Бихте ли се били и умряли за България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бихте ли се били и умряли за България?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1522 пъти
Гледате каква е ситуацията по света, а и идва 3ти Март и е време отново някои хора да се присетят, че са българи та имам един въпрос.

Бихте ли се били и умряли в защита на България, ако утре набичат сирените и кажат, че някой ни напада, без абсолютно никакво значение кой? Огледайте се, нямаме липса на кандидати, но поради една или друга причина ЗАСЕГА това е невъзможно, но след време н се знае :)

Да уточня, че въпроса ми не е бихте ли се били за чужди интереси или за нашите продажни политици поради малоумни причини... Въпроса ми е дали бихте се жертвали за тази страна, ако буквално съществуването й е застрашено, без значение от кого?

Аз лично никога не бих се бил заради НАТО, Русия или който и е, още по-малко заради нашите боклу.. така де политици. Бих се бил и умрял само ако знам, че нещата отиват на зле за нас и буквално съществуването ни е поставено под въпрос като държава, народ, култура. Какво да правя иначе?? Да бягам като мишка, да се чудя къде да се крия, да живея в мизерия по канавките, да ям умрели кучета.. ???? Веднъж се мре, и ако се наложиш аз ще умра за тази държава за да я защитя, без значение кой ни напада! Смъртта се усмихва на всички ни и единственото нещо, което можем да направим е да й отвърнем с усмивка :)

Каква е вашата позиция по въпроса?

М 22.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   За кого точно? За политиците да си правят игричките? За българите, от които нищо хубаво не съм видял? Или за държавата, която дори една улица без дупки не ми е осигурила въпреки данъците, които плащам от години? За какво и кого точно да умирам? И защо? За да ми направят един паметник и да разправят какъв герой съм бил? И какво ще стопли това жена ми и детето ми, които са останали вдовица и сирак?

Това, което бих направил е или да избягам в чужбина, или на село, ако в конкретния случай това е решение.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 30d9d744c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Винаги ще е заради чужди интереси. Никой не напада просто ей така и никога народът не е решил на референдум да нападне друг народ. Обикновено някакъв самозабравил се диктатор, тип Путкин или някакви подобни като САЩ, които отиват да научат на демокрация туземците, правят мизериите. Имперски борби за влияние, а най-потърпевши са обикновените хора в тия държави, а и не само. По тая логика не трябва да се биеш с никого, но ако ти нахлуят в държавата, щеш, не щеш. По устав си задължен. Мобилизират те и толкоз. А ако дезертираш, може дори твоите да те убият, защото реално те са останали да защитават, а ти си си плюл на петите. И тук ако така стане, пак ще го отнесат обикновените хора. По-богатите ще забегнат или ще си платят, както за всяко нещо по света, а нас кучета ни яли. Надявай се това в Украйна да приключи по-бързо.
Относно мен, аз съм раздвоен. От една страна трябва да си защитавам родината, от друга, никога не съм бил българомразец, даже обратното, но в последните години ми просветна какви са хората и как всеки гледа собствения си гъз. Та, не че ми пука, че бих умрял, ама и нямам желание да си жертвам гъза заради подобни хора. Жалко, но факт. Не, че по чужбината са някакви други, де. Като цяло, ако повече се уважавахме един-друг и като народи и като личности, и такива като Путин и подобни предводители, ги затваряха по психотата, щяхме да живеем доста по-добър живот. За съжаление като хора не сме дорасли. Алчността и други подобни ни влекат яко, като нищо и към гибел ще ни повлекат.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1da1b26529
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз не бих.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 7a08b11e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Как така няма значение кой ни напада? Има и то голямо. Както и причината за нападението. Това са ключови фактори определящи дали ще се бия за България или не. Ако ни нападне Русия защото ние сме си го изпросили сами, тогава няма да се бия за България. Даже ще ги посрещтна като приятели. Да анексират България, не ми пука грам за ганьовската сган. Но ако ми дойдат някакви чалми и фесове полухора им е бедна фантазията. Само в този случай бих се бил за България. Сигурен съм че ако падне последният бългаин срещу такива България ще гръмне АЕЦ-ът си накрая за да стане негоден за живот агресорът в домът му и територията която е завзел. Иначе да ме мобилизират да ходя да стрелям в друга страна, директно си изпъвам ръцете на пред и им казвам да ми сложат белезниците и в затвора, защото предпочитам там пред това да стрелям по невинии хора в чужда страна за да оправям бакии забъркани поради интересите на западни олигофрени.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3630ddf6c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да се бия за чужди интереси няма как да стане!
Но (!!!) срещу боклуците които ни докараха до това положение, собствениците на нато например....ох, не знаеш какви са диетични емоции се надигат в мен само като си помисля за тях! И техните роби, де, но те са само продажби роби.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e4e57ea2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Живея в чужбина , и за мързеливците останали в България , пиещи ракия всяка вечер и слушащи мазни мангалски чалгии - няма да се върна да се бия ако ще метеорит да падне над България.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4638b358e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Има военен закон ако стане мобилизация и никой няма да пита искаш или не по форумите, а директно те мобилизират. Ако ли не, подлежиш на Военен съд.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, сирийци, афганистанци и украинци как бягат?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b96ae9638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   За какво ще умреш бе патриоте, в кой век живееш? Поети. Айде умираш и за поколенията идва рая, защото ти си се жертвал. Левски, Ботев дали биха дали живота си за България ако видят какво става днес. Детинско и наивно от твоя страна. Не е въпроса, да се умира жертвоготовно, а да има осъзнали хора, със силни управленски решения, които водят нещо положително. Какви хора ни управлявляват, хора които са с липса на елементарни познания, та камоли да управляват. Изцепки в стил Виетнам е в Китай и др. подобни. И тези хора коват и нашето бъдеще.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 37d35ee388
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да аз ще се бия и ако трябва бих дал и живота си за моето отечество.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 74b32611ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Първо трябва да си изясниш какво е държава (страна). Това е политически организирана общност, тоест като се биеш за дадена държава (страна) то ти се биеш за да опазиш нейните политици и техния вид политика.
В такъв случай въпросът ти се ограничава в това дали бихте се били за да запазите нашите политици. Въпрос на който сам си си отговорил!
Много по вероятно е да се разбера или сбия с нов "поробител" от колкото с тези които имаме. Дано ме разбираш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 983acd680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако преди години мислеха като теб, все още щяхме да сме поробени. Въпросът ти би трябвало да е дали бихте се били , за да защитите живота си, живота на близките.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9ba7ab8ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз живея близо до планината, познавам я като петте си пръста. Ако вражески войски (независимо какви) влязат в моя роден град, ще си купя един хубав снайпер, няколко съндъка с патрони и се качвам в балкана като хайдутин. Ще се зарина целия с пръст, само снайпера да се подава от пръстта и ги почвам един по един. :) Counter strike. Ще се опитам да мина рекорда на Симо Хаюха. Принципно съм добър човек, против войната и убийството на хора, но ако сме в такава ситуация, ще им еба майката

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c5dc8cf1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, много CS си играл, брат. В действителност не стават така нещата. Ти нито подготовка имаш, нито нищо, а сам ще изпотръшкаш цяла обучена армия барабар с техниката. Най-малкото трябва да ядеш нещо, колко дни ще изкараш "под пръстта"? А и да не мислиш, че те ще ти стоят пред теб и ще чакат да ги отсрелваш като глигани. Има дървета, хълмове, я имаш видимост въобще, я не. А и едва ли ще ти се заврат там и чукарите, че някой хайдутин да ги пуца. Те търсят равни места, че да може да минава техниката. Отделно първо минават с изтребителите да всеят паника и разруха и едва после минават танковете да доунищожат каквото е останало. Те ще са в танкове, изтребители, БТР, с бронежилетки и т.н. Дори да отсреляш по някакво чудо двама-трима, те са обучени и веднага ще разберат от къде ги пуцаш и после ще ти стопят лагерите на бързо. То ако ставаше така с един снайпер да трепеш цяла армия ехеее. А и знаеш и колко струва един свестен снайпер?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 37af3cdfe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако трябва - бих. Бих го направила не заради другите, а заради моите дядовци, които са жертвали всичко и са поемали несгодите и лишенията гордо. Разбира се, времената вече са други и войните "уж" са нещо остаряло.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0bdb037308
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Умирането за България си го представяте по някакъв стерилно романтичен начин. Хората се бият, защото им е застрашен живота, тези на близките им, имуществото им, бизнеса, целият им свят. Тогава са лично засегнати и защитават себе си, от там и държавата си.
Но изглежда повечето си мислят, че просто ще духнат, по някакъв магически начин ще се телепортират на някое спокойно местенце. А, тъпаците да стоят и да се трепат, ако щат. Именно и за това сега има война. Защото в Европа много, много отдавна не сме виждали война с цялата й разруха. Мислехме за собствения си гъз, какво да консумираме, а земята ни- кучета са я яли.
Когато стана атентата в Сарафово бяха дошли израелски лекари и уморени в някакъв момент лежаха на пода и почиваха. Но единият каза "Вие сте щастливци, имате земя на която да легнете".
Който не цени това, което има, го губи.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: aa8afa3f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 13,
подарявам ти това, което сякаш заедно сме писали!

**********************

От тебе вдъхновението,
от мен стихотворението!


ЗАЩИТНИК НА РОДИНАТА!

До планината аз живея
познавам я от малък,
за нея аз милея,
тя научи мене, смело да живея!

Ако вражески войски
независимо какви
влязат в моя роден град
ще намеря автомат,

точен снайпер и патрони
(няколко сандъка)
и се качвам във Балкана
как навремето хайдути!

Ще покрия се със пръст,
само снайпера ще се подава,
врагове един след друг
безпощадно покосявам!

Аз човек добър съм,
против убийствата,
против войната
Но посегнат ли на мен
или Родината ми врагове,
МАЙКАТА ЩЕ ИМ РАЗПЛАЧА!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: aa8afa3f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И едно уточнение, номер 13. Написах го това с твоите думи, докато четях твоя отговор, не съм писал преди нещо подобно. Затова и казах че все едно заедно сме го писали.

Честит Трети Март!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a98db272cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Разбира се, че бих се бил. Аз съм от героичен род. Имам прадядовци участвали във всички войни за национално обединение. Имам дядовци с медали за храброст и почести, заради героично сражаване за Отечествотото. Ако избягам като мишок, ще го чувствам като предателство спрямо тяхната памет, спрямо тяхното дело. После не знам как бих живял с това бреме върху мен.......

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 74b32611ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До 16
Имам два въпроса към теб.
1. Ти колко декара собствена земя имаш на документ? Че ще я защитаваш? Аз имам собствени 138 декара, но се чудя струва ли си.
2. От 2014г до сега в Домбас и Луганск има военни действия, те за какво се биха, за държавата си? Украинци избиваха украински граждани, това за държавата ли е било?
Всяка война на този свят е за политика, и целта на всяка война е да се смени управника на дадена територия, колкото и малка или голяма да е тя. Под османско иго сме били, с турски управници, освобождението се нарича смяната на турския управник с друг, който не е свързан с османската империя. Дали след освобождението орачите пак са орали земята по същия начин, както преди това? Разбира се, за обикновенния народец, промяна няма, той пак се бъхти с ралото. Дали ще плащаш данък на Кирето, Бойко или на друг, за теб е все едно и също.
Живея в България вече 50 години, чувствал съм се измамен от държавата десетки пъти. Когато ме ограбят, нямам защита, държавните служители полицаи пишат доклади "неизвсетен извършител", когато си купих кола на старо, тя се оказа запорирана, нямам право да си я прехвърля и пари не мога да си върна. Два пъти съм водил дела, едното за това че ме блъсна кола, другото за неизплатени заплати, спечелих делата и полза никаква просто ми дадоха докумети, че отсрещната страна наистина ми дължи пари, но никаква помощ от държава да накаже длъжниците ми, да ми дадат парите, дори по закон те биват предупредени да скрият парите и имуществото си (да ги прехвърлят на роднини) за да не мога да си взема дължимото. За такава държава не искам да се бия, замислям се, ако се случи война и някой ни превземане, колко ли по зле ще се живее с управник "поробител" пак ще му плащам данъци върху дохода си, за мен и за всеки обикновен човек ще се промени само името на управника. Виж вече ако си депутат и превземат държавата, евентуално ще си загубиш депутатското местенце и може да ти се наложи да работиш, но за работника е все тая как се казва онзи на когото ще плаща данък.
Под османско иго данъкът на дохода им е бил 10%, днес данъкът е над 50%, под османско са вземали кръвен данък деца за еничери, днес социалните вземат деца ако не си гледаш детето по техните разбирания. По османско време на някой места е имало такса за преминаване по обществения мост, днес плащаш винетка независимо дали шофираш редовно или веднъж на два месеца. От това си вадя извод че най зле ще ми е ако ни превземат европейци , особенно Дания или Швеция, че данъците им са доста високи. Например за да си купиш кола в Дания, държавата ти прибира 180% от стойността й! Представете си купувате един автомобил за 30 хил евро и държавата ви иска да й платите още 54 хил евро, като данък. Затова датчаните карат колелета, не защото много им харесва, а защото всяка сделка с автомобил (без значение нов или на старо) се облага със 180% данък. У нас купуваш цигари те струват 50 стотинки, но ти плащаш за тях 5 лева, разликата от 4,50лв отива като данъци и акцизи в държавата, за да има какво да харчи финансовия министър, който и да е той.
Драпате да стигате Европейците, а осъзнавате ли на къде драпате???? Искате ли данък за прехвърляне на кола 180%? За сега в целия ЕС в България се живее най добре.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 979b4bab63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 16 - Всичко супер, ама в целият ЕС, най-добре живеят в България само тея, дето гледат какво да краднат, каква далавера да врътнат, в каква схема да се замесят, за които липсата на правила е супер. Всеки хули мутри и депутати, но ако може да се облажи от тях, пръв им приятел е, даже за снимки се нарежда.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5151f2d86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ето ти един реалистичен коментар.
Ж. 24
Ще се бия, няма значение срещу Кого, а срещу Какво.
Тук не говорим вече за Русия, Украйна, НАТО или Китай.
Ти питаш така : ако утре пуснат сирените.
Пуснат ли сирените, теб вече слабо те вълнува кой точно те напада и за какво те напада.
Интересува те с какво искат да те нападнат.
Никаква паника и никакво бягане пт държавата. Независимо в коя държава се случва. Не, не бих се била за България в случая. Нито за селище, нито за острови, нито за цял континент, нито ме интересуват правителствени или не организации.
Не бих се била за нито една държава, бих искала да спася своя живот и този на най-близките ми.
Не ме разбирай погрешно, няма да изляза на площада със заредена пушка и 5 пълнителя в джоба и да го играя на терорист.
Бих убила тогава, когато усетя собствения си живот или на нечий близък в опасност, при подобна ситуация на пълна анархия, паника, страх и въоражени хора, нападащи мен без реална причина между мен и нападащия.
Така че, ако трябва да отговоря с едно изречение, няма да се бия зс държавата България.
За оцеляването на българския род, ако стане толкова страшно, да. Опазване на традициите, да. Но борба за територия, не.
В такъв момент ще съм ‘пас’ дори за общофоставените от държавата, така наречени, бункери.
Общо взето събираш си приятелите, събирате пари, бягаш до най-близкия оръжеен магазин, пълниш гориво в своята и колите на приятелите си / колкото и време да отнеме това действие/ до горе. И бягаш в мазата си в къщата си на село / далеч от големия град, но не и извън пределите на родината си/, по пътя натам, а и не само, се запасяваш с колкото храна и вода намериш. И почваш да мислиш какво и как да направиш, за да попречиш на чуждата армия, я да снабди войниците си, я да ги забавиш колкото можеш. В краен случай да свалиш колкото можеш, я с молотов, я да гръмнем някой бидон с бензин. Зависи каква е ситуацията.
Всеки случай ти е необходима и интернет връзка така, че да не забравяме лаптопите и зарядните, телефоните си ииииииииии домашните си любимци.
Отклоних се от темата, извинявам се.
Та, паниката и хващането на колата в първия момент и излизането на магистралата е най-пагубното нещо, което може да се измъдри в тоя момент. Ще се чака с дни километричните опашки.
Ако и тук се наложи глупостта, мъжете от 18 до 65 да нямат право да напускат държавата, факта всичко що е жена и дете да остане с тях е много по надеждна от идеята да се изсели 70% от населението и после?
Българите сме единен народ, когато ножът опре до кокала.
И стискаш палци стотиците часове прекарани в еърсофт и пейнтбол и хилядите часове прекарани в codm да ти свършат някаква работа. А да, да не забравяме и уроците в час по химия.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Братле, прегледай темите и коментарите и ми кажи за тия ли утайки да умирам? Въпросът е риторичен.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9ba7ab8ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, "Хубави сте, но сте празни, за вас не може да се умре" цитат от Малкия принц. Има обаче много стойностни и хубави хора, аз лично в обкръжението си имам само такива

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 66f605e285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Живота си давам и с усмивка и песен на уста умирам за Кирчо, Кокорчо, Бойко, Доган, Саксата, Плевнята и още плеада знайни протежета, които глозгаха безмилостно България.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dc7fd53a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Абе защо свързвате България с някакви смешни политици? България си я има въпреки политиците, не заради тях, как да се биете за тях? Биете се за земя, живот, ресурси, история и права. Това е.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   26, защото войните винаги стават заради политически интереси на конкретни хора и ти воювайки де факто работиш за техния интерес. Какви права, какви 5 лева? Дали ще те командва Байдън или Путин ти права нямаш. Само си мислиш, че имаш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 983acd680a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Тъжничко е , че сегашните хора не оценяват това, за което са си дали живота дедите ни. Ако тогава мислеха толкова егоистично и си задаваха въпроса дали биха умрели, сега още щяхме да сме поробени. Ако вадеха сумати причини и се оправдаваха с какво ли не, това не би било народ, това са роби. Роби, на които не им дреме какво става с тях. Няма никакво значение кой те управлява, коя партия и т.н. Няма никакво значение.
Бих, за да защитя своя живот, своите близки ,своето имущество.Номер 22 ще мъкне пък лаптопи, айфони, че и котки и кучета. Доста наивничко и смешно.Достатъчно е да ти прекъснат връзката с нета, и всякаква техника става неизползваема. Пък дали ще ти остане време да се тагваш насам-натам, ако ще бягаш? Дали ще ти остане време да си чатиш? Пък и кучетата са някаква вид изгъзица. Ти ще бягаш, ще се криеш, ама ще си носиш техниката и кучето, все едно си на курорт. Много филми гледате.
Да не ни идва това на главата, че с такова мислене и ден няма да издържим.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   29, помни думите на Левски "който ни освободи, той ще да ни и пороби". Ние и сега сме роби. Дали поробителите са турци, руснаци или американци какво значение има?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 74b32611ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До 26
Биете се за:
земя, земята си има собственик, било е отдавна да ходиш на война за парче земя, днес земите си имат собственици. Дори да убиеш собственика той си има наследници. Ако навлезеш в чужда държава да се биеш за земя, дори и да спечелиш войната, ти като обикновен войник земя не получаваш, получават я твоите политици, в последствие, твоите политици, може да ти продадат на пазарни цени част от земята която си завзел с риск за живота си.

живот- имаш само един живот дали си заслужава да го рискуваш? Освен в случай че лично твое дете е под заплаха за нищо друго не си струва да жертваш живот.

ресурси, ресурсите ако ги спечелиш не ги ползваш, а ги ползват твоите политици. Ти като обикновен гражданин ще си ги купуваш от тях. България имаме златни мини, някой дал ли ти е безплатно песъчинка злато от тях?

история и права- за чия история ще се биеш? И какво ще спечелиш в битка за история? Нима мислиш че чрез бой във война ще спечелиш повече права?

Обмисли това и пак кажи че ще жертваш живота си!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3dda372222
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Аз не. А и сега времената са други, хората имат далеч повече неща, за които да живеят, освен един гол патриотизъм. И защо непременно трябва да жертваш живота си, за да те признаят, че държиш на родината си? Има различни видове смелост и доброволното подлагане на физическо унищожение далеч не е единственият.
Честно, радвам се, че днешните деца растат по-различно, дори да са разглезени и мекушави. Поне са считани за деца и имат детство.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5b28ac4b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   29, аз пък се радвам, че все повече хора осъзнават, че войните са безсмислени и обслужване интересите на политиците. Ако всички хора по света го осъзнаят, няма да има войни. Ако всички руснаци например мислеха така, сега нямаше да има война в Украйна. От война никой не печели освен някой и друг политик.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 968f77dc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Всеки, който каже ДА има чест, достойнство, мъжество, милее за родината си и оценява жертвите, които на били направени за да я има България днес... Останалите са страхливци и се закачат за една или друга причина и го изтъкват като сериозен довод, за да прикрият, че са безгръбначни мишки, които ще се съобразяват със всяка власт без значение от вид, националност и т.н. :) Аз съм наясно със състоянието на държавата, но ако се стигне до там съм готов да се бия, най-малкото от уважение към всички дали живота си за България. Очаквам да бъда нападнат от безгръбначни мишки, за които е по-важно да си спасят нас*аните задници, телефони, котки, коли и т.н. но хич не ме интересува, нито пък ще им се обяснявам...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a4b85f3fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До 36 - Чеснто казано, не милея за родината си, защото родината ми ме заеба, на няколко момента, когато аз и блзиките ми най-имахме нужда от нея.
Но има има доста хора в родинат си, с които бих бил готов да се бия. Знаеш ги. Дори и поименно знаеш някойо от тях. Мафиотите, продажните политици, корумпираните служители, служещите съвсем съзнателно на чужди интереси, далавераджиите ... Тези хора са враг по-страшен от всяка външана сила. Тези хора са за бесен. И трябва да се бесят. И то да се бесят високо. Много нависко! Да се виждат от всички.

А иначе, ако някой заплашва близките и хората които обичам, които всъчщност са много от българските граждани, не само ещ се бия, ами ще ги ловим един по един, а после ще ловим и семействата им в чуждите държави. Ако има възможнос,т дори ще унищожим чуждите им държави. Това, което най-мразя в съвременните войни е идеята за прошка.

А до 35 - Да. Прав си. В сегашният свят със сегашнитите ни разбирания, войните са сравнително ненужни и рядко постигат нещо. Но няма да е винаги така. Тая идея, да се оставят проблемни нации, просто не работи.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4d70ed891b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Ако избухне война тук, мигновено заминавам в чужбина - на Запад и забравям за БГ.
Трябва да се действа светкавично бързо преди мобилизация на мъжете, а в краен случай мога да бутна рушвет 2-3к евро и ГАЗ на Запад.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ef5f52a48b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Бих се бил за правото ми на собственост и достоен живот, който в момента водя, а не за държавата.

Тоест, - ако някой се опита да превземе родния край със сила и да ме асимилира по някакъв неприемлив за мен начин - било да ми смени самосъзнание, култура или т.н., да бих се бил.

В конкретната политическа обстановка обаче това е фикция. В случая "държавата" просто я няма, българчетата са сложени за пушчено месо и за нашите "приятели" сме просто "приемливи загуби"

Че те нашите войничета дори не са под българско командване, за каква защита на националния интерес говорим ? Първосигнално като прочетох заглавието на темата тръгнах да отговарям директно "Не".. после малко ме разчувства с това, което каза, ако е въпрос на оцеляване и асимилиране.. ножът като опре до кокала мисленето се променя..

Та, бих се бил най-вече да живея добре(както относително е сега), но не и за днешната политическа проститутка, която се явява и "държава". Тук интересчийството, продажността, помиярщината и нагаждачеството са прекалено големи, за да си струва да си дадеш живота за някой отгоре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c5dc8cf1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Добре, да речем, че ще отида на фронта, ще победим, аз ще оцелея, няма да оставя след себе си жена вдовица и деца сираци и всичко ще е минало по възможно най-добрия начин. Обаче какво правим после? Връщам се сред едни руини. Тя България си е руина и без война, а след война ще е още по-голяма. Почвам от нулата наново - работа, жилище, някакъв нормален живот, отърсвам се постепенно от ужаса на войната, аз, жена ми и децата. Сигурно целия ми живот няма да стигне да стигна материалното и психическото ниво от преди войната. Децата ми също ще са осакатени емоционално и психологически. Вероятно и някакви болести ще имаме като следствие от войната.

И в крайна сметка за какво да го правя? И аз като горния искам достоен живот. Искам да съм в безопасност, искам да мога спокойно да се разходждам по улиците, да се радвам на децата си, да си имам нормална работа и нормални доходи, да си имам дом, да не се налага да убивам хора, за да оцелея аз самия. А войната е точно обратното на това нещо - даже след войната още десетилетия ще е така. Т.е. целия ми живот ще се опропасти, че и този на децата ми.

И защо, за кого, за какво да правя тази жертва? За тия ганьовци ли? За политици ли?

Да се бия за сган, половината от която е фен на Киро Брейка и подобни урунгели няма как да стане. Това показва нивото им.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 389403af46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Ганьовците и урунгелите като Киро брейка обаче биха се били за теб.

Левски и Ботев за ей такива като теб са се били.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c5dc8cf1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   42, съмнейшън. Едно е да демагогстваш за 10 лв в патреон, друго е да се биеш. Любимия ти Брейка едно време е бил лихвар, далавераджия, мамил е хората с фалшиви стоки, с хазарт се е занимавал и т.н. А ти го изкара патриот, дето ще се бие за черните ми очи. Вземи ги махни тия розови очила, че ставаш смешен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 664fdc31b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   42, Брейка да се бие ли?! Той само плямпа, нищо повече. Ще е от първите, които ще се покрият или минат граница. Ще проповядва или от бункера, или от някоя друга страна.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5ffdfcb80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Бих умрял за скандинавието. Дори се заклех в конституцията, когато кметът на града ми връчи паспорта. За България не бих си мръднал и малкия пръст.









Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4cb380470d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   45, и за мадър раша нали?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9ba7ab8ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   По-важно е да живеем за България. Погледнато някак си по-концентрирано, човек трябва да живее за себе си, след това за семейството си, след това за квартала си, след това за неговия град, след това за цялата държава и най-накрая за целия свят. Аз лично съм обиколил и съм живял в половината свят и такова чудо като България, никога не видях! За да се оправи България, трябва всеки човек да започне да създава, а не да чака! Да повярва, че промяната е възможна и да посвети живота си, в името на това да вървим към по-добро. Това обаче го могат само способните, осъзнатите хора. Хората, които знаят история, хората, които могат да мислят рационално.. Привилегия е да си стигнал до осъзнаването, че би умрял за собствения си град, род, родина. Малцина са тези, които стигат до осъзнаването на тази необходимост. И тъкмо тези, които осъзнават това са елита, каймака на нацията

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f32aa0ef06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   До 45 - Еми дано ти се отдаде скоро шанс, чемда се биеш до смърт :)

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 04332c54aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Не , отдавна тази страна нищо не значи за мен!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7478932eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   До 47 - Ако има едно, заради което уважавам евреите и членовете на братства и тайни общества е, че не жиевят просто за себе си. Те и затова се съхраняват с хилядолетия и се преборват с всичко. А България? Само "силни и волни индивди" и от 600 години сме винаги нечий поличитески заложник. То и затова няма желаещи, да се бият за нея. Не я чувстват близка.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 360aeff06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Не. Тази страна отдавна нищо не означава за мен. Нямам семейство и деца и няма да имам, така че няма за кого и какво да се жертва!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker