БКП и партийните секретари? - престъпници ли са?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

БКП и партийните секретари? - престъпници ли са?!
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1022 пъти
Добър ден на всички! Става въпрос за дядо ми, значи той е 92-годишен, бил е 4 години партиен секретар и 26 години кмет на нашия град през комунизма. Злобен човек си е, студенокръвен. Той командва вкъщи. Понеже взима доста солидна пенсия, над 1000 лв. и плаща ток, вода, интернет, телефони. Жителите на града много не го долюбват, защото навремето страшно ги е тормозил като кмет, глобявал, забранявал им е да посещават местната църква. По-старите хора в града му викат престъпник, чували сме да го псуват и т. н. Не че на дядо ми му дреме. Той не поздравява никого, мълчалив човек е, със злобен поглед, но отвори ли си веднъж устата - става напечено! Консервативен човек. Тормозеше ужасно много баба ми, тя почина на 56 години преди 33 години. Та винаги, когато някой по-възрастен човек пита за него, го нарича - престъпник, какво прави дъртият престъпник?! Та, не им се нрави, защото бил тясно обвързан БКП партията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 203c402033
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Да, престъпници са! Аз също имам истории от роднини и колко "трудолюбива и морални" са партийните функционери. За дядо ти - щом хората го недолюбват до ден днешен, даже го псуват, направи си сметката, какво им е причинил.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fa0d3f777c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   По времето на социализма България беше колония на Русия. Така че дядо ти е бил колониален служител. Т. е. служил е на Русия и е предавал България. От такава гледна точка сега може да се каже, че е престъпник. Само дето в България не беше направена лустрация. Тоест със закон подобни хора не бяха наказани. За разлика от другите соцстрани.Така че може да се каже, че е бил предател.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: afb1c43623
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Явно не е бил чак толкова лош,защото ако беше нали знаеш закона за вендетата....досега да се е намерил в някои трънки.
Хубаво е,че е оцелял до днес,така ще има още да се мъчи,пък мъките след това....не ми се мисли просто.
Иначе подобни кадри са си потенциални и/или явни престъпници,това да мачкаш съседи,колеги и хора от семейния кръг си е морално престъпление както и да го погледнеш.
Но...ето докъде води слугинажа и лизането на задници,не че днес е по-различно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ce4f8fedde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не че "демократите" са цветя, но комунистите много майки са разплакали и с право ги наричат престъпници. Даже самото им идване на власт е било с насилие и последващо избиване на интелигенцията. За конц лагерите, репресиите, възродителния процес и т.н. въобще да не отварям темата.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 34339a2d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз читав комунист до сега не съм виждал. Не познавам, не съм срещал. Все проблемни хора.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7ceafc54de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   БКП се превърна в кариерстка стълбица за върли, нагли, гадни и прости селяни. Тези 5-10%, които бяха на върха на партията, нямаха нищо общо с останалите. Още 80-те години взе да си личи, че нещо "става". Децата им изкачаха с първите пистови мотори, някой от тях ги гледаш - абе комунист комунист, ама у тях нов телевизор, нескафе разнасяще за подарък (ей ... какво нещо беше), имаха уокмени, а по-големите имаха и стари мерцедси, които за хората отгава бяха, като космически кораби ... от ГДР-то, уж, нали!

И след 89-та, каква стана тя. Нормално е, всички да ги мислят за престъпниците. "Идеал-комунистите", както им викам аз, бяха изтикани бързо-бързо отвсякъде и настана ерата на "капиталистите". Всичките парийни секретари станаха първите масивни далавераджии. Затова хората ги мразят и до днес.

До 3 - Не сме в Сицилия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ebe2cd0546
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Авторе чак престъпник не мога да кажа, но за да бъде човек партиен секретар трябваше да е подмолен и подъл, да се подмазва на онези с по висока длъжност, и да тъпче и унижава онези които не искат да спазват тъпи правила, като ходенето на църква. Да подчертая не съм религиозен, но е много тъпо да прогонваш бабите да не ходели на църква.
И имаш някаква грешна предства че не позравяващия човек бил мълчалив, не поздравяващия е неуважителен, а мълчаливия е съвсем друго нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ba1ce34cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4, все пак да не забряваме, че колкото и да е било лошо откъм липса на свободи, България стана най-многолюдна при този режим, а това което го последва бе по-зле откъм стандарт на живот. Българите сега масово имигрират или мислят да го направят, а населението на страната се стопи.
Сега никой не избива интелигенцията, но тя пак нещо е доста зле наред с родната култура като цяло. В популярните предавания по телевизията се пеят неавторски песни на английски език, докато българската народна музика е доста често използвана в холивуд и разни подобни, явно все пак има някакви качества, които самите българи не могат да оценят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker