Комплекс ли е да искаш много пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Комплекс ли е да искаш много пари?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1994 пъти
Искам да имам много пари. Примерно няколко милиона. Но интересното е, че не държа да имам скъпи коли, къщи и почивки. Нямам кой знае каква потребност, мога и да ги имам, мога и да ги нямам, както се казва. Но това, което ме човърка е статуса. Честно казано не се чувствам много добре при мисълта, че съм обикновен служител на заплата в обществото. Не искам да съм успешен за пред хора, а просто аз самия не се чувствам добре. Някак ми бие по егото и малко ме натъжава. Просто имах по-добро мнение за себе си като малък, но явно не е подплатено с реални качества и това леко ме разочарова. Не че е края на света, но щях да се чувствам по-добре като успял. За тези, които ще кажат "работи, пробвай и т.н.", пробвал съм много неща, развивал съм се, всичко, обаче не ставам, повярвайте ми.

Всичко това не е важно, разказах го просто като предистория. Важното е следното: самият факт, че искам да имам пари и да съм успешен, не е ли знак, че не се чувствам добре такъв, какъвто съм? Пояснявам, че макар да работя на заплата, не съм беден. Живея сносно, така че не е от глади и реална незадоволеност. Не е ли някакъв вид комплекс? Честно казано щях да се чувствам добре, ако можех да съм щастлив и без пари. В крайна сметка какво значение имат външните фактори, ако при всяко обстоятелство се чувстваш щастлив, независимо от външните фактори. Естествено с изключение на нещата от първа необходимост, които на мен така или иначе не ми липсват. Не е ли по-добре човек да се чувства щастлив и благодарен дори и с малкото? Не е ли малко разглезеност да искаш повече заради самото имане или егото?

Къде според вас е границата между комплекса и най-фундаменталния ни стремеж към себеусъвършенстване? Аз лично си мисля, че в някаква степен те са несавъместими. Ако човек иска нещо повече, значи в него има все пак някаква неудовлтевореност и това му пречи да е напълно щастлив? Един истински щастлив човек спред мен, а и според някои филсофии не би имал нуждата да бъде нещо повече, а просто би бил щастлив такъв, какъвто му е живота. Хем искам да съм по-богат, хем искам и да не искам да съм по-богат и да съм щастлив при всякакви условия и да нямам комплекси от себе си и живота си. А може би истината е да има някакъв баланс между его и независимост от външни обстоятелства.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: f796bc757f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Многото пари не са всеки. Особенно, ако дадеш много пари на глупак, такива бели може да сътвори…….. Давам пример само за ония глупак където купи за 500 000 евро на 18г. си син Брабус и той се помля след месец. Късмет, че остана жив. Ами, ако беше умрял? Не знам глупавия му баща как щеше да живее цял живот с мисълта, че той е главния виновник за смъртта ка синът му. Освен, което, ако ти липсва финансова култура, и от лотарията да спечелиш сто милиона, след няколко години пак ще си на същото положение като това преди да си ги спечелил.Колко примери има за фалирали тото милионери. Човек трябва да бъде добър в това, което може. По-добре добър комбайнер от колкото прост милионер.














Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4c44135d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще изпляскам тук един цитат на Джим Кери: ''I wish everyone could get rich and famous and everything they ever dreamed of so they can see that's not the answer.''

Комплекс е тогава, когато не е нещото, което те прави истински щастлив. Ако правенето на пари или притежанието на пари ти носи истинско щастие - то не, не е комплекс и никога не може да бъде. Ако обаче искаш да имаш парите, защото това дирекно се превежда в статут, с който искаш да показваш НА НЯКОГО нещо - то тогава да.


Истината е една и винаги е била една - човек трябва да познава себе си истински.



Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 00b79b0996
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Демагозите отгоре са се спасили по белите страни, където не е нужно да си милионер, а живееш нормално. Авторът ако е в България, има обяснение защо така се получава при него.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 43796b6bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Бих казал, че доста хора искат пари, за да избият комплекс. Понеже се чувстват не достатъчно ценни и важни в обществото.

Като изключим пари за покриване на основните нужди, плюс пари за нещо от което човек наистина се вълнува, всичко друго е за избиване на комплекси.

Пример, давам луди пари за компютъра ми, защото наистина ми е кеф, да свети, да изглежда брутално и да е най-бързия компютър на пазара. Имам Айфон, защото наистина ми е кеф да го ползвам и смартфоните ме вълнуват като техника.

Карам ново БМВ, за да избивам комплекси и да покажа на останалите, къде сам аз, къде са те, да гледат какво мога да си позволя и един вид да имам по-висок статут. Щото нали днешно време парите е рваностойно на това да си силен и да можеш да осигуряваш.

Не ме кефи да карам кола, БМВ-то го карам до работа, до магазина, до вкъщи и после седи в гаража. Не съм от тия, дето наистина ги вълнъват колите и се качват и карат безпричинно. Просто съм си купил БМВ да избивам комплекс, да се чувствам нещо повече от останалите, защото имам нещо, което те не могат да си позволят.

Мисля си, че ако имах няколко милиона в банката, нямаше да си купя БМВ и да се правя на богат, защото реално щях да съм богат. Но пак щях да давам луди пари за компютри и за телефони.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b0d800d0ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Човешката природа е такава, че винаги искаме нещо, което нямаме. Да речем сега нямаш много пари и искаш това, ако имаш късмет и някой ден отнякъде ти паднат тези много пари ще им се наситиш набързо и тогава ще искаш нещо друго. Да речем, да пътуваш, да имаш деца или да не те боли гърба. Винаги ще има нещо, което не притежаваш и ще го искаш.
И не, не си лош човек, че искаш много пари, но от всички неща парите са най-безмислените сами по себе си. Дори и да имаш милиард, ако просто си го искал без да имаш намерение да го ползваш, а просто ей така да си го имаш е меко казано безмислено, защото притежанието му с нищо няма да промени живота ти в сравнение с времената, когато си го нямал. Виж, ако искаш да направиш нещо с този милиард е напълно друго нещо.

Мога да дам за пример себе си. Когато бях на двайсет и няколко (23-25) исках да работя една точно определена професия на точно определено място, но тогава така и не се получи. Но живота ме изненада един и десетина години по-късно ми изпълни това желание. Естествено в началото бях много щастлив, но постепенно еуфорията изчезна. Хубавото е, че заплащането е сравнително добро и вече не мисля дали ще мога да си платя наема и сметките в края на месеца. Въпреки това го няма този живец в мен. След като получих финансова стабилност започнах да искам да имам жена и семейство и всеки следващ ден това ми изглеждаше по-важно от всичко останало. В същото време имам семейни познати, които казват, че ми завиждат за това че имам свобода, такава каквато те нямат, т.е. и те имат някакви си техни мечти и желания. Идеята ми е, че това сякаш е нормално човешко поведение да искаме това, което нямаме и да не оценяваме напълно това, което притежаваме. Дори и тези с мнгото пари сигурно искат неща, които ние хората с малко или пък без имаме. Ако си известен и богат, например като Роналдо, Меси или Мадона, не можеш да идеш да пиеш кафе или да се разходиш в парка без да те оставят намира фенове и побъркани преследвачи. Сигурно те пък искат да имат нашата анонимност. Друг проблем е, че те не знаят дали хора около тях наистина са там заради личността им или само заради парите им. Вероятно искат да могат да отсейват такива, които не ги интересува личността им, а парите им, т.е. пак е налице на искане на нещо, което нямаме.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ad4481abc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Комплекс ли е да искаш много пари? - Не. Смятам, че това е естествено за природата на всяко човешко същество и съм убедена, че няма човек, който да не иска да разполага с повече, с много. Но демонстрирането и парадирането пред хората определено е избиване на комплекс според мен.
Малоумно е да се купува скъпа кола на 18 годишен, но е факт, че зле обучените шофьори правят големи бели и с евтини автомобили. Т.е. крайно простите и глуповати хора са заплаха за обществото, дори и да са бедни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 922d7f344d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Според мен, искаш да се валидираш по този начин. Което, означава ниско самочувствие. Макар, че като не показваш висок статус, не знам как другите ще разберат, че си велик. Може би, искаш да си като Чичо Скрудж- да си броиш жълтиците сам и са си ги криеш.
Тъй като съм била и бедна, и богата, определено второто е по-приятно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0cb38275c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Открий лекарство срещу рака, ов екологичен източник на енергия, технология, която улеснява живота на хората, напиши книга, която да ги направи по-добри, стана най-успешния сърдечен хирург - и ще имаш статута, за който мечтаеш. Бедният Достоевски е по-"успешен" от Роман Абрамович, тъй като името на първия ще продължава да живее векове след като за втория вече никой не си спомня. Парите не ти печелят уважение, а само признанието, че можеш да купиш повече неща. Уважение се печели със съзидание, с неща, които създаваш, благодарение на своя ум и талант.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8607838a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото си беден духовно. Душата ти е глдна, не тялото. Колко пъти помогна с чисто сърце на някого? Колко пъти се лиши от удобство заради друг човек, колко пъти даде надежда и успокои? Съветът ми е, да почнеш да четеш повечко духовна литература и да се запишеш към доброволческа организация. Ти търсиш и изпитваш глад за имане, но душата ти ще си остане все така празна, ако имането е пари. Никакви пари на света няма да я успокоят. Представи си, че утре умираш (напълно възможно за всеки един от нас), и да имаш всичките пари на света, няма да си отидеш в покой. Развивай се малко в духовна насока, не се вкопчвай в материалния свят и ще видиш как ще се успокоиш и ще облагодориш характера си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b6c036e766
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Браво, номер 5, доста честен коментар. Важно е човек да се опита да бъде щастлив по някакъв начин, как ще го постигне, не е толкова съществено.
Парите сами по себе си няма да дадат на никого нищо, важно е какво ще направиш с тях.
Аз, ако бях супер богат, вероятно бих профукал всичко за благотворителност, защото не изпитвам никаква нужда от лукс, а си мисля, че с многото парите човек много лесно може да пропадне я в разврат, я в наркотична или хазартна зависимост.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8829786d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само ще го кажа така - едно е да имаш 20000 лева в смектата и още 600 000 в инвестиции, друго е да нямаш.

Всеки, който твърди, че имаш "комплекси", защото искаш да си финансово добре, е често човек, който не може да ти прости, че имаш амбицията и смелостта, да искаш повече.

Та повечето позлват думат комплекс вместо обида. "Ти си комплексиран", може да се преведе, като "Спри да искаш повече от себе си, защото ми е зле, че не го правя за мен"
Естествено, че ако искаш да имаш повече, всеки, дето не оже или просто го мръзи, ще ти каже, как е лошо.

Не, не си компелксриан, даже си си много добре. Продължавай да изикваш повече от себе си!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   Аз пък не искам повече пари, отколкото биха ми стигнали за един сносен живот, без да се лишавам от удобства в рамките на нормалното. Не говоря за тежък лукс и постоянни почивки в тузарски курорти, а съвсем постижими неща - собствена хубава къща в приятен за живеене и разходки квартал с ниска престъпност, 6 месеца в годината почивки и другите 6 прекарани в работа, екзотична спортна кола с 800 к.с. (моделите с над 1500-2400 к.с. са излишно изхвърляне) и разни по-достъпни неща. Някой и друг спестен лев в банката дава също така и сигурност, особено ако се стигне до спешна нужда от операция и други неотложни мерки. Но на първо място е ЗДРАВЕТО и дори само него ако притежаваме, значи вече сме наполовина богати! Останалото е въпрос на предприемчивост, пробивност, желание за труд и време за постигането на поставените цели. Мисля, че да държиш крупни суми в банката, без да предприемаш някакво развитие, за което те могат да спомогнат, е безсмислено. Най-добре човек се чувства тогава, когато има цели в живота и желание за развитие.

Не мога да го разбера това, как мнозина искат самото притежание на милиони основно с цел да помпят самочувствието си, да привличат вниманието към себе си и непременно другите да ги знаят като милионери.

Богатството обаче идва заедно с множество минуси, които не са за пренебрегване: висока вероятност от изнудвания или отвличания с цел откуп, липса на спокойствие и вечно привличане вниманието на околните, престорени усмивки и лицемерно отношение от страна на повечето хора към теб, постоянно досаждане от роднини и приятели да им купуваш техника, подаръци и да им даваш големи суми пари "назаем" (за които предварително са с нагласата, че изобщо нямат намерение да връщат) и т.н.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5d0ef4bd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   13, ти пък нищо не искаш. Само 6 мес. почивка в годината. То всеки трети прекарва 6 мес. в почивки, разбираш ли?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Номер 14, защото съм обикновен скромен и съвестен човек, който не ламти за лукс, а предпочита да вложи на първо време ум, време и усърдие, за да постигне по справедлив и честен начин това, което си е набелязал като цел.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6d720d29c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   "а съвсем постижими неща - собствена хубава къща в приятен за живеене и разходки квартал с ниска престъпност, 6 месеца в годината почивки и другите 6 прекарани в работа, екзотична спортна кола с 800 к.с."

Hubmlebragging - Да се направи привидно скромно, самокритично или небрежно изявление или препратка, което има за цел да привлече вниманието към нечии възхитителни или впечатляващи качества или постижения - https://www.merriam-webster.com/dictionary/humblebrag

Простете ми, скромни ми господине, но това изобщно не са "съвсем постижими неща" за огромната от населението на държаварта ни. Подобен на описаният от вас начин на живот, изисква огромни за нас доходи.

Според тази статия, едва около 18000 души, имат доходи над 10000 лева в странта ни.
https://www.24chasa.bg/novini/article/10662391

А според тази извадка, виждаме, че средният доход на член от домакнството е 1830 лева, за три месеца:
https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/HBS2021q1_OZZXJFV.pdf

Простете ми господин, но някак си не Ви ли е неудобно, да предлагате, че е лесно достъпнo, да си позволиш "скромна" спортна екзотична кола с 800 коня (преполагам Ферари или Мерцедел SL), паркирана пред скормна къща в хубав кварта, в който има много места за разходка,както и това, да си почивате някъде през половината време? Една хубава къща в хубав квартал, в по-голям град, вече е 300 000 лева, като редовно взеха, да минава половин милион. Докато Вие може и да не се налага, да живеете в град, повечето работещи хора, нямат този лукс. Една кола, като описаните от вас е поне 400 000 лева. След това има подръжка и сметки. Имате и разходи. Имате и 6 месеца почивки. Имате и САМО 6 месеца, в които работите, за да си придобието нужните средства!

Дори и с доходите, които сте описвали в други теми, пак ще е ужасно трудно, да подръжате подобен стандарт на живот. Да карате спротна кола, да живеете с хубава къща, да почивате половин година - да, това е лукс и е труднодостъпен. Познавам финансисти, лекари, зъболекари, прокурори, земеделски производители, програмисти, архитекти и предприемачи, както у нас, така и в чужбина и ще ви кажа, че това, за което Вие говорите, тези хора горе го нямат. Или нямамт нужните финанси, или е немислимо, да си напуснат позицията за толкова дълго време, било поради договри, стагнация на умени или просто рушене на реномето им.

Съжалявам, но целият Ви пост е арогантен и се отличава с неприятен снисходителен тон! Вашето си е живо перчене.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5d0ef4bd79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   15, иронията ми е очевидна, обаче продължваш да го раздаваш "скромно".

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Номер 16, още в осми клас бях решил в каква насока ще се развивам професионално и след казармата започнах да следвам целите си. Спортната кола е най-лесното нещо за мен, тъй като това проектирам и изработвам лично с ръцете си, а доходите от въпросната дейност не са твърде ниски и позволяват покупката и на други неща. Лично аз не драпам да карам нещо с над 800 к.с., защото не искам да се претрепя някъде, макар че възнамерявам след време да произвеждам модели с над 1200 к.с., тъй като купувачите на подобни возила това търсят и съответно за това си дават парите. Мощността я искам заради зверския звук зад седалките и трептенето на въздуха на десетки метри около колата при всяко настъпване на педала на газта, а не с друга цел. На мен за придвижване и нещо с 200 к.с. ми е напълно достатъчно, но харесвам ръмжащи зверове с широки гуми.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a34c62ca4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Според мен не е комплекс, но със сигурност е нещо, което трябва да проучиш. Няма никакъв проблем да искаш пари, ако знаеш за какво точно ти трябват, но да трупаш просто за да ги имаш е доста безсмислено. В съвременния свят парите са предимно виртуални, така че в случая се хабиш да събираш нещо, което не съществува реално. Съществува идеята за него и обществения консенсус, че ще си разменяме блага чрез този невидим посредник. От личен опит знам, че когато знаеш как да управляваш парите си те сами идват при теб.
Иначе много интересни разсъждения. Ако погледнем на нещата мащабно - нищо не ни пречи да бъдем щастливи, освен самите ние. Имаме ниско самочувствие и се прецакваме сами. Прав си, че да искаш нещо означава липса. А един от основните вселенски закони е, че подобното привлича подобно. Т.е. когато излъчваш липса, привличаш липса. Затова и тези, които имат много пари и ресурси са доста безчувствени и дори нагли. Те не си губят времето в подобни разсъждения - просто знаят, че всичките блага на света им се полагат и това си привличат. Дали са добри или лоши няма значение. Ако имаш рецепта за кекс и я изпълниш няма значение дали си добър човек или не - ще получиш кекс.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 73bb658bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   До 18 - Ама сега и автомобилен производител ли стана? Хем дизайнер, хем от жени и хем от коли разбира! Добре, бе майнааа!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Номер 20, това е лесно - просто някаква си спортна кола. Който се е занимавал с това дълги години, е свикнал. Трудността е в самото количество търпение, с което човек трябва да се зареди, за да изпълни всичките неща до най-малката подробност; а това отнема време и в един момент става скучно, тъй като след първоначалния етап на творческото оформление следва инженерната част и при нея следват поредица от промени и подобрения, решаване на възникнали предизвикателства и съобразяване с работата и особеностите на всички механични части, за да може цялото това нещо да бъде съчетано заедно по правилен начин.
А след като уменията са налице, производството е въпрос единствено на набиране на капитал, на задълбочено познаване на вкусовете на купувачите и на правилен подход за привличането им след това. От цялата картинка само капитал липсва.

Някои стари творби:
https://i.imgur.com/tuHPfU4.jpeg
https://i.imgur.com/ygV6rmX.jpeg
https://i.imgur.com/wNqPHs8.jpeg
https://i.imgur.com/MM6XmK3.png
https://i.imgur.com/grGSqGC.png
https://i.imgur.com/svwJhia.png
https://i.imgur.com/SrX9qde.jpeg
https://i.imgur.com/saH7HGh.png
https://i.imgur.com/3OErjhp.jpeg
https://i.imgur.com/hgVvQGS.jpeg
https://i.imgur.com/36pLWw4.jpeg
https://i.imgur.com/eUveY2Q.png
https://i.imgur.com/IR5Ikxv.png
https://i.imgur.com/cAOuM4D.jpeg
https://i.imgur.com/z0FMlYf.png
https://planetabiznes.com/idei-za-biznes/ideya-42-proizvodstvo-na-sportni-koli

А ето това добиче го сътворих през далечната 1999 година и все още хваща око, макар да е на 23 години вече:
https://i.imgur.com/48eVTAG.jpeg

Естествено, моделът, който предвиждам да произвеждам, остава в тайна засега, докато не дойде време да бъде показан пред широката публика. Той е проектиран през 2007 година и по мое лично мнение на външен вид не отстъпва по нищо на съвременните спортни коли на цени по 1-2 милиона евро.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: db0b83cc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   15, на мен също ми звучиш като типичен humblebrager. Нереалистично е да си позволяваш да се определяш като скромен при ето такова изказване: „Мощността я искам заради зверския звук зад седалките и трептенето на въздуха на десетки метри около колата при всяко настъпване на педала на газта“

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Номер 22, да имаш правилна преценка за придобитите си умения не е свързано по никакъв начин със скромност или нескромност. Когато мозъчен хирург спомене, че може да направи мозъчна операция, това не е нескромност или самохвалство, а искреност. Когато строител спомене, че може да построи къща, това не е нескромност или самохвалство, а искреност. Когато златар спомене, че може да изработи скъпоценно колие, това не е нескромност или самохвалство, а искреност.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ea980d2e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   До 23 - Продължавай да си вярваш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Номер 24, именно увереността в собствените способности ми помогна да постигна нещата, малка част от които виждаш в мнение 21. Пожелавам ти и ти да имаш вяра в себе си! На някои хора точно това им липсва, за да решат да започнат смели дела, които все още се боят да започнат поради страхове и неувереност.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 943ead04fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Номер 12, ти написа нещо много съществено и напълно споделям написаното от теб.

"... "Спри да искаш повече от себе си, защото ми е зле, че не го правя за мен"
Естествено, че ако искаш да имаш повече, всеки, дето не оже или просто го мръзи, ще ти каже, как е лошо."

Много хора се озлобяват от това, че някой е рискувал, трудил се е усърдно, лишавал се е, отдавал е време и старание и накрая е постигнал нещо, за плодовете от което те завиждат, но същевременно самите те не искат да работят и очакват всичко да им пада даром от небето. Не осъзнават, че успехът е следствие на преди това положените усилия. Иска им се да отчупят от мекото на баницата, но не искат да си изцапат ръцете да наточат корите, да забъркат и сложат плънката, търпеливо да изчакат да се опече, да измият чиниите, платят сметката за тока...

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d69bb7e5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Според мен границата е много ясна - ако работиш и изкарваш пари, за да си направиш живота приятен, това е нормално. Комплекс става тогава, когато харчиш за да впечатляваш другите, а не да се радваш на труда си. Например - можеш да си купиш каква да е кола, но не си купуваш тази, която ти харесва, а тази, за която другите ще кажат “ЛЕЛЕ!“. Или ходиш в модните заведения, а не в тези където винаги си се чувствал добре. За имотите е същото - при една и съща цена /хипотетично/ ако избереш този на хубаво място, е ок, ако избереш да си купиш къща само където е Престижно - да речем Холивуд, значи е комплекс. С две думи, ако искаш да имаш пари за да имаш хубав живот е ок, ако искаш да имаш пари за да те валидират околните означава ниско самочувствие. Човекът, който живее в съгласие със себе си се нуждае само от одобрението на близките си, или на колегите си - в професионалната сфера. Под “одобрение“ имам предвид да те уважават за това, което си, а не за това, което имаш. Да не говорим, че има среди, където парите не са фактор - важни са, но не са водещи - например има големи творци, които не са много богати в сравнение с други хора, но са много уважавани и приети в обществото. За мен един художник или музикант е по-интересен от забогатял ИТ нърд, който ще остане такъв колкото и милиони да има. Не ти говоря, че не е хубаво да си богат - напротив. Искам да кажа, че ако си станал богат в резултат на труда си е различно, отколкото да правиш каквото и да е само и само за да си богат. За пример - от едната страна имаме Адел - богата поради таланта си и труда си - вследствие от него , от другата страна имаме Ким Кардашиян, готова на всичко за пари - и двете са богати, но при едната е следствие , а при другата - причина. Сам изибираш с коя би искал да общуваш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b129b9c592
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 25 - Продължавай и да се хвалиш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 30afbbc7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Да искаш средства не е комплекс. Комплекс е ако парите започнат да влияят на поведението ти отвъд битовите нужди. Ако съдиш човек само по джоба му, ако се чувстваш по-зле като личност заради безпаричие, това си е комплекс. Съдейки по описанието ти авторе, комплексиран си. Не си и единственият. И аз не се радвам на малки банкови сметки, и аз искам да имам няколко милиона под ръка, но заради чистото спокойствие. Ако не се налага да броя стотинките за сметките, аз се чувствам добре. Ако мога да си позволя малки глупости понякога, тогава се чувствам екстра. Ако пък и мога на близък да купя желан подарък без да пресмятам наум, аз съм си богат.

Мен ни скъпи трошки ме греят вече, ни големи имоти, ни алкохол, ни нови боклуци всеки ден, ни ресторанти, никакви такива. Парите ми трябват чисто битово и толко.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 02b56e37c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Комплекс е, според мен.
Парите са за да ти покриват разходите и толкова. Ако това е ок и не мислиш колко струва олиото, например, всичко е 6 ;))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker