Къде е границата между мъж и кавалер - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Къде е границата между мъж и кавалер
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1117 пъти
Имаше една тема, дето на мъжа не му пускали 8 мес., а той миел чинии, гледал децата и т.н. с надеждата да облекчи жената от ежедневните ангажименти, че да има настроение за кекс. В коментарите по традиция някои го оплюха, това е ясно, няма какво да ни изненадва. Даже един редовен форумен "мъж", да не му споменавам името, всички го знаете, пак не пропусна да се изкаже за пореден път, чебил путка, понеже миел чинии и я питал дали ще му пусне. Нищо, че той самия е стар ерген, ама нали по форумите е най-лесно да се правиш на мъж на гърба на другите, понеже си анонимен.

Както и да е... Малко се отклоних, но въпросът ми е къде е баланса между "путлето", както го нарече "плейбоя" на сподели.нет и мъжа, който уважава жената. Едната крайност е да се опва на дивана след работа и да крещи за ракия и салата и после на лягане направо да я почва в леглото, без да пита иска ли, не иска ли, а другата е да е като домакинята вкъщи и да лупка, само когато му разреши жената, когато не я боли глава, когато детето е пораснало, когато е на кеф и общо взето в годината веднъж-дваж и то ако детето не е малко, тогава по-рядко, а той през цялото време да мие чинии, да готви, чисти, пуска прахосмукачка, че сакън да не се натовари жената, че да вземе да се сети и за секс на 8 мес. поне веднъж.

Ох, пак се отпелснах - забравете за чинии и секс. Прост въпрос - къде е баланса между кавалер и мачо? И този баланс различен ли е по различните гоеграфски ширини? Защото тука като тъмни балкански субекти ми се струва, че повече бягаме в мачовската крайност. В Дания например никой не смята за путка мъж, който сам разхожда детето си с количката. Ако е в бг-то, ще го бъзикат 5 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: fb4f8db2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Пак заложи на куц кон миличка……. Границите всеки си ги определя сам. Жена ми е тая в къщи, която готви, чисти, пере. Аз вадя парата за екзкурзии, за някоя нейна прищявка или за нова миална, ако се повреди старата. Макър аз да готвя уникално, даже съм го правил за нея, когато е била на легло и болна. Но да ставам иконом в нас, при наличието на здрава права жена, да лъскам бастуна или да си плащам на проститутки при наличието на жена в къщи, айде нема нужда. По-добре да си остана заклет ерген. То така или иначе такива връзки не издържат във времето. Всяка жаба трябва да си знае гьола, за да не я настъпи вола. А ти си мечтай за Датчанин, който да ти бута количките и да ти прислугва като на хотел.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0d24e4ce3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

2.   Атора до Чингис

"Жена ми е тая в къщи, която готви"

"По-добре да си остана заклет ерген"

Сега последно стар ерген ли си или на края ти продадоха калайджийка?


"Аз вадя парата за екзкурзии"

Значи си успял да си намериш работа и да си върнеш борчовете за ударената кола на приятеля си.


"мечтай за Датчанин"

Все още не съм обърнал резбата, а и съм женен.

ПС: Чакам си 20-те единички от различните IP адреси.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9e3c9a5333
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Хмм, къде е границата? Бях женен и имах жена. Тя чистеше, готвеше, переше и пазаруваше. Тези неща не ги умеех никак. Аз правех други неща и работех по 12 часа на ден. Разведохме се преди време. Не знаех да готвя, накупих за 200 лева готварски книги, с течение на времето се научих да готвя доста добре и докато готвя се кефя доста на себе си. Научих се да пера. чистя къщата, пускам прахосмукачка. За бъдещата ми жена граници задължително, ще има и няма да са, дали ще съм мъж или кавалер. Ще бъда и от двете по малко. Аз ще готвя, ще си пера сам моите дрехи, грижата за чистенето, ще бъде споделено между двамата, с пазаруването вече имам изградени навици и ще се пазарува заедно веднъж седмично, като се прави план за храненето за цялата седмица. Тези неща са свършен факт и компромис с тях никога няма да направя. Колко е кавалерско или колко е мъжко всичко това, аз не мога да кажа, но определено жената, ще се стресне и преди да е решила да заформи скандал за нещо, бая ще си помисли преди да го направи, защото ще вижда пред себе си един кадърен мъж на който не може да извива ръцете, просто защото й се иска.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0ce021c53e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Когато се запознах с жена ми, и двамата работехме. На нея ѝ се наложи да прекъсне работа, та само аз бачках. После нещата се обърнаха. Идеален баланс, момчето ми. Моите роднини, бидейки назадничави и от село, те ме определяха с дребни обидички като секретарка, домакиня и т.н. Въпросните несекретари и недомакини живеят или сами, или в дисфункционални бракове, мислят още като през 80-те и ги друса комплексчето, че ги отебах.

Зетят ми е бил безработен, когато се е срещнал с жена си. Тя го е издържала. Сега пък е обратното. Над десетгодишен брак си имат, не се псуват, за разлика от гореспоменатите несекретарчета.

Който още чака да му се готви, той не се нуждае от жена, а от мама. Явно някоя женица цял живот ще трябва да му сменя пеленките и да ми бърше дирника. Аз мога и да готвя, и да чистя, и да работя, и да гледам кучето, и да си бъркам в носа ако желая. Който иска да ми говори зад гърба, същият ще ми диша и пръднята.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a3657c25cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не би трябвало жената да няма желание за секс с мъжа си ..
Двамата трябва да съчетаят нещата или поне мъжа да влага повече пари , ако не може нищо вкъщи .

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fdfffca7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Като жена смятам че всеки сам трябва да избере и да се нагоди според пожелания от него партньор или ако не става да се разделят, без значение дали вече имат деца.
Ако мъжът изкарва достатъчно пари 5 хил и над това, така че да може да поръча храна, когато жена му не е на кеф да сготви (болна, уморена, разтроена), то този мъж не е нужно да пипа домакинска работа. В такъв случай ако и жената работи за добри пари ще си плащат на домашна помошница да им чисти и пере.
Ако мъжът е средна класа 2-3 хил заплата, трябва да помага от време на време с цел да отмени жена си, ако тя е с по ниско от 1500 заплата.
Ако обаче мъжът работи за до 1300лв а жената за до 1100, трябва да си поделят домакинските задължения така че хем всеки да върши наравно с другия, хем да си подбират на кой кое му е по приятно. Имам предвид, ако мъжът не му е трудност да сготви, нека не го караме да глади или да бърше секции. Ако жената работи за добри пари и има голям шанс да се развива във попрището си и да повишава дохода си, а мъжът си е на твърда заплата и няма кой знае какви шансове за повишаване на дохода, нищо лошо не виждам при раждане на бебе той да излезе в майчинство.
Вършенето на домакинска работа си е вид пестене на средства, които иначе бихте дали на домашна помошница и на доставчика на храна от ресторанта, от там нататък пресмятайте кой колко изкарва и струва ли си или не да спести пари от дадена дейност.

Колкото до секса той няма общо с домакинските задължения, нито с дохода и парите в едно семейство. И миенето на чинии не е начина да си поискаш от жена си или от мъжа си. Секса е физическо и емоционално изживяване, което може да разбудиш само със хубави емоционални преживявания поднесени на партньора, без значение от пола (дали си мъжа или жената е семейството). Дори поднасянето на ракия и салата за описаните мачовци е такова емоционално преживяване, нещо като да поднесеш на жена си цветя или бомбони. Ако онзи "8 месечния мъж" подхождаше с галене както на жена му й харесва, ако я изслушваше и се правеше че я разбира, ако и правеше комплименти в правилното време (усеща се кога една жена е несигурна дали нещо й подхожда) и без да мие чинии щеше да получава секс всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4ec6f3edf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Зависи от хората. Лично аз не бих си взела мъж, който не го бива за нищо и ще трябва да отменям "мама" в грижата за него.
Всеки човек, бил той мъж или жена, трябва да може да се грижи за себе си адекватно.
Ситуация, в която и двамата работят по мин. 8 часа на ден не предполага жената да поема и грижа за дома и децата след работа. В този случай грижата за дома се разпределя по равно.
Да се грижиш за себе си не значи, че "помагаш в къщи". Ти ядеш, искаш да ти е чисто и дрехите да са ти изпрани. Никой не е длъжен да те отглежда като търтей.
Когато единия не работи ( или работи на 4 ч), то той/ тя е този, който трябва да поема по-голямата част от грижата за семейството (готвени, чистене, грижа за децата).
Също така, не смятам, че някой е длъжен да прави секс " по задължение" с някого, само защото е женен/омъжена за него.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 59fba9c878
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мъжа прави каквото си иска и ебе поне още една любовница и затова не му дреме за фасоните на жената. Кавалера е чехълче и затова жена му го държи на сухо докато истиснки мъж я ебе

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker