Не искам да работя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не искам да работя!
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1414 пъти
Незнам как останалите седем милиарда се справят с това, направо паметник трябва да им вдигнат. Аз не искам да работя! Не искам някой да ме юрка да ставам рано сутрин, да ме товарят със срокове и задължения, да ми дуднат, да говоря с хора, и т. н! Не искам, и винаги съм знаела, че не искам. Ако ще работя, бих искала да е за мен си, нещо самостоятелно, физически труд, където да няма мното отговорности, да е нещо от дома. Изобщо, аз съм лешпер и ленивка, и не знам какво да правя. Как да се справя с този мързел. А най- големият ми проблем са хората. Асоциална съм, и ми е голям проблем да общувам с хора, особено с жени. Пък жена шеф - мале мила! То може би в това е целият проблем. Другият проблем е, че хем ми се прави нещо, хем ме мързи ужасно дори да гледам. Страхувам се да поема отговорност, знам, че за нищо не ме бива, че няма да се справя, че не съм достатъчно добра, и това още повече ме парализира. Именно парализиране, точно така бих го нарекла, самосаботиране и парализиране при най-малкия проблем. Направо получавам паник атаки. Готова съм да стана клошарка. Стига да не ми се налага да ставам рано, да търпя паник атаки, да търпя дрехи, хора, шумове и миризми. И не виждам смисъл във всичко. Не знам за какво ставам. Какво искам да правя. С какво да се занимавам. По кой път да поема? Объркана млада жена съм, не знам коя съм и какво искам. А и дори да разбера, не съм сигурна че ще се справя. А ако се справя, не ми носи удоволствие. Не мога да се концентрирам върху нищо, върху никаква задача, която ми възложат, постоянно се отплесквам някъде другаде, и това го има- проблеми с концентрацията. Навярно съм психопат, защото нямам цели и амбиции, и не виждам защо човек трябва да има амбиции и и цели, и изобщо не разбирам защо трябва да правиш това и онова. Нищо не ми носи удоволствие, така или иначе. Ще работя по принуда, но ще бъда намръщена, и няма да общувам с колегите, а те като видят неадекватното ми поведение, ще бъда изхвърлена начаса. Фактът, че бих останала на улицата, не ме плаши, аз съм преминала през това. Пет години мълчах в училище и не говорех с никого, мислеха, че съм бавноразвиваща се. Учих насила. Какво и да правя, го правя насила. Насила се влюбвам, насила спя с мъже, насила излизам с приятели. Защо, изобщо, трябва да се прави нещо, каквото и да било? Не можем ли да бъдем като животните, да ни оставят да се разхождаме, чифтосваме и накрая да умрем? Та така и с работата. Какво да правя, ако не ми се работи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: f0cef19f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Може би къща на полето, отглеждане на растения някакви - цветя или билки и прехранване от тях?
Каравана и живот в движение, ако можеш нещо ръчно да произвеждаш и продаваш по пътя си.
Изкарай поне някакъв курс, нещо с което да можеш да се прехранваш дори с работа от дома. Не казваш да имаш професия, образование?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fa3694481b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Намираш мъж да те издържа. Но човек трябва да има занимания. А с деца можеш ли да се занимаваш например?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 132a9a6da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това прилича на депресия, прегледай се при психиатър.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 63e7d9ca8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Винаги така или иначе ще трябва да правиш нещо с времето си. Дори да си готвиш и чистиш пак е някаква занимавка и трудно може да го караш на пълен мързел целодневно. Но иначе те разбирам. Аз също мразя да работя напрегнато, особено за 8 часа на ден е нещо кошмарно за мен. Съответно се задоволявам с по-малко работа, но и малко по-ниски доходи - рядко ходя по почивки, не си купувам скъпи дрехи и телефони и т. н., но имам доста свободно време, наспивам се и други хубави работи. Всичко е плюс и минус и както си го нагласиш. Ти на колко години си и какво си работила досега?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 938d46e549
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да си финансово независимо е много важно. Ти не искаш да работиш, защото си си създала един модел в главата, но това не е така. И аз спя до късно, но работя от обяд. Винаги има възможности, стига да искаш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 71e889afb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм като теб, но рано или късно ще се наложи да работиш. Сега може да ти се вижда невъзможно, да си казваш, че е по-добре да си клошарка, обаче ако няма кой да те издържа, ще се наложи да поработиш, въпреки че не ти харесва. Макар че на тоя етап може да си потърсиш нещо дистанционно, за да не получаваш паник атаки, да се съобразяваш толкова с хората и т. н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 376fbba084
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Прави това което те прави щастлива. Ако не знаеш точно кое е просто си помисли за първото нещо което ти идва на ум. Никъде не си написала на колко години си.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a4799f33e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Правилно. Увеси се на вратовете на родителите си. След това намери мъж да те издържа. После ще те издържат децата ти. Някои търтеи така си изкарват живота.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9746d4a94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Лесно решение има - стани проститутка. Няма да ти дават зор и ще ти е забавно. Защо не пробваш?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7f2578d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да имаш собствен бизнес, когато го развиеш да наемеш персонал; частен учител; преводач (често може да се работи на хонорар); има достатъчно онлайн възможности вече... може да си готвач и да доставяш храна (или да готвиш и друг да я доставя); да имаш онлайн магазин.... в което си добра

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: cb4ccdd149
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Хихихи, като се окаже, че вече няма кой да те издържа, бързо ще се научиш. Да не мислиш, че на мен ми е кеф? Ама гладът и студът са по-силни от мързела!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7a605814a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отиди на витрините в Амстерам. Хем ще си живучкаш, хем парите ще валят. Мога да ударя едно рамо.








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1d7408b95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Щях да ти пиша подкрепящо и да изкритикувам коментарите за проституция, но после видях, че си от тези, които могат да правят секс "на сила". А на сила могат да правят секс само проститутките.

А като се замисля и още малко, май темата е партенка, което ако наистина е така - ами авторче, изобщо не е окей да се подиграваш на разни стресирани, комплексирани и потиснати хора. Не ти пожелавам да имаш проблеми с концентрацията, но и не си мисли, че е невъзможно в един момент да те сполети такова нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 529cb0108c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Моето момиче, когато работиш за себе си е още по-трудно и натоварващо!!! Дори и да нямаш някой "който ти дудне" на главата кога да ставаш, с кой да говориш и т. н. ти самата стигаш до извода, че ако искаш начинанието ти да успее трябва да правиш същите неща, дори още по-отговорно!!!
Има една българска приказка с една мома, която викала "прмък-отмък" вземи да я прочетеш!!!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d59cfb4f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Трудно е само началото. Първата инициатива да се надигнеш и да свършиш нещо продуктивно. Просто си нагласи алармата по-рано, в 7-8 часа сутринта и колкото и да не искаш СТАНИ и си изготви план за този ден още от вечерта. Започни да се движиш физически, упражнения, бягане, танци, каквото си избереш. За мен бягането е лек за душата... Наготви нещо. Направи основно почивстване. Изгледай 1-2 курса по някаква тема, която ще представлява интерес за теб или за някакъв софтуер, който се търси често из обявите за работа. Доста е трудно като няма мотивация и настройка, но трябва да се започне от някъде. И това се случва с малки стъпки и постепенно и с желание и дисциплина.
На никой не му се работи. На никой не му е лесно. Ама това е живота.

Аз останах без работа заради ковид и вече 6 месеца съм без такава. В началото бях много положителна, дори не си търсех работа първите няколко месеца, а реших че ще си почина. Голям кеф! Докато не дойде време да започна да търся работа активно и навлязох в депресия... доста бързо. Сега ме е срам, че съм без работа толкова време и се обвинявам защо чаках и не търсех по-рано? За да взема едни пари от Бюрото по труда и да се кефя на лятото??? Добре де... , не беше лошо, но сега ми е друго пред очите.
Дето викат.. като си в депресия и оправянето на леглото е голямо постижение. Има нещо вярно, загубваш смисъл във вършенето на повечето неща.
Но не спирам да се опитвам да надграждам дори и без работа, занимавам се - с курсове, четене, неща които може би ще ми помогнат да надградя някое свое умение.
Повярвайте ми, човек без работа пак му се запълва деня напълно, стига наистина да поеме инициатива, че даже пак времето не му стига и не му е достатъчно. Времето никога не стига :')


ТА! Започни да действаш, просто започни без да му мислиш много, защото с премисляне само се демотивираш. Така се чувстваш защото нямаш цел в живота. Създай си някаква и й предай сама някакъв смисъл. Дори и малка цел да е тя си е твоята. Направи си планове за деня и ги следвай безпрекословно. Можеш да си измислиш хиляди неща. Обади се на приятел, който не си чувала отдавна. Научи се да играеш шах или друга игра, която не знаеш. ТРЕНИРАЙ, ще те вдигне ментално много това. Можеш да намериш работа, която не е свързана с контакт с клиенти.

Айде, чоп чоп и горе главата :)

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f6f53b7fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Стани клошарка. Когато установиш, че това не е голям фън, можеш да станеш проститутка. Когато остарееш и вече не ставаш и за това, пак стани клошарка. Не иска усилия, стоиш, спиш, ядеш (ако има какво) и това е. Просто е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker