Защо толкова малко хора са щастливи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо толкова малко хора са щастливи
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1240 пъти
Гледам, един писал, че има високи доходи, бачка по 3 ч на ден, обаче пак не е щастлив. Така и не разбрах как работи това щастие и защо хора с пари, семейство, здраве и всичко пак не са напълно щастливи масово. Сега някой ще каже, че трябва да даваш. Аз примерно и давам постоянно за благотворителност и пак не съм щастлив. И творя, и всичко, имам всичко, изброено горе и пак не съм напълно щастлив. Да, определено съм по-щастлив, отколкото като ги нямах, но не и напълно.

В кръга на шегата нали знаете бате Арни какво е казал за парите и щастието? Че като имал 50 млн, не е бил по-щастлив от когато като е имал 48. Т.е. щастието не е в кинтите. В този ред на мисли каза, че и понеже първия милион е най-труден, трябва да почваме от втория.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 907b04d20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Защото щастието е субективно чувство и е по-скоро свързано с удовлетвореността и желанията.
Ако си алчен, колкото и ресурси да притежаваш, пак няма да си доволен и щастлив.
А ако си скромен човек, колкото и малко да имаш, пак ще си щастлив и доволен от съдбата си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fc48c48ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не може да си само щастлив , има работа , има някакви проблеми . Важно е да имаш любими хора , хобита , работа .

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 834771896e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Няма писано правило и ръководство за щастие, прави това, което харесваш, това е пътя...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b6e581e8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много просто - потребностите ни имат лимит. Когато не можеш да ги задоволиш, си нещастен. Когато ги задоволиш - си щастлив, но оттам нататък парите (това, което можеш да направиш с тях) губи стойността си. Може да помагаш, ако това те прави щастлив. Ако не - няма смисъл. Самата настройка да очакваш щастието да нараства правопропорционално на доходите води до разочарование - т.е. получава се обратния ефект.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0e17e3d956
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз пък съм щастлив, че мога да ходя и да дишам, тъй като и това не можех преди година. Не всичко е пари!

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 95a66d10f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Човек просто трябва да се радва на това, което има, да е смирен, да не е алчен, да има вяра в Бог, надежда и любов в сърцето си. Тогава той е щастлив. Парите в никакъв случай не носят щастие, ама изобщо. Преди време попаднах на едно изказване как жена обясняваше колко много пътували с мъжа си, постоянно излизали по заведения, посещавали всякакви концерти и мероприятия, и един вид това трябваше да покаже, че животът им е много вълнуващ. От друга страна пък техни роднини имали доста по-скромни доходи и животът им се въртял около слагането на кисело зеле за зимата и приготвянето на зимнина, а най-голямото събитие било ходенето веднъж годишно на море с децата някъде в България. Ами, аз съм израснал точно в такова семейство и спокойно мога да кажа, че изобщо не съм се чуствал нещастен. Напротив бях си много щаслив. Имам и такива познати, които живеят доста скромно, но пък за сметка на това са много спокойни и щасливи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4af534ec7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Авторе не ми давай американците за пример. То от там тръгнаха депресии, психолози, и прочие…….



Точно има много малко щастливи хора, защото повечето станаха материалисти и консуматори. И те са нещастни, защото са бедни духовно, защото постоянно се терзаят с мисли от рода на: Защо нямам кола или един коя си скъпа кола, защо ми е крив носа или защо не мога да отида в Дубай? А не се забужда с мисълта: Благодаря ти Боже, че ми подари още един ден, Благодаря ти боже, че близките ми са живи и имам с кого довечера да изпия едно питие.









Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: cf23630c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Когато си добронамерен, благодарен, осъзнаваш, че си смъртен и когато осъзнаеш, че парите не са всичко си ЩАСТЛИВ. Когато намаш очаквания от другите, имаш ли очаквания си винаги нещастен. Моя позната имаше очаквания от мен, да запълнят празнотата й, защото и е скучно, нямаше как да стане, разсърди се, налага се подмятания и в крайна сметка я отказах от живота си, защото такива хора ме правят нещастна. А това поведение е масово. Ама, защо не ми се обаждаш, е айде де, да излезем еди къде си, да но аз искам друго да правя, пренатоварена съм, изморена, но някой натиска ли, натиска да е на неговото. Жастието е да живееш твоя си живот.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 75df2e85c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото пишат теми в някакви сайтове, докато извън интернет пространството се случват много, много неща, които изпускат. : ) Или пък пишат коментари в тези теми.. Шегата на страна.. ама то войни, глупости, вируси, ограничения, медийно негативно излъчване.. и все пак всеки път, когато съм изгасял компютъра и дълго време не съм го ползвал съм бил много щастлив. И сега по случай първа пролет мисля пак да го направя. Пролетта е най-хубавото време, в което човек може да преобрази живота си. Време, в което се заражда всичко, цветята, дивите животни излизат и животът тръгва с пълни сили, както и нашата имунна система. Витамин D и т.н. Просто ако човек изпусне този уникален момент, в който цялата вселена ти помага да издигнеш себе си на по-високо ниво на съзнание... значи е пълен тъпанар

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6f8d7eada0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   8, какви американци бе? Ти толкова си заслепен от Путин, че вече и американци ти се привиждат там, където ги няма.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9b1823fd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   аз съм този дето бачка по 3 часа на ден и не съм щастлив :)

карам и черно лъскаво бмв и разкарвам боклуците.
Ето точно затова не съм щастлив!! Липса на нормални жени!!!
Не съм щастлив, защото за да се впишеш в обществото ни, очевидно трябва да слезнеш на по-ниско интелектуално ниво и да пиеш бира с общаците пред блока.
Винаги съм се чудил инженер с фирма дали може да играе такава игра и да се прави на тъп.
Явно ще ми се наложи..

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e6d3990342
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Кифлио ама как си не могъл да дишаш бе, ти ако не можеше да дишаш сега нямаше да пишеш глупости тука? Неможел да диша той и все той жертвата а в другите темите за пари се изкарва милионер

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 84ce4f03ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Загубили са Бог, затова и да нещастни.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 07006c4aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Защото хората са се отдалечили вече много от Бог. А без Бог няма истинско щастие, в пълнота. Душата винаги ще чувства една празнота, защото всеки, абсолютно всеки човек, на тази Земя му е заложено в природата да търси Бог, да се уподоби на Бог. Затова и в Библията е казано, перефразирам: "създадохме човек по Наш образ и подобие". Когато човек живее без Бог, то той се отдалечава от него, отдалечава се от пълнотата, от уподобяването на Бог..Затова и каквито и успехи да постига, винаги ще чувства, че нещо му липсва. Е, Това е нещото. Бог! Затова трябва всички да се стремим да живеем с Бог, като православни християни, и всичко ще ни се подреди в живота, и вече няма да чувстваме ни самота, ни печал, ни тъга, ни злоба, ни гняв...Защото Бог е Любов, Вечност, Вечен Живот... Всяка трудност в живота ще я преодоляваме без да рухваме и без да се отчайваме, всяка скръб ще ни бъде утешена...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c606aec08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Имаше един много хубав филм с Уил Смит "Преследване на щастието" (Pursuit of Happiness). Това ми е една от най-любимите сцени от филми изобщо (след 2-рата минута, когато казват на Крис, че получава работата) - за редките моменти на щастие:
https://youtu.be/DUf5f9TlEr0?t=124
За мен щастие е да обичаш и да бъдеш обичан (от един и същи човек).
Щастието не може да бъде в материалните неща. Щастието е в хората около нас и в моментите, преживяни с тях.
От един друг филм с Уил Смит: "Животът не се измерва с броя глътки въздух, които вдишваме, а с моментите, които спират дъха ни".
~♥~

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7190e14426
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторе щастието и нещастието са моментни емоции, не е постоянно състояние. И хиляда хубави неща да ти се случат едно лошо ще ти развали емоционалното състояние и няма да си "напълно щастлив". Изходът е да се научиш да не ти пука и да можеш лесно да преминаваш през негативните ситуации.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: db6fef6645
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   А какво ти липсва на теб, авторе, за да си щастлив? Кое е нещото (не визирам само материални неща, но също и живи същества, мечти, разни идеи), което ще те удовлетвори напълно?

Ще се радвам не само авторът да ми отговори, но и всеки, който иска да сподели. Питам от чисто любопитство, тъй като и на мен ми е интересно да видя за какво копнее обикновения човек.

Първа на въпроса си ще отговоря аз:
Категорично заявявам, че на мен ми липсва страшно много любов, за да съм щастлива. Но не каква да е, а онази в романтичен аспект. Имам любовта на семейството си, на приятелите си, за което съм много благодарна, но така и не мога да намеря любовта в лицето на партньор в живота. Много хора ще кажат, че това произлиза от факта, че самите ние не се обичаме, за което донякъде съм съгласна, но също така имам и за какво да поспоря.
Не съм от богато семейство, даже напротив - понякога едва свързваме двата края, но никога не съм отдавала нещастието си на парите или материални неща, защото мисля, че всеки човек може да постигне материално благо, стига да се потруди. Да, в много случаи животът е несправедлив и богатствата са разпределени неправилно, много пъти съм завиждала на богатите, но е било за кратък момент. Със сигурност парите няма да са това, което ще те направи вечно щастлив, но ако вече притежаваш духовен мир и любов и парите ще са ти прозорец към допълнително развитие или например физическо подобрение/излекуване от болест, напълно подкрепям изказването, че те купуват щастие.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0e17e3d956
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 13, ако искаш и ти да пробваш, много е лесно. Само трябва да се сдобиеш с двойна бронхопневмония и да имаш вода в белите дробове. Тогава ще се наслаждаваш на денонощна температура 42-43 градуса, апаратно дишане, вливане на физиологичен разтвор през вените и ще те хранят с детски пюрета през сламка. Голяма забава е.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1a30efb002
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Да не ми е грях на душата, ама Кифлоприземения да не е дишал и ходил, не ми се вярва. Той виси тук 24/7 и не съм забелязал да отсъства дори и ден през последнияте 2-3 г. Човек, който не може да диша, надали ще му е до сподели.нет. Ако греша, нека Бог ми прости.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ea192b22e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 1 е абсолютно прав. Единственият критерий за щастие е вътрешната удовлетвореност, която не зависи нито от пари, нито от чуждо мнение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker