Защо украинци се допускат без документи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо украинци се допускат без документи
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 929 пъти
От сигурен източник знам, че митничарите имат инструкции от по-горе да не им искат никакви документи и щом са с украински регистрации, директно ги пускат. Това не го разбирам. Едно време изтезаваха сирийци, за дето нямат документи, а сега умишлено не им искат. И не е въпроса само в управляващите, ами самите обикновени хора имат подобен двоен аршин. Каква е разликата? Че едните са черни, другите - бели? Ама едните били терористи, други - майки с деца. Е, да, ама и сред украинците има мъже. Срещу подкуп всеки украинец може да напусне страната без значение забраната и да върти гюбеци по нашите чалготеки, без да му пука за войната и да прави пиянски мутренски изцепки, да бие лекарите в спешното и да повтаря как сме му длъжни, понеже той бягал от война, както често се случва с мъжете бежанци/бегалци. Но нали той е бял и християнин, нали влиза в страна със скъп джип през парадния вход вместо да е принуден да минава през реки, гори и да прескача огради, понеже на митницата ще му стопят лагерите, за него няма проблеми. Той не може да бъде мутра, не може да е терорист и на него документи не му трябват, виза не му трябва, нищо не му трябва и може да си влиза и излиза, когато му скимне и да си прави пиянските изцепки.

Нямам нищо против да влизат хора, които наистина имат нужда от помощ и които ще се държат подобаващо, но измежду тях тук се изсипаха мутрите на Украйна и вече от няколко души чувам, че са правили проблеми и се държали като типични мутри.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 8cd470a89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Съвсем типично по балкански ще си намерят боя някъде. Който каквото търси го намира рано или късно. Като всяка война обикновените хора ще страдат.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2d8fa963e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едната от причините властите да не им искат документи е заради демографията. Всички искат работна ръка в това число и България.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2cc5c1c7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Медения месец много скоро ще свърши. Приятел приятел, но сиренето е с пари. Те много скоро ще го научат по практичния начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 732b2aae65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тук се изсипаха най-големите им утайки сред мъжете и жените и ще стане страшно. Жалкото е, че нашата “мила” родина им дава такива привилегии, каквито ние - работещите за нея никога няма да видим. Просто някак си не е справедливо.. С моя мъж (аз -25, той -27) все повече се замисляме дали да не се махаме от тая държава докато все още е време и нямаме дете.. просто вече не се издържа, няма спокойствие, единственото което ни задържа тук е малкият ни бизнес, граден с многоо труд. Все повече наши приятели също мислят опции за напускане на родината, все млади и кадърни.. а на наше място какви хора влизат..

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fcf8db9ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, едно време като ямахме деца с жена ми, мислехме да емигрираме. От много претегляне така и не го направихме, решихме да чакаме по-удобен момент и т.н. После ни се роди дъщеря. Както вероятно се сещаш, с дете съвсем не е лесно да емигрираш. Та мисълта ми е, ако ще емигрирате, направете го, ПРЕДИ да ви се родите дете, защото не че не може и след това, но става доста по-сложно. Детето трябва дс еадаптира и то, да учи език наново, да пропуска година в училище, да се нагажда към съвсем друга образователна система, ако е пък в първи-втори клас, става още по-зложно, защото на никъде или ако е около 8, когато трябва да се кандидатства, губи ценно време, в което трябва да се подготвя максимално добре, вместо да се занимава с учене на език, местене и свикване с нова култура.

Така че за вас сега е момента да търсите начин да го направите, докато не е чак толкова сложно. После ще родиш направо там, ще се устроили, ще си направили място малко или много и ще е много по-лесно за детето, а и за вас. Защото вие с дете да отидете, за работа ли да мислите да си намерите, за квартира ли да мислите, за бюрократщина и документи ли да мислите, за училището на детето ли, за какво по-напред?

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 732b2aae65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   7, така е, ако зависи от моя мъж до сега 100 пъти да сме се махнали, но аз някак си чисто по женски съм много привързана към родителите си..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: fcf8db9ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, от сега ти казвам, че никога няма да го направите. Тръгнеш ли да мислиш "ама родители, ама работа, ама образование", значи 99% няма да го направиш никога. С времето човек уляга, свикнва (дори с мизерята) и все по-малко му се правят промени. Особено с деца, с вече някаква дори минимална кариера, забрави. Защото вие леко ще се устроите и в България и няма да ти се иска тепърва на 30-40 да плюеш на всичко постигнато макар и малко да е и да почнеш наново от нулата с език, приравняване, работа, кариера. Просто много би ти тежало да минеш през всичко отначало. Освен да ви опре ножа в кокала и да изнемоггвате, че от зор да се приинудите, но няма да е най-забавното преживяване и 2-3 г. ще минете през огромен стрес, за който няма да искаш да си спомняш цял живот.

Точно на тази възраст ви е най-удобното време да го направите. Сега не го ли направите, после хептен няма да го направите.

Няма лошо, разбира се, въпроса е да си направите избора. Дали искаш да мизерстваш цял живот и да се сблъскваш с ежедневна ганьовщина (което в един момент много почва да тежи с времето), пък да си до родилите си, макар че те родителите така или иначе са до време и не може цял живот да им стоиш до гъзовете. Или да се виждате в годината един път на живо и да си чужда в друга страна с чужд език, с който да се кълчиш години, докато ти стане комфортно да го говориш, но пък да живееш като нормален човек и с дете да не се налага да избираш зимата дали да стоиш на не толкова топло или по-скоро да лишиш себе си от нови обувки примерно, от каквито имаш нужда, за да може децата да са добре подготвени за училище от към дрехи, учебници и непрестанните пари, които събират от училището.

А това с родителите ти може и да е подсъзнателна причина, а всъщност да е те е шубе или да не исакш да излизаш от зоната си на комфорт. А едно отиване в чужбина няма какво да се лъжем, си е сериозен дискомфорт и стрес първите месеци и дори години.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 732b2aae65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8, Тук за сега не живеем зле финансово, но не се знае до кога ще е така.. просто в нашата мила родина нещата са много несигурни и няма спокойствие. Тя по всякакъв начин се опитва да унищожи малкия и среден бизнес.. в нормална държава моята професия е около 3-4 пъти по-високо платена, което си е една сигурност. С много труд и усилия успяхме да си сбъднем мечтата и си купихме малка къща с двор в София (за ремонт беше, вече доста направихме по нея) миналата година, малко преди безбожно да скочат цените на имотите, а сега всеки ден гледаме как мечтите ни угасват и каквото и да имаш и да правиш, с кофти управляващи не се живее. Последната година, две хората се озлобиха страшно много и някак не ни е май мястото тук.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d9531b2d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото голяма част са напуснали екстремно и или са оставили документите си вкъщи в бързината или просто вече са инищожени поради една или друга причина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9650b2af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Възмутеният българин написа на родния си език "бегАлци",
хахахаха!

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 32203feb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, никъде не съм казал, че съм българин. И това го видях и аз, след като написах темата, но вече я бях пуснал. По невнимание е, не от незнание. За небългарин пиша доста по-грамотно от повечето българи. За това ли намери да се хванеш и това ли е най-важното в темата? Коментарът ти е дребнав.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9bcc06cce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11 - Доста са дразнещи подобните на тебм, дето се хващат за една грешкат, тотално откавайки да коментират даден коментар, да отговорят на върпос или повече. Ако им е удобно - дай, дай натискай, пиши 400 реда отговори ако може, ако може, ръси селски евтин сарказъм, прави се на ударен, на умен, ама ако нещо, дето не ти се приказва - тален игнор и квот таквоз. Не е ли нещо, да покажеш, къф е тъп другият, изобщо няма смисъл да се коментира.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker