наша територия, няма да бъдат съдени по българските закони, а по американските може и герои да ги направят. Затова трябва незабавен референдум за или против НАТО сме, иначе сме си вече окупирана територия, т.е., държава под чужда власт, може и за колония да се говори! Славейков го е казал - "всичко което се прави за народа, но без народа е ПРОТИВОЗАКОННО"! Ние незаконно сме в НАТО, никой не е питал народа!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1446a798a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   България по скоро е колония на Русия, отколкото на САЩ. Вижте само безсмислените за нас енергийни проекти с които ни закопават.А....не сте забравили и мерака на бай Тошо да сме 16-та республика???
Най-дообре е да не говорим в този сайт за политика и админите да изтрият темата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9060960d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Дали България е колония ? Ами дай да видим какво значи колония първо. Колония - зависима полудържава, изцяло под опеката и под диктовката на друга, по-могъща държава. Сега да видим дали България отговаря на тези критерии.

1) Независими ли сме икономически ?(можем ли да се самоизхранваме)

Не.. Влез в някой супермаркет и ще видиш, че 90% от продуктите са вносни. Има тук-там по нещо българско - най-вече хляб и млечни продукти всичко друго внос - плодовете, зърнени закуски, шоколад, перилни препарати.Да не говорим за дрехите, електроуредите, машините, автомобилите. Там сме не на 90%, а на 100% внос. Тоест внасят ни. Тоест ако не слушаме ни праскат едни санкции като на Турция и Русия и ни сриват икономиката за броени месеци, даже не е нужно военно да ни посягат - само гладът ще ни съсипе.

2) Природните ни ресурси независими ли са ?

Не. Единственият ресурс, който се котира като международна валута - златото(понеже ние нефт нямаме) е в ръцете на чуждестранна компания. Златото в Челопеч, само не знам дали беше американска или канадска компанията. Дървесината голяма част се използва за производство на мебели или за огрев, само че това държавата не я бърка, понеже там се облизват лакоми частници и те взимат парата. Ти нищо няма да спечелиш от горите. Плажовете не са национално богатство понеже и там строят частници(доста често чужденци - гърци), плажовете се дават на концесия и всичките пари от шезлонгчета и т.н. пак отиват за частника. Минералните води също са частни(Девин, Банкя и т.н.) и държавата пак взима малко или нищо. Тоест с две думи - цялата българска икономика се държи или от чужденци или от местни олигарси.

3) Армията ни независима ли е ?

Само на теория. Армията ни е мега зле. 2/3 се пишат "войници" само защото са в униформа, не могат да избягат и 500 метра без да се задъхат и са като излязли от макдоналдс. Пожарникарите са в 10 пъти по-добра форма, понеже от време на време им се налага да работят. Военните освен за 6 май да се размърдат, друго задължение нямат, ама иначе взимат пари. Като видиш бившия "военен министър" - Георги Каракачанов на какво прилича, какъв шопар е, и как може да влезе в люка на танк само с търкулване, всичко ти става ясно. Какъвто шефът - такива и подчинените. Реално армията ни е на 100% зависима от САЩ, които всяка година си правят учения тук. Реално те кацат на военни летища(нещо като магистрала) някъде в провинцията и ние въобще и не разбираме какво се случва, тъй като по новините нищо не съобщават. Последният "фал", беше преди около месец

https://www.vbox7.com/play:710c007f99

Реално, при съвместни учения, дори на българска територия, българските войски са васални(под командите) на американските военачалници.

4) Медиите ни независими ли са ? Не. Само тук може да си говориш каквото искаш, опитай да постнеш мнението ми във фейсбук или еди-къде си където влизат повече хора и ще видиш, че няма да изкара и 24 часа преди да бъде изтрито.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7131ba151c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   На никого не сме колония.
Айде по-спокойно филмари такива...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8c8109ba8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да, България е колония на САЩ, но и САЩ е колония на......!
Новия световен ред ще пороби целия западен свят. Ще бъде дори по-лошо от руския (и българския) комунизъм. Това го казва изгонения от СССР по Брежневото време Владимир Буковски. Днешното западно общество ще бъде "унищожено" и ни очаква съвсем друг обществен строй. Но този нов световен ред няма да успее да "пороби" Азия защото там има други критерии с които новите поробители не се съобразяват много. Жал ми е за младото поколение, което само си избира поробването щом гласуват за ГЕРБ, партията която прави всичко възможно да унищожи България. Гласувайте за п.п. Възраждане. Само тя ще споси България, а може би и п.п. БСП.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6fea6488bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, разбира се. Колония сме на САЩ. И цяла Европа е тяхна колония. Включително и Русия в известна степен.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 59c5c6c02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   А когато ни готвеха за Задунаевска губерния, защо не протестирахте?
Или тигава нямаше проблем руснаците да са с куп привилегии и политиката ни да се определя директно от Москва?
САЩ си имат много по-големи грижи от България и глупостите на нашите политици.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a8e6a6b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   България е територия със споделени права над управлението ѝ между различни сили на различни нива.

В този смисъл Русия има по-големи правомощия и власт от САЩ над страната и населението.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c4f348cbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Естествено че сме колония! Тези, които си мислят, че сме суверенна държава и всичко важно, което ни касае се решава от нас и не е решено отвън да скачат от някъде..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c98e5801fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не само България е колония. САЩ контролират много държави, да не казвам, че имат пипала дори в големи колоси, като Русия и Китай, Франция, Германия и т.н.
Истината е, че в момента САЩ е в пълен упадък и въпреки това са супер сила и ще продължават да бъдат. Всякакви ценности там се заличават за сметка на военото оборудване, шпионажа и контрол в международен аспект. Огледай се, като започнем от всичко, което гледаме, слушаме, ядем... всичко е с американски корени от големите корпорации.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 39d8922148
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да, както бяхме на Русия, сега сменихме колонизатора!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 63c41c6680
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Може и да не е точно колония, но САЩ са много по-голяма и могъща държава. Няма как ние да им оказваме каквото и да било влияние, те на нас ще ни окажат. Правото винаги е на по-силния. Въпреки, че светът (или поне нашата част от него) се е развил до толкова, че да не решава всичко с военна сила, но този принцип продължава да е валиден.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7b7b074fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 1 е напълно прав. Но дори и армията им да е кръгла 0, притежават нещо далеч по-силно - медиите и социалните мрежи. А армията от провокатори и тролове пред клавиатурите е по-силна от тази с автоматите. Изключително умело жонглират със самосъзнанието на хората и ги манипулират както си искат. Колонията е на лице !!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd0ddf9b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   България е била винаги доброволна колония на силните на деня. Българите са ветропоказатели, нагаждачи и в същото време предатели, такава е и самата страна.Исторически погледнато интервалите от време в които не е била под нечие владичество са доста малко и кратки. Такава е съдбата на такива хора. Както в курника петела въдворява ред да не се избият кокошките една върху друга като има храна, така и българите не могат да съществуват без господар. Тогава хаосът става тотален и е по-лошо от при най-гадният господар. Те маските си не могат да носят нормално, какво остава за самостоятелност.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 39d8922148
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 9, тогава е било тоталитарно управление, което е докарано с незаконен преврат, нали не смяташ че някой е питал какво го интересува Българския народ, разликата е че сега сме Демократична държава и народа има думата, честно казано освен енергийно, с нищо друго Русия не ни държи за разлика от САЩ.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c59d8e3d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да, такава сме! Как ще го разбереш ли? Виж политиците ни! На американците се мазнят, но постоянно разправят, че трябвало да громят някакви руски хибридни войни и не знам си какво още! Ако бяхме руска колония, щяха да правят обратното на това. Защо им е на руснаците колонията им да воюва с тях и да се мазни на янките?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker