Не разбирам защо бай Ганьо е такъв нервак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не разбирам защо бай Ганьо е такъв нервак
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 985 пъти
Вече за сетен път ми прави впечатление, че не малък процент българи са изключително отвратителни същества и изпадат в истерия за някакви дреболии, без дори да са прави.

Само един от многото примери ще дам. Онзи ден излизам от бензиностанция и срещу мен някакъв селтак иска да влиза там, където се излиза. И стои и чака аз да изляза, че да влезе той, при положение че само 10 м е мястото, където по принцип се влиза. Така и не разбрах защо реши да влезе от там. И не, не беше някакъв младок на 18 да кажеш, че още не знае и няма опит. Беше си дърт пергиш с типично селска злобна визия. Та аз си чакам да минат колите, които са с предимство, че да изляза на улицата. Минаха няколко коли, обаче последната реши да не минава, ами да паркира (естествено без мигач, без нищо) и аз в първия момент не можах да разбера дали ще мине или ще паркира и за по-сигурно изчаках секунда-две, за да се уверя, преди да тръгна, че да не стане случайно инцидент. И заради тая секунда-две онзи пергиш дъртия започна да свири с клаксона на пожар. Един вид, че се бавя и не знам си какво. Викам си "ебахти наглеца, не стига, че се вре, където не трябва, ами и ще ми свири на пожар и е ми ръкомаха и ще ме псува за 2 секунди забавяне".

Така избеснях, че ми идеше да сляза и да му обърша два шамара. Той и без това е на един шамар живот. Не съм такъв човек, обаче от такива индивиди направо побенсявам. И за какво беше цялата работа? Че изгубил ценните си 2 секунди. И за 2 секунди ли трябваше да си скапе настроението, както и моя ден? Както съм против насилието, ей такива отрепки заслужават един хубав бой от неправилния човек, на който са свирнали, че следващия път да се замислят дали си заслужава риска да надуват клаксона за всяка дреболия.

Бил съм свидетел дори да се свири на инвалид пешеходец, че не минава по-бързо. Това е просто пълна изродия. Трябва да си абсолютен ненормалник да свириш на инвалид, че не пресича бързо.

И всеки божи ден един-двама ей такива ганьовци се намират да ме издразнят. Понякога се усещам, че уж съм спокоен човек, но на моменти се чувствам и аз озлобен от такива утайки. Иначе аз дори да се натъкна на човек, който се е забавил, никога няма да му свирна заради секунда-две. Ако се забави повечко, мога само да му подсивирна тихичко, колкото да го подсетя, ако нещо се е разсеял, което може да се случи на всеки. Но никога няма да тръгна да свиря на пожар, да ръкомахам с кръвнишки поглед и едва ли не да съм готов на бой за две секунди забавяне.

АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ТИЯ ХОРА ПОНЕ СВОИТЕ СИ НЕРВИ ЗАЩО НЕ ЩАДЯТ. ДВЕТЕ СЕКУНДИ ЛИ ЩЕ МУ ОПРАВЯТ ЖИВОТА?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1b2fc4355f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Защото са комплексари и си мислят, че света се върти около тях. Аз за един ден шофиране в България хабя толкова нерви, колкото за 3г. шофиране на Скандинавието. Тука имам щастието да съм се установил в град с бели културни, образовани хора, а не в капиталовите, където е населено предимно само с циганор, латиноси и разни бонгуси, и там се среща от време на време тая агресия. Но тука за асоциално поведение се взимат и книжки, после много трудно се връщат, и въртоглавите шилета до някъде са озаптени от тоя факт. А в бегето нали знаеш как е? За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!









Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 93f928eba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ох! Разбирам те напълно! Постоянно попадам на такива и се ядосвам.
Оняден един дебел чичо така се разкрещя в кварталната бакалия, щото жената пред него била бавна. Беше възрастна жена и явно с артрит. Казах му възпитано да изчака, а той почти се опита да се сбие с мен. Два пъти на размерът съм му и с двадесет години по-млад. Държа се възпитано, но понякога се зачудвам дали не си струва да бия някои шамар тук-таме.
Прав си да се ядосваш! И се радвам че има хора, които мислят разумно!

П.С. Само на мен ли ми прави впечатление, че почти винаги тия нахалници са дребни и скачат на бой на хора, които с един шамар ще ги утрепят? Не мога да си го обясня.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 098b6df731
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Аз не разбирам защо това "Ганьо" почна да се ползва за щяло и нещяло....Какво е точно "Ганьо"??? Как се измерва??? След като се ползва за почти всичко, то всички сме "Ганьо"!?! А така ли е?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fc6587daea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   4, пропуснал си часовете по литература, а и очевидно не си чел много книжки. Прочети поне какво е нарицателно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 12104dba83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   4, Литературен образ, описващ най-пълно българския манталитет. Прочети Алеко Константинов.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 098b6df731
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Аз знам на какво е нарицателно и съм чел достатъчно, включително и Константинов.
Явно ти не си чел след като не можеш да вникнеш в думите ми....За щяло и нещяло "ганьо" тук, "ганьо" там....НАВСЯКЪДЕ "ГАНЬО".... Значи всички сме "Ганьо"...едно омаловажаване, едно самоунижение...
П.с. То ми е ясно откъде тръгна това с една група във фейсбук с гифтчета с "Ганьо" какво бил направил, ама се оливате....Едва ли не всеки е "Ганьо"....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fc6587daea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Чел си, ама не си вникнал в образа на героя. Той е нарицателно за простак, погледнат от интелегентен и възпитан човек, понеже най Ганьо е ппростак, попаднал в европейски, цивилизовани и възпитани общества. Ето примерно в конкртната тема. Аз съм против да се нервничи за дреболии и съм за да се уважаваме и да имаме повече търпение и толеранс едни към други. Което предполага по-цивилован манталитет. За мен такова поведение е неприемливо и ме озадача, че има изобщо такива хора, защото не намирам логика в него. И в следващия момент пред мен излиза един такъв екзепляр хем нагъл хем прост, хем ен осъзнава, че е такъв. И аз съм в културен шок и го приемам така, както европейците са приемали шокиращо простия бай Ганьо, на който му липсват всякакви маниери и възпитание, което той дори не осъзнава и внеговите си очи е много "на далавера", надушил е "келепира", над всички е, нормалните в неговите очи са прости и т.н.

Той е еманация на по-голямата част на нацията и това е актуално и до днес, което е най-малкото жалко. Характерни черти на бай Ганьо са лицемерие, лукавство, чревоугодничество, мошеничество, наглост, простотия и т.н., като възпитание, култура и тем подобни не само не са му приоритет, ами дори смята такива хора за слаби, глупави, наивни и като цяло за нещо нисше.

Надявам се да съм компенсирал пропуснатото в училище.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9055ec57e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правилно го е казал №8. Нервак както го описва авторът в темата е равно на простак. Възпитан, интелигентен човек владее нервите си.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 77e25b22a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Последния абзац от коментара на номер 8 е право в целта! Колкото и да не ни се иска - да, повечето сме Ганьовци. Нормалните хора едва ли са повече от 20%. Сблъскваме се с простотията и мошеничеството ежедневно. Те дори са се превърнали в стандарт и ако някъде липсват, започваш да се чувстваш объркан.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 117fb4be5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Попадал съм на ситуации от другите коментари. Веднага давам пример от вчера. Говоря си с момиче нормално без да я свалям, някакъв нейн приятел 11 клас към първи курс сигурно дойде по едно време и едва едва, започна да ми се прави като каза нещо от сорта " да не закачаш приятелката ми". Сега нито ме познава, нито знае че съм тренирал и тренирам бойни изкуства и мога на място да го оставя , но идва да ми се прави. Друг път с по - възрастна двойка жената на 30 и нещо , надъхва мъжа си да ме бие и избива комплекси, казах нормално да се прибере в колата и да не си пробва късмета. Мисълта ми е нищо не съм им направил и си го търсят. В тази държава има толкова наистина умни хора, които дават глас на никои не им обръща внимание. Отделно книги не се четат, апатично ниво и други проблеми в злободневнието. Проф Иво Христов има доста какво да каже и да се послуша по въпроса, но трябва да сме готови , за да разберем какво се говори, не става наготово.

М26

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker