Кучетата в София са повече хора от хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121365)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучетата в София са повече хора от хората
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 987 пъти
Винаги съм смятал, че в София идват едни от най-наглите и злостни хора от другите градове, но и местните са опаки. Но се оказа, че и уличните котки в София са по-сприхави.

Отидох миналата година в Поморие и там котките по улицата бяха много по-общителни, ако речеш да ги погалиш повечето даваха и дори сами идваха при теб. В София повечето бягат от страх и се дърпат да ги погалиш.

Затова пък някои кучета, дори домашни сами идват при мен, дори в София. Дори наскоро си седя на една спирка и усещам нещо на обувката ми и когато погледнах едно йорки на едни хора си играеше с крака ми и го погалих. Много често ми се случва при мен да дойде някое куче и да иска да си играе. Та май кучетата в София като цяло са по-приятелски настроени от хората. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: d83c8f1395
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Предполагам котките в Поморие са по-общителни, защото там е по-спокойно и безопасно за тях. Няма толкова трафик, а зимата си е почти мъртвило, хората са едни и същи през повечето време и т.н. В гетото София си е стрес дори за хората, какво ли остава за недоверчиви и особени животни като котките.
Иначе кучетата са много по-приятни от хората независимо в коя част на света си. Уви, много малко двукраки заслужават щастиети да гледат домашен любимец. Самият факт, че толкова животни се изхвърлят и/или се търсят 95% породисти от крайно долнопробни развъдници, за покупката от зоомагазин дори няма да споменавам, е достатъчно показателна, че тези индивиди не обичат наистина животни, а си търсят нещо, с което да се изфукат и да се разнообразяват, докато на тях или на лигавото им дете им писне.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9b030ac202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не знам за кучетата, но при нас в Пловдив котките (повечето) не са страхливи и сами си идват. Но ние имаме доста котки и си ги храним. В София почти не се виждат от тия животни, а основно кучета и предполагам че затова са толкова стресирани котките.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: db3408d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не само в София, навсякъде е така! Не са повече хора (и слава богу) те са чисто сърдечни, любвеовилни, натурални, нямат тези човешки инстинкти- завист, злоба, алчност...
Аз съм от щастливките които имаме тази специална връзка с животни и птици :) винаги се врат около мен, да се запознаем, да си поиграем, да почерпя нещо. Случвало се животни и птици дори да ме следват до домът ми хахха
Скачала е котка в колата ми и колкото и да я връщах навън, продължаваме да скача вътре и се катерене по мен. Каца ми врабче на ръба на чинията докато се храня в ресторант и то си се почерпи спокойно. Кучета от далеч ме засичат и започват с ония погледи и движения "ела да си играем"
С мъжът ми се "взехме" по голяма любов, но се оказа, че и двамата сме затвърдили избора си когато сме се убедили, че я има тази връзка на другият с останалите живи същества освен с човека... невъзможно е животинките да те излъжат що за човек е човека ;)
Знаеш ли, не е до животното, а до човека. Те всички са чисто сърдечни душички, само сред хората има зверове...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: ca6674cf20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Виж животните имат по-развити инстинкти от нас и усещат на кой могат да се доверят и на кой не.
Колкото до котките в малките градове и в София, нормално е. В София има трафик, шум, твърде много хора, които ги тормозят и е нормално да са недоверчиви към непознати. Докато в малките градове има дворове в които често се разхождат необезпокоявани, мили възрастни дами, които се грижат за тях (и в София ги има, но на фона на останалите хора са малко) и котенцата живеят спокойно.
Впрочем най-спокойните котки, които съм виждала живеят в
един манастир в Корфу. Явно се грижат толкова много за тях, че дори тълпите туристи не ги плашат и трябва буквално да внимаваш как ходиш за да не настъпиш някое коте, което се припича на слънце на средата на алеята! И няма никакво намерение да се премести заради някакви си туристи. Та ако се питаш как изглежда котешкият рай... Разбира се там няма проблем да го погалиш и дори да го гушнеш, защо то не изпитва страх от хората.
Аз обичам животните и даже се смях, че искам да остана там и да се грижа за котките. Няма дори да искам пари, само храна и подслон. Това разбира се е шега, но никога преди не съм виждала толкова много и то добре гледани и щастливи котки на едно място.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker