Някой има ли опит с freelance bg? Копирайтинг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Някой има ли опит с freelance bg? Копирайтинг?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 816 пъти
Здравейте! Имам страст към писането, отдава ми се още от дете. Научих и чужд език и искам да го превеждам. Хем за да си поддържам знанията, хем да ги подобрявам с времето. Нямам професионална квалификация в тази насока и стаж, защото от бачкане по заводите не остава време за друго освен къпане. И да имаше, едва ли бих записала нещо такова. Да си го кажем честно, езиците и писането у нас ги нямат за абсолютно нищо, а на мен не ми се стои образована и въпреки това без пари. Уча съвсем друга специалност, не ми харесва грам, но съм принудена, за да си осигуря по-добро бъдеще. Но да се върнем на копирайтинга. Искам да си намеря допълнителна работа, свързана с това, нямам особено много претенции на каква тематика. Стига ми това да се занимавам с нещо обичам и от което да печеля. За основен доход знам, че не става, поне не за всички, но наистина много искам да работя в тази сфера. Регистрирах се на фрийланс бг, но е пълно с филолози, преводачи, учители и т.н... Освен това всеки там има родител някакъв чужденец, знае по 10 езика и е живял в 50 държави... Тоест конкуренцията е повече от жестока. Общо на сайта има 40 000 "специалисти" и аз никога няма да се вредя. Нямям стаж, но какво от това? Човек или може да пише, или не. Все едно да търсят певец с опит. Както и да е де. Струва ли си да се мъча да търся работа на този сайт или да се откажа? Други подобни има ли? Къде мога да си предлагам услугите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: a0654512f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей, аз работя като копирайтър в момента. Започнах пред 6-7 години уж като на шега, бях и студентка и спешно ми трябваха пари. Опитвах различни неща и се оказа, че съм добра в писането. Стартирах точно през freelance. bg платформата. Отначало писах отзиви по 10ст, докато навляза в занаята. След което преминах към къси статии и ревюта, при което заплащането ми се увеличаваше. Взех някои и друг проект между другото, който нямаше нищо общо с копирайтинг, но това е друга тема. Винаги сама си определях заплащането. Най-големият ми проект бе на доста сериозна тематика и точно в него се научих на най-основното в копирайтинга - SEO оптимизацията на текст и как да включим определен брой ключови думи в текст. Ако владееш това, заедно с правилното структуриране на текста - заглавия, подзаглавия, подподзаглавия и т. н., то цената се увеличава в пъти. Важно е да можеш да структурираш дълъг текст и да бъде смислен. Тайната на добрия копирайтър е умението да задържа вниманието на читателя, да го насочи към някакво действие или услуга. Много е важно също така да пишеш грамотно и без правописни грешки.

Няма да те лъжа. В началото нищо няма да изкараш и няма да можеш да се издържаш от това. В момента след тая пандемия е някакъв ужас. Всички копирайтъри и повечето проекти са за големи риби, все опит искат, богато портфолио, текстове написани и публикувани... Ако искаш за в бъдеще да се развиваш обаче е добре, особено ако те бива в писането. Но веднага няма да започнеш да печелиш добре. Моят съвет е да си намериш работа и междудругото до поработваш и фрииленс колкото за стаж и допълнителен доход. Ако можеш да пишеш добре, ама наистина добре - грамотно и без грешки на английски или някакъв друг чужд език, ще имаш голям плюс пред всички. Но ако ще драпаш нагоре само с български, трудно ще е. Казвам трудно, но не невъзможно, когато има желание и хъс всичко се постига.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b3773e70e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   С това мислене си вредиш много.
Освен това всеки там има родител някакъв чужденец, знае по 10 езика и е живял в 50 държави...
И това са пълни преувеличени глупости и ограничаващо вярнане. Какво катто родителя е чужденец и какво, като някой е живял в чужбина, и че някой уж говори добре езика. Факт е, че хора които никога не са стъпвали в чужбина говорят и пишат перфектно, и такива, които живеят с години са много зле с езика. Факти. Не смесвай нещата, освен това писането на чужд език, означава доста високо ниво, доста прочетени книги и работа върху изказа. Ми тя една циганка цял живот е живяла в гетото, ами давай да пише есе на български, ами не става. Моя позната преводач, оформиля някакви документи за развод и чужденецът с майчин съответния език, онелял от стила и какви думи са използвали, е да но тази жена цял живот учи, завършила е филология, куп квалификации и какво, като на него езика му е майчин, никога няма да и стигне нивото.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 995646dcea
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Трябва да можеш да правиш нещо специфично.
Аз започнах преди години в баш фрийланс сайта- големия.
Няма да забравя първите ми 100 долара изкарани...

Разбира се апетита идва с яденето. Постепенно под 100- 200 лв за час не се хващаш изобщо.
Но фрийленс работа е просто само докато направиш контакти с фирми и си направиш ДДС фирма.
Когато създадох достатъчно контакти, продадох Топ фрийленс акаунта си за 10 000 долара.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f1fc342d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 3 - Защо си си продал акаунта? А и не е ли нелегално?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker