Хибрид - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хибрид
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 911 пъти
Не съм много на ясно и искам да питам има ли разлика между хибрид и автомобил с конвенционален двигател като ускорение/динамика. В смисъл ако двете са еднакви, еднаква мощност, ще се усеща ли някаква разлика в динамиката?

И второ - има ли разлика голяма разлика в разхода, както пише в каталозите и особено на дълъг път? Защото хибридите дококото знам горят повече на дълъг, а конвенционалните по-малко и на дълъг път горе-долу се изравняват.

Трето - има ли голяма разлика в цените при равни други условия и тази разлика заслужава ли си от финансова гл. т. при например 10 000 км годишно? Или има смисъл при големи пробези?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 906a858192
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не съм карал хибрид, но мои приятел караше и има наблюдение. Има още една система за подържане и му харчеше около 7литра, въпреки батерията. В сегашните условия май наи-добре е Бензин-Газ.
Дизел не съм карал и не знам как е обслужването, но 10 000 км. си е по добре на бензин

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0df28e9172
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   По първото питане:
Хибдридното задвижване има превъзходство основно в градски условия. Обяснявам защо:
-при всяко тръгване от светофарите, колата изразходва по-голямо количество гориво, докато стигне някакво равномерно движение и обороти, примерно при 50-60км/ч.
-при хибрида, тръгвайки от светофар до40-50 км/ч е на ток и след това влиза в паралел бензиновия двигател, който вече е в обороти за тая скорост, съответно изразходваното гориво е по-малко и не само при тръгване, ами също така и при движение с по-ниска скорост - задръстване, малки централни улици и т.н.

На дълъг път е друга бира. Там хибридът не работи при по-висока скорост. Или казано по-опростено,ако караш хибрид в градски условия като спортна кола газ-спирачка от светофар до светофар, няма да е особено икономичен.

По второто питане:
Няма голяма разлика в разхода на дълго при хибрида и автомобил само с двг. Разбира се говорим за еднакви условия - хибрида=ток бензин и автомобил с бензинов двигател. Дизелите са по-икономични от хибридите на дълго, но и от конвенционален бензинов автомобил също.

По треото питане:
Разликата в цените е относително нещо, т.е. при една и съща покупателна цена на бензинов и хибриден автомобил, разходите може да дойдат от много неща. Например:
- при хидбрида най-скъпо обикновено е батерията, но пък скоростната кутия е изключително елементарна комбинация на електромотор и нещо като CVT кутия(говоря за водещите при хибридите - Тойотоа/Лексус). Батериите вече се обслужват.Не е необходима смяна на цяла батерия, може отделни клетки и тогава цените не са толкова стряскащи.
-при нормален бензинов може да имаш разходи по скоростна кутия, без значение автоматик или механична. Там ремонтите са почти колкото една нова батерия при хидбрида. Отделно новите бензинки имат пробелми същото с горивото, доюзите и т.н.

Като цяло нещата са относителни. Ако се кара много градско и от време на време извън, хибридът е добро решение. Ако се кара много извън града тогава дизелов автомобил е добро решение. Ако се кара много в града но не искаш дизел, заради лошата нафта и повечето проблеми си взимаш бензинов автомобил.
Извинявам се за дългия отговор, но дано съм бил ползезен.

Поздрави,
фен :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker