Това правилно ли е според вас ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Това правилно ли е според вас ?
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 443 пъти
Здравейте. Моля не взимайте въпросът който задавам за реторичен или пък породен от завист и омраза, защото познатите, скоро го обсъждах, ме изкараха точно такъв. По-скоро е провокиран от чувството за справедливост и неприязънът към двойните стандарти.
Олимпиадата свърши отдавна, а героите от нея все още са в заглавията на медиите. На повечето хора е ясно, че медиите привличат повече читатели, а с това и доходи от реклама, отразявайки точно такива позитивни новини. Но няма да се спирам върху това, а ще засегна друг аспект. Пак казвам, не правя подобни сметки от завист и омраза, но като се дръпне чертата, ще излезе, че от олимпиадата, някой 20 годишен си е осигурил доживотна пенсия с размер на три минимални заплати, отделно четвърт милион лева бонус и 2 нови автомобила. При останалите медалисти разчета е същият. Разбира се, при бронзовите и сребърните медалисти числата са други, включително и за треньорите, но ми разбирате идеята. Същевременно, същите тези, хора, заедно с треньорите до девето коляно станаха почетни граждани, дори и в градовете, които са пребивавали временно. Разбира се, след това всички, меко казано теглят една ма**а на държавата и бъдещето и поставяне и бързат да се пенсионират на 20-30 години, за да могат да си получават пенсията.
Няма нищо лошо във всичко това. Безспорно всички тези постижения носят косвени ползи за страната и усилията и труда, които за спечелване на медал никак не са малко, трябва да бъдат възнаграждавани.
Но от друга страна какво се случва със скритите герои? Визирам всички представители на професии, които носят не само косвени, а директни ползи за държавата и народа? Визирам научните работници в почти унищожените институти и академии. Научната дейност и разработки отдавна са изоставени от държавна, но тези хора продължават да работят усърдно, например по разработката на нови сортове земеделски култури, с които ще се изхранва населението или по технологии за пречистване на водата и въздуха. Стотици са тези разработки, които неумомуемо подобряват живота на хората. А какво се случва със всички тези учени, които са посветили цялата си кариера на това? Защо държавата, няма подобно отношение и към малкото решили да не избягат в частният сектор научни специалисти? Голяма част от тези хора, са се трудили по 40-50 години с някаква кауза и цел, но всичко това остава скрито.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: eb04385f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами всичките им пари идват от огромната публика, която гледа "шоуто" и постиженията им. А те пък идват от химията, която изпиват. Ии така...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker