Да забелязвате "Скъпи коли" по улиците ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да забелязвате "Скъпи коли" по улиците ?
преди: 2 години, 25 дни, прочетена 2942 пъти
Първо! (аз не завиждам, само споделям).

От Бургас съм и гледам от близо 3-4 месеца (като впечатление) почти навсякъде има по едно Г-класа И то от новите или поне над 2015г, Аудита 50TDI колкото искаш ги има, даже имаше и много поршета/бмв-та/тесли И 50% от колите са паркирани на уличните парку места ? не разбирам ?, и дори имат по 6 цифри/букви на табелите.

Разбира се, хората може да са заможни :) което няма лошо, но как и защо се паркирват на нормалните улични парку места, не разбирам!.
Ами ако им направят нещо ? та тия коли са нат 100к, а от къде ги зимат? сигурно бизнез ? или продажба на имот, но може и бизнез да са продали, и просто като любител на "красиви коли" ми е интересно .

Нали... "Бедна Държава сме"

Пак казвам ..(не завиждам). Интересно ми е, знам.... нямам какво да правя и реално пиша за животите и техните коли , хаха колко глупаво ама така е >_<.

Просто ми е интересно, от "кае пари?" би питал нормалния БГ гражданин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 24 дни
hash: 8eeb3f4707
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Това са честни пари, изкарани с пот на челото.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: a048c399e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Първи основен житейски съвет: Не гледай в чуждото канче, а в собственото!

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 8eeb3f4707
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   2, не е вярно, това много стеснява представата за реалността. Нека знае човека как стават нещата и на каква цена, за да има трезва преценка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: a048c399e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   2, не е вярно, че не е вярно. По-правилно е да кажеш , че не си съгласен. Твое мнение, а не факт. Аз смятам, че основно човек трябва да следи своя живот и целите си. Другото е за обща култура и сверяване на часовника -
Ето как стават нещата - вадиш 100к лева и си я купуваш от магазина. Чисто и просто. Как и от къде той да прецени сам за себе си. Едва ли не знае отговора на реторичния си въпрос. По-скоро очаква да чуе според мен неща от сорта, че това са коли на крадци и мошеници за да се успокои вътрешно, че няма възможност, но това е грешно.
Даже погледни как е зададен въпросът - Как ТЕ си позволяват колите, вместо да зададе въпроса: как мога АЗ да си я позволя? Ами ако му кажа, че част от тези коли са на проститутки, да вземе и той да пусне обяви за 300лв/час по сайтовете освен? Усещаш, че всеки е различен и има свой път на развитие. Нито дава информация за себе си и с какво се занимава, че да сме му истински полезни, нито нищо. Всеки с правилните ходове в живота си може да си ги позволи по честен начин.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 788ff52577
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Братле, ако това те впечатлява ела в София да се нагледаш какво става от нови коли!

Аудита, S class, G class, GLE, пълно е. Живея в широкия център на София и последните няколко години се напълни с лъскави каручки, всеки ден виждам. Преди пак имаше, но по-рядко.

Обяснението е, че първо много чуждестранни фирми отвориха и дават високи заплати, второ масово са на лизинг палячовците карат коли дето не им отиват :) 20 годишни шматки карат Ford Mustang и дават газ.


Софиянецът

 
  ...


...
преди: 2 години, 24 дни
hash: f4c482563e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   имат бизнеси хората, работили са, правили са си сметката и са успели да натрупат капитал. Докато твоят баща е бачкал стругар, почивал е през уикенда и е изпивал половината си заплата, бащата на "Мистър Кеш" не е спал с дни и не си е прекарвал времето по кафетата, от дребен зеленчуков бизнес е направил най големите борси за зеленчуци в държавата. По тази причина ти гледаш чуждите коли и ти капят лигите, а Мистър Кеш кара ламборгини за 500 бона.
Роднините на днешните бедни си продадоха нивите и боновите книжки и изядоха парите, тези които по него време пестяха от удоволствия и купуваха тези земи, сега имат стотици, хиляди декари и обработват още хиляди декара земя, съответно карат хубави коли.
Защо не ги е страх да паркират ли, защото имат застраховки и защото за тях колата, която карат е просто автомобил, могат да си позволят да си купят нова кола на момента, начина им на живот не зависи от купчината ламарина на паркинга, за тях тя е просто красиво и качествено превозно средство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: debbfe350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

7.   6, наивен ли си или се правиш на такъв? Колко от тия "бизнесмени" са истински бизнесмени, а не човек на някого или мутра? Единици са в Бъглария истинските бизнесмени, които честно и почтено са изкрали достатъчно за Ламборгини. Сякаш не знаеш как стават нещата в България та ми се правиш на приятно разсеян. Я обществени поръчки, я еврофондове, я незаконна дейност. Тея "бизнесмени" не са бизнесмени, защото са много умни, готини и работливи, а защото са ги назначили за такива. Имат поръчки, не защото са най-добри на пазара и услугите им са невероятни и конкурентни, а защото някой им ги дава срещу процент.

Трябва да си много прост да си мислиш, че нашите бизнесмени са станали такива, защото са много умни и работливи, разбииш ли. Ако има такива, те са максимум 1%. Особено пък в Бургас меката на мутрите, знаем как стават нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 5d1f1e28b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   6 явно нещо е сбъркал страната! Ти не знаеш ли кой в тази държава разполага с бизнеси и по какъв начин? Ти да си чувал за сива икономика? Наркотици, проституция, митници, точене на ДДС и другите неща от 7?

Аз като ги гледам тези оялите се в София в джипките и S класите и хилавите мумифицирани момета по на 20, които и те въртят волана на едно такова возило за над 150 000 без ДДС-то, така са се преработили горкичките, че живи да ги оплачеш! Всичките са с по 5 западни езика, владеят финанси и счетоводство, инвестиране в крипто, на ти са с икономическата ниша на техния бранш и търгуват оръжие с ИДИЛ и украинските националисти. Такива познания по маркетинг владеят, че си личи по маниерите им и начина, по който са се разплули зад воланите, че са от най-елитните на континента. Засенчват лондонските костюмари.

4- "Всеки с правилните ходове в живота си може да си ги позволи по честен начин." А ти какъв опит имаш в забогатяването в БГ и с какво?

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: f56d954d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   6, интересно мислене, това което мислиш ако беше истина, ДОБРЕ!
ама не знам дали си малък на години или.. просто не знаеш какви крадци има тук у родината... има бизнеси честни! те са толкова малко че парите дори няма да стигнат за толкова скъпа кола, освен ако не е IT бизнез, говорим за честни пари! много хора са от сивия сектор И тава укриват % данък и с тия пари си зимат хубави коли. Дори и да не зимат коли буквално ги използват за развитието на сивия бизнез и така.


Не разбирам защо си мислиш, че баща му е изпил парите? дори и да е ял и пил само или да продава или купува земи имоти пак реално няма как да земеш такава КОЛА или БИЗНЕЗ или ИЗМАМИ, но тук всеки читав Българин знае ситуацията ни

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: f4c482563e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 7 Работата ми е свързана с такива хора и знам кой с какво се занимава и от къде е тръгнал. В цяла София има регистрирани 16 ламборгинита, на теб защо ти се струва невъзможно в София да има 16 успешни бизнесмена?
В обществените поръчки нняма нищо лошо, все някой трябва да построи пътища, тротоари, паркове и мостове, това че съществува корупция не е само в бг. Какво лошо намираш в еврофондовете и кой ти пречи на теб да ползваш такива? Незаконната дейност е риск който извършващия е поел на свой гръб, рискувай кой ти пречи? Някой бил назначил бизнесмените, пълни глупости, кой назначи Ивайло Пенчев за производител на катерачни стени? Кой назначи Ваньо Алексиев за собственик на “Биомет”? Кой назначава крупните земеделци? Тези хора плащат едни от най големите данъци в държавата, ще купят подобни автомобили на себе си и на децата си. А ти си свободен да основеш фирма да произвеждаш да станеш най добрия на пазара и да си купиш и ти хубава кола

 
  ...

...
преди: 2 години, 24 дни
hash: f56d954d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Крадци са 99% от хората които имат тия коли :) винаги сив бизнез
един нормален и 100% честен бизнез в България няма, но дори и да има те не са толкова тъпи да си купят такава кола :) подръжката ще им ебе маиката да не говорим за данъци

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: debbfe350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

12.   "В обществените поръчки нняма нищо лошо, все някой трябва да построи пътища"

Не, пич, сериозно питам. Тъп ли си или се бъзикаш? Защото и моята работа е свързана с такива хора и се изумявам от думите ти. Колко еврофондове източи единия няма да ти обаждам. Дори на мен ми предложи 1 млн. комисионна само за да съм фиктивен управител на една фирма. Не приех, защото няма да мога да спя спокойно. За него 1 млн са джобни пари и ще си ги избие в пъти само от тази фирма, а той има десетки такива. И това говорим само един човек. Ако тръгна да ти изброявам за всички, с които работя... Сравнение с някои този даже е дребна риба. И това в провинцията, в не най-големия град. А в София, където са баш до властта там не искам да си предсатвям.

Нямало нищо лошо. А има ли нещо лошо да спечели някой, само защото е племенник на този, от който зависи избора на фирма и после да си остави ръцете, взимайки 10 пъти по-висока цена, защото така или иначе никой няма да му търси отговорност?

Или викаш всичко в бг е честно и пътищата са в изрядно състояние и се правят качествено и евтино.

И между другото тия хора не карат Ламоргини, а големи луксозни Мерцедеси и се движат по няколко в кордон. Отпред и отзад имат по една кола охранители по 2 м. добре сложени момчета. Като слезе едните остават до колите да пазят за бомби да не монтират по колите, а другите стоят пред офиса. Предварително от предния ден се проверяват асансьорите и помещенията и момчета остават да нощуват там, за да няма изненади през нощта. Та никой няма да ти кара Ламборгини.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: d7731eab07
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Аз пък си представям как някои от тези хора ще прочетат тази тема и просто ще се подсмихнат.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 2b8bfbe571
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Към 8, имам опит с много хора, които завършиха в БГ и заминаха да работят в чужбина и пробиха. Обкръжението ми е такова понеже не се събирам с хора, които се оплакват, а ги филтрирам. Скоро и аз заминавам навънка. И не съм някой бачкер, а човек с образование, което се котира високо там, където мисля да отида.
Това, че не става в БГ за някого, не означава, че навънка няма да пробие. Не си дърво и границите са отворени. Казвал съм го и в предишни теми, че ако си на заплата - БГ е лоша опция. Заминаваш на Запад. В БГ е хубаво ако имаш собствен бизнес или поне работиш за себе си и те търсят хората.
Много зависи от ситуацията, в която се намираш. Очевидно е, че трябва да предприемаш правилните ходове според положението си, а не да ревеш, че точно в БГ не ставало за теб. Това е наивно и детско.
Та като си взема след време живот и здраве и аз такава кола с пари от чужбина и я паркирам на някоя улица тук - това дали ще провокира някого като Автора да постне поредната тема тук?
От 4; М28

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: c67c753162
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   машалла на номер 6 отдава му се да баламосва признавам си

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 788ff52577
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   И как се става милионер в България с бизнес, ако не крадеш или не си в някаква схема/далавера с еврофондове, субсидии, обществени поръчки, туризъм и т.н., което пак е кражба ?

Защото тия глупости със супер успешния бизнес в България са някакъв пълен мит. Обяснявайте ги на някой друг. Говоря от личен опит. Как ще си купиш изкарана с ТРУД кола за 200-300к в БЪЛГАРИЯ ? При 2 милиона пенсионери, 1 милион малцинства, 1 милион деца и 20% от младите в чужбина КОЙ ще ти изработи парите и с какъв бизнес за тези коли, като трябва да плащаш и заплати, осигуровки и т.н.

Лъскавите каручки, които гледате в момента по улиците или са лизингови на разни програмистчета, или са на някой, който много сериозно си е пипал в кацата с мед без да му тежи на съвестта - било еврофондове, било субсидии, било некачествено построени пътища писани на х3 цена, че струват, било разни фиктивно изхарчени държавни пари за нещо, което или не съществува или е направено супер зле.

Само последните месеци излезнаха сумати свинщини от управлението на ГЕРБ. Уличното осветление - дето едната лампа струвала 1550 лева на единия тротоар, а другата на отсрещния от друга фирма струвала 5000 лева! Фиктивните почивки в МОН(писали, че някакви деца ги водили по екскурзии, по лагери и т.н., изхарчили милиони, после при проверка се оказало, че такива мероприятия въобще не са се правили).

Споменават по новините, вдига се шум за 3 дни и после кражбите продължават по старому.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 77d0862173
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

17.   Направо се изумявам колко наивни, че даже и прости хора има.. Просто запомнете едно, в България няма, Н Я М А честен бизнес. Всеки, който срещнете, било то с малък магазин, било то с голяма верига, няма случай да не прави някоя врътка и далавера, било то с ДДС, с проекти, дюфактури, фондове и какво ли още не. Видиш ли бизнесмен да слиза от кола за над 50 бона и да ти каже, че парите са му изцяло честни, то същия като ти каже добро утро, погледни слънцето дали се е показало. Да, може да прави пари, например да върти едни 100 бона оборот, от които да му остават 3000-4000 чиста печалба, но покрай тези пари има още толкова, че и двойно над тях от незаконната част. А пък ония смешник от горе дето вика "Ми стани и ти" се обзалагам, че даже не е мислил за собствен бизнес, на него ще му кажа само едно - в България е такава корупция и рекет, че първо не можеш да пробиеш, понеже всички позиции са вече заети, във всички сфери и то на хора от или близки до властта и мафията. Но да кажем, че по някакъв начин, магически пробиеш, такъв рекет ще ти ударят, че за теб отново ще останат жълти стотинки.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 029b7ca8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Ти това виждаш а знаеш ли какво показва статистиката? Над 70 % са с доход под средната работна заплата. Видял си 5 коли надали са както ти се привиждат навсякъде. Аз виждам друго, мръсотия, гнусни панелки, стари пердета на по 30 г. сякаш не могат да си купят дори от втора употреба, пътуваш ли из страната същата работа, разруха навсякъде. Фасади, входове гнят. Колкото и да е мизерия изрини двора си от боклуци, засади цветя, но така ли е? Защо? Защото това и манталитет.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Аз като погледна кой кара тези лъскави коли и в 99% от случаите са някакви дебели шкембелаци с вид на каруцари в чутурата, роми, някакви жени с вид на елитни или не толкова компаньонки, или младоци, на които си личи, че родителите са помагали за покупката. И почти никой не е облечен наистина изискато като елита, какъвто държат да бъдат, масово са по анцузи и фанелки тип бияч от Люлин. Като цяло не ми приличат на много интелигентни и начетени, но дори да не съдя по външния вид само трябва да видиш как карат, къде спират и как се държат като слязат за да ти стане ясно какви са успелите хора по нашите земи. То това навсякъде го има, но на Балканите и бившите соц страни се среща най-много.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Добре ясно, че не са им честни парите, кажете важната и тънка част - как да се загаджи един обикновен, макар и образован човек с тези хора? Къде ходят дъщерите и синовете, наследници на собствениците на Ваклин и Трейс например, в кои дискотеки може да стане свалката?

 
  ...

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   12 ако не е тайна какво точно работиш, та имаш връзка с тези хора?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

22.   Познавам двама милионери от София, които направиха състоянието си по напълно честен начин, трудейки се и рискувайки да влагат в производство. Проектирал съм за тях и съм станал свидетел как от обикновени хора станаха заможни. Не изключвам вероятността и аз да стана такъв в обозримо бъдеще. Единият от тези хора обаче имаше и преди това фирма за търговия, а после основа и друга за производство. Разликата е там, че и двамата доста пестяха - не пилееха пари по ресторанти, жени, скъпи дрехи и техника (за разлика от много българи със среден доход, за които показността е на първо място), а живееха скромно и търпеливо изчакваха своя момент, в който да дойде успехът им. Но имаха предприемачески дух и вяра в себе си, че ще успеят, ако вложат време и средства в това, което са запланували.
Изпълнявал съм поръчки и за човек, който си беше построил в двора едно малко хале, беше си купил втора ръка машина за отливане на пластмасови изделия, поръчваше на друга фирма да му изработва стоманените матрици и после сам произвеждаше всевъзможни чашки, лъжички, бъркалки, закачалки, поставки, щипки за пране и какво ли още не от пластмаса - стига да е постоянно търсено и с голяма оборотност. За отрицателно време стана милионер, но и вложи в началото, защото знаеше, че парите на падат от небето наготово. Неговите приятели го вземаха на подбив, че се "занимава с глупости" и му се смееха, че вложи всичките си спестявания в производство, докато те си бичиха с някакви кифли и даваха всичката си заплата по жени и заведения, а нямаха два лева да се усмихнат. Караха го от ден за ден. Накрая обаче се почна с такава завист към него и все го молеха за заеми и да им купи нещо, че човекът ги разкара от обкръжението си, тъй като установи, че не са му никакви приятели, а кърлежи, които само искат да смучат от него.

Наред с предприемчивите хора, които не са много, преобладават другите, които цял живот не искат да предприемат никакъв риск, очакват да живеят само благодарение на месечната заплата, давана им от работодателя и предвид това е съвсем разбираемо, че няма как като обикновени служители, работещи за чуждите интереси, да разполагат с голяма покупателна способност.

Някой мъдър човек навремето е казал: "Или работиш за своите мечти, или за чуждите такива!".

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

23.   Ето, аз ви давам отлична и доказано печеливша идея как да печелите пари. Колко от хората тук ще решат да рискуват, да вложат спестявания и да започнат подобно производство на постоянно търсени, оборотни изделия? В момента много се търсят всякакви пластмасови бъркалки, черпаци, кутии за съхранение на храна, чаши, чинии, щипки и прочее. Една кутия за съхранение на храна в "Кауфланд" струва по 2,50-5 лева в зависимост от размера, но струва стотинки да бъде произведена. Пластмасов черпак или бъркалка струва 5-15 лева, но не е повече от левче за производство. 3-4 купи с различен размер са ти 10 лева комплекта, но на производителя това му струва левче за всичките. Щипки за пране или такива за защипване на найлонови пликове също струват стотинки за производство, но в магазина комплект от 10-20 такива се продават за няколко лева. Стенна или ъглова поставка за баня струва 15-30 лева в магазина, но е адски евтина за производство. Ако предложиш няколко такива успешно проектирани модела, ще се къпеш в пари. Тези неща са редовно купувани в магазините, защото повечето домакинства ги употребяват целогодишно и се похабяват или чупят с течение на времето.

Ако някой пък реши да произвежда силиконови гърбове с подходяща форма и с добро качество за най-продаваните модели телефони, до година ще е милионер гарантирано. Ще му струва левче да го произведе, а после ще го продава за 15-30 лева бройката (или за двойно по-малко на търговците). Продаваш 100 000 силиконови гръбчета за най-продаваните модели на "Samsung" и "Apple" и после си свиркаш с уста. Като махнем разходите по инструменталното оборудване, суровини, ток и данъци, то всеки продаден силиконов гръб ще ти носи поне по 5-10 лева чиста печалба, дори и ако половината от цената я прибират търговците, на които продаваш с отстъпки. А бройките, които продаваш от собствения си интернет магазин, ще ти носят още по-тлъсти печалби. Умножаваш 10 лева по 100 000 и получаваш един милион лева чиста печалба, навъртяна за отрицателно време. После си купуваш каквито си луксозни коли искаш. Какво правиш, ако искаш качествен силиконов гръб на "Spigen", например? Ами, или поръчваш от някой търговец такъв за 25-50 лева (тази марка държи винаги високи цени), или направо от техния магазин. Техният разход е левче, най-много две (поради по-качествения материал в сравнение с повечето кучи марки на пазара), а разликата я прибират за себе си.

След година ще прочета отново темата, за да видя колко предприемчиви хора ще се похвалят тук, че са подходили далновидно сега и са успели дотогава. Ако не следвах свой план за развитие в друга област, също бих започнал такова производство, тъй като виждал с очите си как обикновени - но решени да рискуват - хора са успявали.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   И преди да кажете нещо - те от нас са ги взели тези пари. Дали са от ЕС по програми или от неплащане на техните служители, ниски заплати, реално парите на богаташите са на останалия по-голям процент бачкатори.

От 20

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: f56d954d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   Кифлоприземител, много ги разбираш е брат, сигурно и ти си милионерче :)

 
  ...

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 545e58bc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

26.   Кифльо, не те познавам, но от това, което чета постоянно имам чувството, че ти си най-големия ебач, най-големия бизнесмен, най-успешния мъж, най-всичко. Да вземеш да слезнеш на земята най-накрая ? То така се става милионер, тея твойте приятели, за да имат пазар знаеш ли ги колко, какво и къде са дали ? 100% въртят някакви мизерии и те, да не говорим пари под масата къде и какво дават. Впрочем, преди години си отворих сервиз, на втория ден (още дори не беше отворено, но се знаеше кой, къде, какво е взел и какво ще се прави), та ми идват 2 гардероба да си предлагат "услугите" за скромните 50%, както искаш така си го тълкувай (още преди дори да съм изкарал 1 лев). Да, аз имам връзки покрай миналото на баща ми и се оправих дето се вика, ама ако нямаш какво правиш ? И аз не съм единствен случай, много мой познати и то в цяла България са на същото дередже. Знаеш ли колко пъти ми звънят с изречението "А бе мисля тук да отворя нещо, ама ще ми трябва едно рамо". И за справка, да и аз въртя далавера с частите и т.н. (без да ощетявам клиентите си, да не ме разбереш погрешно), по-скоро ощетявам определени личности, които си виждал по телевизията само. Да не говорим ,че ако не са тези "странични" печалби, то като тегля чертата ще оставам с една средна заплата, което не е малко и бих се задоволил, но това при положение, че всичко беше честно и примерно ощетявах клиенти, приятели, роднидни и т.н. А и още нещо за производството на твоите лъжици, то е лесно, трудното е да намериш пазар, какво ще продаваш отвкъщи, ще отвориш магазин, че и 10 ? Първо, че няма да пробием, второ, че няма да ти дадат. Както казах, трябва да си на човека човек и явно твоите хора по някакъв начин са се закачили.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: a5eb01d208
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

27.   До 26 - Не храни нарцистичен трол, чиято единствена цел тук е, да докаже на себе си, че е хубав човек. Виж му малоумният съвет - доказана схема - калъфчета за телефони. Правиш 100 000 калъфчета за телефони, чи и за по 20-30 лева гои продаваш и милиони милини, а после голям живот!!! ЧОвекът не е с всичкият си, не го ли разбрахте? Сега ще композира отговро от хиляди думи, за да спечели днешната битка в сподели точна нет. Утре ще има друга битка, а може и да е тая пак, ако му е на кеф и му се вържат още шарани.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: 99df8d39b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

28.   Кифлоприземител, не се излагай. Тези пластмасови и силиконови джунджурийки се внасят от Китай на толкова ниски цени, че дори и с разходите за транспортиране и внос в Европа пак излизат по-евтини от произведени в ЕС. Иди в София на "Илиенци" и питай, ако не ми вярваш.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

29.   Както вече писах по-горе, и двамата сегашни милионери бяха съвсем обикновени хора преди няколко години. Лично аз съм им помогнал да пробият на пазара и съм станал свидетел как са протекли нещата при тях. Същото важи и за третия човек, който произвеждаше пластмасовите изделия за ширпотреба. Друг подобен на него успешен човек също произвеждаше пластмасови изделия, но изцяло за износ към Германия и бяха предимно технически неща: дръжки и панти за промишлени шкафове, тапи за крака на маси и алуминиеви профили, разни Г-образни и Т-образни връзки за профили и т.н. Никакви подкупи, дебеловратници и прочее. Съвсем честен труд. От него после наех помещението му и работех там в продължение на 3 години по няколко проекта за мои поръчители.
Други двама нормални човека финландци също станаха милионери във Финландия, когато работех за тях и точно заради моята работа, без която нямаше да успеят. Това не е хвалба, а споделяне на истината. Всеки е свободен да го разбира така, както желае. Сега правя същото за себе си, а не за други хора, а какво ще се получи, само времето ще покаже. В близките години ще способствам да има още повече скъпи коли по родните и международните пътища, вкарвайки свеж капитал в България.

Примери за честно успели българи има много, но всичките до един са били предприемчиви, трудели са се неуморно и са влагали мисъл в това, което вършат. Сещам се за: производителите на шоколади "Гайо" в Пловдив, производителите на ядливи вафлени чаши и сламки "Cupffee" в Пловдив, Академия "Телерик" в София и т.н. До един са хора, които са започнали от нулата.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

30.   Аз не знам кога има време да моделира и прави дизайн, като е все тук по цял ден?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 973b28c9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Сега па и капиталист стана ... Очаквам скоро, да почнеш и поезия да пишеш. Па знам ли - може и да има няколко книги от твое име на пазара.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 2a7791be06
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

32.   Хаха, тук било интересно. Кифлопреземител, ти си директно за Нобелова награда за икономика! Бъди сигурен, че ако за 1-2 години можеш да направиш някой милионер от нулата, ще ти я дадат. Не се шегувам! Като гледам милионерите ги бълваш на конвейр и маржовете ти са съизмерими с тези в нарко-бизнеса. Сега малко по-конкретно, понеже хубаво баламосваш хората тук, но пък на мен ми стана интересно да проверя тези т. нар. "self-made" милионери. Погледнах отчетите на Гайо. Фирмата е създадена през 2011г. и към края на 2020г. има цифром и словом 406 хил. лева натрупани печалби. Да направим една бакалска сметка, като тази с калъфчетата. От 2011 до 2020г. са колко - 9 години. Сега да разделим 406 хил. на 9. Получаваме колко - 45 хил. средно на година. Сега да разделим тези 45 хил. на 12 месеца. Стават по около 3800 лева на месец. Фирмата има двама собственици, т.е. по 1900 лева за всеки. С тия пари ми мирише най-много на нова Дачия. На скъпа кола дори и гуми трудно ще се купят. Да, може през годините да са си разпределили малко печалбичка като дивидент, но погледнах няколко години и печалбите им са доста малки по принцип. Да, възможно е да работят само двамата и към споменатата печалба можем да им прибавим и изплатените възнаграждения, което би увеличило сумата на около 5 хил. месечно на човек, което не е никак лош доход, но далеч не говорим за милиони. Всъщност, хората може да са си милионери, ама от друго.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   Пичове и пички, горе ви предоставих безплатни идеи за доказано печеливши дейности, изпитани във времето. Можете да се кикотите и плюете колкото искате, но хората, които имаха далновидното мислене и находчивостта да рискуват по този начин, сега се смеят най-добре и разполагат с едни доста приятни парички и условия на живот. Подценявате силата на тези - наглед евтини - пластмасови изделия за производство, но те носят големи печалби поради оборотността си и постоянното, целогодишно търсене, гарантиращо дългогодишни продажби след първоначалното вложение. По същия начин и на един познат преди няколко години му се смееха, че произвежда боза, само че сега е милионер от тази дейност, а онези, които го подиграваха тогава, продължават да плюят по държавата заради ниските си заплати на общаци и не вдяват, че ако искат да настане промяна в стандарта им на живот, то тя следва да започне от техния начин на мислене и на предприемчивостта, която трябва да събудят и себе си. Парите не растат по дърветата и те по честен начин идват тогава, когато човек се труд и си ги извоюва с лични усилия.


Ще ви покажа нагледно как за 2,5 години и с около 30 000 лева вложение (на цени преди 14 години) после се правят стотина хиляди лева печалба още в първата година след пускане на пазара, а в годините след това печалбите са още по-високи и са вече 7-цифрени. Тези кадри са от периода 2008-2011, в който все още не бях така наясно какви едри пари валят от тази дейност и продавах услугите си на други хора твърде евтино. В последните години започнах да ценя труда си както подобава и върша същото на в пъти по-високи цени, а успоредно с това вече изпълнявам проект и за себе си, пък нека да ми е зле след още 2-3 години. Ето как започнаха нещата през далечната 2008-ма година:

1. С част от спестените в годините преди това пари наемам помещение за 440 лева месечно през 2008-ма, в което дотогава собственикът произвеждаше пластмасови изделия, но поради възрастта си вече не искаше да се занимава с това, а предпочиташе да се отдаде на заслужена почивка и да си харчи хубавите спестявания:
https://i.imgur.com/k7l0x0c.jpeg

2. Построявам си самоделна фреза с ЦПУ, която тогава ми струваше около 3000 лева разход за части и доставки, плюс себестойността на 6 месечни наема (тогава все още не беше достъпна електрониката за фрези и тези чаркове ги внесох от Щатите, а рамата и всичко по задвижването си проектирах сам):
https://i.imgur.com/bTD5FA6.jpeg

3. Наемам камион за 2 часа срещу 118 лева и отивам до село Ведраре преди Карлово, за да поръчам блокове раздут полистирен EPS200 за 1800 лева от фирма "Стирозавър" (в месеците след това отивах още няколко пъти за още полистирен за други проекти). Гледката към Стара планина бе величествена:
https://i.imgur.com/Pf1MaXR.jpeg
https://i.imgur.com/nClEys6.jpeg
https://i.imgur.com/UZOsMuP.jpeg

4. Предварително съм проектирал триизмерен модел на колата и поръчвам лазерно рязани фазерни плоскости, с които сглобявам дървена клетка върху подвижна стоманена основа, в която да нареждам с голяма точност фрезованите полистиренови блокове. Фрезоването беше голяма забава - много шум, леко оглушаване с дясното ухо (поради което вече ползвам телефона с лявата ръка) и ситен прахоляк навсякъде:
https://i.imgur.com/MsGoZJw.jpeg
https://i.imgur.com/MzVJTEP.jpeg
https://i.imgur.com/k3DbJMg.jpeg
https://i.imgur.com/cfjGhec.jpeg
https://i.imgur.com/DDUMQA8.jpeg

5. Фрезоването съм го правил с -2 мм отместване, за да оставя свободно разстояние за нанасянето на 2 мм слой полимерен цимент с ниско температурно разширение. После идва ред на много търкане и изглаждане на втвърдения слой:
https://i.imgur.com/qgMKzrB.jpeg
https://i.imgur.com/9tcWg8D.jpeg

6. Окончателното китване и полиране, отливането на стъклопластовите калъпи и накрая на самото изделие се извършва от други хора в София, тъй като аз вече бях поел друг, по-сериозен проект и не можех да работя по два едновременно. Купето струва 2000 лева за изработка, но се продава за 10 000 евро с доста приятна печалба, а никак не липсват чужденци, склонни да плащат такива пари. Естествено, проектирал съм и необходимата за целта тръбна рама, която се продава за още толкова пари. Готовата кола струва около 25 000-30 000 лева за изработка, но се продава срещу 36 000-50 000 евро в зависимост от задвижването:
https://i.imgur.com/9vjZffR.jpeg
https://i.imgur.com/MR98h3h.jpeg
https://i.imgur.com/2Tj6aTu.jpeg

Предстои този работен процес да бъде повторен отново, но със съвременно оборудване, по-добри материали и не с пистарка, а с друг клас каручка, предназначена за обществената пътна мрежа и с много по-високо качество на изпълнение, което зависи изцяло от мен и моите високи изисквания, а не от други хора, които претупват нещата. При предполагаема цена за една бройка от около 1-2 милиона евро и вероятно около 5 продажби годишно, това е достатъчно за осигуряване на спокойствие за старините, вместо да се разчита на пенсия. Други два мои, по-нови проекта, изпълнени за други чуждестранни фирми, вече доказано успешно се продават на цена над 800 000-1 000 000 евро бройката, но няма нужда от споменаване на имена. В момента проектирам и окачването на новосформирана фирма за спортни коли, на която бях препоръчан от предишен мой работодател в тази област.
Например Zеnvo ТSR-S на цена милион и половина евро преди таксите с лекота го задминавам като качество на изработка и екзотичен, вълнуващ външен вид, какъвто тази каручка не притежава. Те са допуснали няколко технически и стилистични грешки, които аз не бих допуснал:
https://youtu.be/bZ2_3MKj9m4

Форумното мрънкане по мой адрес е особено забавно, защото аз лесно мога да докажа правотата на думите си и не ме интересува кой какво мисли. Наясно съм какви умения съм натрупал през годините и как да постигна нещо успешно и проверено в практиката, но предпочитам да не разкривам най-добрите си проекти пред случайни хора в мрежата. Който трябва, е запознат по-отблизо с нещата. Просто ви показвам нагледно още един начин, по който може да се печелят приятни парици по 100% честен начин. Най-лесното нещо е да се обвинява "държавата", но за да успее човек, той трябва да вложи на първо място далновидна мисъл, време, средства и да е готов да рискува, за да спечели. Който разчита само на заплата като редови служител, няма как да постигне това, което успяват да сторят търсещите решения и рискуващи хора.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 23 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Номер 32, къде прочете, че производителите на шоколади "Гайо" за милионери? :) Освен това, ти не отчиташ фактите, че предприятието им е изградено и оборудвано с уреди, които също струват пари и явно гледаш само официално обявената чиста печалба (доколкото отговаря на истината). Тя пък не е еднаква през годините, тъй като тези шоколади са особено купувани в последните 2-3 години, когато нашумяха по разни предавания и продажбите им буквално избухнаха оттогава. Аз съм купувал такива преди няколко години, когато все още не бяха известни и почти никой не беше чувал за тях. В момента се развиват с бурни темпове, цените им нараснаха значително (не заради войната в Украйна, а просто могат имат повишено търсене и могат да си позволят този лукс) и деленето на общата печалба поравно за всички месеци назад във времето е погрешно изчисление. В началото са печелели малко, но сега печелят много, много повече. Освен това, да не забравяме, че преди 10 години 1 лев имаше много по-висока стойност, отколкото 1 лев сега, така че въпросната обща печалба, ако я приравниш с оскъпяването през годините, всъщност се оказва още по-голяма като себестойност.

А хората, които чрез моя труд са станали милионери, няма нужда да ги споменавам поименно. :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 2ad6653c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

35.   Но нека да игнорираме грандоманщината на един случаен индивид, който получи прекалено много поле за изява и да се върнем, на темата за колите:

В България има около 18000 души, с доход над 10 000 лева на месец, за 2021-а, поне според НАП и извадка, която министър Василев показа, преди 2-3 месеца. Това тук не са "заплати", ами са всякакви доходи - дивиденти, бонуси, печалби от продажби и прочие.

После 70% от работещите взимат ПОД средната заплата. Даже и да им дават на ръка, че да взимат над нея, силно се съмянвам, че бай Коста, като от 1300 бруто, му бутнат още 400 лева под масата, ще яхне джип Порше.

Хей - да има и "честни" милионери или поне такива, котио са на път, ама повечето рядко са над 35, а "милионът им", е разделен между къща/апоартамент, инвестиция в акции, понякога са съсобственици в развиващ се бизнес, но не знам един, дето има 200 000 бона, да ги изкара, да си купи кола, без да е "намесен". Все, на тея с мнооогото пари, като им проселдя "историята", ако не те лично, то онези "за тях", все стигам до едни трибуквия, бе ... Ама не от тея вулгарните, ами по-лоши - от абривиатурите - СИК, ВИС, ТИМ, БКП, БСП, СДС, ДПС ... А виж, бат Бойко добави още една буквичка, да е различен. Сегашните па махнаха една буквчика, щото са модерни капиталистически хипстъри и са с lean бизнес идеология (тях ще ги гледаме тепърва).
Все имат "връзки и прочие". Хоирата говорят за "масонски ложи" ... пххх - огледайте се - ложата, масонска или не, не е в клубовете, а е в общините, парламентите и оофисите на "холдингите". управлявани от бивши трактористи и спортисти с диплома за средно образование.

А да отговрим на "Кае пари?" - ами казаха го вече - Далавери!

 
  ...

...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 34864b2cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

36.   от личен опит мога да кажа, че с 10 000 лв бруто месечно НИЩО не можеш да направиш!!!!!
Камо ли да караш такава кола.
Защото след данъци, такси, счетоводство една заплата от тия 10к остават 5.
Това е равносметката ако си плащаш чинно и не укриваш печалба или точиш ДДС.

Така че очевидно е - такива коли на 85% се карат само с недекларирани доходи.
Единици са истинските индустриалци или частни фирми, продаващи с висока ДС, дето карат такива. И те основно изнасят в Евро и плащат заплати в лева.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 22 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Номер 36, мой приятел със заплата 1500 лева преди броени седмици си купи нов внос БМВ 5 предпоследен модел за почти 30 000 лева. Човекът събираше години наред и може да си го позволи. Много хора правят така и не е задължително цената на колата да е съотнесена към годишния доход. Едни не си знаят парите и могат да си позволят скъпа кола с дребна част от месечния си доход, а други с в пъти по-ниски доходи могат да спестяват 2-5 години и пак да успеят да си позволят същия модел.
Познавам и съвестно работещ човек с месечен доход около 2000 лева чисто, който кара Range Rover модел 2010 година. Купи си го втора ръка за около 40 000 лева преди няколко години. Гледам, че цените на този модел вече са паднали на 25-30 хиляди лева и той е достатъчно достъпен сега. Буквално е на цената на някаква мизерна "Дачия", макар че поддръжката и частите са по-скъпи.
За отбелязване е и това, че гаранционното обслужване и задължителната тогава официална сервизна замяна на редица части всъщност излизат по-скъпо, отколкото човек сам да си закупи тези части от свободния пазар. Плюс факта, че докато колата ти е под гаранция и в сервиз, който не е фирмен, а такъв, с който родният вносител работи в сътрудничество, гаранционния срок си тече, а сервизът може да те мотае с месеци и в това време търговецът не ти дава временно заместваща кола, тъй като колата ти не стои в негови помещения. Има хиляди опарили се хора от тази порочна практика.

Повечето гъзарчета с луксозни коли всъщност не си ги купуват чисто нови, а предпочитат да вземат нещо на 5 или повече години, което хем е достатъчно съвременно и хваща окото, хем и вече се е обезценило поне наполовина като пазарна стойност. А много от всъдеходите със 7 седалки от десетилетия преминават през схеми за регистрация като фирмени возила с цел да се точи ДДС от държавата или биват регистрирани като коли на "инвалиди".

Да не забравяме и прекупвачите на вносни коли, които ги вкарват от Германия, Швейцария и прочее страни. Мой съсед се занимава с това и във всеки един момент пред къщата му има най-малко 3-5 отлично съхранени луксозни коли последен или предпоследен модел. Вчера видях, че са 7 на брой от марките "Мерцедес", "Лексъс", "БМВ", "Инфинити" и "Порше". Докато са по обявите и чака да им намери купувачи, си цъка с тях из града и всеки ден може да си позволи да е с различен модел. На документи вероятно се водят негови, но на практика той само временно ги кара и ги препродава след седмици или месеци ползване.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 22 дни
hash: 0c8362e60d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   Do 32 - Пич, супер, ама грешна тема! Искаш да даваш акъли - направи си тема и давал акъли. Тази тема е за шибаняците със супер скъпи коли ...

А и два съвета:
- Не се навирай между шамарите, ако нямаш "гръб". Минеш ли 10-20 бона печалба на месец, идват едни, казват ти да прехвърляш половината активи на фирмата, иначе ... И ще е добре, да не питаш, какво следвало след иначе. Все пак - откъде мислиш, че бивши гардове на Жоро Главата, днес са урпавители в по 30 фирми?

- Виждам, че позлваш производни на думата гарантирано, когато говориш за бизнес и печалби - Не го прави повече! Нали си бил в тея среди и тук и във Финландия. Трябва да знаеш по-добре! Гарантирано е, че ще умреш. Почнеш ли да мислиш, че нещо ти е в кърпа вързано, каниш провала.

 
  ...
преди: 2 години, 22 дни
hash: b6cfa1f704
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

39.   Кифльо, нали не мислиш, че всеки може или иска да се занимава да дялка нещо? Ти първоначално представи нещата така, че просто става въпрос само за дизайн и рисуване на компютър. Сега се оказва, че трябва да очастваш и в изработката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 22 дни
hash: 0125bceef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз викам да спрете да се занимавате с глупости, а да се запасите с оръжие и муниции. Утре тези коли може да са струпани на купчинка за скрап, точно както е в една наша североизточна съседка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 22 дни
hash: e5f2fb1f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Темата е за чесане на главата в чудене откъде толкова пари у нашенци за покупката на скъпи коли и аз пиша точно по темета, давайки ви примери за готови, напълно безплатно и изпитано работещи начини как се правят пари. :) Който иска да печели повече, влага мисъл, запрята ръкави и действа за постигането на своите цели. А който не иска да рискува, предпочита да продължава да зяпа и да бачка на сигурна заплата за постигането на целите на някой чорбаджия.

Само с проектиране не се вадят големи пари. Под "големи" имам предвид редовни чисти 10-20 хиляди лева месечно. Рядко съм правил толкова. На два пъти съм правил по 12-13 хиляди евро месечно, но това са редки изключения, а не норма. Истинските пари са в производството на нещо си, без задължително да е на четири колела. Горе изредих с какво например други хора трупат състояние по честен начин. Колкото и да ви се струва смешно или срамно, че някой произвежда чаши, черпаци, щипки или боза, такива хора си го преместват в другия крачол, защото изкарват много приятни доходи. Един такъв "бозаджия" на около 55-60 години, за когото преди години проектирах бутилка за боза, се ожени за млада хубавица (естествено, не по любов, а поради взаимен интерес) и към днешна дата си имат дете в средните класове. Докато номер 39 пише любезности по мой адрес, други правят пари.

Иначе номер 38 написа някои истини. В началото на 90-те години познат на баща ми беше вносител на метали от Русия и Украйна и веднъж група дебеловрати добре го бяха надули от бой на бургаското пристанище, с цел да го изнудват с такса "спокойствие", на която той не се съгласил. После обаче същите изчезнаха безследно, защото битият бе с доста кинти и връзки със също дебеловрати руснаци и не остави нещата ей така. Та, има си рискове цялата работа.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 22 дни
hash: 63a9edb02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Много просто - не сме "бедна държава", а държава като всяка друга европейска.
По-горе някой писа за стругар. Ами разликата в заплатата на стругар-българин и стругар-германец отива в джоба на собствениците на завода - ето ти още едни пари. Печалбата е същата, т. к. продажните цени са почти еднакви.
Отделно тук е важно автомобила да е задължително "скъп", "внушителен", а не просто според нуждите, икономичен и т. н.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 21 дни
hash: 2a933c7004
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Хахаха, ама кифлоприземения наистина бил много забавен!

 
  ...
преди: 2 години, 20 дни
hash: 6cedd7b04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   До 37,

Твоят приятел най-вероятно е и полицай. (те обичат да правят такива глупости)...Това да си купиш такава кола с такъв доход е възможно най-тъпото нещо, което можеш да направиш с парите си...Освен, ако не ти трябва да сваляш кифлоци!!! След 2-3 години цената на тая кола ще е с 20-30% по-малко, а отделно ще си дал още толкова в подръжка(да не кажа повече) и накрая какво излиза? Спестявал си 5 години за такава кола и след още 2 си на загуба с половината пари....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker