Писна ми от тая Украйна, а на вас?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от тая Украйна, а на вас?!
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 3257 пъти
Всеки ден едно и също - Украйна, Украйна, Украйна, украинци, помощ! Това е някаква организирана и разпоредена отвън психична кампания върху нашето общество. 5 пари не давам за Украйна, а след това повтаряне по медиите всеки ден - започвам истински да мразя украинците, ама истински! Идват тука, наливат бензин без пари, без пари ядат, не плащат в магазините, правителството им дава пари всеки ден по 40 лв. на човек джобни. Направо откачам. По улиците където чуя вече руски да се говори направо превъртвам, ако още малко ми говорят Украйна, Украйна, Украйна по медиите ще пребия някой рускоговорящ на улицата. Не мога да понясям и тоя техния президент, как говори на всяко едно събитие, как ни го тикат и тикат в лицата да му слушаме речите. Сякаш той командва света. При вас как е? Усещате ли се така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 2 години, 1 месец
hash: a0bf48522c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Maй си с някакви девиации. Тролски, по-точно. Ако не гледаш новини, никъде няма да чуеш за Украйна. Ясно е, че не си от хората дето виждат по-далеч от носа си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c09fcb7b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Не мразя украинците чак, просто не обръщам много внимание на медиите и не следя особено вече.
Когато обаче преди време съм се запознавала с украинци са ми крайно неприятни и не желая да общувам с тях.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fcbffddeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Факт е, че по медиите се прекалява. Все едно става дума за Ковид, а от както почна войната дума не съм чул за него. Все едно не го е имал. Аз нямам против самите украинци, но тяхната държава и нашата или се управляват от идиоти или някой ги кара да са такива в действията си. Няма лошо да им се помогне на хората, дето имат нужда, обаче доста започвам да забелязвам в интернет как особено по морето е пълно с "бежанци" с коли, дето само евтини не са. В Слънчев бряг си карат без номера и полицията копче не им казва. А не са един или два такива. Проблема е, че богатите са с същите облаги като тези, дето имат нужда, ама 40лв на ден вече е подигравка спрямо децата ни, дето получават по толкова на месец. Също нещо безкрайно нагло е станалото вече факт улицата пред посолството на Русия да се казва "Героите на Украйна". Първо, че си е чиста провокация спрямо Русия, а и е ужасно нагло. Все се питам кога и как ще ни върнат жеста за гостоприемността ни към тях. Обаче по-лошото е, че изкарват едната страна като света вода ненапита, а няма нищо подобно. Който се вълнува от Украйна и това, което е истината за нея знае за какво става дума. Факта, че руски войници в плен са кастрирани, с счупени крайници и изтръгнати пръсти сакън да се покаже някъде. Според мен Украйна ще стане след войната федерация, което ще отвори възможност за нас да настояваме за автономия на българите там, които са 500 000 неофициално. Също така Запада е доказал, че по-голям лицемер от него в политиката и медиите няма. САЩ и Великобритания са военнопрестъпници спрямо нас, обаче да прекръстим Козяк 16 на Капитан Димитър Списаревски ще е голям проблем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7c736d9b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

5.   4, викаш, че на няколко руснака, търсещи майка си в чужда държава им изтръгват пръстите е голям проблем, а че същите руснаци изтрепаха десетки хиляди невинни цивилни и прогониха 1-2 млн украинци, оставяйки ги без дом, без живот, без семейство, не е проблем.

Не че съм защитник на украинците, ама това, което каза е меко казано цинично. Кой ги е калесал там тия руснаци в чужда държава. Те не знаят ли, че като пускаш бомби в чужда държава, е възможно да те хванат и да издевалестват над теб. Ами какво да кажат цивилните, които никъде не са ходили и никого не са провокирали, нито са от Азов?

Ако същия руснак беше доъл тук и ти беше взривил дома и убил семейството, дали щеше да го изкараш жертва, че му отрязали пръстчето, а? На чужд гръб и 100 тояги са малко.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0129db0184
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   И аз, с тая разлика, че не ми пука и за Русия. Хайде САЩ да пускат вече атомната бомба над Москва и да се свършва с това чудо!

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0129db0184
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   3 аз пък съм с обратните впечатления. Живях в чужбина в град пълен с руснаци и украинци и украинците са по-близо до нас като натюрел и манталитет, по-приятелски настроени бяха. Руснаците и рускините бяха нагли, злобни, двулични и пълни ненормалници. А някога харесвах Русия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a55c66c9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   5,Руските войници нямат избор. Те изпълняват заповеди. Тях никой не ги пита дали им харесва или не. Аз не защитавам войната ни най-малко. Абсолютно лудост е да се стига до война. Има един израз "Не мрази войника, мрази войната". Няма как да виня войниците, защото те не вземат решенията. Невинни жертви има в всяка война, за съжаление. Обаче защо има такава съпричастност към украинците, а тя лицемерно липсва към всички бежанци от Близкия Изток, където американците не са спирали да леят кръв. А и закона задължава да бъдат в бежански лагери, а не все едно нищо не е станало. Също така не знам дали знаеш, ама в Украйна в момента се бият и българите, които са там, ама не, защото защитават родината си, а са принудени от правителството, защото са нейни граждани. А факта, че нашето правителство се опитва да ни вкара в войната изобщо няма да го разисквам. Масово се записват хора на които се дава по едно оръжие с 4 пълнителя, сложат лента с знамето на Украйна и вече едва ли не полувоенни. А и сега е война. Нищо не пречи на някой да стане такъв и да убие съседите си, защото уж били руски шпиони. Доказателства няма. Просто им треква и бум.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7c736d9b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

10.   8, аре стига глупости, те нямали избор. Като са решили да стават военни и са си избирали професия едно време, някой да им е опрял пистолет да стават военни? Те нали са знаели в какво се забъркват и какво ще му е работата, особено в държава като Русия, която нон стоп е във война и праща на военни операции в чужбина. Айде да е норвежки войник да се надява да му се размине войната, ама руския... Това е все едно някой да избере професия ветеринар и после да го жалваме, че го принуждават да бърка в кравешки задници. Ами естествено, че ще бърка, като си е дал гъза под наем.

Разбирам да жалваме цивилни, които ги принуждават да се бият, ама военен и то окупатор да го изкарваме жертва, че го пленили, айде нема нужда. Когато той трепе е добре, ама като го пленят, аууу голям проблем.

Ясно ми е, че българите на 90% са русофили и путинофили и ще отнеса 500 000 единички, ама поне не бъдете цинични. Че американците са същите лайна, същите са, ама дай да не изкарваме другите психопати ангели, само защото ни е писнало от първите психопати. И амерканците, и рунсаците са си същите лайна и агресори, на всяка манджа мерудия и преследващи всеки, от който могат да изкопчат я власт, я пари, я петрол, я търговия с цената на убийства, оставени сираци, вдовици, разрушени животи и домове. И военните особено американските и руските съвсем умишлено и съзнателно са избрали да са част от това с всичките рискове и облаги, които произтичат.

Хич не ми ги жалете тия твари, които не биха се поколебали да ви отрепят и вас, и децата ви.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0129db0184
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   8 за разлика от бежанците от близкия изток украинците не се самовзривяват в името на Бог.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7c736d9b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, да, те само крадат гориво и наглеят. Пак е по-добре от бомба.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 64cb4bbf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   И мен не ме интересува какво става в Украйна. Аман от тях, толкова ли няма какво да дават по новините, че само и единствено за това се говори. Руснаците са същите боклуци, от тях започна всичко това с нападенията. И стига сте обиждали САЩ! САЩ е най-уникалната държава!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 46404ab9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   След това което разказа Пламен Пасков за бандеровците истински се отвратих от Украйна. Режат пръстите и кастрират пленените руски войници.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5720c74ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   14, а руснаците викаш с перце убиват.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c88151f417
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   14 до 15

Да си чувал понятието "военно престъпление"? Убиването, осакатяването и изтезаването на предали се войници е престъпление. Военно пленици се държат затворени в лагери до приключване на войната. Ти как би се чувствал ако казармата беше задължителна, както искат от Възраждане, след което да те пратят на фронта, тъкмо както наскоро се връщаш от абитурентския ти бал и там както гледаш като в небрано лозе да те сгащят бандеровците и да ти отрежат пръстите и топките?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5720c74ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   16< първо какво общо има казармата? Онези са военни по професия. Второ, руснаците също извършват престъпления и то над цивилни, което е 100 пъти по-гнусно. Русофлите обожавате да омаловажавате зверствата на руската армия, а да квичите за останалите. Като ще осъцдаш зверствата, осъждай тези на всички, не само на нерауснаците. Другото е лицемерие. Който го е страх от мечки, не ходи в гората, нали знаеш. Те са знаели какви са рисковете и са си преценили. Ако те бяха убивали цивилни и им се беше разминало изтезанието, нямаше да реват, нали?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c88151f417
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   16 до 17

Пламен Пасков показа видеа в които един от труповете от камарата от вече опаковани в чували трупове на цивилни украинци, пушеше цигара докато чакаше включването на камерата за втория дубъл. Камерата обаче го хванала малко по-рано.
Сигурно има и зверства от страна на руснаците, но те едва ли се редовна практика, за разлика от това което правят бандеровците с пленени руснаци. Истински трупове на цивилни и то в размер на цели градове имаше в Ирак примерно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5720c74ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   18, за Ирак не отричам и не омаловажавам, но не това е темата.

Ама такива изказвания на руснаците зверствата "едва ли са редовна практика", пък на украинците са "сигурно" редовна практика, не ми се нравят. Едните са ни по-симпатични, та затова те сигурно са по-човечни и не трепят чак толкова много, пък другите понеже не ги обичаме те трепят зверската. Ами не си бил там, не знаеш. Айде да бъдем малко по-безпристрастни и по-малко лицемерни. Отиди, виж с очите си, реборй всички и тогава ми говори. А не той Пасков тъй казал, пък бабата пред блока така казала.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8a4b4ae1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   18 до 19

Това с фалшивите трупове на цивилни украинци са видеокадри, е не просто приказки. Руснаците нямат мотив да избиват цивилни украинци, защото повечето украинци са женени за руснаци и са яко омешан народ. Ако руснаците са искали да превземат Украйна, без оглед на цивилни жертви, отдавна да са изравнили Украйна със земята(най-лесният начин, како беше направено в Ирак от американците). Това да кастрираш пленени войници ми идва в много. Сори, но бандеровците яко ме отвратиха. Еднакво гнусни са ми с ИД.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 95d2d75a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "И амерканците, и рунсаците са си същите лайна и агресори, на всяка манджа мерудия и преследващи всеки, от който могат да изкопчат я власт, я пари, я петрол, я търговия с цената на убийства, оставени сираци, вдовици, разрушени животи и домове."

Перфектно синтезирано. САЩ и Русия са страните на една и съща монета. Същата пропаганда и надутост у хората им, които се смятат над всички. Нали живях в град с много руснаци и американци и двата вида крачат като "Стой земьо, янки/руснак те гази", едни от най-надутите нации са.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5720c74ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   20, абе те руснаци с руснаци са се избивали, ти ми говориш, че украинци нямало да избиват, защото разбираш ли евентуално може да са женени за рускини. Доста се посмях на наивността ти. Ти на кой свят живееш въобще? Гледай интервюта с Борис Немцов да видиш какво разкрива за Путин и колко му пука за самите руснаци. Как и за какво е разменял руснаци. Защо ли го очистиха? Защо ли очистиха Литвиненко, Политковская и т.н. Путин последното, което му пука е, кой е руснак, и кой друг. Да изброявам ли още колко руски опозоционери, журналисти и т.н. са убити от руската власт? Пък на украинци басма ще цепят, айде моля ти се. Информирай се и за двете гл. т., не само за тия, които не са ти симпатични. Ако си мислиш, че руската власт е по-малко отвратителна от бандеровци, си в дълбока заблуда.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 066d2ba3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   И на мен взе да ми писва. Съчувствам на невинните жертви особено за децата ми е много мъчно, обаче и на мен ми идва в повече. Значи тука във Варна имам нужда усещането, че са ни окупирали. Отидеш в мола, половината коли на паркинга са с украински регистрации и то все скъпи. Жените пазарят на поразия, децата са по детски кътове. Отида на пазара урайнска реч, на детската площадка, в Теленор, просто са навсякъде.
Не съм влизала в контакт с тях, един път само занесох дрехи в един хотел. Приятелка работи там и ми разказва за тях. Държат се много нагло. Претенции за храната, за почистването и за какво ли още не. Повечето имат възможности, дори и мъжете им са с тях. Платили са на границата по 3000 евро за да ги пуснат Всичко им е безплатно, междудругото тия 40 лв.би трябвало да се платят на собственика на хотела, но до колкото знам никой още не е получил никакви пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: bd46522b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

24.   Не, не ми писна от Украйна. За сметка на това отдавна ми писна от изключително масово и в голям прицент неграмотни българя, които обаче се мислят за вещи по всички житейски, политически, медицински, икономически и т.н. въпроси. Будят невъобразим смях в мен. Всичко знаят, пък живеят в кочина.
от Етническа българка

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: da4f29c006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Който откъдето идва носи със себе си привчиките, разбиранията, възпитанието и нормите си. Затова примерно Афганските бежанци пикаят по улиците в Европа и нямат елементарно възпитание. За Сирииските бежанци Германия трабваше да създава специални центрове за интеграция в които да им дават уроци как да се държат в обществото, как да подхождат към жена и , че изнасилването не е правилният подход. При посещението на Ердоган в САЩ, гардовете му се нахвърлиха върху тълпата американци и жестоко я пребиха от бой, защото ги смятаха за гюленисти. За тях това е нормата, те не са виждали нещо различно и просто не знаят и не разбират, че това е незаконно. В тоя ред на мисли много трябва да се притеснявате от Бандеровците. Все повече нараства броят им в България. Ами, ако обикаляйки из страната с джипките се натъкнат случайно на Столипиново и открият автоматичен огън там? Ще ни вкарат в гражданска война. Това за тях е нормата, когато засекат цигани. Както за нас е норма като видим муха веднага да я треснем с вестник, така за Бандеровците е нещо напълно естествено като видят циганин да извадят оръжието и да стрелят, независимо дали е на обществено място или не. Украйна е 40 милиона, а там има-няма 40 хиляди цигани изпокрити в покрайнини, България е 6 милиона и са над 300 хиляди. Дали не си поплюват Бандеровците, как мислите? Вече ни принудиха да си сменим имена на улици на украински имена. Смятайте, че ако станат 1 млн в България ще пометат Ганьо като охлюв и ще ни сменят конституцията на Бандеровска. Ми тия са сърдити, ако минават край теб и не се спреш с наведена глава и смъкната шапка за да демонстрираш почит и, че са с превъзходство пред теб, ако си остриган, с кафеникава кожа, необръснат и ходещ с миризлив анцуг и маратонки. И, ако не се извиниш може даже да ти натресат един.



Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8993ab7257
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Н. 17 ....какво общо има казармата.
Ами става въпрос за това,че имаше пратени срочници в Украйна,както те им казват (наборници,както им казваме ние-момчета току що завършили училище и отишли в казармата след това на служба,както беше преди и у нас).Това не са професионални военни,а наборници на служба.Те не би трябвало по закон да бъдат пращани на места с реални бойни действия.Нямат подготовка...да не говорим за мотивация или психическа стабилност.Казват,че са били само около 6 преди това в казармата,след това на учение.А после без да им казват къде и защо отиват са ги качили на танковете,събрали са им телефоните,наредили са им да карат в колона един след друг и по някое време са се отзовали в Украйна.Там вече се е разбрало за какво са отишли....Някои разказват,че са им давали да попълнят някакъв документ,че приемат това,но вече при свършен факт,когато не са могли вече да се откажат и да се върнат назад.Това го разказват момчетата,които са попаднали в плен в Украйна.Гледах ги в ютуба...Много подло от страна на тяхното командване.Казват,че ги е страх сега от техните началници да не ги накажат или разтрелят като се приберат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: f00a67f4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   И на мен ми писна. Да дават на Путин Донбас и да се приключва. Не сме д;ъжни цял свят да се подлагаме на страдание заради един народ, който воюва вече 15 години с Путин. Проблемът е,че това е война на САЩ с Русия.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e28a310b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   На мен лично са ми противни двойните стандарти. Едните бежанци в затворени палаткови лагери и общежития, а другите в 4 и 5 звездни хотели по морето. Ежедневно ни облъчват с новини за Украйна- как била разрушена, а за България и за състоянието и положението на българския народ никой нищо не казва. Инфлация, заплати, пенсии, цени на храни и горива, цени на стоки от първа необходимост, инфраструктура, разрушени пътища, пустеещи земи и необитаеми цели села- това явно не е голям проблем за населението ни и не трябва да седи на дневен ред в държавата. Колко от нас могат да си позволят да посрещнат предстоящите Великденски празници с нормална трапеза? Колко останаха без работа, колко имат някаква сигурност, колко ще отидат на море тази година, колко от нас си позволят да си купуват нови дрехи ежемесечно, колко от нас могат да си позволят да живеят нормално без да се страхуват, че ще останат без пари в средата на месеца? Положението ни е трагично, а чакахме сумата ти години, то да се оправи. Да може да си позволим нормален СРЕДЕН начин на живот, пенсионерите ни да не са зависими от подаянията на децата си от чужбина... И после си ги слушаме по ТВ за демографската криза и как България се обезлюдявала... Да, това ми е проблемът, че собствената държава не мисли за народа си. За украинците- нямам нищо против, че сме ги подслонили, все пак има война в държавата им, но имам против къде сме ги подслонили, това че се организират техни протести в столицата ни, на това че се преименуват улици и площади по техен натиск, на това, че ни заливат с новини, как били уплашени и дискриминирани в България, понеже на някой му била надраскана колата. На колко българи колите са им удряни, драскани, разбивани и крадени в България, пък не съм виждал новина свързана с това?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 231bd6852b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   До 24 - На мен па ми писна, някой да ми държи речи и да ми проповядва морал, все едно е седмокласник, който е разбрал, че има престъпнсот и пита, защото бай Иван не ходи да реши световните пробелми, без да е много наясно, че бай Иван кара двойни смени, само и само да сложи храна на масата.

Да, има проблеми в Украйна. Пуснахме бежанци, помагаме им, дори се напъваме излишно, да се покажем какви сме светии и светици. Какво повече се изисква от мен, не ми е ясно, но ще ви оставя, да си приказвате. Такива ви слушам още от 2008-а насам. То не беше Уолстрийт, то не беше Исляска Държава, педофили, джендръри, лудница за ваксини, конспирации за гущери, конспирации за Тръмп, а сега Украйна и Русия. Да, има световни пробелми и са важни, но идеята, че ако постоянно ми ги навираш в гърлото, нещо ще се промени, просто е изтрещяла. Не познавам нито Тръмп. нито Зеленски, нито Байдън. Имам си собствен жбивот с проблеми, които може и да не са от световно естество, но съм абослютно сигурен, че нито ще ми помогнеш с моито проблеми, нито и че ще решиш световните такива. И да, аз съм от тея хора, дето искат, първо да оправят себе си, семейстовто си, близки и приятели, преди да тръгна, да оправям Света.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a0bf48522c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Не знам как си представяте да няма извращения по време на война. Там, освен войници, има и наемници, които са отишли да убиват грабят, изнасилват и т.н. Представете си, един блок от 4 входа по 10 етажа. Мислите ли, че няма какво да се граби там и че никой като не ги вижда, не го правят?!
Дори това да го няма-самите разрушени блокове, пътища, мостове, заводи, никой не произвежда в момента, няма да се обработи и засее земята- това малки щети ли са. Знаете ли, е мъртвите са заровени в градинките пред блока. Кога, как и за колко ще се възстанови тази държава? Кога и къде ще се върнат бежанците? Учениците и студентите кога ще завършат тази учебна година? Много, много щети!
Повлякоха ни и нас.Защото на Путин му се приискало пак велика русия.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 795874d078
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Който гледа много телевизия е така. А не дай си Боже да има война, тогава може и да разбереш защо се говори толкова за това.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2fd1bdf5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   31, джендърите, рептилите и конспирациите са измишльотини на хора, за които е важно да има враг, срещу когото да скачат. В противен случай ще им се наложи да работят за решаване на реални проблеми, а това не им се иска. Много по-лесно е да посочиш: ето, тези са лошите и заради тях живеете зле.
Проблемът е, че войната в Украйна е реална и ни засяга пряко и ще продължава още доста време. В наш интерес е нещата да приключат по-бързо и да сме на правилната страна поне този път, т.е. с Европа. Затова може би изглежда прекалено говоренето за Украйна, но проблемът е реален и наистина ни засяга.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a0bf48522c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Всички, които роптаят срещу това, че някой ги занимава с Украйна-разберете, че това ни засяга и нас. Ето, бежанци, директни закани от Путин срещу България, липса на горива , срив на търговията с Русия, липса на руските туристи, което не е чак такава драма, но все пак. Тази война и последвалите я санкции разрушава едва възстановените доставки по света и още много плочки от доминото ще паднат. Всичко това се случва след огромните загуби от ковид, който не е приключил. Има огромна опасност конфликтът да излезе от границите на Украйна. Ситуацията в Черно море вече не е като преди месец. Много е лесно да бъдем въвлечени във война, дори и да не е сега, а след 5 години, например.
Иначе , няма проблем, че някой не го интересува. Но като 80% не ги интересува или ги, само че е дървен философ и идеята му е само да е контра, няма значение на какво-тогава вече има значение за всички жаби в блатото.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ebe3f56e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   На всички ни писна авторе. Просто медиите ни са такива, че говорят каквото е наредено от някъде.
Голям шум покрай шествието с Украински флагове в София, но иначе си мълчат за протеста за горивата.
Мен ме касае кога правителството на Простото ще намери решение на проблемите на нас българите - горива, стоки и тн.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d7b6760610
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   До 18. А Пасков показа ли, че това са кадри от снимки на филм, от преди 1 година? И че нямат нищо общо с войната.
А хората, които завиждат на бежанците, ами много жалко за тях. Дано никога да не ви се налага да го изпитвате на гърба си.
А защо по медиите посотоянно се върти за Украйна, ако не можете да го разберете, по-добре не гледайте новини. Това е война, която е съдбоносна за Европа и света като цяло, ако си мислете, че е нещо което няма да ви засегне, лъжете се.
Понеже видях да се коментира за войните на САЩ, има голяма разлика. Те не са нападали държави, за да ги завладяват, а сваляха диктатори като Милошевич, Садам, Кадафи. Русия пък прави обратното, те подкрепят всякакви диктатори, дори в момента се бият на страната на Башар Асад в Сирия. И тази война показа много добре, защо диктаторите трябва да се свалят от власт.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 95d2d75a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   На мен повече ми е писнало от Франция, Англия, Германия, САЩ, Турция, Дубай и Русия. Имам чувството, че повечето българи са вманиачени по тези дестинации. Има много по-хубави държави от тези изброените, а въпреки че съм учил френски изобщо не го харесвам като език.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3b28a8eebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Как няма да ти писне, първо с ковид измамата ни заливаха 24 часа в денонощие и как боцкането щяло да ни спаси, сега с Украйна по същия начин. Едни и същи сценаристи представящи ни "трагедия след трагедия". И ето сега руснаците изнасилвачи на непълнолетни момичета,разстрелват бабички, мирни пенсионери и пленени украински войници с вързани отзад ръце. Айде моля, тази информация ми идва в повече. Вярвате ли че тези издевателства са от народ, който всяка година има милионен марш с плакати и портрети на загинали от отечествената война. Глобалния супер богат джендърски елит се опитва да дава наклон с цялата подкрепа на услужливите и продажни политици по света.
Украйна, покрайнината на Русия е използвана манипулиращо за създаване заплаха и прицел срещу руснаците с цел поставяне на еднополюсен глобален режим. Затова и новините са еднополюсни, целящи заблуда и изопачаване на реалноста.
Тези цветно джендърски революции, запада да ги прави на друго място не и в предверито на Русия.
Това е истинската същност и причина Украйна да страда в момента.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 373f46f2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Дори самото заглавие е отвратително. Какво значи писна ми? Това е война, умират хора, губят близките си, домовете си, нормалния си живот. На теб ти било писнало. Дано не го изживееш на гърба си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7b275a0f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   До 18 - https://factcheck.bg/politicheck-videoto-s-trup-kojto-pushi-cigara-v-bucha-e-ot-ruski-muzikalen-klip/

Айде садвай сега.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3b28a8eebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Ето тука са подвизите на "Украинските герои",борещи се за свобода.
Съкрушителен филм по действителен случай.
https://filmisub.com/filmi/57320-solncepek-gorescho-slnce-2021.html

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5ba35456e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   "Писна ми от тая Украйна, а на вас?!"

Не, на нас не ни е писнало от "тая" Украйна, ни най-малко, ама изобщо даже. Единственото от което ни е писнало, са такива очеизвадно тролски теми на тролове (или по-точно тролКИ) като теб, на които украинките са им такъв голям трън в очите, и на фона на цялата тази война и трагедия, която се случва там, на тях единствения им проблем им е, да има кой да им начеше путката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ccb7f9ff9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   До 34 - Не отричам нищо от това, което каза, но постоянната пропаганда и "информираност", както и очакването от някакваи хора, че едва ли не седя и проучвам новините, все едно съм някаквъ журналист или анализатор и веки ме изпитва, да дам "правилното мнение". Накратко - имам си прекалено много проблеми, за да натоварвате с Украйна! Да ви има живота! Украйна да ми е зор!

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3e3e74c092
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Все ми е тая.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5720c74ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

46.   На мен знаеш ли от кое ми писна? Писна ми от путинофили. Някой да каже нещо против него или за украинците и веднага се почва "това е измисилца, не е вярно, не може да е така, не знам как е, ама не е така". Всичко щом е руско, путинско, автоматично е хубаво, а всичко що е украинско, демократско, американско е лошо. Никакво критично мислене, само първосигнално пристрастие. От 9 кладенеца вода ще донесат да изкарат Путин хубав. И не, не съм американофил, просто ми е писнало от този двоен стандарт все Путин да е готиния дори да е избил 1 млн цивилни и все да го оправдават. Не знам колко тъп трябва да си да кажеш нещо от рода "абе той може да е избил 100 000 цивилни, ама ако искаше можеше да избие 2 млн, та му прави чест, че тоооолкова много внимава и е тооолкова печен, защото ако искаше каква война можеше да спретне ехеееее, Украйна щеше да я изравни със земята за 2 дни, ама нали е готин, прави го бавно и хуманно". Такива изказвания са върха на лицемерието. Та от ей такива прости хора като Киро Брейка ми е писнало, които всичко извъртат в полза на Путин и Русия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3b28a8eebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Да не забравяме все пак, че Путин има над 80% рейтинг, хич нямаше да е лошо и ние българите да имаме лидер с такъв процент одобрение.
Шутове като нашите услужливи подкупни политици както и зеленски, дори не могат да мечтаят за такъв рейтинг.

Украйна е машата на Байденко (украинското му име) и продажната западна сган , с доставките на оръжие пък приветстват за демократично и мирно уреждане на конфликта, какво безочие. Дошли на вратата неканени с подли замисли, завистливи джендърски орди мислещи се за доминираща сила.
Путлер както го наричат драскачите по-горе, им го завря без смазка с думите, че никога повече война на руска територия и светкавично изнесе войната. Беше въпрос на време западно джендърските орди да дозатегнат обръча около така мразената Русия.
Повечето искат да живеят на запад със западния напреднал стандарт облаги и комфорт както и с демокрацията им която насилствено ги ваксинира. Защо при този хубав западен живот такъв страх от руснаци, такава омраза и завист. Дали защото руснаците са пред вратата им и дрънкат оръжие?!
А междувпрочем вече има улица Байденко в Киев, да им е честит новия западен свободен свят.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2fd1bdf5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   46 и аз съм така. Повръща ми се от извъртания и вадене от 9 дола вода колко е лош Западът и за да се оправдае Русия. Да, Западът има кусури, но Русия има в пъти повече.
С кого искаме да бъдем? С добре живеещите или с афринанските страни, които я подкрепят? Елементарен прагматизъм да вкараме, не е толкова сложно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: bfd695361e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   А на мен ми писна от РУСОФИЛИ като теб, които все се оплакват колко им натежават украинците, колко пари взимали, как нашата държава се грижела за тях... Айде преди да пускаш тема си излей злобата и завистта другаде! Украинците ли са виновни, че ги бомбандират и им направиха държавата на нищо. Щом не проявяваш грам съчуствие към убитите хора, деца и изостаналите мъже, които стоят на сила за да си пазят страната си и изоставят семействата си, мога да си направя извод какъв човек си. Жалко, че повечето хора като теб са станали грам несъпричастни към чуждите страдания! А за номерите- 44 и 46 съм абсолютно съгласна! Не украинците трябва да се махат, а ПУТИНОФИЛИТЕ!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 742a22440f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   8 - Те и немците след Втората световна война с това са се оправдавали- че са ги накарали и са изпълнявали заповеди. И онези, дето са изтрепали милиони по концлагерите и са изгорили цели села с жителите, онези по сталинските лагери, убийците на над 20 хиляди полски войници в Катинската гора и те са изпълнявали заповедите на някого, нали? Ама не съм чул някой да оправдава хитлеристите.
16- ти хубаво цитираш конвенцията в частта за военопленниците, ама къде пише да се убива цивилното население, да се изнасилват жените и да се мародерства по къщите, да се граби всичко, което го нямаш у вас и да го пращаш на жена си?
И всичките путинифили не знам защо удобно забравяте, че за путин и феновете му нашата страна (както и цяла Европа с изкл. на Сърбия и Унгария ) е вражеска държава. Което значи, че ако на бункерното джудже му скимне, утре орките му могат да трепят и нас. И никак няма да ги спре това какво сте писали за тях в интернет , как сте ги хвалили и сте оправдавали зверствата им.
А на автора като му е писнало от Украйна (но не и от Русия), никой не го бие по главата да зяпа всеки ден тАлАвизора. На мен като ми писне от нещо се занимавам с
друго.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 419599700c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Ами войни има на много места по света, в Йемен, Израел с Палестина, Сирия, Либия, Сомалия, в почти всички от тях умират и са умрели в пъти повече хора от Украйна. Медиите повтарят Украйна като латерни по заповед от САЩ, това е ясно на всеки. По принцип така работи американското общество - CNN/FOX/CNBC почват да повтарят едно и също нещо 1000 пъти и така формират обществено мнение в Америка. Това там работи, знаете го. И копират стратегията си тук, в България. Работата е, че дайте да си признаем - българите сме магарета, инатливи, опаки и много крив народ сме. На нас като ни се повтаря едно и също няма никаква вероятност да се формира като обществено мнение, а е 100% сигурно, че ще заемем веднага обратната позиция. Просто сме си такъв народ, по психология мнителни и опаки хора, криви. Затова и Ковид истерията тук не постигна нищо, вместо масово спазване на мерки имаше масов бойкот. Същото е и с Украйна. Повтаряха, повтаряха 100 пъти едни и същи неща и какво се случи? Прочетете коментарите - 90% са срещу Украйна. И въпреки, че не си го признават - всичките искат тайничко Русия да победи, да смачка Украйна и въпросния Зеленски да изчезне от екраните. Такъв е българина, винаги инат, винаги опак човек. В случая, обаче и самите украинци помагат. И партиите в България. Виждате как партии във властта организират украинските бежанци на протести уж с идеята да се убеди обществото, че българите протестирали, да пращаме оръжия. Мисля, че това масово изкарване на украинците по българските площади с украински знамена започна да прелива чашата. Ние се почувствахме окупирани. Моето мнение е, че ако не се прекрати веднага тази медийна пропаганда про-Украйна и веднага да изчезнат всички организирани украински протести и знамена от площадите скоро ще избухне насилие срещу всички украинци. Българите винаги траем дълго, но като избухнем сме като тенджера под налягане, при нас протестите се сливат с бунтове, насилие, омраза, отмъщение - не са ни никак чужди чувства. Вероятността да вменим на украинците всичките си проблеми и да се нахвърлим върху им не е никак малка.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 8664858fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Разглеждам си аз из социалните мрежи и попадам на публикацията на една жена, от която става ясно, че въпросната дама предлага изготвянето на фалшиви дипломи и шофьорски книжки. Стана ми интересно коя е и разгледах профилът и. Там се натъкнах на картинка на горящо украинско знаме с текст "тук не сте желани, махайте се". Подминах го, разни хора разни мнения, но явно за средностатистическият българин, украинците са много по-страшни от шофирането с фалшива книжка или пък работата с фалшива диплома. Ясно ми е, че и от украинците има кофти хора, но далеч всички не са такива и ако имахме малко акъл, можеше спокойно да привлечем лекари, медицински сетстри, инженери и други спецялисти, от които България има крещяща нужда. Но Ганя си е Ганя и явно манталитетът ни е такъв, че ще си тънем винаги в злоба и мизерия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d9d308c7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Към автора:
Много добре те разбирам, няма такава противна маса като тях!
И аз съм като теб, не мога да ги понасям. Изключително много ме дразнят с поведението си, с речта си-претенциозни, с невъзпитани деца, неблагодарни, високомерни. Трябва да разберат, че НИКОЙ С НИЩО не им е длъжен.
Да се връщат откъдето са дошли!!!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6ee5f2b6f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   Не ги мразех, но вече ги мразя и не ги понасям! Виновни са медиите ни, политиците ни, онзи зелен палячо и въведената цензура. Слава на Русия! Слава!

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker