Семейството на приятеля ми ме презира, а той се сърди, че не искам да общувам с тях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Семейството на приятеля ми ме презира, а той се сърди, че не искам да общувам с тях
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1083 пъти
Привет!

Направо към проблема: заедно сме от 4 години. В началото на връзката се запознах със семейството му, за които не искам да кажа нещо лошо, а само истината - малко по-прости хора са, половината се занимават с дребни престъпления, измами, продажба на наркотици, кражби и т. н. Баба му и дядо му, ако не друго, поне са почтени и работещи, въпреки че са с малко по-остарели схващания, което е нормално. Всички останали са селски тарикати и пияници.

Всичко изглеждаше нормално в началото, не знаех почти нищо за тях, така че подходих любезно и културно. Получих същото отношение - покани за вечеря, подаръци дори без повод, майка му беше много мила и грижовна. Той ми беше разправял, че го е тормозила като малък, че го обижда и му се подиграва, защото не е "схемаджия" като нея, а си учи и гледа работата, но ми беше трудно да повярвам, защото виждах коренно различно поведение. Все пак той я обича много и държи на нея, както и на останалите.
Аз съм обикновен човек, не изпъквам с нищо, интровертен тип съм и около мен няма нищо интересно. Не съм богата, нямам особени постижения, средностатистическа жена на 26.
С течение на времето в различни разговори, които касаеха нашите отношения, ми е споделял какво е казвало семейството му за мен. Дядо му ме е нарекъл "грозотия", защото не съм изглеждала достатъчно женствена. Майка му пък му натяква, че съм твърде лоша за него, безлична, неуспяла, скучна и трябвало да си намери по-отракана жена, която да му подхожда и т. н. А когато се запознах с по-малкия му брат, той ме огледа от всички страни, направи гримаса и заяви, че старата му приятелка, е била толкова по-красива, а носът ми бил гаден... после се фръцна и си тръгна. Той ме защити тогава, но не е в това въпросът, проблемът не е в него. Ако той ме харесва, какво смята семейството му, не е мой проблем, а и не са длъжни да ми се радват.

Обаче много мразя да ми лицемерничат и хора, които не поглеждат себе си, да се подиграват на другите, затова, за да не стават скандали, просто спрях да общувам с тях. Пък и, разбирате, не е приятно да общуваш с индивид, които те имат за грозна смотла, че и да си мълчиш. Просто знам, че няма да се стърпя, ако ги видя, даже ще ми донесе огромно удоволствие да си кажа всичко и то по най-гаден начин. Приятелят ми е разправял много за тях, големи гнусотии и жалки изпълнения, чувала съм как му говорят по телефона, как го обиждат, че е жалка хлебарка и пед@л, как го използват и прочее. Ще кажете, че и аз не съм по-добра от тях и, може би, ще сте прави донякъде, но ако засегнат мен или човек, на когото държа, няма да търпя. За приятеля ми това са дребнавости и глупости, на които не обръща много внимание... сигурно и затова си позволяват да се държат така с него. Не може да ме разбере, караме се защо не ходя с него, когато им отива на гости, семейството това и онова. Аз му обяснявам, че сигурно ще се сбием, а като доброволно отида в чужда къща, смятам, че трябва да уважавам домакините, а не да ги обиждам. Щом толкова ми пречат, нямам работа в техния дом, но той не го вижда по този начин, само спорим и ме обвинява, че не харесвам семейството му.

Кой от двамата е прав и има ли как да решим проблема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8649417819
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   С колкото по простовати хора се занимаваш, толкова повече главоболия ще имаш. Казвам ти го от опит. Имам съмнения, че тия хора са от ромски произход. Мангалята по принцип са адски простовати и много първосигнални. Как си ги търпяла тия 4 години не знам. Това говори, че и твоето ниво е горе-долу същото. Зарязвай ги тоя и си намери някой нормален българин, че направили ти и едно две деца си обречена.













Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5719f1967c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Хаха радвай се, че те кани като ходи, а не ходи сам като някои, поне те кани.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b8adb879bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ми какво правиш 4 години с такъв? Ако след време тия хора ти станат свекъри, баба и дядо на детето ви, как ще ги избягваш?
Избираш човек, но с него върви и семейство, с което трябва да се погаждаш. Като не можеш, нямаш място с такъв.
Да се чудиш как тези хора не са затвора, ама имайки впредвид родината ни, не е странно. И твоят сигурно не е невинен, но няма да ти каже, разбира се.
Или ще го командориш да не ги вижда, или ще избере тях пред теб. Жени под път и над път, семейството е само едно. Няма мъж, който ще му е приятно да му плюеш и избягваш близките. Всеки иска да се разбират. Като не можеш, тази връзка няма да я бъде.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 942a81f582
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз съм жена и ти казвам направи всичко възможно да се отделите някъде само двамата и той да контактува с тях колкото се може по-малко! Ако те обича ще го направи, ако ли не бий му шута и не се занимавай, ще имаш много ядове!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a7a0b39897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Забравих да допълня, че майка му, редовно се опитва да го сватосва с други жени, търси му половинки сред щерките на свои познати. Особено ако са от заможно семейство, с някакво положение и престижна професия (доктори, адвокати). Кани ги на вечери и го надъхва да си говори или пише с тях. Той и от това не се интересува и пак не схваща защо не искам да имам нищо общо с неговото семейство.

- от авторката

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8359a863cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С тези хора ще имаш вечни проблеми. Ще страда и приятелят ти, ще ви тормозят. Не само, че няма да видите подкрепа от тази фамилия , но ще ви влияят по всякакъв лош начин. Помисли си много добре какво ще избереш. Той не може да ги отреже всички и да се прави, че не съществуват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 773fb8d7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   По принцип мъжът ти е от това семейство и със сигурност не е по различен, или поне приема поведението им подсъзнателно за нормално или поне за не толкова укоримо. Ти ако категорично, приемаш поведението им за неприемливо, нямаш работа с този мъж.
Но по разказа ти се вижда, че ги ненавиждаш, без да са се провинили пред теб. Никой на теб лично нищо не ти е направил, разпръскваш омраза по принцип, без причинно, заради разкази.
Свекървата не я уважаваш, защото когато твоя бил малък го била обиждала, това ли е???? Мразиш я заради обръщенията й към сина й по телефона?

Много съжалявам, че роднините му не те имат за нещо повече от самите тях и не те въздигат на пиадестал, но не си права заради този факт да ги нападаш дори мисленно. Канят те, приемат те в дома си, подаряват ти подаръци с повод и без повод, не те нападат в лицето. Впрочем ти за тези 4 години какво направи за тях?
Само ако знаеше приятелят ти колко пъти е казвал лошо за теб на майка си, когато ти е бил ядосан, а тя те е защитавала в разговора помежду им, но не знаеш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b8adb879bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4, точно така , манипулацията решава всичко. Да отделя някого от близките му, като тя е проблема.
Има огромна вероятност да я намрази, ако последва този женски и егоистичен съвет.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: cf57ee9398
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами много просто. Не искай да знаеш какво говорят за теб, не се доказвай, обяснявай, не контролирай кой, какво говори за теб. Дистанцира, кратък контакт. Гости 5 часа не води до нищо добро. И излизаш от триъгълника на Картман агресия, жертва, спасител. Прочети повече по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 36f8d80e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добре е двамата да забегнета в чужбина. Иначе цял живот ще си имаш проблеми с тях. Засега спазвай дипломатически тон, поздравявай ги за празници и повече не общувай с тях. Аз не бих пускала и гаджето си да ходи при тях.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 453df76bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе крушата не ражда ябълки да ти кажа. Той не бил като тях, но май си ги харесва, сама виждаш.
Съветът ми е да не се занимаваш с такива отрепки.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a25176e1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Джингизе, като твоето ниво е над това на мангалите, защо беше тръгнал да си купуваш калайджийка?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker