Не може жените да толкова много неща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не може жените да толкова много неща
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 977 пъти
Не е ли нелепо да се счита за нормално от обществото жената да прави всичко?Жените масово ходят на работа по цял ден,после се прибират и готвят,чистят,перат,гладят,грижат се за деца и накрая дори трябва и да правят секс не по тяхно желание,а единствената работа на мъжете е да ходят на работа.Мъжът има едно нещо,за което да мисли,а жената освен всичко,което прави мъжът,трябва да върши и много други неща.И критикуват жените,които не работят,а са домакини.В днешният свят в който живеем всеки говори как жената трябва да бъде “еманципирана” и подобни глупости.Това е голяма наглост,защото очакват жената да е като вол,да прави всичко.Аз например живея сама,ходя на работа,готвя,чистя,пера,гладя,правя ремонти,давам пари на семейството ми,да търпя постоянно неуважение и неблагодарност и едвам успявам да направя всичко сама само за да преживявам,и за какво за да съм “независима”.Ами по-добре да съм зависима,отколкото да се чувствам толкова премазана.Ами аз щом съм толкова независима тогава за какво ми е да имам гадже,съпруг?Ами аз щом всичко трябва да върша сама,парите аз трябва да ги изкарвам,домакинската работа аз ще я върша както и всичко останало,секс не обичам да правя,в любовта не вярвам и не я разбирам,за какво точно ми е мъж?Той в този случай е безполезен и даже ще ми бъде и в тежест.Нормално е мъжът да изкарва пари,жената да върши домакинската работа и да седи с децата.А тази феминистка идеология,в която всички вярват е ужасна,жената не е магаре.Просто много се изнервям вече.Защо трябва да ги има тези глупави очаквания,защо трябва да си правя живота толкова труден?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5fca95f8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Има всякакви хора с най-различни характери, предпочитания и очаквания. Ще срещнеш човек като за теб. Свободна си да живееш както ти харесва, както и всеки друг човек. Ако искаш бъди независима, ако искаш зивисима, ако искаш бъди домакиня, ако искаш феминистка, ако искаш дори можеш да си и домакиня-феминистка - и такива има. Кой както си го направи, кой каквото го влече. Пази си спокойствието и нервите и не се връзвай на разни критикари и техните рамки.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 58acabce5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз пък бих се побъркала ако трябва да си стоя вкъщи и да съм домакиня! Не става дума за зависимост, а за характер, не съм от типа "фенове на сапунените сериали", нито пък смятам, че най-голямото постижение в живота ми трябва да е, че мога да сготвя перфектното ядене или че домът ми е по-чист от аптека.
Колкото до домакинството, и двамата работим и двамата домакинстваме. Мъжът ми едва ли ще се чувства удобно, вечер след работа, да се изляга на дивана докато аз обикалям наоколо да чистя или да готвя. Въпрос на възпитание, обаче. Много мъже маминка ги е възпитала като търтеи и че е срамно да помагаш на жена си в домакинството и в грижата за децата. Ако вашите мъже са такива, сърдете се на свекървите си.
Така, че не е до очаквания, а до избор. Обичам си работата и няма да се откажа от нея просто така. Бабите ни войни са водили за да имат право на образование и работа, ние сега доброволно да се затворим по къщите. Как ли пък не!
Която иска да го прави, но без мен.
От мен домакиня не става! :)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: aa38b308b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не феминизма те изнервя, а очевидната липса на полов живот, която просто лъха от поста ти. Изобщо не стана ясно какво точно искаш. Хем искаш мъж, който да те издържа, хем не обичаш секса и наричаш мъжете безполезни готованци? !
Като мъж ти го казвам - с това мъжемразко мислене, и с липсата на желание за секс, ще ти е много сложна задачата с намирането на мъж, който да те издържа, докато ти си гледаш домакинството и евентуалните деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 966376e401
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ти за себе си намерила начина, както пишеш. Живееш си сама, харчиш си парите за себе си, чистиш, готвиш и т. н. на себе си, никой не те насилва да правите секс като не те кефи. Какво те бърка живота на другите? От какво си недоволна точно ти? Като искаш да имаш съпруг да те издържа, а ти да си му домашна прислуга и обект за секс (няма как без това), намери си такъв. Обаче ако той в един момент реши да те смени с по-нов модел, замисляш ли се, че оставаш без издръжка и пак си на изходното положение?

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fcd2b9ad77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторката

Аз не мразя мъжете.Мисълта ми беше,че се смята за нормално жената да прави всичко като магаре,хем да изкарва парите,хем да върши домакинската работа,хем да гледа деца.А мъжът е много по-олекотен,а уж той е силната страна и жената се товари и изнемогва,това е считано за нормално в обществото.Ако например жената само изкарва пари и не е домакиня-окей,или ако е само домакиня,но не работи-също окей,но от жената се очаква да ходи на работа и след нея да домакинства и жените са ни взели за магарета.Уж сме слабият пол,а се очаква от нас да правим толкова много неща и да изнемогваме.Мъжът е уж за подкрепа,а той ако не прави нищо,очаква аз да правя всичко и да се товаря,той значи е безполезен.Почти масово в България жената прави всичко,а мъжът има по-малко отговорности.А и жената колкото и да работи и да е добра в кариерата си,един ден се налага да се откаже от нея,заради бебе,докато мъжа няма такъв риск и може да прави много повече пари и да е добър кариерно.Но при мен най-вероятно и да имам бебе пак ще трябва да ходя на работа и да върша домакинската работа и всичко,без никаква помощ.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b734147f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж, жените години наред се борят да си извоюват тези права, срещу които ти роптаеш.


"Мъжът е уж за подкрепа,а той ако не прави нищо,очаква аз да правя всичко и да се товаря,той значи е безполезен."

Ами намираш си мъж, който да те подкрепя, а не просто готованец? Пълно е с мъже, които биха били опора на жените си във всякакви ситуации.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c9924ed78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 5 Авторке много зависи, описаното от теб домакинстване и работене се очаква от жените, които не са учили и са си намерили и мъже също със средно образование. А за среднистите има огромна разлика между мъжка и женска работа за работодател, ако имаш един мъж автомонтьор, който по цял ден върти ключа и е на студено в сервиза, или ако той е строител мазач и по цял ден размахва маламашката, ръцете му ще са много по изморени от твоите дори и да си работила цял ден и да си свършила и домакинската работа, затова за да оцениш какво правят мъжете, пробвай поне за ден да вършиш тяхната работа на доста мъже тази вечер не им стигат силите в ръцете да прегърнат жена си, просто не мрънкат, стискат зъби и вдигат детето на ръце. В същото време ти ако работиш в магазин за дрехи, и у вас имаш нормалната домакинска техника, работата не е тежка, само е много часове, но не можеш да сравниш твоето с мъж, който днес е вдигнал, преместил и сменил 50-90 гуми на коли, имаш ли представа как го болят ръцете, кръста и краката.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 72feff396d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   "Жената да правила всичко" :)


Скоро не беше се пръквала агитационна тема за феминизма. Всъщност от няколко дена. Което за вас си е много.

Все се питам къв точно е проблемът ви тогава? Някой пистолет ли ти е опрял в главичката, та ревеш? Кефи се на "независимостта" си и като станеш на 35 ще си говорим пак, ама истински диалог - ти ще ми отговаряш честно как точно си представяш живота занапред и дали последните 2-3 годинки нещата се развиват както си си мислила, ма честно, този път. Гаранция, че ще има съществени разлики. Е, убеден съм, че пак ще ги плещиш такива ама вече ще са минали не малко вечери в които си седяла сама и си се самонавивала, че всичко ти е наред и вече този рефлекс - "чеки да пусна една тема, че да ме поуспокоят малко" вече няма да работи. А и вече ще се разбрала, че това "всичко" дето го правиш сега, си иска и мъжка ръка защото мъжете които ще си хващала помежду другото да ти "помагат да си независима", вече няма да хващат дикиш, що ли...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker