Финансите ме спират... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Финансите ме спират...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2497 пъти
Здравейте :)

Аз съм момиче на 19 години от малък град. Моят случаи е следният:От близо 5 години насам поддържаме с едно момиче Интернет приятелство (ако съществува такъв термин). Работата е там че ние сме от много далечни градове, а искаме да се видим, но досега ни спираше все нещо най-вече непълнолетността и училището, но ето че вече от тази страна няма проблем.

Тя за мен е най-добрата приятелка (сигурно ще ви се стори смешно как един човек, които дори не си виждал на живо, може да се нарече такъв) но просто си паснахме идеално като интереси и характери и за тези 5 години тя показва, че също ме приема по такъв начин.

Работата е там, че все се каним да се съберем и тази нова година това може би най-после ще се случи. Аз много ще се радвам, но проблема е в това, че по принцип тя е от богато семейство има си всичко, а аз не мога да се похваля със същото; не сме супер зле финансово, но не чак толкова че да имаме пари за излишни неща, отгоре на това баща ми е съкратен и му свършват парите от борсата, аз съм си подала молбите на 3 места досега, но още си седя без работа и това ме смазва.

Както споменавам по-горе съм от много малък град и тук няма място за реализация. Не съм се записала и да уча, по простата причина че нямам възможност. Знам че парите не са най-важното нещо, но просто това ме смазва и виждам че положението май няма да се подобри скоро....

И се притеснявам че ако тя дойде просто няма да мога да и предоставя условията, които тя заслужава. Много ми е гадно, сигурно ще ми кажеше че ако тя е свестен човек, за нея това няма да е от значение, но се поставете на мое място.

Срамувам се и поради тази причина отбягвам темата за въпросната среща, макар че вътрешно много искам да се видим вече... Ако го кажа това нещо на нея сигурно ще каже че това са глупости или ще предложи да отида аз в техния град, но пак нещата опират до финанси и се депресирам вече. Вие как бихте постъпили ако сте в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7f010e374f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъди искрена! Обясни и, нали затова са приятелите.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f80e1a3ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 е прав. Освен това съм сигурна, че ще може и ще иска да ти помогне - хората като нея имат връзки и познати, а работа така се намира! Стига излишна скромност.

Българите може да казваме „Скромността краси човека“, но немците казват „Който няма какво друго да покаже, показва скромност“ - бъди като тях, те се успяла нация. Стига с тази скромност!

И аз имам такава приятелка, просто нямаме време да се видим, но и това ще стане. Ако тя имаше нужда от нещо и аз можех да ? помогна, с удоволствие! Малко са хората, които са истински приятели.
Затова, спести пари за влака и хоп - при нея! Ще си прекарате чудесно, а и ще те видят и техните що за човек си, ще те препоръчат някъде на работа.
Това е най-важното в момента - да си намериш работа. Тя много ще се зарадва да ти намери работа в града си, така ще сте заедно. Може да ти предложи да живееш в началото у тях и т. н.
Изобщо - моля ти се, кажи ? са притесненията си. Няма нищо срамно в това, както и няма нищо срамно да приемеш помощта на другите. Ние сме хора, за да си помагаме. Всеки тръгва от някъде. Ти ще ? помогнеш в друго, а и какво по-хубаво от това, просто да си ? приятелка. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 97137e4e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче горе главата, не позволявай липсата на пари да съсипва настроението ти. Истинското приятелството в наши дни е рядко срещано, бори се за него. Не си мисли, че деца на богати семейства са щастливи, все пак и те виждат цялата мизерия, която ни заобикаля и много добре осъзнават реалността.

Бъди искрена и знай, че няма нищо срамно в това да нямаш пари, най-малкото ти си само на 19 и това не зависи от теб, имаш цял живот да промениш това. Важното е да си щастлива, а на парите майната им. Пожелавам ви да изградите едно много добро приятелство и да изживеете много радостни моменти. Успех и горе главата!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 30f8fcdaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Леле, много ви благодаря за хубавите думи и подкрепата.
Наистина се изненадах, защото очаквах да има коментари от сорта, че се оплаквам и се надявам родителете ми да ме издържат, а аз мързелувам, но само които е от много малък град като мен би разбрал най-добре, колко е трудно в днешните времена. Прави сте че трябва да и кажа това, което ме притеснява. Благодаря ви отново че сте обърнали внимание на темата ми и много усмихнат ден :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3ecbfcbd96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке, стига де! И ние сме били на 19 и сме си търсили първа работа и не е само в малките градове трудно, а по принцип. Нямаш препоръки, нямаш опит....
Тук едно рамо от човек с положение, каквито са родителите на приятелката ти, е решаващо. Бъди тарикат в живота. Кажи ? за проблемите си и, че можеш само ти с влака да се дотътриш до тях да се видите.
Отиди ти - това е важна стратегия!
Като седните на една маса с техните, като те видят, че си добро момиче, сами ще ти предложат помощ.
И да, от малък град съм, но не останах там, повече от необходимото. В юни завърших, в септември се бях изнесла. Време ти е!
Махкай се от там на време, не търси там изобщо работа. Ако имаш такава приятелка и тя живее в голям град, отивай там - ще си прекарате чудесно, ще те запознае с хора и ще водиш живот, за който не си и мечтала. Хората ще ти се кефят такава, каквато си - край на клюки, мрънканици, че животът е лош, нямало работа - ще имаш успели и позитивни хора около себе си и без да усетиш... с какъвто се събереш, такъв ставаш! Успех и умната!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker