Професор Иво Христов хубаво говори, но с какви очи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Професор Иво Христов хубаво говори, но с какви очи?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1031 пъти
Здравейте. Може би знаете за професор Иво Христов. Онзи с перчема. Юрист и социолог, говори за политика и геополитика. Интересен е и събира погледа на зеителите. Не можем да пропуснем думите на Васил Василев, в чието студио гостува често, как неговите интервюта трупали по 20-30-50-80, над 100 хиляди, понякога и над 200 хиляди гледания. Това всъщност е голям рекорд за България човек, който няма собствен канал в Ютюб да генерира толкова много гледания. И има защо. Той говори интересни и верни неща, много истини, интересни факти. Говори за Русия, за Украйна, за САЩ и англо-саксонците. Как те били морската империя, а Русия била земната и непрекъснато били във вражда. И такива интересни работи. Как в англо-саксонската представа за света България не съществувала. То си е така. И най-хубавото, което казва, е че съдбата е в наши ръце.
Наистина много хубаво говори, с един приятен глас, кеф ти да го слушаш с часове. Геополитиката е наистина нещо много интересно. Доста е прав като казва, че нашите управници са геополитически неграмотни. Препоръчвам ви да прочетете някоя книга за средновековната българска история. Ще видите, че българските владетели тогава са били доста информирани за света около България. Някои дори казват, че княз Борис Първи би бил добър дипломат дори в днешно време. Сега имаме някакви с чаровни усмивки и УЖ с дипломи от Харвард. Но както казва професор Христов, геополитически неграмотни. Дали на геополитическото им невежество дължим страданието си и заради него ли България днес умира бавно и мъчително? Геополитиката е интересно нещо и в тези бурни времена на все повече хора им става интересно и задоволяват този интерес чрез интернет. То си е като наркотик. И за разлика от наркотиците не вреди пряко на здравето ти, но вреди. В интернет е пълно с дезинформация. Всеки може да си публикува квото си иска и е много лесно човек да бъде заблуден. Геополитиката на пръв поглед е лесна, но реално е много сложно нещо и трябва много да учиш, за да я разбираш и да бъдеш един от така модерните геополитически анализатори. Ето например доцент Валентин Вацев. Един възрастен с побеляла коса. И той е интересен за публиката. Веднъж в комемтарите един човек се беше похвалил, че го видял и бил жива енциклопедия. Ами точно защото е живял дълго и е имал време да се научи. И пак прави грешки. Считайте тогава колко е теудно това.
Да се върнем на професор Иво Христов. Наистина е много интересен и можеш да научиш много от него. Само че имам един въпрос. Той говори много за нашето управление. За статуквото. Как България умирала. А за нашите “партньори” такова предателско правителство било много удобно. Истина. Но я чакай малко. А професор Христов откъде се пръкна? Да се върнем във вече далечната 2017 година когсто Иво Христов направи едни пикантни изказвания. В началото стана въпрос за едни 80% дебили. Това колкото и да ни е горчиво трябва да си го признаем, че донякъде е вярно. А и той не го пусна просто така. Това беше градивна критика. Ние сме уникален народ. Имаме смелостта да си признаваме всичко, да имаме самокритика, а това е много важно. Първата стъпка към решаването на проблема е да си го признаеш. Ние това го можем, докато много други не го могат. Само дето ние единствено можем да си го признаем. Нищо друго не правим. А да критикуваш сам себе си без да се поправяш не само, че не помага, а и вреди. Иначе прав беше професор Христов. Само че да си депутат и да говориш такива работи, не забравяй откъде ти идва тлъстата заплата. А, депутатът Христов. Това беше само началото на пикантното изказване. Казва, че в парламента нищо не се решавало. Тогава защо Иво Христов беше в парламента? На скамейката. Нали там нищо не се решава? Какво търси там? И тук кдва въпросът, който сме длъжни да си зададем. Много говори за това статукво, но не беше ли и той самият част от същото това статукво? Той беше дълги години член на тази продажна и предателска партия БСП. Част от статуквото. За какво статукво говори когсто той самият е част от него? Това според мен е логичен въпрос. Критикуваш нещо, а ти си бил част от него. Моля?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: f3b7432a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ağzı olan konuşuyor

са казали комшиите.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c59f857813
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хмм, имаш дарба. Прочетох целия ти пост, а рядко чета публикации с повече от 5 реда тук.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1e382d60a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторе с много думи нищо не си казал, а даже си излъгал.
Провери дали Иво Христов е депутат, той отдавна не е. Провери също дали е член на която и да е партия, никога не е бил член на БСП. В парламента влезе с квотата на БСП, но не е бил член на БСП. Или по лесно смилаемо Бсп го подкрепиха нареждайки го в листата си в Пловдив на избираемо място, а хората си го харесваха преди това само ти не го познаваше. После като се отказа от политиката той обясни защо.
Но аз разбирам напускането му на парламента по друг начин, ако си депутат няма как там да убедиш който и да е друг депутат да гласува нещо което си предложил дори то да е най-ползотворното за държавата. Първо защото всеки депутат е зависим от парията си и няма да му позволят да гласува втори път по различен от тях начин, ще го стъпчат след първо погрешно гласуване. Второ както се говори под сурдинка управляващите ни са назначени отвън а не избрани от нас и съответно са командвани от вън. Така че борбата на сам човек в пармамента срещу статуквото е предварително изгубена.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ec6301e02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   https://www.bgdnes.bg/Article/6552239

https://breaking.bg/mneniya/съпругата-на-иво-христов-съдружничка-с-бос-от-фирмата-държава-мултигруп-видео/

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 117043315e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Иво Христов е един от малкото интелигентни българи в днешно време. Като такъв феномен, хората по тия ширини, не разбират ролята на интелигенцията. Човекът може да говори и провокира разни разговори. Но толкоз, това не значи че го бива за други неща. Или че такава му е работата... Според мен, не става за политик, и нищо не постигна като такъв.

Политиката изисква други качества - да не си много умен, но да си хитър. Да си двуличен, да можеш да лъжеш умело, да се разбираш с всеки, да си адаптивен и мениш мнението когато се налага... Аз бих казал - Тиквата беше добър политик. Не ставаше особено за държавник, и всички знаем интелектуалните му способности... но в политиката го биваше, и затова се задържа толкова време.

Иво Христов може за теб да се е "пръкнал" 2017, но отдавна се мярка из пуъблично пространство, и не може да му се отрече, че е консистентен... Въпреки че е високо образован и интелигентен, това не значи, че е невероятно обективен. Винаги е бил червен и социално ориентиран. Западния либерален модел... добрата му страна имам предвид която беше в Америка едно време (но вече и там не съществува), никога не му минава през главата. Неговият идеал е голяма държава - top-down, която покровителства всички сфери в държавата. То това царува в днешно време навсякъде де, днешните държави са по-скоро от съветски тип...

Неговият проблем е по-скоро с типа хора окупирали държавният апарат, не системата на управление. Затова беше и против мажоритарни избори. Той иска - една голяма партия, подобно на ГЕРБ, само, че да е друга :). Да не сте вие, а ние... Не знам как си го представя. От де да дойдат тези по-качествени хора, които да им пука за страната... Аз лично не съм му фен, защото съм привърженик на оригиналният американски модел - малка държава и хора които сами си организират държавата. В същото време ми е ясно, че той е неприложим за хората които растат днес, особено пък в тая държава...

" Геополитиката на пръв поглед е лесна"

Не знам как ти го роди главата това... Много пишеш, малко мислиш...

"Имаме смелостта да си признаваме всичко, да имаме самокритика, а това е много важно. "

Не такива са моите наблюдения, а на Иво Христов доколкото съм го слушал... Българите са народ който не е в състояние да си види проблемите си, и силно мрази критика във всякаква форма. Българинът винаги се оправдава с някой - я с друга държава, я с политиците си, я съседите си. И това до голяма степен е исторически обосновано, заради социалният строй в който сме живели. Българите никога не са били наистина свободни като американците примерно, и не знаят как сами да си организират живота. В психиката на българина, винаги отгоре стои "управител" от типа Живков, и ако държавата не работи, той е проблемът. Американската република беше създадена от много по-различен тип мислене. Няма "управници", има държавни чиновници, чийто работа е да прокарат закони изисквани от хората на локално ниво. Т.е. властта е в самите хора, и когато имат проблем, те си го решават, като държавният апарат е просто изпълнител. За съжаление, дори в Америка като ги слушам, много малко хора са останали с този тип мислене, но поне го има. Докато тук, дори уж интелигенцията ни... просто не го разбира. Така че най-просто да ти го обясня - всички в България си търсят по-добър Тодор Живков... Търсиха го в лицето на Костов, на Сакса, на Тиквата... Проблемът на Иво Христов е... че той не става за такъв лидер, в същото време стои зад подобна система на управление. Т.е. иска политическа система, в която самият той няма място. И реално най-много му допада да стои отстрани и да философства. Но пак ще кажа - аз лично не мисля, че като интелектуалец, от него се очаква нещо повече. На мен не ми е интересен, защото просто не изповядвам неговите социалистически възгледи...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker