Защо не правят разлика между Путинизма и Русофилията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо не правят разлика между Путинизма и Русофилията?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1174 пъти
Най-тъпото нещо, което забелязвам сред русофилите е, че никога, не правят разлика между руснаците, които са се били в Руско-турската война, СССР и Путинизма. Имам чувството, че ако Русия беше националсоциалистическа във ВСВ, русофилите пак щяха да я подкрепят. Ако беше сега част от НАТО, пак щяха да я подкрепят. Ей тоя идиотизъм не мога да го разбера. Обичайте си руснаците като искате, ама путинизмът и Русия са две различни неща.. Аз лично харесвам всички народи, независимо какви са и смятам, че хората сме едно цяло и сме едно цяло с природата и ако всички го осъзнаваха, никога нямаше да подкрепят диктатор, който бомбандира атомна централа и създава опасност за екологична катастрофа. Харесвайте си Русия и руснаците, ама това не е Русия! Това е един нисък дъртак, психопат, който се крие някъде и дава заповеди, докато млади хора умират на по 18 години в братска война и дори не знаят защо. Ако наистина харесвахте Русия, щяхте да сте против Путин, защото той вмомента я елиминира.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1392292d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Путин е просто един говорител. Изумява ме как хората си мислят че бил диктатор и даже той вземал решенията. Хаха, е нема по големи наивници честно.

Те тия от Държавна дума , Парламента , останалите от президенството , лобитата , олигарсите, експертните комисии и министерствата само чоплят семки и чакат Путин какво да им каже ... А този някакъв супер гений с 1200ръце и сън не спи човека.
Думи нямам

Z

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6e8e30bd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Абсолютно същите наблюдения имам и ще ти обясня защо. НАшата психика така е устроена (особено когаот сме по-неосъзнати), че да правим асоциации и да следваме заучени поведения. Това ни спестява много време и енергия, вместо всеки път да мислим и да правим нови невронни връзки. Подобно на кучето на Павлов. Веднъж като направи връзка с определена светлина и храна, после само със светлина предизвикваш в него мисъл за храна.

Много сложно стана, но ето как работи на практика. Примерно по бай Тошо си живял добре. Хляба бил 2 ст., нямало битова престъпност, бил си спокоен, бил си и млад и морето ти е било до колене (което подсъзнателно пак го свързваш с комунизма), изобщо идилия. Естествено се поражда асоциация между щастие, спокойствие, комунизъм и руснаци.

После вече колкото и да е паднал комунизма, колкото и да е бил утопия, колкото и Русия да не е същата, колкото и Путин да няма нищо общо с бай Тошо, ти започваш да величаеш всичко, свързано с Русия.

Изтъкваш как са ни "освободили", всичко щом е руско е хубаво, всичко, що е американско не става. Всеки, който симпатизира на САЩ, не струва. Новите ценности не струват, абе правиш всичко възможно, за да си потвърдиш тезата. Да, за някои неща имаш право да речем, но покрай една истина си вярваш на 2 лъжи.

Типичния пример е Киро Брейка. Той си е втълпил човека, че Русия е номер 1 и ако ще и Господ Бог ад слезе от небето да го разубеждава, той ще спори и с него. Той си е убеден човека, че Путин мисли за него, че е много готин и това си е. Ако ще и да отиде в Киев и лично да очисти с патлак 100 невинни цивилни, Киро Брейка пак ще намери начин да изкара това достойно.

Даже скоро каза, че Русия трябвало да ни бомбардират, че да ни освободят. Той вече до такава степен е развил лумпенизъм, че той дори да бъде убит от руснаци, той ще е убеден, че те с право го убиват. Даже сам ги вика да го убият, без никой да се занимава въобще с него. Този психологически феномен често стига до подобни крайности. И най-често засяга твърдоглави, инати, ограничени хора. Т.е. хора, които не са гъвакави във вижданията си, ами си изграждат твърди убеждения и не са готови да ги сменят при смяна на реалността. За тях всичко е черно и бяла и не се променя във времето. Това са хора без критично мислене, хора с голямо его, които държат повече да са прави и им е много важно да не вземе да се окаже, че не са били прави.

И това е най-дразнещата и типично ганьовска черта за мен. Това не позволява ад се води нормален диалог, а той предпочита да те овика, обиди, заяжда с теб, само и само да те накара да се почувстваш зле и той да се почувства победител на твой гръб, а не да се стигне до някакво реално решение и дискусия, от които дори самия той ще има полза. Но той предпочита да си е в зоната на комфорт и да си е заблуден, отколкото да прогледне, но да се наложи да си смени възгледите и да мисли. То и комунизма точно в това ги възпита едно време - че има кой да мисли вместо тях, а те трябва само да слушкат.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3c093ce1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Русия има една особеност, която си е специфична от поне 300 години. Това е т.нар. "самодържавие". Там има един лидер и той взима всички решения. Дали има или няма някойнад него, е без значение. Там винаги си има по някой "бащица".
От тук и особеност на русофилите- те са хора изначално неспособни на демокрация и политически плурализъм. Дори не е толкова да харесват Русия, понеже нито са ходили там, нито знаят нещо за нея. Но харесват модела на самодържавието. А в нашия регион този модел се олицетворява от Русия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: da12400fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   До 2
Напълно се съгласявам с твоята теза за кучето на Павлов, но това важи за хората русофили, които съвсем не се припокриват с путинофилите.
Представи си българска лелка на 44г, тя няма кой знае какви хубави спомени от комунизма, края на комунизма бе свързан с режими на ток, кризи и т.н, не е толкова възрастна за да приложим тезата за кучето на Павлов. Тя сама твърди че не обича руснаците, мрази и не разбира руски език и добре говори английски, но в дадената ситуация подкрепя Путин. При зададен въпрос защо, тя отговаря.
Първо когато Путин дойде на власт Русия бе завладяна от мутри и големи бизнесмени, които той притисна така че обикновенния народ да може да си вземе въздух, има видеа как бизнесмените подписват притиснати от Путин. За 20 години изгради вътрешна икономика в която си произвеждат всичко, и винаги държи на руското, притиска вносителите на чужди стоки в русия, за да се развива руската икономика. Всичко това с обикновенни закони. Скоро през 2019г направи така че на шампанското да нямат право да пишат че е шампанско, а пенливо вино, за да се продава повече руското производство, французите доста се ядосаха от факта но.. пишат на етикетите за износ към русия това което русия е решила. С такива дребни тарикатлъци успя да направи така че в Русия няма безработица и няма липси на пазара "гуляем на своих" казват. Путин успя да се справи със санкциите 2014-15г и те почти не им се отразиха, даже подпомогнаха развитието на тяхната икономика. Отделно Путин работи за запазване на традиционното семейство и е против да бъдат парадирани други видове сексуалност. Вижда се старание да учат хората на уважение, един към друг и към възрастните, примерно пратил 1-2 роти млади войници във всеки руски град да обиколят руските градове за да поздравят, възрастните генерали. Поздравяват и благодарят младите войници на висок глас пред блок в който живее военния пенсионер, той гледа от прозореца, после някой от войниците се качват при него и му носят торба с подаръци има видеа в интернет.
Колкото до войната тази лелка е против всяка война, против всяко гърмене с оръжие срещу човешко същество, но ако Путин е решил така значи трябва да се разгледат доводите му, човек направил толкова за държавата си надали ще пропилее всичко с лека ръка и без причина. Има ли от 8г война в самата украйна? Избити ли са хиляди рускоговорящи само зщото говорят на руски? Тормозят ли групировки с нацистки кръстове на ръката, от години рускоговорящите? Спзваше ли Украйна Минското споразумение? Зеленски каза ли че започва да прави ядрени бомби? И така нататък, със сигурност има много причини с които не сме наясно. Не малко влияние е и фактът, че вече 70% от руснаците го подкрепят. Но се виждат и лъжите в думите на Зеленски.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3610f8527f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Общото между всички тези руски режими е, че всички те са се опитвали да ни унищожат. Винаги Русия е била враг на България, по един или друг начин. Според мен главната причина да сме бедни е намесата на Русия. Дори сега, цялата инфлация, още преди войната и поскъпване на цените беше причинена от Русия. Така нареченият турски поток, който предателят Борисов създаде с парите от данъкоплатците всъщност беше план на Русия и ако не бяха го създали, никога Сталин (Путлер) нямаше да нападне Украйна

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6784d99c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Задавам един конкретен въпрос на всички Путинисти и умирам им кеф като им гледам израженията, защото знаят, че нямат какво да кажат и разбират, че защитават диктатор, който поставя политическите си цели над всичко и всеки:

- Смятате ли, че за Путин човешкият живот е ценност?

Въпросът е риторичен и темата с него приключва ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9d272203eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Питай русофилите колко познават руската култура, изкуство, там са пълен пас, дори руски говорят посредствено. Повечето не са били в Русия или ако са, са виждали Москва и С. Петербург. Има един канал в тубата Настоящее время - там показват места, в които едва ли някой русофил би искал да живее. Като им кажеш пък как руски кораби са обстрелвали Варна и Балчик и убили българи, мигат и мълчат. И ако пак започнат да го правят , ще кажат, че така трябва и България е виновна.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dca3c24056
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Еййй, пак платените агенти на западните НПО-та са се разциврили. Докога ве мишоци ще се криете зад западната пропагандна машина и докога ще сте на хранилка на Сорос? Толкова ли сте неспособни да полагате труд, ами трябва някой да ви дроби като на пилци?

Путин бил обстрелвал Запорожката АЕЦ! Смях, народе, смях. Москва е на 927 км. от този АЕЦ, а Азовско и цялата северна акватория на Черно море са в непосредствена близост. Тя е построена на река Днепър. Най-голямата военноморска база на Русия в тази част на света е в Севастопол, който е на 335 км. от нея. Но виж, Лондон е на 2518 км., а Вашингтон на 8260 км..

Това да казвате, че Путин или който и друг руснак да е, са искали да обстрелват АЕЦ, която се намира толкова близко до тях е равносилно на супер напреднал диблизъм от ваша страна. Това е все едно същите тези да искат да се самоунищожат. Много по-лесно им е да се самозастрелят с по един патрон, не мислите ли? Дори ще е безкрайно по-малко мъчително за тях.

Това беше провокация на западните неонацистки групировки на територията на Украйна. Който говори друго, не разполага с грам сиво вещество.

Авторе, знаеш ли каква е идеологията на националсоциализма? Аз знам, че не знаеш, но защо слагаш равенство между тази идеология и злото? Коментирате кучето на Павлов, а вие се оказвате много по-индоктринирани в западната пропаганда, отколкото 80% от народа ни, който е склонен да подкрепя руската нация. Обвинявате другите за неща, в които вие сте много по-сериозно въвлечени. А и да не забравяме, че Павлов Е РУСНАК! Защо вие лицемерни либерали не ми давате за пример някой американец-КОРЕНЯК???

Н.4 спомена някои неща, които Путин направи за Русия.

Този платен агент, който във всички теми назовава Путин като Путлер изглежда да не е с всичкия си:

"Общото между всички тези руски режими е, че всички те са се опитвали да ни унищожат. Винаги Русия е била враг на България, по един или друг начин."

Така. Опитвали са се, викаш! Първо, кога руснаците са се опитвали да направят нещо и в крайна сметка не са го постигнали, особено ако продължава столетия?
Те унищожиха Третия райх, а ти ни разправяш, че руснаците винаги са искали да ни унищожат, ама някакси не им се е получило. Ехаааа! Пълно слабоумие. Да не говорим, че те ни изградиха държавата, те ни и помогнаха да имаме съвременна България. Но все пак искат да унищожат има-няма 5-6 милиона население, което им е под носа.

Същият ИДИОТИЗЪМ (да използвам вашия речник) е и случая с Запорожката АЕЦ - Путин искал да направи еко катастрофа в Европа! Ами че той, ако е искал Европа вече да е под вода!

Руснаците все се опитвали, ама не го постигали. Толкова са "нескопосани", че една АЕЦ не могат да уцелят и взривят...

2, "От тук и особеност на русофилите- те са хора изначално неспособни на демокрация и политически плурализъм. "
Ти си този, който не си ходил никога в Русия и въобще не познаваш как живее този народ, че да говориш подобни лъжи. Само в едно изречение показа, че общо взети всичко, което се случва в Русия, ти е непонятно. Очевидно също толкова знаеш и за т.нар. русофили.

И сега да обърнем внимание на най-голямата смешка:

"- Смятате ли, че за Путин човешкият живот е ценност?"

Човек, въобще няма да ти излагам доводи, а директно те питам - КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ, ЗА ДА ПИШЕШ ТЕЗИ НЕЩА?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9d272203eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   8 - по колко копейки ти плащат на пост?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bb85e4a5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8,
Отговори ми конкретно на въпроса, а не заобикаляй :)

Безплатно пиша срещу диктатори, поставящи собствените си политически цели и желание за влияние, пари и ресурси над човешките животи. Путин няма да му мигне окото да те убие ако това застрашава позициите му.
Питай украинците дали го харесват? Още един въпрос, с който темата е изчерпана ;)

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: da12400fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10 Кажи ми един управник на държава, било то президент или премиер, който няма да ме убие, ако застраша позицията му? Ако не ми кажеш имена, следователно според теб всички управници по света са диктатори.

Защо е нужно украинците да харесват президент на друга държава? Каква ти е логиката? Не би ли трябвало да се питаш дали харесват Зеленски? Нима ти като българин харесваш всички управници на други държави по света? Питай българите или гърците дали харесват Ердоган? Доста тъпо нали, е тъпия пример беше твой

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6e8e30bd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12, е, хубаво де, аз не казвам, че останалите политици са много арни иче не убиват. Не съм проамерикански, а само против насилието, без значение дали е ПуСин, Зеленски или Байдън. И Путин си е диктатор и по нищо не се различава от американските агресори. Не знам защо оправдаваш само убийствата на Путин, а на другите не. Всъщност знам. Защото си прекалено тъврдоглав и не искаш да признаеш пред себе си, че тези убийства са ненормални. Няма опрвдания за убийства на невинни хора, ензависимо да е Путин, Байдън и дали го прави за власт, пари или каквото и да е. Набий си го това в твърдата чутура.

А и не всеки убива. По твоята логика всяка смяна на властта става само с война и насилие и никога с избори или доброволна оставка.

Само ми затъврди мнението, че имаш нужда от психиатър, щом дни наред ми даваш абсурдни доводи, само и само да оправдаеш убийство на стотици невинни. Няма сила на света, кяото да ме накара, че е нормално да се убиват стотици невинни хора, без значение кой и защо. Единственото, което ще си помисля е, че този, който ме убеждава не е с всичкия си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3610f8527f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Докато си говорите, някакви хора сега взимат стратегически решения и главата им е като шахматна дъска, в която хора като вас, които коментират въобще не съществуват като фактор. Лично аз смятам, че всички са психопати, но войната всъщност е нещо, което е извън шахматната дъска. Спутник е неспособен да се справи по друг начин освен с война и истината е, че всичко това го направи от безсилие. Освен това заплахите на Пътник са като на зарязана жена, която заплашва да се самоубие. Той реално след всяко свое действие разрушава и ще разрушава най-вече Русия, а не своите врагове. Най-голям враг е на собствения си изстрадал народ. Дори да взриви атомна централа, тя все пак е близо и до Русия. Няма позитивен изход от тук нататък. Вредите ще са за всички, но най-вече за собствения му народ

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 50e7322448
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   "ако Русия беше националсоциалистическа във ВСВ, русофилите пак щяха да я подкрепят. "

Е и я. Сталин разцепя Полша с Хитлер, чети историята. И пак идиотчетата я оправдават.

"дори не знаят защо"

Редник Иван дори не знае защо командата не му е дала храна, та сега краде кокошки. Иначе е ясно: пари и контрол. Това е геополитиката.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6f1441c5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Защо зелени още дечковци не си играета на влюбени момченца, а си губите времето да умувате, за което нямате достатъчно ум. Джавкате като палета, а кервана си върви, без да чува лаенето ви. Обисновено не обръщам внимание на подобни теми, но сега се загледах и виждам колко е жалко подрастващото ни поколение. Мислите ли, че като не сте путинисти, сте нещо по добро, като ставате клакьори на други войнолюбци, като САЩ например. Идеологиите на двата полюса са еднакви, няма разлика между Путин и Байдън, главната им цел е да се дебнат и надцакват. От плюенето в подобни сайтове няма никаква полза, само си губите времето!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3610f8527f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Хората го правят защото са учили много материал. Някои хора имат пълна картина на нещата и се изнервят от простотията, която цари. За един умен човек да живее в България е някакъв ад, когато вижда, че някакви идиоти определят съдбата му

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker