Приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приятели
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 957 пъти
Още като забременях и повечето ми приятели се отдръпнаха от мен. Говоря за хора, които ги познавам още от училище. Това са хора, с които дори и да не сме се виждали цяла година като се видим пак има за какво да си говорим. Но уви, вече не ме търсят. Аз съм тази, която ги търси и им звъни. Като някаква досадница. Да спомена, че те нямат деца. Кофти ми стана и след като родих. Не се заинтересуваха да видят бебето, не питат как е, какво прави, даже и подарък не пратиха. Питаха ме какво ми трябвало, първият път казах дрехи, вторият път играчки, третият път столче за хранене. Е, детето този месец става на 1 година. Не ме разбирайте погрешно. Не ми е за подаръците, а за отношението. Чудя се ако някоя от тях забременее и роди как биха се чувствали ако и аз не изпратя нищо и не се обаждам да общувам с тях. Много ми е мъчно и май вечв ще съм без приятелки. При вас как беше? Как ви се струва моята ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2731955500
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Съвсем нормални като реакция ми се струват приятелките ти. Не виждам и с какво са ти длъжни заради това, че си родила. Това е събитие в твоя живот, не в техния. И съответно вълненията ви стават различни вече. При положение, че те са без деца, на тях им е чуждо това, което се случва на теб. Аз също съм майка и съм с малко дете. Нищо от никого не съм очаквала, нито подаръци, нито специално отношение. Един поздрав за новият живот, който си дала е напълно достатъчен. Нека ти е живо и здраво детенцето, останалото са бели кахъри.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ff02a8811d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Нормална.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8aa97d91a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   През различните периоди на живота ми , съм била с различни приятели . Например , училище , университет , след смяна на квартира и т.н . Не си и представям да очаквам от съученици да ми изпращат подаръци за бебето .Това , което като майка ми е важно , не е задължително на другите да е от значение .Би могла да се сприятелиш с други майки , с които да общуваш , да сте на една вълна .Хората влизат и излизат от живота ни . Всичко тече и се променя . За хора ,особено млади ,е досадно да слушат за памперси ,пюренца и подобни .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c155b0bdbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Почвай да правиш разлика между приятели, семейство и добри познати и използвачи. Сама си прецени тези хора от коя група са и дали не си в грешка.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 80aed2a4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много хора губим приятели след училище/университета по различни причини. Нормално е човек като навлезе в 20те и постепенно да се оказва с все по-малко приятели. Все пак вече не сме тийнове, а пораснали хора и всеки поема по някакъв свой си път. Например една от моите приятелки, с която се знаем от детство, като роди преди 6 години и сама се изолира. Докато беше с корема допослено беше супер социална, но след появата на бебенцето нещо в нея тотално се промени, за което не я осъждам, а приемам изборът ѝ. Запомни и се научи да приемаш, че животът на всеки човек е различен. Бъди по-социална и ще си намериш нови приятелки, щом имаш желание. Между другото темата ти ми се струва маалко провокативна ;) Успех и много усмивки.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: cf12610416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изкукал свят!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aafccbee6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Какви са тези подаръци първи, втори и трети път? Столчето за храна особено не е евтино и според мен не е трябвало да го казваш като желание. И повечето мои приятели не са ми подарявали нищо като родих. Само една приятелка с деца се сети да подари една блузка и това беше. Хората наистина не са длъжни всеки месец да купуват нещо на детето ти. Особено те като нямат деца, тези неща са им съвсем чужди. Помня като моята приятелка роди, с нея отидохме да избере някакви бебешки дрешки като подарък от мен, защото аз си нямах и идея от номера и такива неща. И да, правилно си забелязала, че има известно игнориране на майките от жените без деца, както и обратното. Нормално е, след като имате коренно различни интереси. Като се видиш с приятелките си, сигурно само за бебето говориш, а честно казано на тях не им се слушат подробности и темата не им е интересна. За теб детето ти е най-важно е момента, но на останалите не им пука дали си родила или не. И на мен ми беше досадно да слушам за бебета, когато моята приятелка роди. Истината е грозна, но по-добре да я знаеш. Ако искаш да си запазите приятелството, не досаждай с детето си и неговите нужди и хората пак ще те търсят.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f44662e7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Чакай сега, ти искаш те да поемат под формата на подаръци необходими неща за детето ти?! Един, два, три пъти.. че и още искаш?! Много си нагла!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5fb4b9e183
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Автора: Благодаря за коментарите. Исках да чуя мнения от странични хора. Явно грешката си е в мен. Явно много съм очаквала от момичета, с които се познаваме от 25 години и какво ли не сме преживели заедно. Явно така ще е. Само да каже за някои от коментарите относно подаръците. Приятелките ми ме питаха без аз да съм казвала каквото и да е било какво да ми подарят за бебето. Аз не съм се натискала за подаръци. Щом ме питат явно не знаят и им дадох просто разлучни избори. А столчето за храна, което си харесах и ползвам струва 40 лева. Така че не ме упреквайте за това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b5c2bafb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 1

Нормалното за теб, не е нормално за всички.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aafccbee6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, не се обиждай, а разбери, че на приятелките ти не им е само до твоето дете. Аз съм номер 7 и както споменах, също имам малко дете, така че разбирам на каква вълна си в момента. Но когато нямах, ми беше много досадно постоянно да слушам за бебета и да им гледам снимките, въпреки че става дума за добра приятелка. Често се случва да грешим в очакванията си към другите. Но освен мъжа ти и майка ти, друг не се интересува така живо от детето ти, дори да се познавате от малки. Следващия път като се видите, избягвай темата за бебето и споменавай нещо, само ако те питат. Не си проси подаръци, не споменавай, че има рожден ден и т. н. Дръж се както преди и ще видиш, че и те ще си променят отношението. Забрави да разказваш сладки (за теб) бебешки истории и намери други теми за разговор. А като се запознаеш с други майки по площадките и детската, с тях ще си говорите за децата. Това е животът и невинаги реалността ни харесва, но трябва да я приемем.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5fb4b9e183
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 8! не, не съм нагла! Те ме питаха 4 пъти какво да купят! Вие четете ли какво съм писала??? Не съм искала да ми подаряват 3 пъти подаръци! Питаха ме през тези 10 месеца 4 пъти какво искам да ми подарят!!! При положениече ме питаха 4 пъти през тези месеци, явно от вашите ломентари излиза, че всичките тези пъти е трябвало да им кажа : нищо не искам, нищо не купувайте! Айде четето добре, преди да пишете!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 606d16b0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Истината е, че хората гледат единствено техните интереси. Единствено родителите са тези на които им пука за теб.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 51b1ba6eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ще ти разкажа при мен как е.
Аз нямам деца, но вече всичките ми приятелки имат.
В началото бях супер екзалтирана, помагах им, ходех по рождени дни на децата им, интересувах се.
Обаче същевременно и аз имам свой личен живот.
За който се оказа, че на нито една от тях реално не им дреме, понеже са заети да си гледат децата и мъжете.
Минах през какво ли не, а всеки път, когато се опитвах да им споделя нещо важно, те започваха да ми дърдорят колко пъти се уригнало детето тая сутрин.
Еми, не става така.
След като родят, много от жените се променят коренно и с тях просто не може да се общува нормално. Едно кафе не мога да отида да изпия с която и да е от тях, нито мога да взема думата или да водя нормален разговор.
Просто в моменти като този, хората са настроени на различни вълни и няма как да се получат нещата.
Изчакай да родят и те и ще видиш как ще се откриете пак. ;)
Не е лично, не е за това, че не те харесват или не те искат в живота си, просто мислите различно в момента.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d146cd45d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не разбрах последно подарили ли са ти нещата или нищо не са подарили. Както и да е. Проблемът е в твоите високи очаквания спрямо другите. Истината е, че никой не ти е длъжен и хората не мислят постоянно за твоето дете. Затова се радвай на всяка добра дума и не драматизирай толкова.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5773f9dcaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Жената явно още не е излязла от Следродилна депресия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker