Вече нямам представа какво искам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121334)
 Любов и изневяра (29742)
 Секс и интимност (14380)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вече нямам представа какво искам
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1256 пъти
Здравейте!

Чета много отдавна в сайта, някога съвсем целенасочено влизам, за да чета и пиша, а друг път темите, които търся в гугъл ме препращат към сайта. Радвам се, че са останали мъдри хора, които дават ценни съвети.

Ето и моята история: мъж съм, на 27 години, от голям български град. Завърших Право с много добър успех, но в момента не работя по специалността, а като офис сътрудник/асистент. Както може да се се сетите върша всякаква работа - от най-елементарната до много отговорна. Проблемът е в средата и в заплащането. Колегите ми не са хора, от които мога да науча за тайните на браншът и тънкостите му. Те вече са към средната възраст, а някои и над нея и нямат желание да се борят и развват, да се учат и да са актуални. Първоначално си мислех, че виждат в мен потенциал и не искат да обучават бъдещ конкурент, но с времето разбрах, че вече нямат енергия за работа. Започнах тази работа с желанието да натрупам стаж и контакти, да свикна и след това да се впусна в нещо ново. Но вместо крачка-две напред усещам, че съм три-четири назад. Възнаграждението не ме удовлетворява, все се надявах, че с времето ще увелича знанията си и стойността си ала си останах с надеждите. И за капак - станах същият като колегите ми - апатичен, без енергия, трудно взимам инициативата, престанах да се развивам, обвинявам другите, че ме са ми дали шанс и си губя времето. Преди ходех на курсове, за да повиша квалификацията си, но спрях покрай ковид кризата.

Сега нямам желание нито за някакво обучение, нито за полезни навици след работа. След работа пазарувам нещо готово за ядене, пускам ютуб и гледам реакции влогове и други. Почивните дни също ги пропилявам в бездействие - пазаруване, ютуб и понякога някой филм или игра. Редовно си губя времето като се фокусирам върху незначителни хлра и събития и пропилявам дните и енергията си. Не мога да намеря някой или нещо да ме вдъхнови. Чудя се останалите как са намерили?

Притеснявам се да напусна работата, защото месец-два ще остана без доходи, а нямам спестявания. А и тези, на които съм споделял ми казват да не бързам, че прогнозите покрай ковида пак не били добри. На моменти си мисля, че трябва да отида в чужбина, но там ще започна от нулата и от най-нископлатените работи и ще загубя връзка със средата ми и тотално ще трябва да забравя за образованието ми и развитие в тази сфера. В същия момент чувстото, че нямам принос, развитие и това ме убива. Нямам нещо което да кажа, че е мое, че аз съм го създал и съм се борил за него и с много усилия съм изградил.

Избягвам моите колеги от унито, защото ме е срам да казвам че още съм офис асистент, а някои от тях вече взимат 2000-3000 лв заплата и имат по едно-две деца. Не е зряло поведение, но го предпочитам пред това да съм откровен пред тях и да си призная, че съм провал.

И така, не знам по кой път да поема и какво да правя. Страховете ми ме убиват, нямам енергия за нещо ново, нямам амбиция за развитие, не правя нищо за себе си, а пилея времето си по глупости, които потушават болката ми. Виждам и колко малки на по 17-18-20 има, които печелят хиляди, в социалните мрежи звезди, лъскав живот. Вярно, че са позьори, ама печелят големи пари. А аз съм на 27 и тепърва трябва да изградя нещо сам, защото няма на кого да разчитам.

Моля за съвети и ваш опит по темата!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4b9d2289cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Така са повечето млади - не знаят какво искат, но го искат незабавно... а и имат много претенции и изисквания.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f8b4671ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Знаеш какво искаш, но където си, го няма.
Не напускай работа без да си подсигурил друга, но не оставай там, където енергията ти заспива, а мечтите влизат в кома.
Колегите ти явно са "ден да мине, друг да дойде, сметките да платя" и до там. Добре е, че сам се хващаш навреме все още, преди да си станал същата сянка като тях.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4b9d2289cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Важното е да сме живи и здрави!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 77817a83a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Търси друга работа по специалността. Миже да не стане веднага, но не се отказвай.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5cc6f314a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И какво като имат и трупат?! Развивай се като Човек, другото ще последва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ec586d8162
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Автора:
Благодаря на всички за коментарите!

И да, младите искаме бързи резултати, не сме толкова търпеливи. Но това е, защото сме гледали по-възрастните от нас колко са търпели, чакали и са се надявали. Човек трябва да е търпелив, но не и да оправдава пасивното си поведение със своето търпение. Не е лошо да имаш изисквания, когато можеш да ги оправдаеш.

Номер 2, благодаря ти! Замислих се над думите ти и има истина в тях. ;)

Номер 5, прав си, но все пак живеем в материален свят и забавленията си имат своята стойност. Сметки, храна, други разходи и понякога не остава за развлечение. Заради това казвам, че парите и заплатата са важни и правя сравнение с другите. А развитието като човек е свързано с работата и удовлетворението. Едва ли има истински щастливи и развити хора, ако те са недоволни от работата си (работно място, колеги, възнаграждение).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50398b403c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   С риск да ме ебават, че само това пиша от няколко дена: спри порното, както и всякакви изкуствени източници на допамин. Ако наистина искаш да постигнеш нещо.
Тук ще намериш как влияят големите количества допамин, специално при порното -
https://www.yourbrainonporn.com

facetious

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 50398b403c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   П.п. Много ми допада занаятчийския ти подход - "да усвоя тънкостите" - моля те, пази си го, в БГ имаме нужда точно от такива хора сега!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8b7d893ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо не смениш средата? Намери си хора, които да те дърпат нагоре. Намери си момиче, което да те вдъхновява за да вървиш напред.

Препоръчвам ти да видиш Youtube канала и сайта на Ryan Holiday. Той е лектор, писател, вдъхновител, родител и т.н. Идеите, които той развива, са от стоическата философия. Много популярен в IT сектора и финансовия сектор.

Друг вариант е да прочетеш книгата на Марк Аврелий - "Към себе си". Тази книга е просто шедьовър.

Всички хора минават през някакви трудности: проблеми с хора, болести, загуба на работа, финансови проблеми и тъй. Според стоиците, съдбата ни поднася проблеми не за да ни смачка и отдалечи от щастието, а за да придобием умения и знания. Тоест съдбата не е зла, а добра и справедлива. Тя знае какво е подходящо за всеки човек.

Когато човек попадне в задънена улица, трябва да се замисли сериозно. Трябва да разбере къде са му силните и слаби страни. Какво пропускам? Какво не ми достига? Защо стана така в еди-коя си ситуация? В доста ситуации незнанието е причина за поява на проблеми.

Занимавай се с това, което истински ти доставя удоволствие. Така няма да ти изпитваш никакви дерзания и ще оползотворяваш времето си. В природата на човека е заложен копнеж за щастие.

Пожелавам ти успех и никакво отчаяние!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f0aed3ed50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, като гледам, още нямаш семейство, грешките са ти все още позволени. Аз ще ти кажа нещо друго - рискувай! Не се застраховай с работа,която не харесваш докато намериш нова. Скоро гледах една реч на Шварценегер - има я в нета. Там той казва - никога не правете план Б, защото той създава измамно чувство за сигурност и не давате всичко от себе си в главната цел. Поят съвет е да започнеш да си търсиш работа веднага, но по специалността си. Не гледай връстниците си - животът е шарен. Пак от Арни - успял човек е този, постигнал целите си. Просто си гони целите, концентрирай се върху това.

https://www.youtube.com/watch?v=u_ktRTWMX3M

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker