Според вас, психолозите наистина ли помагат, или са просто поредните алабалисти, които ни заблуждават и смучат пари за това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Според вас, психолозите наистина ли помагат, или са просто поредните алабалисти, които ни заблуждават и смучат пари за това?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1802 пъти
Не искам да обиждам никого, ама според мен е по-вероятна втората теория. Смятам, че психолозите ни баламосват колкото човек да не се измъчва толкова много по даден проблем, или да не се самоубие. Ето малък пример: Човек се чувства виновен за смъртта на някого и има косвена вина. Отива съсипан при психолог и той започва да го успокоява, че не е виновен, че такъв е животът, че има случайности, всички умираме и т.н. Тук резултатът от разговорите с психолога и евентуалният ефект от тях не са важни, нека се фокусираме само върху съдържанието на думите му. Според вас, той казва това, което смята за истина и реално мисли, или умишлено лъже, колкото да успокои човека и да прибира пари?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6cac915100
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   От личен опит второто.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 618eab7191
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Някои наистина помагат, други - не. Зависи от психолога. Добрите психолози са скъпи, но наистина помагат.


Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2c14fcfe7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това е историята на една моя позната: Добри психолози рядко се срещат. Нейният проблем може и да не ви се струва огромен. Тя почна да ходи на психолог защото просто много ревнува приятелките си когато те излизат с други хора(до някъде и аз съм така, но по по-различни причини от нейните). Всичко това започва от това че баща и е бил майка и, нея и малката и сестра. То момичето няма много приятели. Само 5, 6 съученика и до там(една от които е най-добрата ми приятелка). Момичето е нямало много приятели и в детската. Цялата тази травма има тежки последствия. Един път обаче прекали. Излъга най-добрата ми приятелка че майка и може би ще умре защото може би има рак и най-добрата ми приятелка се уплаши. Оказа се шега. Такива шеги не са ок. След тази шега тя осъзна че направи грешка и реши да отиде на психолог. Първия психолог не и допадна. Не винаги става от първия път. И така няколко психолога смени докато намери точния. Сега тя е по-добра и с моята най-добра приятлка са си пак най-добри приятелки. Някои психолози наистина искат само пари от хората. И аз може да стана психоложка защото искам да помагам на хората.

Та отговор на "Според вас, той казва това, което смята за истина и реално мисли, или умишлено лъже, колкото да успокои човека и да прибира пари? " и двете опции са верни. Аз ако стана психолог бих казвала това което мисля. Някои психолози наистина не стават. Учителката ми по психология е също и психолог и тя от личен опит казва че повечето психолози не стават и просто искат пари. Затова и не искам да ходя на психолог. Страх ме е да не си изхабя парите за човек който няма да ми помогне(а и не съм заможна).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a588019c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   С много лошо мнение съм за тези ужким специалисти. Работата ми е такава, че за съжаление ми се налага да се сблъсквам с тях...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0319e70027
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   А предпочиташ да каже на този човек, че той е виновен и да му налива още вина? Да го подтиска още повече? Как помага това? Има и благородна лъжи, пък и няма как на 100% да знае кой е виновен. Важното е да се спре този човек да извърши някоя глупост, да си посегне на живота или нещо такова. Щом някой е отишъл при психолог, значи съзнателно или не търси помощ и подкрепа. Няма да се оправи с магия, макар че българинът явно това очаква.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3e9cfd38e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторът няма никакви преки впечатления от работата на психолога. Последното, което би направил един терапевт, е да "успокоява" клиента или пък изобщо да изказва лично мнение. Посещавала съм психотерапевт дълго време и всичко, което съм към днешна дата, дължа на нашите беседи, по време на които преосмислих приоритетите си. Не съм от хората, които тичат при чичко Фройд при най-малкия проблем, но понякога човек има нужда да си обърне малко повече внимание, насочван от професионалист. На това му се казва "да поддържаш добра психическа хигиена".
Докато търсих подходящия специалист за селе си обаче, се натъкнах и на хора, които определено не си разбират от работата. Това личи веднага, още на първата среща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 76ef2f6ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз също съм за второто. В България много специалисти са масово посредствени. Де да бяха само психолозите (ни) такива...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 76ef0945d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А, какво да му каже-изпитвай вина цял живот, не мисли за друго, така ще си най-добре? ! Работата на психолога е човек сам да разбере себе си, от къде му идват проблемите и да го мотивира сам да си ги реши. Никой човек не може да върне друг от онзи свят, но може да подтикне друг да го приеме и продължи живота си. Ако си даваш парите на психиатър, но си се забил като пирон в кисело мляко, никой няма да може да те изскубне от буркана. С пари или без пари. Много съвети ти се дадоха, не виждам да отлепяш. Повтаряш едно и също.
А, и друго много важно - научи се да губиш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5143a08896
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Психолозите се навъдиха наскоро , след като западния капиталистически модел (разбирайте новия световен ред) реши да програмира общественото мнение на индивидуално ниво.
Българина винаги е бил психически здрав , досега. Защото навремето имахме общество. Когато обществото липсва човек е податлив на ментални проблеми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 814ec5bb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Психолозите не са магьосници и с вълшебна пръчица да направят чудеса. И те са хора като всички нас, и те си имат кусури. Както и при докторите има мошеници, и по важната им цел е да ти приберат парите, така и при психолозите има хора с такива наклонности. Докато при докторите има вероятност здравето ти да се влоши от неправилно лечение, то при психолозите няма как да ти се навреди на здравето, най много да ти намалят бюджета. Някои с лекота ходят на врачки и ходжи и им вярват сляпо, а на психолози не вярват. Все пак психолозите са разумни хора и са учили как да въздействат върху душата на човек. Църковните служители не ги водят психолози, но и те извършват същата дейност, едните са с расо, другите без расо, но въздействат еднакво. Вярващите ходят на църква и вярват, че ще им се помогне, невярващите в богове, ходят при психолози и ако попаднат на разумен такъв, винаги ще имат полза. Защо слагате всички психолози под един знаменател, във всяка прослойка си има недобросъвестни хора, и сред психолозите има мошеници, но не може това да се отнася за всички. Автора е попаднал на мошеник и веднага оплюва всички, но това не е честно. За мене социолозите са истинските мошеници, и то всичките, защото много вредят на цялото общество, а това вече е опасно. Как е възможно, като попитат(уж го правят) 1000 човека и да подреждат партиите преди гласуването? Това е шарлатанска дейност, която я сравнявам с врачуването. Който им плати повече, него поставят като водещ в нагласите. Не може от мнението на 1000 човека да вадиш заключения за 5 милиона избиратели. Ако имах власт, тези шарлатани -социолозите бих ги забранил със закон, защото вредят на обществото, като се опитват да го манипулират преди изборите. А психолозите са полезни, но трябва да попаднете на точните, т.е., на истинските, а не на ментета. Сега сулю и пулю става психолог, само заради дипломата за висше, защото най лесно се изкарва такава, но главите им остават празни, такива не могат да се нарекат психолози, а са хора с диплома за психолози, които нямат и хабер от психология.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e17548eba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   На скоро са се били навъдили, абе я се скрий. Редовното ходене на психолог е нещо съвсем нормално на запад, само българските селяни още го мислят за срамно. Ако всеки понеделник трябва да даваш 50лв за лекарство против рак, примерно, ще го правиш. Но щом е за психическо здраве - оооо много е. Ами приоритети. Моят психолог много ми помогна, спрях да ходя когато се оправих. Винаги мога да я потърся и сега.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 64b7184efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има и добри психолози, но пък те си знаят цената и малко хора могат да си ги позволят. Ако отидеш при кварталния психолог естествено, че ще те ошушка и ще те забаламосва с цитати от разни книги.
Има и друго - много хора изобщо не си представят колко е трудна тази работа, пък и опасна. Хората не са готови да чуят истината за себе си и могат да станат доста агресивни.
За съжаление истината е една - никой не е виновен за състоянието на даден човек - само той е отговорен за всичко, което привлича в живота си, но това е концепция, която малцина могат и искат да разберат. Така че един добър психолог трябва да дълбае дълго и внимателно, за да стигне до ядрото на проблема. Повечето пациенти си тръгват доста преди това, просто защото не искат да поемат отговорност за собствения си живот. После психолога бил виновен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d80504f6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Психолозите са за хора които не знаят кои са и какво искат всъщност. Затова имат нужда някой друг да им отговори тези фундаментални въпроси. Като се замислиш, има известна доза ирония в това.... Ако ти имаш нужда от някой който да ти помогне да опознаеш себе си, колко души са ти нужни за да опознаеш другите?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b040644f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Преди време ходех при една читава психоложка която ми помогна, но мисля, че по едно време просто се изчерпа и не можа да ми помогне повече(явно всеки си има лимит доколко може да ти помогне, в същото врямя тя почина(бог да я прости). След време пробвах при друга, така наречена терапевтка, все гледаше намръщено и тъпо, с нищо не ми помогна. Поне от това което съм видял смятам, че сигурно има и терапевти които могат да ти помогнат и такива които май им трябва повече на тях психолог.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 51d4ce674a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Има книга от изд. Изток-Запад, която се казва Кула от карти, авторът май е Р. Доус или подобно. Там можеш да прочетеш някоя друга мръсна тайничка, която терапевтите (не психолози, има разлика) не искат да се разчуе. Накратко, не си напълно сгрешил.

Има читави психотерапевти и техните услуги са нужни, особено ако нямаш друга алтернатива. Но това далеч не е нормата. Терапията помага, но редовно е скъпа. В България още не е станала толкова недостижима, но всичко с времето си. А дали ти конкретно имаш полза от терапия, това зависи от теб.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 38f6582c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До но.12, от но.10.

Пак ще повторя . Нямаме общество. И точно затова западняците ходят на психолози. Тъй като те отдавна са така Те се психират даже като ТРЯБВА да си ходят на гости. Живея в Лондон от години и повярвай ми знам какво говоря.

Ние имахме общество и вместо тоя който си видяла и ти е вземал парите навремето всеки си имаше един такъв. Тези хора ги наричаме ПРИЯТЕЛИ.

А вместо твоите изказвания за това кой бил селянин и кой не ,вземи наистина да прочетеш какво съм написал.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4511a8398f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   18, аз не говоря за подобни лигльовци!
Говоря за хора с клинични депресии и тежки състояния, психолозите помагат! Не, няма как да те изкарат от тинята ако сам не го поискаш и това ми го каза моя психолог, защото когато ходих очаквах едва ли не тя да ми изтрие травмите от съзнанието. Уви, няма как. Те ти дават насока, човъркат в раната, в детството, миналото и травматичните ти спомени. Бях насилена сексуално на 8г възраст и така не се научих да живея със срама и травмата от случката. Тя ми помогна да проумея, че не съм виновна и ми показа по-правилния начин как да живея с това нещо, със срама и спомена. А вече ти какво ще предприемеш после е твой личен избор.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 755cac4ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Повечето психолози на учебна теория са изключително задръстени. Психологията е по-скоро усет. Между нас има обикновени хора с такъв усет, по полезни биха били.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8edf71f775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   В България (за чужбина не знам) са чисти алабалисти, които ГИ МЪРЗИ ДА РАБОТЯТ ИСТИНСКА РАБОТА. Обикновено това са хора, които от малки родителите им са им създали илюзията, че са нещо по-специални и умни. Сега са се захванали с емоционалната интелигентност, сякаш това е нещо ново, един даже вика от 90те години. Ако човек се зачете в книгите ще види, че много автори ни преподават емоционална интелигентност ОТ ВЕКОВЕ, но нашите евтини тарикатчета се опитват да се изкарат някакви мега иновативни и хитрички, прекално са си повярвали, че имат повече в главата от масата свои сънародници. И всячески се стараят да изглежда(т) така, което много им личи.
Някои пишат разни книжки, на които съдържанието обикновено е в голяма част преразказ и/или даже превод от чуждастранна, непопулярна тук литература, а не на база техни собствени усилия, проникновения, опит. Т. е. са бетер ютюбъри. (Ютюбърите поне са забавни и позитивни хора и не се взимат толкова на сериозно, е поне повечето. ) Защо мислите, че седят и дебнат социланите мрежи барабар с медиите... Включително и този сайт ;) Че и разни измислени теми пускат да проучват хората..
Възпитавайте децата си и себе си на любов към четенето и особено на класическа литература. Няма нужда да си давате парите на разни мързеливци и мързелани, дето са се взели за някакви специални и специалисти. Дано прочетат коментара ми и малко от малко да се засрамят, ама второто надали. Със сигурност ще продължат най-психопатски да си поддържат фейсбук страниците като пускат поредно запитване на последвалите ги там заблудени души, основно с цел да получат така бленувания от мнозина днес social engagement... пълна трагикомедия.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f4c6abac45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Със сигурност има интелигентни хора, които могат да ти помогнат, но психологията е нещо, което не се зубри... Има много психолози, които са назубрили глупости и могат само да те побъркат с грешните си теории...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker